Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αφού σας αρέσουν τα γραφήματα, ας βάλω κι εγώ ένα.

Πλέον οι θερμοκρασίες μου κάνουν τη χάρη, άρχισα να ψάχνομαι.

20:43, αλλάζω από 3D Auto σε "καρφωτές" περσίδες. Αμέσως κρεμάει και αρχίζει τα on-off.

21:02, ξαναβάζω 3D Auto, κάνει τον κύκλο και ισορροπεί στα 140W.

21:14, αλλάζω το set temp από 24 σε 24.5. Ανεβάζει 300-400W και μετά πέφτει στα 200-250W.

image.png.22f46cd145a13fba4d4ea628f6700e0f.png

.. και τελικά καταλήξαμε στις μικροδιορθώσεις 160-230W.

image.png.4f274877f229b3a61afc02bbb8f645d8.png

Τελικά το 3D Auto (αυτόματη ρύθμιση περσίδων) για κάποιο λόγο όντως το κάνει πιο "μαλακό" στον έλεγχο..

Τα στήνουμε; 😁

Τι έχεις? Εγώ ακόμη δεν έχω πειστεί για το daisekai και ίσως να έπρεπε να πάρω το 10ρι με πιο χαμηλό φορτιο σχεδιασμου αλλά και ο καιρός δεν βοηθά να βγάλω ακόμη ασφαλή συμπεράσματα...

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Τι έχεις? Εγώ ακόμη δεν έχω πειστεί για το daisekai και ίσως να έπρεπε να πάρω το 10ρι με πιο χαμηλό φορτιο σχεδιασμου αλλά και ο καιρός δεν βοηθά να βγάλω ακόμη ασφαλή συμπεράσματα...

MHI ZSX 12ρι, πρώτο στάδιο ΦΠΕ και φιμέ :P 

Το 13ρι πήρες; Θυμάμαι καλά ότι το είχες για υπνοδωμάτιο;

• Haha 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, cmaniac είπε

MHI ZSX 12ρι, πρώτο στάδιο ΦΠΕ και φιμέ :P 

Το 13ρι πήρες; Θυμάμαι καλά ότι το είχες για υπνοδωμάτιο;

Ναι μάλλον υπερδιαστασιολογηση

Μόλις τώρα, Lofarek είπε

Diamond series πολύ καλό  και μετρημένο σε απόδοση στο internet Και εγώ ο βλακας προτίμησα το leap in the dark. Λέω daisekai είναι θάλασσα σπάει. Αλλά στο τέλος θα το σπάσω εγώ.. να βγάλω το άχτι μου για τα λεφτά που πέταξα...

Δημοσ.

Τα φώτα σας παρακαλώ. Για την παρακολούθηση κατανάλωσης ενός κλιματιστικού 24000btu (Bosch ASI24AW30) που συνδέεται σε σούκο πρίζα με δική της γραμμή, αρκεί μία smart πρίζα με max 3680W για να μη μπλέκω με τον πίνακα, ή είναι μονόδρομος κάτι στο στυλ των shelly?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Diamond series πολύ καλό  και μετρημένο σε απόδοση στο internet Και εγώ ο βλακας προτίμησα το leap in the dark. Λέω daisekai είναι θάλασσα σπάει. Αλλά στο τέλος θα το σπάσω εγώ.. να βγάλω το άχτι μου για τα λεφτά που πέταξα...

Κάτσε να ρίξω λίγο αλάτι στην πληγή...😇

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Δε θα το ξανάπαιρνα. Είναι πολλές οι προϋποθέσεις για να δουλέψει σωστά στη θέρμανση.

1. να έχει έξω κάτω από 13 βαθμούς, γιατί πιο πάνω αρχίζει τα κατώφλια, ταβάνια κλπ

2. έχει το θερμόμετρο εκτεθειμένο και θέλει να μην χτυπάει τη μονάδα ο ήλιος για να διαβάζει σωστή θερμοκρασία ώστε να ισχύει το 1 (τώρα που μιλάμε λέει 24 βαθμούς - σε ποιό ουράνιο και ποιό τόξο το είδε αυτό οεο;)

3. οι περσίδες θα με απασχολήσουν, το βλέπω

Τα άλλα δύο που κοίταζα ήταν το LN και το daiseikai - δεν είχα πάρει χαμπάρι το Perfera ότι είχε αλλάξει specs (-A), αλλιώς θα το είχα κι αυτό υπόψη. Το daiseikai στο μεταξύ το απέκλεισα λόγω κόστους, ενώ το LN μου φάνηκε πολύ "fancy" κι εγώ ήθελα μουλάρι, όχι φοράδα.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, cmaniac είπε

δεν είχα πάρει χαμπάρι το Perfera ότι είχε αλλάξει specs (-A), αλλιώς θα το είχα κι αυτό υπόψη.

Δεν το πιάνω, τι εννοείς;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cmaniac είπε

Ότι είχε βγει η σειρά A (βγήκε αρχές καλοκαιριού). Έχει πολύ καλύτερα specs από τις προηγούμενες.

Και γιατί αυτό είναι κακό οπότε "δεν το έχεις υπόψη" ;

Δημοσ.

Καλημέρα, 

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κατανοήσω τις διαφορές στα μοντέλα /κωδικούς του Edge 22000btu ? σε διάφορες προσφορές βρίσκω το :
1) 22J2AVSG-E1 με B22G3KVSG-E  , ενώ σε άλλες το 
2) 22J2AVSG-E me 22J2KVSG-E

σε τι ακριβώς διαφέρουν τα Ε με τα Ε1 και τα G3KVSG-E με τα απλά KVSG-E?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Δε θα το ξανάπαιρνα. Είναι πολλές οι προϋποθέσεις για να δουλέψει σωστά στη θέρμανση.

1. να έχει έξω κάτω από 13 βαθμούς, γιατί πιο πάνω αρχίζει τα κατώφλια, ταβάνια κλπ

2. έχει το θερμόμετρο εκτεθειμένο και θέλει να μην χτυπάει τη μονάδα ο ήλιος για να διαβάζει σωστή θερμοκρασία ώστε να ισχύει το 1 (τώρα που μιλάμε λέει 24 βαθμούς - σε ποιό ουράνιο και ποιό τόξο το είδε αυτό οεο;)

3. οι περσίδες θα με απασχολήσουν, το βλέπω

Τα άλλα δύο που κοίταζα ήταν το LN και το daiseikai - δεν είχα πάρει χαμπάρι το Perfera ότι είχε αλλάξει specs (-A), αλλιώς θα το είχα κι αυτό υπόψη. Το daiseikai στο μεταξύ το απέκλεισα λόγω κόστους, ενώ το LN μου φάνηκε πολύ "fancy" κι εγώ ήθελα μουλάρι, όχι φοράδα.

Το perfera είχα επικοινωνήσει με αντιπροσωπεία και μου είχε στείλει το engineering data book. Πολύ καλό αλλά.....δεν έδινε κατώτατες τιμές....Και επειδή ήδη έχω prefera αγκαλιά με Mitsubishi mhz35νh κάτι τέτοιο...και το ξερω δεν το πήρα. Προτιμησα το "αγνωστο" βασει ονοματοςΜου είπε ο μηχανικός ότι η νέα σειρά perfera είναι 10% πιο αποδοτική από την προηγούμενη... Το daisekai το έχω αγκαλιά δίπλα με το θεϊκό ururu. Ακολουθώ το δόγμα 2n redundancy....2 acs/room

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, skoil_elikikou είπε

Καλημέρα, 

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κατανοήσω τις διαφορές στα μοντέλα /κωδικούς του Edge 22000btu ? σε διάφορες προσφορές βρίσκω το :
1) 22J2AVSG-E1 με B22G3KVSG-E  , ενώ σε άλλες το 
2) 22J2AVSG-E me 22J2KVSG-E

σε τι ακριβώς διαφέρουν τα Ε με τα Ε1 και τα G3KVSG-E με τα απλά KVSG-E?

Το δεύτερο είναι παλιότερο μοντέλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το δεύτερο είναι παλιότερο μοντέλο. 

ευχαριστώ. Δηλαδή το G3 είναι λιγοτερο αποδοτικο σε Seer απο το παλιό (παραθέτω απο 18αρι γιατι για το 22 δεν δίνει ινφο στις 2 παραλλαγές);

'edit' - στα 22αρια φαίνονται ιδια Seer Scop

image.png.7e04c653ffb89bcb8f72d57fbc457b7e.png

Επεξ/σία από skoil_elikikou
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, skoil_elikikou είπε

ευχαριστώ. Δηλαδή το G3 είναι λιγοτερο αποδοτικο σε Seer απο το παλιό (παραθέτω απο 18αρι γιατι για το 22 δεν δίνει ινφο στις 2 παραλλαγές);

image.png.7e04c653ffb89bcb8f72d57fbc457b7e.png

Στην ελληνική αγορά θα βρεις τον πρώτο κωδικό από το screenshot με ονομασία Toshiba edge white ( βγαίνει και σε black ). Εκεί να πας. 

27 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Πολύ καλό αλλά.....δεν έδινε κατώτατες τιμές....

Οι κατώτερες τιμές φαίνονται στο πινακακι heating στο θερμό και σε κατάσταση D ( 12C ). 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Και γιατί αυτό είναι κακό οπότε "δεν το έχεις υπόψη" ;

Δεν είπα ότι είναι κακό. Καλό είναι. "θα το είχα κι αυτό υπόψη", έγραψα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...