Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, OverclockerReborn είπε

στον σπιτι εγω το srk 63 το εχω βαλει τις περσιδες να βαρανε στο πατωμα. ξεκιναω για κανα 15 λεπτο με καταναλωση στα 1500-2000 watt μολις πιασει θερμοκρασια. ( 26 βαθμους το εχω.) σταθεροποιητε στα 420-450 watt. ( το αφηνω ολο το 24ωρο ανοιχτο νομιζω με συμφερει περισσοτερο ( εχω γυναικα και μωρο παιδι ολη μερα σπιτι)   το καλοκαιρι με τον βαρυ καυσωνα τα μεσημερια ειχα καταναλωσεις 1300 watt στο υπολοιπο της ημερας περιπου στα 700..... ( για χωρο 35 τετραγωνικων )

τι ρυθμίσεις έχεις εσύ φίλε κατά την λειτουργία του; με το 63αρη σου φέρνει εσένα κραδασμούς όταν δίνει πολλές στροφές και όταν κόβει; 

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έχουμε εμπεδώσει, αλλά ορίστε ένα mitsubishi heavy που ανεβάζει τα ελάχιστα watts από τα 420 στα 850W για πάνω από 11-12C  και συνεπώς μπαίνοντας σε λούπα on-off

image.png.f608a5eee8ff07762f9d00f0d1aace56.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Έχει να κάνει με τον χώρο σου νομίζω.

Στο δικό μου 12ρι, το silent δεν το σώζει κάπως το όριο 11-13. Ούτε το να βάλω τον ανεμιστήρα στο χαμηλό. Πάντα στην εκκίνηση πάει 500-550W, μετά πέφτει 310-320W μέχρι να κρεμάσει. Όπως έγραψα νωρίτερα, κάτω από τους 11, έφτασε και 135-140W.

Το eco αλλάζει το set temp δυναμικά, ανάλογα με το τι διαβάζει το room sensor. Δεν το βρίσκω χρήσιμο επί της αρχής.

Εκείνο που προσπαθώ να καταλάβω εάν έχει κάποιο όφελος είναι το 3D Auto. Στο κρύο δεν με τρέλανε, στο ζεστό δείχνει να κρατάει λίγο παραπάνω πριν κρεμάσει, αλλά η θέση που παρκάρει τις περσίδες δεν με βολεύει (περίπου θέση 2 από πάνω προς τα κάτω).

Κάτω από τους 11βαθμους δηλαδή πεφτουν σε λιγότερα watt αν φυσικά ο χώρος κοντεύει την επιθυμητή θερμοκρασια  ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BigBlack είπε

Στο midea και στο inventor που παίρνουν eurovent με 5 μέτρα σωλήνα, μαντέψτε πόσο είχαν βάλει τα σαίνια (βαριά 1,8 μέτρα).
🤣

σε ενα toyotomi umi eco 9000 που μου τοποθετησαν περσυ, εχουν βαλει 2,4 μετρα χαλκοσωληνα.

Αυτο αξιζει/πρεπει  να διορθωθει? πως διορθωνεται? και τι κοστος πανω κατω εχει?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Κάτω από τους 11βαθμους δηλαδή πεφτουν σε λιγότερα watt αν φυσικά ο χώρος κοντεύει την επιθυμητή θερμοκρασια  ;

Εάν εν λειτουργία το εξωτερικό θερμόμετρο πιάσει >13, μπαίνει η προστασία η οποία γίνεται reset στους <11. Εάν δεν πιάσει πάνω από 13, τότε δεν εμπλέκεται η προστασία και δεν χρειάζεται να πάει κάτω από 11. Τώρα για να έιμαι ειλικρινής, εάν η εξωτερική είναι 11-13 και νωρίτερα ήταν πχ 15, δεν ξέρω πώς μπορείς να βεβιάσεις την απενεργοποίηση της προστασίας (πχ εάν αρκεί ένα κλείσιμο - άνοιγμα).

Από τους 13 (ή 11), μέχρι τους 4 βαθμούς, στη θέρμανση, το μηχάνημα παίζει ελεύθερο και σε μένα πιάνει, όπως έγραψα, 135-140W. Το δικό μου είναι μικρό - άλλα heavy μπορεί να μην κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.

BTW, έκανα ένα σκάλισμα και είδα ότι @insomniagfg έχει το Perfera FTXM-A, το οποίο θα ήθελα να δω τι κάνει στη θέρμανση.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εάν εν λειτουργία το εξωτερικό θερμόμετρο πιάσει >13, μπαίνει η προστασία η οποία γίνεται reset στους <11. Εάν δεν πιάσει πάνω από 13, τότε δεν εμπλέκεται η προστασία και δεν χρειάζεται να πάει κάτω από 11. Τώρα για να έιμαι ειλικρινής, εάν η εξωτερική είναι 11-13 και νωρίτερα ήταν πχ 15, δεν ξέρω πώς μπορείς να βεβιάσεις την απενεργοποίηση της προστασίας (πχ εάν αρκεί ένα κλείσιμο - άνοιγμα).

Από τους 13 (ή 11), μέχρι τους 4 βαθμούς, στη θέρμανση, το μηχάνημα παίζει ελεύθερο και σε μένα πιάνει, όπως έγραψα, 135-140W. Το δικό μου είναι μικρό - άλλα heavy μπορεί να μην κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.

BTW, έκανα ένα σκάλισμα και είδα ότι @insomniagfg έχει το Perfera FTXM-A, το οποίο θα ήθελα να δω τι κάνει στη θέρμανση.

154 watt sto srk 25 zsx.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, dimviii said:

σε ενα toyotomi umi eco 9000 που μου τοποθετησαν περσυ, εχουν βαλει 2,4 μετρα χαλκοσωληνα.

Αυτο αξιζει/πρεπει  να διορθωθει? πως διορθωνεται? και τι κοστος πανω κατω εχει?

Απ'όσο ξέρω η toyotomi/gree απαιτεί ελάχιστο μήκος σωληνώσεων 3 μέτρα. Διόρθωση δεν υπάρχει στην πράξη*, γίνεται επανεγκατάσταση με το σωστό μήκος σωληνώσεων. Κόστος όπου σε πιάσουν, από 100 μέχρι 150-160.

Ωστόσο συνήθως τα 2,4 μέτρα (αν τα μετράς εξωτερικά) έχουν άλλα 30-90 εκατοστά κρυφά πίσω από την εσωτερική μονάδα και μέσα στον τοίχο, ανάλογα πως έχει γίνει η εγκατάσταση. Είσαι στο όριο μάλλον και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω εκτός αν έχεις αδικαιολόγητα πολύ θόρυβο από τον συμπιεστή ή χαμηλή απόδοση σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος.

*κάποια γατόνια θα μπορούσαν να προσθέσουν σωλήνα με σκληρή κόλληση αλλά είναι μανούρα και έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να τραβηχτεί το φρέον στο συμπιεστή, να ξαναγίνουν εκχειλώσεις, συνδέσεις, τυλίγματα, κενό...

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.

Ένα τελευταίο update γιατί σας κούρασα. Μετά το σφιξιμο των βιδων και κάποιες λαμαρινες που μπόρεσα και έβαλα κάτι λάστιχα για να μην τρίζουν πλέον έτσι ακούγεται. 
Το πρώτο βίντεο είναι με το που το ανοίξω ενώ είναι παγωμένο και το δεύτερο είναι μολις έχει ξεκινήσει να βγαίνει ο αέρας από την εσωτερική μονάδα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Ωστόσο συνήθως τα 2,4 μέτρα (αν τα μετράς εξωτερικά) έχουν άλλα 40-90 εκατοστά κρυφά πίσω από το κλιματιστικό και μέσα στον τοίχο. Είσαι στο όριο μάλλον και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω εκτός αν έχεις αδικαιολόγητα πολύ θόρυβο από τον συμπιεστή ή χαμηλή απόδοση σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος.

θορυβο δεν κανει,ουτε η εσωτερικη ουτε η εξωτερικη μοναδα,ειναι ησυχο.

Στο μηκος των σωληνωσεων ,εχω υπολογισει το παχος του τοιχου(30 εκατοστα) και οτι σωληνα βλεπω που βγαινει απο την εσωτερικη μοναδα,εως πριν μπει στην εξωτερικη μοναδα.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, dimviii said:

θορυβο δεν κανει,ουτε η εσωτερικη ουτε η εξωτερικη μοναδα,ειναι ησυχο.

Στο μηκος των σωληνωσεων ,εχω υπολογισει το παχος του τοιχου(30 εκατοστα) και οτι σωληνα βλεπω που βγαινει απο την εσωτερικη μοναδα,εως πριν μπει στην εξωτερικη μοναδα.

Θυμάσαι αν βγάλανε τις σωληνώσεις από την πλευρά που ξεκινάνε στην εσωτερική μονάδα (συνήθως δεξιά) ή από την άλλη πλευρά, οπότε υπάρχει και ένα μήκος επιπλέον όσο περίπου το πλάτος της εσωτερικής;

Πάντως αν δουλεύει καλά ότι έγινε έγινε, απλά με το συνεργείο που το τοποθέτησε διαζύγιο και μαύρη λίστα.

• Like 1
Δημοσ.

οπως κοιταμε την εσωτερικη μοναδα οι σωληνωσεις βγαινουν απο δεξια.

Δυστυχως ελειπα σε ταξιδι οταν τοποθετηθηκε

Μαλλον θα το αφησω οπως εχει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosRocknRolla είπε

Ένα τελευταίο update γιατί σας κούρασα. Μετά το σφιξιμο των βιδων και κάποιες λαμαρινες που μπόρεσα και έβαλα κάτι λάστιχα για να μην τρίζουν πλέον έτσι ακούγεται. 
Το πρώτο βίντεο είναι με το που το ανοίξω ενώ είναι παγωμένο και το δεύτερο είναι μολις έχει ξεκινήσει να βγαίνει ο αέρας από την εσωτερική μονάδα.

Γενικά στα Μidea και φασόν τρίζουν τα κόκκαλα τους γιαυτό και μερικά βγάζουν διαρροές εσωτερικά από τριβή. Επίσης τρίζουν αν δεν είναι αλφαδιασμένα. Αν δεν σου μεταφέρει θόρυβο εσωτερικά κτλ δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Θα ανεβάσω φωτογραφίες από το Midea μόλις το ανοίξω για βελτιώσεις και πιστεύω θα φτιαχτούν όλοι οι μικρό τριγμοί και θα πέσει ο θόρυβος γενικά.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
57 minutes ago, dimviii said:

οπως κοιταμε την εσωτερικη μοναδα οι σωληνωσεις βγαινουν απο δεξια.

Δυστυχως ελειπα σε ταξιδι οταν τοποθετηθηκε

Μαλλον θα το αφησω οπως εχει.

Άστο και μην το ξανασκεφτείς, δεν αξίζει τον κόπο.

16 minutes ago, Klausx said:

Γενικά στα Μidea και φασόν τρίζουν τα κόκκαλα τους γιαυτό και μερικά βγάζουν διαρροές εσωτερικά από τριβή. Επίσης τρίζουν αν δεν είναι αλφαδιασμένα. Αν δεν σου μεταφέρει θόρυβο εσωτερικά κτλ δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Θα ανεβάσω φωτογραφίες από το Midea μόλις το ανοίξω για βελτιώσεις και πιστεύω θα φτιαχτούν όλοι οι μικρό τριγμοί και θα πέσει ο θόρυβος γενικά.

Ανέβασε γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα, ετοιμάζομαι για πλήρη επανεγκατάσταση τον άλλο μήνα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosRocknRolla είπε

Έχετε μετρητή κατανάλωσης;

@Klausx κλαίω με την έκφραση για τα κόκκαλα 🤣

• Haha 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Το έχουμε εμπεδώσει, αλλά ορίστε ένα mitsubishi heavy που ανεβάζει τα ελάχιστα watts από τα 420 στα 850W για πάνω από 11-12C  και συνεπώς μπαίνοντας σε λούπα on-off

image.png.f608a5eee8ff07762f9d00f0d1aace56.png

αυτό πως εξηγείται τεχνικά ? Δλδ γιατί να ανεβάζει τα ελάχιστα όταν είναι υψηλότερη η θερμοκρασία ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...