Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Σαν κάτοχος του 24αριου για περίπου 1 1/2 χρόνια σε συμβούλεψα να κανεις κάποια πράγματα για να βγάλεις και εσυ κάποια συμπερασματα. Το μηχανημα παρόλο που είναι toyotomi (gree καλή σειρά) είναι αρκετά αξιόλογο. Μέχρι να έρθουν να το βγάλουν και να στο αλλάξουν κανε τα παρακάτω:

Εχει ένα κουμπί που βλέπεις την εσωτερική θερμοκρασία που βλέπει το κλιματιστικό, αν αυτή δείχνει συνεχώς ψηλή θερμοκρασία ή δεν πιάνει ποτέ την επιθυμητή τότε ενδεχομένως δεν έχει κλείσει καλά την τρύπα ο εγκατάστατης και μπαίνει ζέστη απέξω ( ο θερμοστάτης είναι στην δεξιά μεριά στο σημείο που βγαίνουν οι σωλήνες) ή έχεις χαλασμένο θερμοστάτη.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι αν έχεις τον ανεμιστηρα στο auto και δεν πιάνει θερμοκρασία ο ανεμιστηρας δουλεύει σε αρκετά υψηλές στροφές. Εσένα πως συμπεριφέρεται κατά την διάρκεια των 9 ωρών, κόβει καθόλου ή δουλεύει συνεχόμενα;

και τέλος βαλε την λειτουργία I sense με το χειρηστηριο σε μέρος που να βλέπει την μοναδα ώστε να στέλνει την θερμοκρασία που βλέπει το χειρηστηριο

Θα τα δοκιμασω αν κ ψιλοφοβαμαι μην καψει παλι πολυ....

Κατι που σκεφτηκα τωρα,μηπως με την εγκατασταση εκει που το εβαλε ο τυπας υπαρχει θεμα,γιατι οταν λειτουργει ολος ο ζεστος αερας παει εκει μεσα και η βεραντα γινεται φουρνος,σορρυ για το χαλι στα δεξια φτιαχνω μια ντουλαπα για να μπουν.IMG_20240713_223436.jpg.711c3158800ea2eae334f6840bbc07fe.jpg

Επεξ/σία από akiskar123
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 ώρες πριν, Edito είπε

Καλησπέρα σας , αγόρασα για τους δικούς μου ένα air condition Midea all easy pro 24

και δεν μπορώ να δω πουθενά κατανάλωση etc στο smart home app 

μηπως κάνω κάτι λάθος ; Η μάλλον δεν το υποστηρίζει ;

ευχαριστω 

btw  αντλία κενού (ελπίζω να το λέω σωστά ) δεν έβαλαν τα άτομα από τν Κωτσόβολο 😔.Ειναι σοβαρό η όχι ; 

Φίλε κ εγώ με Xtreme save 12αρι δεν βλέπω κάπου κατανάλωση στο smartHome app και το ψάχνω. Βλέπω κάτι φωτογραφίες με καταναλώσεις αλλά είναι από το midea air app που καταργείται. Δεν ξέρω, ίσως δεν υποστηρίζεται στα μοντέλα μας; ίσως το αφαιρεσαν σαν functionality;

32 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Θα τα δοκιμασω αν κ ψιλοφοβαμαι μην καψει παλι πολυ....

Κατι που σκεφτηκα τωρα,μηπως με την εγκατασταση εκει που το εβαλε ο τυπας υπαρχει θεμα,γιατι οταν λειτουργει ολος ο ζεστος αερας παει εκει μεσα και η βεραντα γινεται φουρνος,σορρυ για το χαλι στα δεξια φτιαχνω μια ντουλαπα για να μπουν.IMG_20240713_223436.jpg.711c3158800ea2eae334f6840bbc07fe.jpg

Θεωρώ ότι δεν έχει θέμα.

Ερωτήσεις . Όλη αυτή η ενέργεια τι γίνεται; Βγάζει φουλ κρύο το κλιματιστικό; Κρυώνει ο χώρος; Πιάνει τη θερμοκρασία που του ζητάς; Ή πάει πιο κάτω; Έχεις δοκιμάσει να δεις με το τηλεκοντρόλ πόσο διαβάζει; Πάει εκεί που θέλεις; Αν έχεις θερμόμετρο βλέπεις πχ 6-7C στην έξοδο στις περσίδες; Με τι ταχύτητα ανεμιστήρα το έχεις; Το έχεις δουλέψει με το isense;  Πόσες απώλειες έχει ο χώρος ;; Θα μας πεις επιτέλους; Έχουμε πολλές ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν βλέπω απαντήσεις.

29 minutes ago, stavrakas112 said:

και δεν μπορώ να δω πουθενά κατανάλωση

30 minutes ago, stavrakas112 said:

δεν βλέπω κάπου κατανάλωση στο smartHome app

Το Smarthome app δεν δειχνει καταναλωσεις. Το all easy pro (και πιστευω και το Xtreme) δεν δινει τετοια δεδομενα. Μόνο με μετρητή στη γραμμη/πριζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ερωτήσεις . Όλη αυτή η ενέργεια τι γίνεται; Βγάζει φουλ κρύο το κλιματιστικό; Κρυώνει ο χώρος; Πιάνει τη θερμοκρασία που του ζητάς; Ή πάει πιο κάτω; Έχεις δοκιμάσει να δεις με το τηλεκοντρόλ πόσο διαβάζει; Πάει εκεί που θέλεις; Αν έχεις θερμόμετρο βλέπεις πχ 6-7C στην έξοδο στις περσίδες; Με τι ταχύτητα ανεμιστήρα το έχεις; Το έχεις δουλέψει με το isense;  Πόσες απώλειες έχει ο χώρος ;; Θα μας πεις επιτέλους; Έχουμε πολλές ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν βλέπω απαντήσεις.

Ναι κρυωνει ο χωρος εννοειται αλλα καιγοντας 2400 watt ανα ωρα
Εγω γραψει κ σε τι σκαλα το δουλεψα,σου ειχα ποσταρει κ εικονα για τις απωλειες
Εχω απαντησει σε ολα αυτα πλην του i sense που τωρα το ειδα απο το παλικαρι πιο πανω
Να του βαλω θερμομετρο;μηπως να του παρψ και ακροαστικα;

Ε σορρυ τωρα αλλα να πιανει την θερμοκρασια που θελεις καιγοντας 25kwh στις 10 ωρες ειναι κοροιδια...το θεμα μου δεν ηταν οτι δεν ψυχει τον χωρο αλλα οτι τον ψυχει καιγοντας τα εντερα του.δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το περιεργο σε αυτο που λεω εκτος εαν για καποιον ειναι νορμαλ να καει 25kwh την ημερα για να δροσιστει τοτε παω πασο ...το ξαναλεω η καταναλωση ειναι το θεμα οχι οτι δεν δροσιζει.

Επεξ/σία από akiskar123

Καλησπερα,εχει δοκιμασει κανεις το econo στο daikin siesta sensira atxc25d,κανει τπτ?απο το tapo βλεπω επεσε η καταναλωση αλλα δεν ξερω αν πεφτει πιο γρηγορα η θερμοκρασια που εχω ορισει.

30 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

σου ειχα ποσταρει κ εικονα για τις απωλειες

Αν αναφέρεσαι εδώ, όχι, δεν έχεις βάλει του χώρου αλλά όλου του σπιτιού. Αν είναι κάπου αλλού , δείξτο μία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, alucard82 said:

Καλησπερα,εχει δοκιμασει κανεις το econo στο daikin siesta sensira atxc25d,κανει τπτ?απο το tapo βλεπω επεσε η καταναλωση αλλα δεν ξερω αν πεφτει πιο γρηγορα η θερμοκρασια που εχω ορισει.

Λειτουργία Econo της Daikin Σε αυτή τη λειτουργία, ο κλιματισμός σας θα λειτουργεί μόνο στο 70% της πραγματικής του ισχύος. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε χαμηλά επίπεδα, αυτή θα ήταν η καλύτερη λειτουργία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτή η λειτουργία αποτρέπει επίσης την υπερβολική ψύξη.

33 minutes ago, alucard82 said:

δεν ξερω αν πεφτει πιο γρηγορα η θερμοκρασια που εχω ορισει

εννοεις να πεφτει πιο γρηγορα η μηπως το αντιθετο που θα συμβει , καθως μαλλον θα αρχισει να ανεβαινει η θερμοκρασια αν η ισχυς στο 70% της δεν αρκει να διατηρησει την θερμοκρασια στον χωρο.

Το δουλευεις αποσπασματικα? η 24/7 ?

Επεξ/σία από Specs

25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν αναφέρεσαι εδώ, όχι, δεν έχεις βάλει του χώρου αλλά όλου του σπιτιού. Αν είναι κάπου αλλού , δείξτο μία.

Ωραια το εκανα και τωρα τι;
 εχω ανοιχτο το κλιματιστικο μια ωρα κ η θερμοκρασια δειχνει 27c και υγρασια 34%,οσο ζητησα
image.png.477230ec1b07d4a0e0ad9e11428f26a7.png

1 λεπτό πριν, akiskar123 είπε

Ωραια το εκανα και τωρα τι;
 εχω ανοιχτο το κλιματιστικο μια ωρα κ η θερμοκρασια δειχνει 27c και υγρασια 34%,οσο ζητησα

Για δες https://www.calculateme.com/power/watts/to-btus-per-hour/6400

Αν ερχόσουν τώρα με ερώτηση για αγορά, θα σε πηγαίναμε σε 24άρι.

Επίσης να σου πω, χρησιμοποιείς τη ρύθμιση υγρασίας ε; Δεν ξέρω πως παίζει αυτό, έχω την υποψία ότι παίζει με watts και ανεμιστήρα για να το πάει εκεί που θέλει. Υπάρχει η δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις αυτό το feature ή έστω να το πας σε πιο συντηρητική τιμή πχ 45-50%; 

On 12/07/2024 at 00:24, efib said:

Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση βλάβης σε Daikin;

Eιχαμε καμμια εξελιξη με το "μαγαζι" η με την Daikin?

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Επίσης να σου πω, χρησιμοποιείς τη ρύθμιση υγρασίας ε;

οχι την εχω κλειστη,απλα σου δειχνει την υγρασια του χωρου.

Τωρα στο θεμα μας,23-25 χρονια που ειχαμε το carrier στο σαλονι κ στο δωματιο που χτυπουσε το κλιματιστικο κοιμοσουν με σεντονι θες πιστεψε το η οχι,στο αλλο δωματιο κ στην κουζινα ειχε απλα δροσια,το βαζαμε στους 22-23 βαθμους, στον εκκαθαριστικο προ χρησης  a/c   εβλεπα απο 800-900 το 4μηνο στον επομενο εκκαθαριστικο εβλεπα 350-450 παραπανω,δλδ 1200-1250kwh,εαν ετσι λειτουργουν τα νεα κλιματιστικα κ δεν εχει προβλημα το δικο μου αναθεμα την ωρα που πηρα νεο κλιματιστικό,εαν ειναι να καιω 25 kwh την ημερα μονο για το a/c,εγω το πηρα για να με δροσιζει οπως το παλιο αλλα με λιγοτερη καταναλωση και αφου κατα την αποψη σου το κλιματιστικο δεν εχει θεμα τοτε οι kwh που εγραψε το ρολοι της ΔΕΗ εμφανιστηκαν μαγικα,βεβαια την ημερα που δεν ανοιξα το κλιματιστικο εφυγαν τα μαγικα και εκαψα μονο 7kwh σε μια μερα.....λογικα μου ακουγονται ολα αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, akiskar123 said:

εαν ετσι λειτουργουν τα νεα κλιματιστικα κ δεν εχει προβλημα το δικο μου

αποκλειονται κ τα δυο...που ειναι ενα κ το αυτο. Υπομονη θα λυθει το προβλημα

Εχεις αποφασισει τι θα παρεις?

Επεξ/σία από Specs

52 λεπτά πριν, Specs είπε

Λειτουργία Econo της Daikin Σε αυτή τη λειτουργία, ο κλιματισμός σας θα λειτουργεί μόνο στο 70% της πραγματικής του ισχύος. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε χαμηλά επίπεδα, αυτή θα ήταν η καλύτερη λειτουργία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτή η λειτουργία αποτρέπει επίσης την υπερβολική ψύξη.

εννοεις να πεφτει πιο γρηγορα η μηπως το αντιθετο που θα συμβει , καθως μαλλον θα αρχισει να ανεβαινει η θερμοκρασια αν η ισχυς στο 70% της δεν αρκει να διατηρησει την θερμοκρασια στον χωρο.

Το δουλευεις αποσπασματικα? η 24/7 ?

Δεν το δουλεύω συνεχόμενα φίλε μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, alucard82 said:

Δεν το δουλεύω συνεχόμενα φίλε μου

στην περιπτωση σου κατι θα κοβει απο καταναλωση αλλα θα καθυστερει ν απιασει την θερμοκρασια που ζητας.

Η δουλεια του ειναι να μην αφησει το μηχανημα να παει στο μεγιστο που θα πηγαινε αν το ανοιγες και ειχε μεγαλη διαφορα ο χωρος απο την ζητουμενη...πχ αν γυρισεις απο διακοπες κ βρης το σπιτι στους 35 μεσα, κ ζητησεις 27 θα παει ας πουμε στα 1000w για να το κατορθωσει γρηγορα.

Με το econo θα παει μεχρι τα 700w με καθυστερηση στο αποτελεσμα βεβαια

Ομως οπως εχουμε ξαναγραψει, η μαγεια με τα κλιματιστικα ειναι η αμεση ροη αερα δροσερου/κρυου (με κανα 3λεπτο καθυστερηση τον χειμωνα στο ζεστο) οποτε αν ειναι στην εμβελεια του αερα απευθειας, δεν σε πειραζει να αργησει λιγο για τον χωρο.

Επισης αν βιαζεσαι για καποιο λογο, πας στο αντιθετο, στο Powerful δηλαδη κατι σαν Turbo με την μεγιστη καταναλωση αλλα και ταχυτητα

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...