Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Georpap1987 είπε

υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για πιο λεπτομερή καταγραφή λειτουργίας σε του για εμάς που δεν έχουμε πρίζα;

homeassistant

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

homeassistant

έχω το homeassistant της broadlink για απομακρυσμενο έλεγχο αλλά θέλω να βλέπω όπως με τα tapo της λεπτομέρειες της λειτουργίας του ac

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

έχω το homeassistant της broadlink για απομακρυσμενο έλεγχο αλλά θέλω να βλέπω όπως με τα tapo της λεπτομέρειες της λειτουργίας του ac

Μάλλον κάτι άλλο θα εννοείς. 

Το homeassistant είναι αυτό https://www.home-assistant.io/

Αλλά είμαστε offtopic .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Αγόρασα το καλοκαίρι ένα κλιματιστικά midea από το public και μέχρι τώρα δούλευε νορμάλ. Το είχα δοκιμάσει μόνο στο κρύο. Τώρα το έχω ανοίξει 3-4 φορές στο ζεστό και έχει μια περίεργη συμπεριφορά. Ζεσταίνει κάπου στα 5-6 λεπτά στην αρχή και μετά μου βγάζει κρύο αέρα στα καλά καθούμενα χωρίς να πατάω κάτι. Πρέπει να μιλήσω με το public να στείλει τεχνικό ; Φρέον χρειάζεται αν είναι καινούργια η μονάδα η όχι; Γιατί ρώτησα τον μάστορα αν θα βάλει φρεον και μου λέει είναι καινούργιο δε χρειάζεται. Να τονίσω επίσης ότι όταν σταματάει να βγάζει θερμό αέρα συνήθως μετά από 6-8 λεπτά και βγάζει έναν δροσερό ας πούμε αέρα σταματάει η εξωτερική μονάδα.

Την εγκατάσταση την έκανε συνεργείο του public.

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
6 ώρες πριν, BigBlack είπε

Μήκος σωληνώσεων;

Ακούγεται σαν ζόρισμα του συμπιεστή.

6 ώρες πριν, mdkamael είπε

Ανοιξε τη προσοψη και δες αν παιζει η φτερωτη του ανεμιστηρα για αρχη... αν ναι σφηξτην. 

4 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Ο ήχος σταματάει οταν πιέσεις με το χέρι την μονάδα από κάποια πλευρά ? 

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχεις 3μ σωληνώσεων και άνω;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας😁

@BigBlack @liakjim Για το μήκος σωληνωσεων νομίζω η πως είναι ακριβώς 3 μέτρα ή θα είναι πάρα λίγο 3😬 
@mdkamael θα το κοιτάξω αύριο να δω τι παίζει με την φτερωτη και αν χρειάζεται να το κάνω. 

@GiannisSol ε ελάχιστα σταματάει ίσα ίσα. 

Επίσης δεν το κάνει συνέχεια το κάνει κάνα 3-4 λεπτά μόλις το ανοίξω και μετά σταματάει. Καθώς επίσης το κάνει μόνο στην θέρμανση και όχι στην ψηξη. Το καλοκαίρι 24ωρα συνεχόμενα ούτε ακουγόταν κάτι 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

@BigBlack @liakjim Για το μήκος σωληνωσεων νομίζω η πως είναι ακριβώς 3 μέτρα ή θα είναι πάρα λίγο 3😬 
@mdkamael θα το κοιτάξω αύριο να δω τι παίζει με την φτερωτη και αν χρειάζεται να το κάνω. 

Επίσης δεν το κάνει συνέχεια το κάνει κάνα 3-4 λεπτά μόλις το ανοίξω και μετά σταματάει. Καθώς επίσης το κάνει μόνο στην θέρμανση και όχι στην ψηξη. Το καλοκαίρι 24ωρα συνεχόμενα ούτε ακουγόταν κάτι 

Συνήθως τέτοιοι ήχοι είναι συντονισμός απο λαμαρίνα και όχι κάποιος ήχος μέσα από τα μηχανικά μέρη. Σε κάποιες στροφές του συμπιεστη συντονίζει η μονάδα από τους κραδασμούς και τρίζει λαμαρίνα. Την ώρα που το κάνει πίεσε σημειακά με το δάκτυλο κάπως δυνατά  σε αρκετά σημεία τη μονάδα , μάλλον θα κόψει εντελώς ο ήχος σε κάποιο σημείο,  και αν έχεις την ευχέρεια λύσε και ξανά δέσε τις βίδες στη βάση που πατάει η έξω μονάδα. Γενικά δεν είναι κάτι σοβαρό , είναι κάτι σύνηθες οι συντονισμοι στις λαμαρίνες και έχει να κάνει σαφώς και με τις θερμοκρασίες , το καλοκαίρι διαστολές στα  μεταλλα δεν τρίζει , το χειμώνα συστολή και ακούς διάφορα .

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Οκ.. Επίσης έγινε και αφαίρεση του αέρα με αντλία κενού έτσι; 

Αν ναι τότε ίσως το θέμα λυθεί με τοποθέτηση αντικραδασμικων εκεί που πατάει η εξωτερική στις βάσεις. Τα βάζεις εύκολα μόνος σου. Ξεβιδωνεις τις βίδες από τη μια μεριά, βάζεις, βιδωνεις και μετά σηκώνεις και από την άλλη και βάζεις και εκεί. 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Καλησπέρα. Αγόρασα το καλοκαίρι ένα κλιματιστικά midea από το public και μέχρι τώρα δούλευε νορμάλ. Το είχα δοκιμάσει μόνο στο κρύο. Τώρα το έχω ανοίξει 3-4 φορές στο ζεστό και έχει μια περίεργη συμπεριφορά. Ζεσταίνει κάπου στα 5-6 λεπτά στην αρχή και μετά μου βγάζει κρύο αέρα στα καλά καθούμενα χωρίς να πατάω κάτι. Πρέπει να μιλήσω με το public να στείλει τεχνικό ; Φρέον χρειάζεται αν είναι καινούργια η μονάδα η όχι; Γιατί ρώτησα τον μάστορα αν θα βάλει φρεον και μου λέει είναι καινούργιο δε χρειάζεται. Να τονίσω επίσης ότι όταν σταματάει να βγάζει θερμό αέρα συνήθως μετά από 6-8 λεπτά και βγάζει έναν δροσερό ας πούμε αέρα σταματάει η εξωτερική μονάδα.

Την εγκατάσταση την έκανε συνεργείο του public.

Καλώς ήρθες στον κόσμο της on off συμπεριφοράς των κινέζικων κλιματιστικών στη θέρμανση. Δούλεψε το με το follow me.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ ακούω πιο πολύ συμπιεστή, παρά λαμαρίνες. Θα το έστελνα στην Inventor το ηχητικό, να μου πουν γνώμη, μιας και από εξυπηρέτηση, είναι καλοί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

ZSX-WF 12ρι.

Ελάχιστη στη θέρμανση, 135-140W.

Εξωτερική 11 βαθμούς, ζήτηση 23.5.

Όσο κι αν το πίεσα, δεν είδα χαμηλότερα, φαίνεται ότι μετά κρεμάει.

Θυμίζω ότι στα heavy, πάνω από 13 βαθμούς μπαίνει κάτω όριο στον συμπιεστή και το όριο αυτό αίρεται στους 11 βαθμούς.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Μη βαλεις χερι στην εξωτερικη μοναδα με ανοιγματα, ξεβιδωματα κλπ, αν χρειαστεί να παει για επισκευη στην ινβεντορ θα το εκλαβουν ως παρέμβαση στη συσκευή. Έχεις 10 χρόνια εγγύηση, αν δεν βρεθεί λύση θα την χρειαστείς. Αντικραδασμικά βέβαια μπορείς να βάλεις.

Στη θέρμανση οι συμπιεστές ζορίζονται περισσότερο. Δες μήπως εχει πατηθεί κανένα "Turbo" ή αντίστοιχη ρύθμιση από το τηλεκοντρόλ γιατι τότε καλά λειτουργεί το μηχάνημα, δουλεύει στα όρια ο συμπιεστής και δεν φημίζονται τα ινβέντορ για την ήσυχη λειτουργία τους έτσι κι αλλιώς. Αφού σταματάει μετα από λίγα λεπτά κάποια ρύθμιση είναι μάλλον.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Μη βαλεις χερι στην εξωτερικη μοναδα με ανοιγματα, ξεβιδωματα κλπ, αν χρειαστεί να παει για επισκευη στην ινβεντορ θα το εκλαβουν ως παρέμβαση στη συσκευή. Έχεις 10 χρόνια εγγύηση, αν δεν βρεθεί λύση θα την χρειαστείς. Αντικραδασμικά βέβαια μπορείς να βάλεις.

Στη θέρμανση οι συμπιεστές ζορίζονται περισσότερο. Δες μήπως εχει πατηθεί κανένα "Turbo" ή αντίστοιχη ρύθμιση από το τηλεκοντρόλ γιατι τότε καλά λειτουργεί το μηχάνημα, δουλεύει στα όρια ο συμπιεστής και δεν φημίζονται τα ινβέντορ για την ήσυχη λειτουργία τους έτσι κι αλλιώς. Αφού σταματάει μετα από λίγα λεπτά κάποια ρύθμιση είναι μάλλον.

Δεν είναι θέμα ρύθμισης και σιγά μη δουλεύει στα όρια με τις θερμοκρασίες που έχουμε, απλά σε κάθε εκκίνηση από τα off, για λίγο φορτσαρει. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν είναι θέμα ρύθμισης και σιγά μη δουλεύει στα όρια με τις θερμοκρασίες που έχουμε, απλά σε κάθε εκκίνηση από τα off, για λίγο φορτσαρει. 

Επειδή δεν γνωρίζω που βρίσκεται ο άνθρωπος και τι θερμοκρασίες επικρατούν, κι επειδή μου έχει τύχει να πατηθεί το τούρμπο σε δικό μου ινβέντορ 18άρι και να σηκώνεται η γειτονιά στο πόδι στην εκκίνηση, γι'αυτό και το λέω. Απλό και ανέξοδο είναι να γίνει ο έλεγχος αυτός, εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, ane2024 είπε

Καλησπέρα και πάλι, μόλις έφυγαν οι ψυχτικοι. Τους μίλησα για αυτά που θέλω και αμέσως κατάλαβαν ότι ξέρω πολλά,χαχα. Σε ένα χώρο σαλόνι- κουζίνα 42 τ.μ , που τα συνδέει μια καμάρα και συνδέονται σε ενα διάδρομο- δωμάτιο με 2 εσωτερικές πόρτες θα βάλω το heavy 71 zr- w .  Το θέλω κυρίως για θέρμανση, διαμονή Κατερίνη. Θα βάλω και ένα στο 1 δωμάτιο 12- 13 Άρι με κατεύθυνση στην πόρτα που και αυτή ενώνετε με το τον διάδρομο- δωμάτιο. Θέλω ησυχία στο δωμάτιο άρα θα πάω σε Toshiba μάλλον. 

Ερώτηση: 1) πιο είναι καλύτερο και γιατί: α) Toshiba shorai edge RAS 13 PKVSG- E/RAS-13PAVSG-E β) Toshiba edge RAS-B13J2KVSG-E/RAS13J2AVSG-E γ) Toshiba edge RAS B13G3KVSG-E+RAS- 13 J2AVSG- E1 . 

2) σκέφτομαι αν πρέπει να πάω στο heavy SRK/SRC 35 ZS-W. Μάλλον θα τα πάρω με WiFi, για να έχω μια εφαρμογή. Αλλά το Toshiba φαίνεται στα χαρτιά να είναι καλύτερο και σίγουρα πιο ήσυχο.

3) στο μικρό στο δωμάτιο η μπριζα είναι χαμηλά( οπότε θα φαίνεται λίγο άσχημα). Να το βάλω απευθείας στο καπάκι ή να βγάλω ψηλά μια καινούργια μπριζα? 

4 ) στο μεγάλο 71 zr θα βάλω καλώδιο 2.5 αλλά ασφάλεια να βάλω 16 ή 20 αρα? 

5) έχει αγοράσει κανείς από Alpha clima gr ? Από Νίκαια λέει είναι.

Πάντως οι τοπικοί ψυκτικοί μου είπαν ότι έχουν αντλία κενού και ότι στο μεγάλο θέλει σίγουρα 3 μέτρα σωλήνα ( θα μπει στο πάτωμα του μπαλκονιού) . Στο μικρό θα το βάλουν στον τοίχο( ελπίζω να μην ακούγεται από δονεισεις) για να μην πληρώσω 5 μέτρα σωλήνες. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων.

Σε οποιοδηποτε Κλιματιστικο Πρεπει να μπουν Min 3m σωληνωσεις..λογω τον πιεσεων (και λογο να σε"φανε" μερικοι ψυκτικοι) εαν ειναι μεσα εξω εχω δει να βαζουν 1 μετρο.. ( Αυτοματος 99% των μηχανηματων της αγορας Μπορει να αντιμετωπισουν θεμα στον συμπιεστη * και μαντεψε η εκαστοτε αντιπροσωπεια μπορει να στο βγαλει και ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ . συνεπως 3 μετρα Οπως και δηποτε και οτι περισσευει κουλουρα διακριτικα καπου μαζεμενη)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...