tsamo2 Δημοσ. Σάββατο στις 03:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:13 μμ 50 minutes ago, liakjim said: Μήπως έχεις επάλληλα κουφώματα; Η τρύπα έγινε στη δεξιά μεριά του κλιματιστικού; Μπορεί να μπαίνει κρύος αέρας απέξω αν δεν έχει κλείσει καλά η τρύπα και να μπερδεύει τον αισθητήρα. Δες εδώ -> Mοιάζει απίστευτα η περίπτωση αυτή με τη δικιά μου, οπότε δε το αποκλείω. Βασικά το ελπίζω αυτή τη στιγμή. Κι όταν μίλαγα με τον τεχνικό χθες, τον ρώτησα, παίζει να μπαίνει κρύος αέρας απο το κούφωμα κι αυτός επέμενε πως όχι, αλλά οι ενδείξεις είναι πολλές αυτή τη στιγμή, γιατί έχω επάλληλα κουφώματα, η τρύπα έγινε στη δεξιά μεριά και σήμερα που είχε απίστευο αέρα, έδειξε αυτές τις extreme διαφορές. Βέβαια, δε νομίζω ότι άφησαν τρύπα τόση μεγάλη όσο στο post που παρέθεσες, αλλά και πάλι. Θα επικοινωνήσω και θα ενημερώσω.
ane2024 Δημοσ. Σάββατο στις 03:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:14 μμ Καλησπέρα καινούργιος στο forum. Μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα, με τις συμβουλές σας και τις εμπειρίες σας , αποφάσισα να κάνω και εγώ την αγορά των κλιματιστικών. Θα επανέλθω με κάποιες ερωτήσεις. Ευχαριστώ
Lofarek Δημοσ. Σάββατο στις 03:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:34 μμ Στις 12/11/2024 στις 8:49 ΜΜ, liakjim είπε Και στη θέρμανση. Δεν θυμάμαι ποιον πρέπει να κάνουμε tag να μας το πει στα σίγουρα. @Specs @Lofarek (νομίζω) Στα πολύ ζεστά έξω για να κατέβει 60 70 w Στις 15/11/2024 στις 12:35 ΜΜ, liakjim είπε Που τα είδατε τα κρύα; Με το κοντομάνικο είμαι έξω. 😇 Είμαι εκτός στην Βόρεια Ελλάδα και ψηλά 1100 μ. Από βδομάδα.. 1
ane2024 Δημοσ. Σάββατο στις 04:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:22 μμ Καλησπέρα και πάλι, μόλις έφυγαν οι ψυχτικοι. Τους μίλησα για αυτά που θέλω και αμέσως κατάλαβαν ότι ξέρω πολλά,χαχα. Σε ένα χώρο σαλόνι- κουζίνα 42 τ.μ , που τα συνδέει μια καμάρα και συνδέονται σε ενα διάδρομο- δωμάτιο με 2 εσωτερικές πόρτες θα βάλω το heavy 71 zr- w . Το θέλω κυρίως για θέρμανση, διαμονή Κατερίνη. Θα βάλω και ένα στο 1 δωμάτιο 12- 13 Άρι με κατεύθυνση στην πόρτα που και αυτή ενώνετε με το τον διάδρομο- δωμάτιο. Θέλω ησυχία στο δωμάτιο άρα θα πάω σε Toshiba μάλλον. Ερώτηση: 1) πιο είναι καλύτερο και γιατί: α) Toshiba shorai edge RAS 13 PKVSG- E/RAS-13PAVSG-E β) Toshiba edge RAS-B13J2KVSG-E/RAS13J2AVSG-E γ) Toshiba edge RAS B13G3KVSG-E+RAS- 13 J2AVSG- E1 . 2) σκέφτομαι αν πρέπει να πάω στο heavy SRK/SRC 35 ZS-W. Μάλλον θα τα πάρω με WiFi, για να έχω μια εφαρμογή. Αλλά το Toshiba φαίνεται στα χαρτιά να είναι καλύτερο και σίγουρα πιο ήσυχο. 3) στο μικρό στο δωμάτιο η μπριζα είναι χαμηλά( οπότε θα φαίνεται λίγο άσχημα). Να το βάλω απευθείας στο καπάκι ή να βγάλω ψηλά μια καινούργια μπριζα? 4 ) στο μεγάλο 71 zr θα βάλω καλώδιο 2.5 αλλά ασφάλεια να βάλω 16 ή 20 αρα? 5) έχει αγοράσει κανείς από Alpha clima gr ? Από Νίκαια λέει είναι. Πάντως οι τοπικοί ψυκτικοί μου είπαν ότι έχουν αντλία κενού και ότι στο μεγάλο θέλει σίγουρα 3 μέτρα σωλήνα ( θα μπει στο πάτωμα του μπαλκονιού) . Στο μικρό θα το βάλουν στον τοίχο( ελπίζω να μην ακούγεται από δονεισεις) για να μην πληρώσω 5 μέτρα σωλήνες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων.
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 04:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:46 μμ 1 ώρα πριν, tsamo2 είπε Mοιάζει απίστευτα η περίπτωση αυτή με τη δικιά μου, οπότε δε το αποκλείω. Βασικά το ελπίζω αυτή τη στιγμή. Κι όταν μίλαγα με τον τεχνικό χθες, τον ρώτησα, παίζει να μπαίνει κρύος αέρας απο το κούφωμα κι αυτός επέμενε πως όχι, αλλά οι ενδείξεις είναι πολλές αυτή τη στιγμή, γιατί έχω επάλληλα κουφώματα, η τρύπα έγινε στη δεξιά μεριά και σήμερα που είχε απίστευο αέρα, έδειξε αυτές τις extreme διαφορές. Βέβαια, δε νομίζω ότι άφησαν τρύπα τόση μεγάλη όσο στο post που παρέθεσες, αλλά και πάλι. Θα επικοινωνήσω και θα ενημερώσω. Οπως τα λες το θεωρώ σχεδόν σίγουρο.
NikosRocknRolla Δημοσ. Σάββατο στις 06:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:18 μμ Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω πρώτη φορά το κλιματιστικό (inventor legend) σε ζέστη. Και καθώς άρχισε να δουλεύει και έπειτα μετά από ώρα λειτουργίας έκανε τους ήχους των βίντεο. Τι μπορεί να είναι; Δεν τους έκανε καθόλου σε ψύξη. IMG_5653.mp4 IMG_5658.mp4
BigBlack Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ 1 λεπτό πριν, NikosRocknRolla είπε Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω πρώτη φορά το κλιματιστικό (inventor legend) σε ζέστη. Και καθώς άρχισε να δουλεύει και έπειτα μετά από ώρα λειτουργίας έκανε τους ήχους των βίντεο. Τι μπορεί να είναι; Δεν τους έκανε καθόλου σε ψύξη. IMG_5653.mp4 IMG_5658.mp4 Μήκος σωληνώσεων; Ακούγεται σαν ζόρισμα του συμπιεστή. 1
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ 2 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω πρώτη φορά το κλιματιστικό (inventor legend) σε ζέστη. Και καθώς άρχισε να δουλεύει και έπειτα μετά από ώρα λειτουργίας έκανε τους ήχους των βίντεο. Τι μπορεί να είναι; Δεν τους έκανε καθόλου σε ψύξη. IMG_5653.mp4 IMG_5658.mp4 Ανοιξε τη προσοψη και δες αν παιζει η φτερωτη του ανεμιστηρα για αρχη... αν ναι σφηξτην. 1
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 06:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:47 μμ (επεξεργασμένο) Όταν θα καθαρίσω την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου, σκέφτομαι μπροστά εκεί που είναι η πτερωτη να ρίξω λίγο νερό υπό πίεση με ένα φορητό πιεστικό 30bar, πιστεύετε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο κλιματιστικο; Το ψεκαστικο δεν έχει πολύ πίεση για να καθαρίσει... Επεξ/σία Σάββατο στις 06:47 μμ από mariosnik_
BigBlack Δημοσ. Σάββατο στις 07:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:27 μμ 32 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Όταν θα καθαρίσω την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου, σκέφτομαι μπροστά εκεί που είναι η πτερωτη να ρίξω λίγο νερό υπό πίεση με ένα φορητό πιεστικό 30bar, πιστεύετε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο κλιματιστικο; Το ψεκαστικο δεν έχει πολύ πίεση για να καθαρίσει... Κατέβασε την ασφάλεια του και ριξε νεράκι μπόλικο αλλά μαζί με το φάρμακο. Καθάρισε και την πίσω μεριά αν μπορείς με το απλο ψεκαστικο και με ενα πινελο βουτηγμενο στο φάρμακο για τα δύσκολα. Πολλή προσοχή να μην πάνε υγρά στα ηλεκτρονικά του. Άστο να στεγνώσει αρκετές ώρες και τότε μόνο ξαναβάλτο σε λειτουργία.
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 08:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:28 μμ 59 λεπτά πριν, BigBlack είπε Κατέβασε την ασφάλεια του και ριξε νεράκι μπόλικο αλλά μαζί με το φάρμακο. Καθάρισε και την πίσω μεριά αν μπορείς με το απλο ψεκαστικο και με ενα πινελο βουτηγμενο στο φάρμακο για τα δύσκολα. Πολλή προσοχή να μην πάνε υγρά στα ηλεκτρονικά του. Άστο να στεγνώσει αρκετές ώρες και τότε μόνο ξαναβάλτο σε λειτουργία. Την πισω μεριά θα την κάνω με ψεκαστικο και φάρμακο. Αλλά από μπροστά με την πίεση και την παροχή που έχει το ψεκαστικο δεν κάνει κάτι οπότε λέω να του ρίξω με το πιεστικό λίγο καθαρό νερό υπό πίεση. 1
BigBlack Δημοσ. Σάββατο στις 08:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:39 μμ 8 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Την πισω μεριά θα την κάνω με ψεκαστικο και φάρμακο. Αλλά από μπροστά με την πίεση και την παροχή που έχει το ψεκαστικο δεν κάνει κάτι οπότε λέω να του ρίξω με το πιεστικό λίγο καθαρό νερό υπό πίεση. Οκ, αλλά ψέκασε πρώτα με το φάρμακο και αστο λιγο, μετα ξεπλένεις με το πλυστικό. Προσεξε μην κάνεις τη φτερωτή να γυρίζει τρελλά.
GiannisSol Δημοσ. Σάββατο στις 09:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:00 μμ 2 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω πρώτη φορά το κλιματιστικό (inventor legend) σε ζέστη. Και καθώς άρχισε να δουλεύει και έπειτα μετά από ώρα λειτουργίας έκανε τους ήχους των βίντεο. Τι μπορεί να είναι; Δεν τους έκανε καθόλου σε ψύξη. IMG_5653.mp4 IMG_5658.mp4 Ο ήχος σταματάει οταν πιέσεις με το χέρι την μονάδα από κάποια πλευρά ? 1 1
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 09:50 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:50 μμ 3 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα αποφάσισα να ανοίξω πρώτη φορά το κλιματιστικό (inventor legend) σε ζέστη. Και καθώς άρχισε να δουλεύει και έπειτα μετά από ώρα λειτουργίας έκανε τους ήχους των βίντεο. Τι μπορεί να είναι; Δεν τους έκανε καθόλου σε ψύξη. IMG_5653.mp4 IMG_5658.mp4 Έχεις 3μ σωληνώσεων και άνω; 1
Georpap1987 Δημοσ. Σάββατο στις 09:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:54 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα! σας παραθέτω το δικό μου.. (σορρυ για το γράφημα αλλά έχω smart ρελε ραγας) λόγω έλλειψης πρίζας.. mitsubishi heavy industries srk 71zr-w τοποθετημένο σε ψηλοτάβανο(5.2μ) σε σαλόνι-κουζίνα 46τμ μεζονέτα με άνω οροφο(20τμ) και κάτω όροφο(28τμ) με μέτριες μονώσεις εξωτερικά.. Χαλκιδική πρώτο πόδι. εξωτερική θερμοκρασία από 8 μέχρι 13. εσωτερική ζητούμενη από την 1 το βράδυ μέχρι τις 10 20 βαθμούς και έπειτα όλη την ημέρα 22..ελάχιστη ωριαία κατανάλωση από από 0.14kwh έως 0.73kwh)υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για πιο λεπτομερή καταγραφή λειτουργείας σε του για εμάς που δεν έχουμε πρίζα; Επεξ/σία Σάββατο στις 09:56 μμ από Georpap1987
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα