Klausx Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 55 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Το παλικαρι ρωτησε εαν εχει αρκετη διαφορα απο το ταβανι,του απαντησα οτι εχει. Μου ειπε να το δοκιμασω σε διαφορες σκαλες κ σε θερμοκρασια 26-27c,μεσα σε ολα αυτα μνμ εχω πει αρκετες φορες οτι σε αυτες τις θερμοκρασιες το ειχα και μαλιστα την 2η ημερα το ειχα και στο energy saving που υποτιθεται οτι βαζει μονο του θερμοκρασια,σκαλα κτλ ωστε να κερδισει καταναλωση,παλι εκεινη την ημερα 31kwh ωρες ειχα καταναλωση και σημερα που ηρθε ο ηλεκτρολογος εβαλα το energy saving και τα ampere ηταν καρφωμενα 9,3-9,4 και σε αυτο το mode. Το κλιματιστικο εχει θεμα,δεν ξερω τι αλλα οταν ερθει ο τεχνικος να το δει επειδη ειναι μεσα στις ημερες DOA κ μεσα στις 14 ημερες επιστροφης θα παρει μπουλο asap ειτε το φτιαξουν ειτε οχι. Φωτογραφίες από την εγκατάσταση για να δούμε σε τι επίπεδο είναι, γενικά ακόμα και ένα τσάκισμα μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση. Δύο λύσεις βλέπω, ή ξανά βάζεις το παλιό 18αρι που δούλευε σούπερ και έπιανε ο χώρος 23 βαθμούς με 40 εξωτερική και μάλιστα έκανε και ένα διάλειμμα 30 λεπτών -Το πουλάς / επιστρέφεις και παίρνεις Fujitsu KM 18k, απορώ για 200-300 ευρώ επιπλέον γιατί πήγες σε toyo κτλ. Θα πρότεινα και δύο 12αρια ώστε να μπορείς να ελέγχεις καλύτερα την κατανάλωση και την άνεση του χώρο αλλά δεν τον έχω δει οπότε αυτό απλά το βλέπεις σαν ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 ώρα πριν, li@m είπε Σε αναζήτηση κλιματιστικού για το παιδικό. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Nέα Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 65% Ψύξη/ 35% Θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και επικουρικής θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. λέβητας πετρελαίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Παιδικό υπνοδωμάτιο Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Wifi Επιθυμητό/ σχετικά αθόρυβο Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Έντονη ηλιοφάνεια το μεσημέρι, ύψος δωματίου 2,35μ / 8τμ Τέλος για να δοθεί μια αίσηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου Θερμικές Απώλειες 4258.60 Watt 3662.40 KCal/h 53.23 Watt/m2 45.78 KCal/h/m2 Αυτή η επιλόγη είναι καλή; https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kn-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424 Αναμονή για toshiba yukai 10000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου Για τόσες απώλειες χρειάζεται 10000btu; Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, efib είπε Για τόσες απώλειες χρειάζεται 10000btu; Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Έχει βάλει 80τμ αντί για 8... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2 ώρες πριν, akiskar123 είπε Πριν βαλω το νεο κλιματιστικο,δουλεψα καποιες ημερες το παλιο 18αρι carrier και το ειχα στους 23c,δουλευε για καμια ωρα και μετα η εξωτερικη μοναδα εκλεινε κ μετα απο κανα μισαωρο ξανανοιγε,αυτο δεν σημαινει οτι το κλιματιστικο επιανε τους βαθμους κ γι αυτο σταματουσε σωστα;ναι η οχι;μπορεις να μου απαντησεις σε αυτο σε παρακαλω Υπάρχει πιθανότητα εφόσον σταματούσε να ήταν λόγω θερμοκρασίας αλλά όχι και απαραίτητο. Θερμοκρασία δωματίου δεν έχεις κάτι να ελέγξεις; Τους έπιανε τους 23°C; Είχες δει τυπική κατανάλωση με το παλιό 18αρι; Το μηχάνημα που έχεις τώρα δίνει όντως 2300 max input, κοντά στο δικό σου μετρούμενο. Αν πιάνει θερμοκρασία ωστόσο, θα έπρεπε να δουλεύει πολύ χαμηλότερα. Βάσει όσων λες, φαίνεται οτι ο χώρος δεν πιάνει θερμοκρασία και το μηχάνημα δουλεύει συνέχεια στο 100%. Αμφίβολη η σύγκριση με το παλιό εφόσον δεν έχεις 100% επιβεβαιωμένα στοιχεία παρά μόνο εκτίμηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eselor Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 650. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 30% Ψύξη / 70% θέρμανση. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης - Θέρμανσης. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Όχι. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Δωμάτιο 15τ.μ. εντός οικίας χωρίς θέρμανση. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) : Κομοτηνή, υψηλά επίπεδα υγρασίας τον χειμώνα ιδίως, χειμώνες σχετικά κρύοι με υγρασία (χαμηλές περίπου ~1-3 Κελσίου - υψηλές ~10 Κελσίου), καλοκαίρια ζεστά με υγρασία (χαμηλές περίπου ~22 Κελσίου - υψηλές ~35 Κελσίου). Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: μεγάλη εγγύηση θα ηταν ευπρόσδεκτη. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). : Μονοκατοικία που χρησιμοποιείται (και θερμαίνεται) μόνο το σαλόνι και το παρόν δωμάτιο (δεν συνορεύουν). Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου Θερμικές Απώλειες Θερμικές Απώλειες 5405.92Watt 4708.09KCal/h 343.06Watt/m2 295.87KCal/h/m2 Είναι για έναν φίλο μου και θα ήθελα τη βοήθεια σας, μιας και με έχετε βοηθησει και στο παρελθόν παιδιά! Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 hour ago, liakjim said: Αναμονή για toshiba yukai 10000. Αναμονή γιατί; Το edge στο σαλονί είναι κορυφή. Το fujitsu ASEH09KNCA όχι ε; 59 minutes ago, liakjim said: Έχει βάλει 80τμ αντί για 8... Όντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, li@m είπε Αναμονή γιατί; Το edge στο σαλονί είναι κορυφή. Το fujitsu ASEH09KNCA όχι ε; Αναμονή για προσφορά. πχ νομίζω πριν μια εβδομάδα έπαιζε στο πρακτικερ κάπου στα 450€ . Το fujitsu μου φαίνεται πολύ εισαγωγικό μοντέλο, δεν έχουμε και feedback, οπότε δεν ξέρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Klausx είπε Φωτογραφίες από την εγκατάσταση για να δούμε σε τι επίπεδο είναι, γενικά ακόμα και ένα τσάκισμα μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση. 1 ώρα πριν, Klausx είπε Δύο λύσεις βλέπω, ή ξανά βάζεις το παλιό 18αρι που δούλευε σούπερ και έπιανε ο χώρος 23 βαθμούς με 40 εξωτερική και μάλιστα έκανε και ένα διάλειμμα 30 λεπτών Παραβλεπω την ψιλο ειρωνεία...δεν εβαζα κ χρονομετρο για να δω σε ποση ωρα ξανα ανοιγε,οι λογοι που το αντικατεστησα ηταν οτι αρχισε να κανει πολυ θορυβο η εξωτερικη μοναδα,ηθελα κατι που να καει λιγοτερα watt κ 3ον ειχα μια δωροεπιταγη απο τον κωτσοβολο κ ειπα ευκαιρια να το αλλαξω,το παλιο το εχουν παρει απ τον κωτσο. Δεν το αλλαξα επειδη το παλιο δεν εβγαζε δροσια αλλα επειδη ηθελα την ιδια δροσια με χαμηλοτερη καταναλωση κ επειδη μου ειχε παρει τα αυτια το παλιο. 1 ώρα πριν, Klausx είπε -Το πουλάς / επιστρέφεις και παίρνεις Fujitsu KM 18k, απορώ για 200-300 ευρώ επιπλέον γιατί πήγες σε toyo κτλ. Αμα ηξερα πιστεψε με θα αγοραζα αυτο που λες. 1 ώρα πριν, Klausx είπε Θα πρότεινα και δύο 12αρια ώστε να μπορείς να ελέγχεις καλύτερα την κατανάλωση και την άνεση του χώρο αλλά δεν τον έχω δει οπότε αυτό απλά το βλέπεις σαν ιδέα. Το ιδιο σκεφτηκα κ εγω αλλα σε 9αρια 47 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αμφίβολη η σύγκριση με το παλιό εφόσ το ον δεν έχεις 100% επιβεβαιωμένα στοιχεία παρά μόνο εκτίμηση η εκτιμηση που εχω ειναι οτι με το παλιο εκαιγα 400-500kwh βαρια παραπανω ολο το 4μηνο(αντι για 900kwh ο εκκαθαριστικος ερχοταν 1300-1400kwh) και με το νεο εκαψα 50+kwh σε 2 ημερες δλδ σε μηνα 25kwh x30 ημερες=750kwh ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Απο χθες ακουω,φταει που δεν εχεις θερμομετρο,φταει η απωλεια,φταει ο ερωτας,ο αναδρομος ερμης κοκ,δλδ λεει ψεματα το ρολοι της ΔΕΗ;γιατι καποιοι λενε οοοχι αποκλειεται να καιει τοσο,ε τοσο καιει κ προφανως εχει τεχνικο θεμα το κλιματιστικο. ερχεται ο ηλεκτρολογος βλεπει οτι η γραμμη του κλιματιστικου βαραει συνεχεια 9,4Α κ μου λετε δεν μετρανε ετσι τα watt,δλδ 2 ημερες που το λειτουργησα εκαψε 50+kwh,την επομενη μερα δεν το ανοιγω καθολου και εχω 7kwh καταναλωση σε μια μερα και ακομα μιλαμε για το εαν καει τοσο το κλιματιστικο δλδ ωπα ρε παιδια. ο ανθρωπος ρωτησα εξαρχης σε περιπτωση που εχει θεμα το συγκεκριμενο a/c καμια παρτιδα η καποιο παρομοιο θεμα οχι να με αμφισβητουν στο καθε τι που λεω. Επεξ/σία 13 Ιουλίου από akiskar123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 16 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Παραβλεπω την ψιλο ειρωνεία...δεν εβαζα κ χρονομετρο για να δω σε ποση ωρα ξανα ανοιγε,οι λογοι που το αντικατεστησα ηταν οτι αρχισε να κανει πολυ θορυβο η εξωτερικη μοναδα,ηθελα κατι που να καει λιγοτερα watt κ 3ον ειχα μια δωροεπιταγη απο τον κωτσοβολο κ ειπα ευκαιρια να το αλλαξω,το παλιο τον εχουν παρει απ τον κωτσο. Δεν το αλλαξα επειδη το παλιο δεν εβγαζε δροσια αλλα επειδη ηθελα την ιδια δροσια με χαμηλοτερη καταναλωση κ επειδη μου ειχε παρει τα αυτια το παλιο. Αμα ηξερα πιστεψε με θα αγοραζα αυτο που λες. Το ιδιο σκεφτηκα κ εγω αλλα σε 9αρια η εκτιμηση που εχω ειναι οτι με το παλιο εκαιγα 400-500kwh βαρια παραπανω ολο το 4μηνο(αντι για 900kwh ο εκκαθαριστικος ερχοταν 1300-1400kwh) και με το νεο εκαψα 50+kwh σε 2 ημερες δλδ σε μηνα 25kwh x30 ημερες=750kwh ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Απο χθες ακουω,φταει που δεν εχεις θερμομετρο,φταει η απωλεια,φταει ο ερωτας,ο αναδρομος ερμης κοκ,δλδ λεει ψεματα το ρολοι της ΔΕΗ;γιατι καποιοι λενε οοοχι αποκλειεται να καιει τοσο,ε τοσο καιει κ προφανως εχει τεχνικο θεμα το κλιματιστικο. ερχεται ο ηλεκτρολογος βλεπει οτι η γραμμη του κλιματιστικου βαραει συνεχεια 9,4Α κ μου λετε δεν μετρανε ετσι τα watt,δλδ 2 ημερες που το λειτουργησα εκαψε 50+kwh,την επομενη μερα δεν το ανοιγω καθολου και εχω 7kwh καταναλωση σε μια μερα και ακομα μιλαμε για το εαν καει τοσο το κλιματιστικο δλδ ωπα ρε παιδια. ο ανθρωπος ρωτησα εξαρχης σε περιπτωση που εχει θεμα το συγκεκριμενο a/c καμια παρτιδα η καποιο παρομοιο θεμα οχι να με αμφισβητουν στο καθε τι που λεω. Γιατί δεν φωνάζεις το σέρβις της toyotomi να στο τσεκάρει; Εμένα καλή μου φαίνεται η εγκατάσταση με μόνη ανησυχία η κούρμπα που κάνουν οι σωληνώσεις πριν κατέβουν στο μηχάνημα και αν κρύβεται καμιά στένωση/τσάκισμα εκεί μέσα. Επίσης πόσες απώλειες σου βγάζει η εφαρμογή για τον χώρο; ΥΓ Κακώς στραβώνεις, δεν αμφισβητούμε αυτά που λες, απλά έχουμε δει πολλά εδώ μέσα και πολλές φορές η λύση είναι απλή. Μη ξεχνάς ότι έχουμε διάθεση για βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Γιατί δεν φωνάζεις το σέρβις της toyotomi να στο τσεκάρει; Δεν σηκωνει τηλγι αυτο κ τα πηρα κρανιο κ ζητησα υπαναχωρηση απο κωτσοβολο. 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Κακώς στραβώνεις Εχω μπουχτισει απλα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 ώρα πριν, akiskar123 είπε Δεν βλέπω κάτι περίεργο στην εγκατάσταση, θα προσπαθούσα να βρω κάποια άλλη θέση για το οπτικό κομμάτι. Είχες πει ότι άλλαξε η απόσταση κατά ένα μέτρο, μήπως μπήκε σε άλλη θέση το εσωτερικό; Πάντως αφού έχεις ηλεκτρολόγο, καλό θα ήταν να βάλεις ένα στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί/πίνακα που θα περιλαμβάνει Πρίζα -> Προστασία υπέρτασης -> Wifi μετρητή tapo κτλ που θα τα χρειαστείς έξαλλου ακόμα και αν το αλλάξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Klausx είπε Είχες πει ότι άλλαξε η απόσταση κατά ένα μέτρο, μήπως μπήκε σε άλλη θέση το εσωτερικό Οχι μονο η εξωτερικη μοναδα αλλαξε θεση κ βγαζει τον ζεστο αερα μεσα στην βεραντα ενω πριν η παλια ηταν πιο διπλα και ηταν φατσα με τα καγκελα,γενικα δεν μου πολυ αρεσε η δουλεια του. 6 λεπτά πριν, Klausx είπε Wifi μετρητή tapo κτλ που θα τα χρειαστείς έξαλλου ακόμα και αν το αλλάξεις. τα εχω ηδη παραγγείλει απο προχθές κ τα περιμένω. Επεξ/σία 13 Ιουλίου από akiskar123 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 hour ago, akiskar123 said: Δεν σηκωνει τηλγι αυτο κ τα πηρα κρανιο κ ζητησα υπαναχωρηση απο κωτσοβολο Ευχομαι να προχωρησει γρηγορα αυτη η υποθεση κ κυριως να εκμεταλευτεις οσα εμαθες, προς οφελος σου. Να επιλεξεις το ιδανικο και να εισαι κερβερος στην εγκατασταση κ εξηγημενος απο πριν με οποιον ερθει να το τοποθετησει. Ενα απο τα θετικα στις μεγαλες αλυσιδες ειναι η ισχυς τους να εξασφαλιζουν οτι απαιτουν απο τους προμηθευτες, αρκει να τους πιεσεις κ εσυ αρκουντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tu-luba Δημοσ. 13 Ιουλίου Share Δημοσ. 13 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akiskar123 είπε Παραβλεπω την ψιλο ειρωνεία...δεν εβαζα κ χρονομετρο για να δω σε ποση ωρα ξανα ανοιγε,οι λογοι που το αντικατεστησα ηταν οτι αρχισε να κανει πολυ θορυβο η εξωτερικη μοναδα,ηθελα κατι που να καει λιγοτερα watt κ 3ον ειχα μια δωροεπιταγη απο τον κωτσοβολο κ ειπα ευκαιρια να το αλλαξω,το παλιο το εχουν παρει απ τον κωτσο. Δεν το αλλαξα επειδη το παλιο δεν εβγαζε δροσια αλλα επειδη ηθελα την ιδια δροσια με χαμηλοτερη καταναλωση κ επειδη μου ειχε παρει τα αυτια το παλιο. Αμα ηξερα πιστεψε με θα αγοραζα αυτο που λες. Το ιδιο σκεφτηκα κ εγω αλλα σε 9αρια η εκτιμηση που εχω ειναι οτι με το παλιο εκαιγα 400-500kwh βαρια παραπανω ολο το 4μηνο(αντι για 900kwh ο εκκαθαριστικος ερχοταν 1300-1400kwh) και με το νεο εκαψα 50+kwh σε 2 ημερες δλδ σε μηνα 25kwh x30 ημερες=750kwh ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Απο χθες ακουω,φταει που δεν εχεις θερμομετρο,φταει η απωλεια,φταει ο ερωτας,ο αναδρομος ερμης κοκ,δλδ λεει ψεματα το ρολοι της ΔΕΗ;γιατι καποιοι λενε οοοχι αποκλειεται να καιει τοσο,ε τοσο καιει κ προφανως εχει τεχνικο θεμα το κλιματιστικο. ερχεται ο ηλεκτρολογος βλεπει οτι η γραμμη του κλιματιστικου βαραει συνεχεια 9,4Α κ μου λετε δεν μετρανε ετσι τα watt,δλδ 2 ημερες που το λειτουργησα εκαψε 50+kwh,την επομενη μερα δεν το ανοιγω καθολου και εχω 7kwh καταναλωση σε μια μερα και ακομα μιλαμε για το εαν καει τοσο το κλιματιστικο δλδ ωπα ρε παιδια. ο ανθρωπος ρωτησα εξαρχης σε περιπτωση που εχει θεμα το συγκεκριμενο a/c καμια παρτιδα η καποιο παρομοιο θεμα οχι να με αμφισβητουν στο καθε τι που λεω. Σαν κάτοχος του 24αριου για περίπου 1 1/2 χρόνια σε συμβούλεψα να κανεις κάποια πράγματα για να βγάλεις και εσυ κάποια συμπερασματα. Το μηχανημα παρόλο που είναι toyotomi (gree καλή σειρά) είναι αρκετά αξιόλογο. Μέχρι να έρθουν να το βγάλουν και να στο αλλάξουν κανε τα παρακάτω: Εχει ένα κουμπί που βλέπεις την εσωτερική θερμοκρασία που βλέπει το κλιματιστικό, αν αυτή δείχνει συνεχώς ψηλή θερμοκρασία ή δεν πιάνει ποτέ την επιθυμητή τότε ενδεχομένως δεν έχει κλείσει καλά την τρύπα ο εγκατάστατης και μπαίνει ζέστη απέξω ( ο θερμοστάτης είναι στην δεξιά μεριά στο σημείο που βγαίνουν οι σωλήνες) ή έχεις χαλασμένο θερμοστάτη. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι αν έχεις τον ανεμιστηρα στο auto και δεν πιάνει θερμοκρασία ο ανεμιστηρας δουλεύει σε αρκετά υψηλές στροφές. Εσένα πως συμπεριφέρεται κατά την διάρκεια των 9 ωρών, κόβει καθόλου ή δουλεύει συνεχόμενα; και τέλος βαλε την λειτουργία I sense με το χειρηστηριο σε μέρος που να βλέπει την μοναδα ώστε να στέλνει την θερμοκρασία που βλέπει το χειρηστηριο Επεξ/σία 13 Ιουλίου από tu-luba Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα