EchiDNA Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 42 λεπτά πριν, digitalarchive είπε Το κλιματιστικο της γιαιγας μου εβγαλε αυτο το Β πανω αριστερη γωνια και δεν δινει εντολή. Τι φαση; Ξερει κανεις τι σημαινει η πως το παρακάπτω; Εβγαλα μπαταριες και πατησα και το Reset. Πάτησε κάποιο συνδυασμό πλήκτρων και το έβαλε σε B mode. Υπάρχει στο manual της Toshiba και το κάνεις όταν έχεις π.χ. 2 κλιματιστικά που έχουν ίδιο τηλεκοντρόλ αλλά εσύ θες να ξεχωρίζεις πιο είναι του καθενός.
IsiR Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 16 ώρες πριν, tzavardin είπε Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Σκεφτόμουν ανάμεσα στα 1000 έως 1200, αλλά αυτό εξαρτάται και από το να καταλάβω τι χρειάζομαι ακριβώς και πώς να κατευθυνθώ. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Νέα αγορά. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Δεν έχω θέμα, υπάρχει μια έκπτωση της τάξης του 5% (μπορεί και 10% θα το διαπιστώσω σήμερα) στον όμιλο Mediamarkt/Public, αλλά δεν είδα και κάτι εξαιρετικό να σας πω την αλήθεια. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50/50 Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Κάθε μέρα. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Το σπίτι ανακαινίστηκε φέτος, έχει σώματα, αλλά δεν συνδέεται αυτή τη στιγμή με κάποιο λέβητα. Μέχρι να έρθει το φυσικό αέριο στο δρόμο μου (1-2 χρόνια μίνιμουμ όπως το βλέπω), θα είναι η μόνη πηγή θέρμανσης. Αλλά και ψύξης προφανώς οπότε μας νοιάζει και το seer. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλοκουζίνα, θα σας βάλω και κάτοψη στη συνέχεια. Τοποθεσία: Α. Ανάργυροι Αττικής. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Σε δεύτεροτρίτη μοίρα αυτά, πιο πολύ με νοιάζει να είναι αρχικά επαρκές, και ύστερα όσο αποδοτικό γίνεται. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Το σπίτι είναι αρκετά δροσερό το καλοκαίρι καθώς δεν το χτυπάει ο ήλιος σε καμία του πλευρά (ούτε ανατολικά), και αντίστοιχα το χειμώνα σχετικά ζεστό, γιατί είναι προστατευμένο από βόρεια. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας: : Το παραπάνω δεν είναι ακριβές 100%, τελικά το σπίτι το ανακαινίσαμε λίγο διαφορετικά. Επί της ουσίας μας ενδιαφέρει ένας ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει τον χώρο 2, 4, 8, και 6. Δεν έχει κανένα τοίχο ενδιάμεσα που βλέπετε στο σχεδιάγραμμα, δηλαδή διάδρομος δεν υπάρχει. Αυτό όλο είναι κάπου στα 56 τ.μ.. Το άλλο δωμάτιο έχει ήδη ένα toyοtomi hiro eco πενταετίας 12.000 btu. Με την μετατροπή των παραπάνω απωλειών βγαίνει λίγο κάτω από 21.000 BTU. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο πολύ. Το σπίτι λέω μεν κατασκευή 1977, αλλά έγινε ολική ανακαίνιση, κατέβηκαν όλοι οι σοβάδες και μπήκαν καινούριοι, δεν υπάρχουν τρύπες, υγρασία κλπ. Επίσης τα παράθυρα είναι αλουμίνιο χωρίς διπλά τζάμια μεν, αλλά κι αυτά καινούρια. Δεν ξέρω δηλαδή αν τα έβαλα σωστά πάνω. Με απασχολεί και το τι μοντέλο να διαλέξω, και το πόσα btu. Πριν κάνω υπολογισμό έλεγα ότι θα είναι κάπου στα 18.000. Τώρα που βλέπω ότι χρειάζομαι 22 με 24, έχω ξεκινήσει να ανησυχώ ότι δεν θα υπάρχει ασφάλεια να το σηκώσει, ή ότι θα υπάρχει θέμα με το παλιό ρολόι/παροχή. Θα πάρω αύριο τον ηλεκτρολόγο της ανακαίνισης να μου πει μια γνώμη, αλλά αν ξέρετε τι πρέπει να προσέξω σε αυτό το κομμάτι θα βοηθούσε. Τι να ρωτήω κιόλας δηλαδή. Κάποιοι μου είπαν να βάλω δύο διαφορετικά αλλά δεν καταλαβαίνω πως αυτό θα βοηθήσει στο παραπάνω πρόβλημα. Από τον οδηγό εδώ, ότι κατάλαβα δηλαδή, και από προτάσεις που έχετε κάνει, έχω δει τα εξής υποψήφια κλιματιστικά μέχρι τώρα: 1: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-HR60VF 1150 στο scroutz 2: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-S 1270 στο scroutz. Δεν ξέρω αν το W είναι καλύτερη επιλογή, βλέπω καλύτερο seer, αλλά στο excel που έχουμε λέει 18.000 ισχύ θέρμανσης που μάλλον δεν φτάνει. 3: Toshiba Edge 22.000 1250 στο scroutz. Αν υπάρχει και ικανοποιητική φτηνότερη λύση ευπρόσδεκτη. Θα πρέπει να πάρω κι άλλες συσκευές για το σπίτι, και με το που βλέπω τις τιμές μου έρχεται ταυτόχρονη κλάψα και πονοκέφαλος. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να πάρω και κάτι κακό γιατί θα το πληρώσω αργότερα. Το S ειναι παλιο μοντελο δεν υπαρχει δεν το εχει κανενα καταστημα.. η καινουρια σειρα ειναι η W και +WIFI αν θες και wifi το οποιο βγαινει κανα +100 ευρω. 6 ώρες πριν, kostaggeloup είπε Καλησπέρα σε 9000btu με περισσοτερο προορισμο την ψύξη ανάμεσα σε TCL MIRACLE III (https://www.skroutz.gr/s/42501846/TCL-Miracle-III-09CHSD-TPG21I-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html) & Toshiba Yukai (https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-RAS-10E2AVG-E-RAS-B10E2KVG-E-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html) προτιμουμε το Toshiba? Μιλάμε για υπνοδωμάτιο 9τμ με καινούργια αλουμινια και ενεργειακα τζαμια. Μήπως γνωρίζει κανείς προέλευση κατασκευής τα δυο μηχανήματα? Τα προϊόντα κλιματισμού Toshiba σχεδιάζονται στη βάση του Ομίλου Toshibaστο Kawasaki-shi στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια περνούν στη διαδικασία παραγωγής, η οποία λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου ο Όμιλος διατηρεί παραγωγικές μονάδες, όπως η Ιαπωνία και η Ταϊλάνδη. Τον Ιανουάριο του 2020, ο Όμιλος ανακοίνωσε και τη δημιουργία μίας νέας μονάδας παραγωγής στο Gniezno της Πολωνίας. Τα TCL ειναι κινεζικα, με την σειρα Miracle III να ειναι η ναυαρχιδα.
liakjim Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 18 ώρες πριν, tzavardin είπε Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Σκεφτόμουν ανάμεσα στα 1000 έως 1200, αλλά αυτό εξαρτάται και από το να καταλάβω τι χρειάζομαι ακριβώς και πώς να κατευθυνθώ. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Νέα αγορά. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Δεν έχω θέμα, υπάρχει μια έκπτωση της τάξης του 5% (μπορεί και 10% θα το διαπιστώσω σήμερα) στον όμιλο Mediamarkt/Public, αλλά δεν είδα και κάτι εξαιρετικό να σας πω την αλήθεια. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50/50 Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Κάθε μέρα. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Το σπίτι ανακαινίστηκε φέτος, έχει σώματα, αλλά δεν συνδέεται αυτή τη στιγμή με κάποιο λέβητα. Μέχρι να έρθει το φυσικό αέριο στο δρόμο μου (1-2 χρόνια μίνιμουμ όπως το βλέπω), θα είναι η μόνη πηγή θέρμανσης. Αλλά και ψύξης προφανώς οπότε μας νοιάζει και το seer. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλοκουζίνα, θα σας βάλω και κάτοψη στη συνέχεια. Τοποθεσία: Α. Ανάργυροι Αττικής. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Σε δεύτεροτρίτη μοίρα αυτά, πιο πολύ με νοιάζει να είναι αρχικά επαρκές, και ύστερα όσο αποδοτικό γίνεται. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Το σπίτι είναι αρκετά δροσερό το καλοκαίρι καθώς δεν το χτυπάει ο ήλιος σε καμία του πλευρά (ούτε ανατολικά), και αντίστοιχα το χειμώνα σχετικά ζεστό, γιατί είναι προστατευμένο από βόρεια. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας: : Το παραπάνω δεν είναι ακριβές 100%, τελικά το σπίτι το ανακαινίσαμε λίγο διαφορετικά. Επί της ουσίας μας ενδιαφέρει ένας ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει τον χώρο 2, 4, 8, και 6. Δεν έχει κανένα τοίχο ενδιάμεσα που βλέπετε στο σχεδιάγραμμα, δηλαδή διάδρομος δεν υπάρχει. Αυτό όλο είναι κάπου στα 56 τ.μ.. Το άλλο δωμάτιο έχει ήδη ένα toyοtomi hiro eco πενταετίας 12.000 btu. Με την μετατροπή των παραπάνω απωλειών βγαίνει λίγο κάτω από 21.000 BTU. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο πολύ. Το σπίτι λέω μεν κατασκευή 1977, αλλά έγινε ολική ανακαίνιση, κατέβηκαν όλοι οι σοβάδες και μπήκαν καινούριοι, δεν υπάρχουν τρύπες, υγρασία κλπ. Επίσης τα παράθυρα είναι αλουμίνιο χωρίς διπλά τζάμια μεν, αλλά κι αυτά καινούρια. Δεν ξέρω δηλαδή αν τα έβαλα σωστά πάνω. Με απασχολεί και το τι μοντέλο να διαλέξω, και το πόσα btu. Πριν κάνω υπολογισμό έλεγα ότι θα είναι κάπου στα 18.000. Τώρα που βλέπω ότι χρειάζομαι 22 με 24, έχω ξεκινήσει να ανησυχώ ότι δεν θα υπάρχει ασφάλεια να το σηκώσει, ή ότι θα υπάρχει θέμα με το παλιό ρολόι/παροχή. Θα πάρω αύριο τον ηλεκτρολόγο της ανακαίνισης να μου πει μια γνώμη, αλλά αν ξέρετε τι πρέπει να προσέξω σε αυτό το κομμάτι θα βοηθούσε. Τι να ρωτήω κιόλας δηλαδή. Κάποιοι μου είπαν να βάλω δύο διαφορετικά αλλά δεν καταλαβαίνω πως αυτό θα βοηθήσει στο παραπάνω πρόβλημα. Από τον οδηγό εδώ, ότι κατάλαβα δηλαδή, και από προτάσεις που έχετε κάνει, έχω δει τα εξής υποψήφια κλιματιστικά μέχρι τώρα: 1: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-HR60VF 1150 στο scroutz 2: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-S 1270 στο scroutz. Δεν ξέρω αν το W είναι καλύτερη επιλογή, βλέπω καλύτερο seer, αλλά στο excel που έχουμε λέει 18.000 ισχύ θέρμανσης που μάλλον δεν φτάνει. 3: Toshiba Edge 22.000 1250 στο scroutz. Αν υπάρχει και ικανοποιητική φτηνότερη λύση ευπρόσδεκτη. Θα πρέπει να πάρω κι άλλες συσκευές για το σπίτι, και με το που βλέπω τις τιμές μου έρχεται ταυτόχρονη κλάψα και πονοκέφαλος. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να πάρω και κάτι κακό γιατί θα το πληρώσω αργότερα. SRK/SRC-63ZR-W 8 ώρες πριν, kostaggeloup είπε Καλησπέρα σε 9000btu με περισσοτερο προορισμο την ψύξη ανάμεσα σε TCL MIRACLE III (https://www.skroutz.gr/s/42501846/TCL-Miracle-III-09CHSD-TPG21I-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html) & Toshiba Yukai (https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-RAS-10E2AVG-E-RAS-B10E2KVG-E-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html) προτιμουμε το Toshiba? Μιλάμε για υπνοδωμάτιο 9τμ με καινούργια αλουμινια και ενεργειακα τζαμια. Μήπως γνωρίζει κανείς προέλευση κατασκευής τα δυο μηχανήματα? Miracle iii 1 1
Grim Ripper Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 8 λεπτά πριν, liakjim είπε SRK/SRC-63ZR-W Miracle iii Εσύ δεν είσαι διακοπές; 😅
liakjim Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε Εσύ δεν είσαι διακοπές; 😅 Αυτες είναι τετριμμένες περιπτώσεις 😎 2
Barbattilas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Αντιγράφω και προσθέτω εταιρείες και αντιπροσωπείες από το προηγούμενο νήμα και τις μάρκες που αντιπροσωπεύουν. Θεωρώ πως θα χρησιμεύσει σε αρκετούς για το τι τελικά αγοράζουν και με ποιον θα έχουν να κάνουν για το after sales. Κύριοι κατασκευαστές: Απ ότι βλέπω Mitsubishi, είναι της ΑΓΗΝΩΡ του Τουρνικιώτη. Φέρνει και τα Midea και τα TCL. Πρόσφατα είχε φάει καμπάνα 600.000 για τις πρακτικές αθέμιτης κερδοφορίας στο εξοικονομώ... Daikin φαίνεται να ήρθε μόνη της με την Daikin Greece. Fujitsu-General φαίνεται να επίσης μόνη της με την Fujitsu General South East Europe S.A. Carrier, Toshiba έχουν γραφεία μαζί σε Ελλάδα κι αρκετές βαλκανικές χώρες από την AHI Carrier. H Gree είναι της Clima Quest, θυγατρικής της Quest. H FGEurope έχει Hitachi, Eskimo, Confee, Inclima, Nakassi. Αναφέρει και τα Midea. H Aux είναι μεγάλος κινέζος κατασκευαστής που πρόσφατα μπήκε στην Ελλάδα. Τα Hitachi τα φέρνει η ΑΒΒ. Η ΑΒΒ φέρνει επίσης της Airwell, Sakt, York, Sabiana. Panasonic φέρνει η Panclima. Επίσης η Panclima υποστηρίζει πως συντηρεί και προωθεί Daikin, Toyotomi & Gree. Ωστόσο Toyotomi & Gree τα φέρνει η Clima Quest. ***Η Midea είναι επίσης στον όμιλο FGEurope, όμιλος Φειδάκη: midea-el. Επίσης όμως είναι και του Τουρνικιώτη στις αντλίες; Ο ένας πήρε τα μικρά κι άλλος τις αντλίες, τι συμβαίνει; Άλλοι κατασκευαστές/φασόν: Toyotomi, Kerosun, Singer, Izola ανήκουν στον Δημητρίου, θυγατρική του μεγάλου ομίλου Quest. Υπάρχει και η Dai-Ichi που δεν την ξέρω και μοιάζει με προσπάθεια αντιγραφής της Daikin (Adibas φάση). Pitsos και Bosch είναι του γνωστού ομίλου της BSH, πρακτικά Siemens. Δίνουν 10ετή σε μέσα κι έξω μονάδα. H Hisense εκπροσωπείται από την ETYT που με την σειρά της συνεργάζεται με την Service One για επισκεύες/συντηρήσεις. Οι κορεάτες LG και Samsung νομίζω έχουν ψιλοαποσυρθεί από το παιχνίδι σε σχέση με παλιά. Αφήσαν Ιάπωνες και Κινέζους να αλωνίζουν... Inventor και Haier πάνε μαζί κάτω από την ομπρέλα της Inventor AG A.E που είναι πλέον μέλος της Beijer Ref (μεγαλύτερου χονδρέμπορου στον κλιματισμό). Μαζί και οι Nobu, Ikura, General Electric. H Inventor ήταν μέχρι την εξαγορά ελληνική. To σήμα Juro Pro είναι της ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ Α.Ε. και βγάζει αρκετές κατηγορίες συσκεύες φασόν. Στα κλιματιστικά δίνει 10ετή εγγύηση όπως και η Inventor αλλά σε όλα τα μέρη. Η Inventor πάλι έχει Eurovent πιστοποίηση που η Euro Pro δεν έχει. H Sendo είναι άλλη μία ελληνική εταιρεία που με φασόν προιόντα δίνει μεγάλη εγγύηση και φαίνεται να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες. Μάλιστα υπόσχεται εγγύηση εφ όρου ζωής(!). Ομοίως μεγάλη εγγύηση δίνει και η Eurolamp που ειδικεύεται σε ηλεκτρολογικό υλικό και μπήκε επίσης στον χώρο. H Tesla επίσης παίζει δυνατά τελευταία με μεγάλες εγγυήσεις σε φασόν προϊόντα. Τα F&U, United, Morris και Daewoo είναι εισαγωγές της Αμοιρίδης- Σαββίδης. Η γνωστή Whirpool έχει μικρή παρουσία και λίγα μοντέλα. Winstar είναι της Euronics, Megaelectrics. Τα Heinner δεν βρήκα ποιος τα φέρνει. Έχει πάντως αρκετές ηλεκτρικές συσκεύες με την επωνυμία. Οποιος μπορεί συμπληρώνει, διορθώνει. 6
Specs Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Μεγαλο προβλημα σε υπνοδωματια, η ασταματητη λειτουργια του ανεμιστηρα στην ψυξη. Βρισκομαι στην Θεσσαλονικη, στον γιο μου, που ο ιδιοκτητης μαλλον βρηκε λογικο να βαλει 12ρια σε μικρα δωματια, λογω ιδιας τιμης η περιπου, με τα 9ρια. Daikin Sensira atxC-35D. Τα on-off ασταματητα , δεν πειραζει αυτο, αλλα το προβλημα ειναι η αυξηση της υγρασιας οδο δεν λειτουργει η εξωτερικη μοναδα. Βεβαια δοκιμασα κ με ανοιχτη μπαλκονοπορτα αλλα κεντρο ειναι κ δεν ησυχαζει ποτε ο δρομος κ εξατμισεις, βαλε κ την μουσικη αυτοκινητων, εγγυημενη η αυπνια! Μακαριοι οι ιδιοκτητες Perfera κ αλλων κλιματιστικων που σταματαει στην ψυξη ο ανεμιστηρας οταν σταματαει κ η εξω μοναδα η και των TCL/Μorris με την εισαγωγη φρεσκου αερα και τελος οσοι κατεχουν κ εφαρμοζουν τα τελευταια μεσω home assistance κολπα του liakjim 1 1
nimik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2024 12 λεπτά πριν, Specs είπε Μεγαλο προβλημα σε υπνοδωματια, η ασταματητη λειτουργια του ανεμιστηρα στην ψυξη. Βρισκομαι στην Θεσσαλονικη, στον γιο μου, που ο ιδιοκτητης μαλλον βρηκε λογικο να βαλει 12ρια σε μικρα δωματια, λογω ιδιας τιμης η περιπου, με τα 9ρια. Daikin Sensira atxC-35D. Τα on-off ασταματητα , δεν πειραζει αυτο, αλλα το προβλημα ειναι η αυξηση της υγρασιας οδο δεν λειτουργει η εξωτερικη μοναδα. Βεβαια δοκιμασα κ με ανοιχτη μπαλκονοπορτα αλλα κεντρο ειναι κ δεν ησυχαζει ποτε ο δρομος κ εξατμισεις, βαλε κ την μουσικη αυτοκινητων, εγγυημενη η αυπνια! Μακαριοι οι ιδιοκτητες Perfera κ αλλων κλιματιστικων που σταματαει στην ψυξη ο ανεμιστηρας οταν σταματαει κ η εξω μοναδα η και των TCL/Μorris με την εισαγωγη φρεσκου αερα και τελος οσοι κατεχουν κ εφαρμοζουν τα τελευταια μεσω home assistance κολπα του liakjim Γιατί δεν το γυρνάς σε Dry mode να φύγει η υγρασία ?
Specs Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 To γυρισα κ περιμενω να δω τι θα αλλαξει, εκτος απο την υγρασια βεβαια μιας κ θα παγωσω καποια στιγμη πιθανοτατα
insomniagfg Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα , εβαλα σημερα ενα 9αρι σε 12τμ και 12αρι σε 35τμ (μονωση πυλωτη, θερμοπρόσοψη ,τριπλα ενεργειακα κουφωματα ), perfera 2024 μοντελο FTXM-A/RXM-A.Πρωτες εντυπωσεις καλες, οταν πιασαν θερμοκρασια με 26 ζητηση κατα το βραδυ (εξωτερικη 28) παιζουν στα 114w και 118w αντιστοιχα στα πιο χαμηλα που τα ειδα μεχρι στιγμης,Υγρασια 59%.Ας δω πως θα πανε και οι επομενες μερες σε αλλες συνθηκες (θα ανεβασω διαγραμμα). Οι εσωτερικες και εξωτερικες μοναδες ειναι ιδιες(εξωτερικες λιγο κουμουτσες). Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από insomniagfg 2
definitio Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Τα έφτυσε το 9άρι Kelvinator (ksa09ptgmb) που έχω στο υπνοδωμάτιο...δεν ψύχει πλέον, πάει να πάρει μπρος ο συμπιεστής και δεν τραβάει, οπότε λειτουργεί μόνο ως ανεμιστήρας προς το παρόν. ...μέχρι τώρα το κλιματιστικό λειτουργούσε σχεδόν αποκλειστικά σε ψύξη, αλλά προορίζεται πλέον για πιο μοιρασμένη χρήση... Ο περιορισμός είναι η αγορά από περιφερειακό Euronics... https://www.euronics.gr/κλιματιστικά-inverter#/specFilters=1826!#-!1140438&pageSize=10&viewMode=list&orderBy=10&pageNumber=1 Δεν ξέρω ακριβώς τί μόνωση έχει το κτίριο... Κλιματολογικές μετρήσεις βάσει εγγύτερου σταθμού http://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/ http://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/NOAAYR.TXT http://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/NOAAPRYR.TXT Spoiler Επίσης προγραμματίζεται να αλλαχθεί και το παλιό on/off του σαλονιού/κουζίνας/διαδρόμου...παρακάτω συμπεριλαμβάνω και τα 4 τετραγωνικά του μπάνιου, που δεν ξέρω αν είναι ορθό, αλλιώς στα 36τετραγωνικά ο χώρος. ...εδώ πειραματικά έβαλα "πλημμελής μόνωση", χωρίς να είμαι σίγουρος. Χρήση: Ψύξη και θέρμανση, σίγουρα το χειμώνα είναι η βασική πηγή θέρμανσης για τους κοινούς χώρους Όπως είπα τώρα έχουμε στον χώρο ενα παλιό 12άρι On-Off κλιματιστικό Fidji TAC-12CHSC/H (που πρεπει να είναι κατασκευής TCL, αν ο κωδικός της ονομασίας παρέχει ενδείξεις) ...αν κατάλαβα καλά οι μετρήσεις θερμικών απωλειών δείχνουν ότι καλύτερα να δούλευε 16-18άρι κλιματιστικό στον χώρο... Και πάλι περιορισμός ο κατάλογος της Euronics https://www.euronics.gr/κλιματιστικά-inverter#/specFilters=1826!#-!5647128!##!43503&pageSize=10&viewMode=list&orderBy=10&pageNumber=1 Κλιματολογικές μετρήσεις βάσει εγγύτερου σταθμού http://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/ http://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/NOAAYR.TXT http://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/NOAAPRYR.TXT Spoiler Λόγω οικονομικής στενότητας, σκεφτόμουν και για τα δύο το Midea AG2Eco...προφανώς όχι η ιδανική λύση, αλλά όχι κι η χειρότερη... https://www.skroutz.gr/s/35696065/Midea-AG2Eco-09NXD0-I-AG2Eco-09N8D0-O-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html https://www.skroutz.gr/s/35696439/Midea-AG2Eco-18NXD0-I-AG2Eco-18N8D0-O-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html
alexdeskas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, Specs είπε Μεγαλο προβλημα σε υπνοδωματια, η ασταματητη λειτουργια του ανεμιστηρα στην ψυξη. Βρισκομαι στην Θεσσαλονικη, στον γιο μου, που ο ιδιοκτητης μαλλον βρηκε λογικο να βαλει 12ρια σε μικρα δωματια, λογω ιδιας τιμης η περιπου, με τα 9ρια. Daikin Sensira atxC-35D. Τα on-off ασταματητα , δεν πειραζει αυτο, αλλα το προβλημα ειναι η αυξηση της υγρασιας οδο δεν λειτουργει η εξωτερικη μοναδα. Βεβαια δοκιμασα κ με ανοιχτη μπαλκονοπορτα αλλα κεντρο ειναι κ δεν ησυχαζει ποτε ο δρομος κ εξατμισεις, βαλε κ την μουσικη αυτοκινητων, εγγυημενη η αυπνια! Μακαριοι οι ιδιοκτητες Perfera κ αλλων κλιματιστικων που σταματαει στην ψυξη ο ανεμιστηρας οταν σταματαει κ η εξω μοναδα η και των TCL/Μorris με την εισαγωγη φρεσκου αερα και τελος οσοι κατεχουν κ εφαρμοζουν τα τελευταια μεσω home assistance κολπα του liakjim 6 ώρες πριν, nimik είπε Γιατί δεν το γυρνάς σε Dry mode να φύγει η υγρασία ? Όλο τον τελευταίο καιρό αυτό λέω και ξαναλέω, για την αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω μεγάλης αύξησης της υγρασίας που προκαλούν τα τελειωτα On-Off του Daikin atxc25c. Σε Dry mode ναι μεν κατεβάζει τη υγρασία αλλά επειδή δεν ελέγχει τη θερμοκρασία, κάποια στιγμή μετά από λίγο παγώνει το δωμάτιο. Μια λύση θα ήταν το κλιματιστικό να έβγαζε λιγότερο όγκο αέρα οπότε και πιο ψυχρό αέρα οπότε θα έκανε και αφυγρανση . Η συγκεκριμένη σειρά Daikin atxc25c δεν σταματά και τον ανεμιστήρα όταν πιάσει τη θερμοκρασία που του βάζουμε οπότε ανάμεσα στα On-Off ανεβαίνει η υγρασία του χώρου. Τελικά θα πρέπει να κάνουμε και μια λίστα τουλάχιστον για κρεβατοκάμαρα με τα κλιματιστικά που σταματούν τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσουν θερμοκρασία. Ακολουθεί σημερινό διάγραμμα... με ανοικτές τις εσωτερικές πόρτες. Αν είχα κλειστή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας τότε η υγρασία θα είχε εκτοξευτεί πάνω από το 70% , όχι ότι με ανοικτές πόρτες είναι νορμάλ ... Τελικά η κρεβατοκάμαρα είναι μια κατηγορία μόνη της στα κλιματιστικά γιατί θες και την ησυχία σου για τον ύπνο οπότε μπορεί να κλείσεις και την πόρτα οπότε μετά δυσκολεύουν τα πράγματα... Και επειδή το μέλλον είναι οι θερμοπροσωψεις στη μόνωση οπότε και οι απώλειες θα είναι μειδαμινες ίσως θα έπρεπε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα κλιματισμού κρεβατοκάμαρας... Αυτά από μένα που έχω καταντήσει νυχτοφύλακας και δεν ξεκουράζομαι τα βράδια στον ύπνο λόγω του κλιματιστικού το οποίο και θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο... Είμαι πλέον σε αναζήτηση νεου κλιματιστικού για την κρεβατοκάμαρα. Αν έχει κάποιος μετρήσεις πάνω σε αυτό το θέμα και μπορεί να βοηθήσει... 3
d_gkal Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Ενδιαφέρομαι για 24.000 αποκλειστικά για χρήση ψύξης (δεν αποκλείω τη θέρμανση) θα μπει σε σαλόνι ~50τμ με σκοπό ΑΝ ψύχει και τα δωμάτια που θα έχουν ανεμιστήρες οροφής Έχω μια συμπάθεια στη Mitsubishi και ΔΕΝ έχω ιδέα από κλιματιστικά. 1
insomniagfg Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, insomniagfg said: Καλησπερα , εβαλα σημερα ενα 9αρι σε 12τμ και 12αρι σε 35τμ (μονωση πυλωτη, θερμοπρόσοψη ,τριπλα ενεργειακα κουφωματα ), perfera 2024 μοντελο FTXM-A/RXM-A.Πρωτες εντυπωσεις καλες, οταν πιασαν θερμοκρασια με 26 ζητηση κατα το βραδυ (εξωτερικη 28) παιζουν στα 114w και 118w αντιστοιχα στα πιο χαμηλα που τα ειδα μεχρι στιγμης,Υγρασια 59%.Ας δω πως θα πανε και οι επομενες μερες σε αλλες συνθηκες (θα ανεβασω διαγραμμα). Οι εσωτερικες και εξωτερικες μοναδες ειναι ιδιες(εξωτερικες λιγο κουμουτσες). Κατι που δεν με αρεσε χθες οταν τα εκλεισα ειναι η καταναλωση σε standby, 5w 9αρι και 5.5w το 12αρι. Το sensira ειναι στο 1w. Οσοι εχουν μετρητη καταναλωσης εχουν δει τετοια τιμη? Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από insomniagfg 1
Grim Ripper Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, alexdeskas είπε Όλο τον τελευταίο καιρό αυτό λέω και ξαναλέω, για την αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω μεγάλης αύξησης της υγρασίας που προκαλούν τα τελειωτα On-Off του Daikin atxc25c. Σε Dry mode ναι μεν κατεβάζει τη υγρασία αλλά επειδή δεν ελέγχει τη θερμοκρασία, κάποια στιγμή μετά από λίγο παγώνει το δωμάτιο. Μια λύση θα ήταν το κλιματιστικό να έβγαζε λιγότερο όγκο αέρα οπότε και πιο ψυχρό αέρα οπότε θα έκανε και αφυγρανση . Η συγκεκριμένη σειρά Daikin atxc25c δεν σταματά και τον ανεμιστήρα όταν πιάσει τη θερμοκρασία που του βάζουμε οπότε ανάμεσα στα On-Off ανεβαίνει η υγρασία του χώρου. Τελικά θα πρέπει να κάνουμε και μια λίστα τουλάχιστον για κρεβατοκάμαρα με τα κλιματιστικά που σταματούν τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσουν θερμοκρασία. Ακολουθεί σημερινό διάγραμμα... με ανοικτές τις εσωτερικές πόρτες. Αν είχα κλειστή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας τότε η υγρασία θα είχε εκτοξευτεί πάνω από το 70% , όχι ότι με ανοικτές πόρτες είναι νορμάλ ... Τελικά η κρεβατοκάμαρα είναι μια κατηγορία μόνη της στα κλιματιστικά γιατί θες και την ησυχία σου για τον ύπνο οπότε μπορεί να κλείσεις και την πόρτα οπότε μετά δυσκολεύουν τα πράγματα... Και επειδή το μέλλον είναι οι θερμοπροσωψεις στη μόνωση οπότε και οι απώλειες θα είναι μειδαμινες ίσως θα έπρεπε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα κλιματισμού κρεβατοκάμαρας... Αυτά από μένα που έχω καταντήσει νυχτοφύλακας και δεν ξεκουράζομαι τα βράδια στον ύπνο λόγω του κλιματιστικού το οποίο και θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο... Είμαι πλέον σε αναζήτηση νεου κλιματιστικού για την κρεβατοκάμαρα. Αν έχει κάποιος μετρήσεις πάνω σε αυτό το θέμα και μπορεί να βοηθήσει... Αφού κάνει on-off δεν σταματά και ο ανεμιστήρας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα