Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Specs είπε

Στην ψυξη 58w κ ανεβαινει πολυ αργα αναλογα δηλαδη με το ποσο ζεσταινει εξω , κ εχω ενα κρατημενο διαγραμμα

119202471624_bmp.jpg.7d095832abcbc13ae209f23e21aebf67.jpg

στην θερμανση δεν εχω διαγραμμα αλλα κρατησα τα στοιχεια : σε 11.3  βαθμους εξωτερικη, συννεφια συνεχεια,  επαιζε επι ωρες  63watt με 19 ζητηση κ στους 19,5 ζητηση 83watt.

Το τεστ εγινε για να δινω βαρος στο ενα απο τα δυο κλιματιστικα στο χωρο καθε φορα, πχ στην ευνοικη εκεινη μερα το Perfera ειχε στον ιδιο χωρο το Sensira με 192watt γιατι το ειχα σε ζητηση 22 το Sensira.

Τον Οκτώβρη του 22 είχα βρει ένα atxm25r στον Σείριο στα στοκ του Κωτσόβολου στα 575€. Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που δεν το τσίμπησα...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, Specs είπε

Στην ψυξη 58w κ ανεβαινει πολυ αργα αναλογα δηλαδη με το ποσο ζεσταινει εξω , κ εχω ενα κρατημενο διαγραμμα

119202471624_bmp.jpg.7d095832abcbc13ae209f23e21aebf67.jpg

στην θερμανση δεν εχω διαγραμμα αλλα κρατησα τα στοιχεια : σε 11.3  βαθμους εξωτερικη, συννεφια συνεχεια,  επαιζε επι ωρες  63watt με 19 ζητηση κ στους 19,5 ζητηση 83watt.

Το τεστ εγινε για να δινω βαρος στο ενα απο τα δυο κλιματιστικα στο χωρο καθε φορα, πχ στην ευνοικη εκεινη μερα το Perfera ειχε στον ιδιο χωρο το Sensira με 192watt γιατι το ειχα σε ζητηση 22 το Sensira.

FTXM25N; Πολύ καλά χαρακτηριστικά γενικά! Βγάλε ένα διάγραμμα όταν μπορέσεις και στην θέρμανση :)

1 minute ago, liakjim said:

Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που δεν το τσίμπησα...

Θελω να βαλω στην Πρεβεζα στην αδελφη μου Perfera και μονο Perfera πλεον και να βγαλω τα Gree να τα παω στο πατρικο σε χωριο οπου σπανια παμε πλεον.

Εξετασα την πιθανοτητα για Sensira αλλα με τις τιμες του ρευματος να φλερταρουν μονιμως ψηλα αλλα και να αναμενονται κ αλλες αυξησεις στο κομματι των ρυθμιζομενων χρεωσεων, ειναι μονοδρομος πλεον η πιο οικονομικη συσκευη κλιματιστικων πλεον. Θα γινει αποσβεση σε λογικα πλαισια κ κυριως δεν θα σκεφτεται να τα ανοιξει, ασε που η Πρεβεζα εχει πολυ ηπιο κλιμα.

5 minutes ago, Klausx said:

FTXM25N; Πολύ καλά χαρακτηριστικά γενικά! Βγάλε ένα διάγραμμα όταν μπορέσεις και στην θέρμανση :)

oxi N, αλλα R. To προηγουμενο δηλαδη, τωρα ειναι το Α σε κυκλοφορια πλεον κ ισως κ κανα στοκ απο το R.

Μολις μπορεσω θα βγαλω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, liakjim said:

Σε ποιο κλιματιστικό θέλεις να βάλεις μετρητή; Θα είναι ράγας ή πρίζας;

Τελικά αντί να αλλάξουμε το παλιό κ ενεργοβόρο, αλλά ακόμη λειτουργικό on/off κλιματιστικό στη σαλονο-τραπεζαρία-κουζίνα (το οποίο εγώ προέκρινα, γιατί ζεσταίνει όλους τους κοινούς χώρους κ υποστηρίζει και τη θέρμανση των υπνοδωματίων), είπαμε να βάλουμε δύο 9άρια στα υπνοδωμάτια...

Επειδή τα ακόλουθα δεν έχουν wifi και δεν θέλω να δώσω ~100*2 για να παρακολουθώ τη κατανάλωση, λέω να βάλω το Shelly σε αυτά...
...λογικά θα μπει μέσα στο μπουάτ...δεν υπάρχει κοντά πρίζα γι αυτά...
...εκτός αν εγκαθιστούσαμε πρίζα σούκο σε μπουάτ (κι έχω έτοιμες smart πρίζες Blitzwolf - μπορεί να το κάνει αυτό ο ψυτικός; - ΑΛΛΑ κάπου διάβασα ότι είναι ασφαλέστερο να μη συνδέονται τα κλιματιστικά έτσι...δεν ξέρω)

- Toshiba Yukai 9K BTU  = 700€ εγκατεστημένο (το Edge στα 670€ με γαργαλάει, αλλά μετά βγαίνει 800άρι για 9άρι και το θεωρώ εξωφρενικό
...αυτό για γωνιακό δωμάτιο, εκτεθειμένο σε Ανατολή-μπαλκόνι/Νοτο-παράθυρο...

- Mitsubishi  MSZ-MUZ-HR25vf = ~600€ εγκατεστημένο ή Daikin FTXC25D / RXC25D = 649€ από Praktiker εγκατεστημένο ... κλίνω προς το Mitsubishi ως φθηνότερο, με χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού και επειδή δεν θα μπλέκω με την εγκατάσταση/αναμονή από Praktiker...αν πάρω το Daikin από αλλου, 690€.
...για δωμάτιο με μόνη μπαλκονόπορτα προς Νότο, το πιο ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι δωμάτια στο σπίτι...

ΥΓ:

Γι αυτά λες να χρειαστώ και αντικραδασμικές βάσεις;

Επεξ/σία από definitio

1 ώρα πριν, Kronor25 είπε

Θέλω να πω πως αν λογικά  αρκούν τα 12.000 btu, είναι κακό να έχω ένα π.χ. 16ρι κλιματιστικό το οποίο θα "πιάνει" πιο γρήγορα τη θερμοκρασία που θέλω και δεν θα ζορίζεται τόσο + ότι θα είναι πιο οικονομικό; Κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου, διορθώστε με αν είναι λάθος ο συλλογισμός μου.

Ένα μεγάλυτερο μηχάνημα από ότι χρειάζεται γίνεται ενοχλητικό και στη ροή του αέρα. Μεγάλα μηχανήματα έχουν μεγάλη ροή αέρα και παραπάνω θόρυβο μέσα . Σκέψου να βάλεις 18 Άρι σε ένα μικρό δωμάτιο. Η χαμηλή ένταση του ανεμιστήρα σε ροη αέρα αναλογεί στη μέγιστη του 9ριου. 

• Like 1

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Αγοράζουμε σύμφωνα με τις απώλειες του χώρου. Εσύ θα κάνεις αναβάθμιση οπότε δεν θα ήταν προτιμότερο να ψωνίσεις κάτι για τη μελλοντική κατάσταση;

Ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό δεν σημαίνει ότι είναι και πιο οικονομικό σε χρήση. Όχι μόνο είναι συνήθως ακριβότερα, αλλά συνήθως έχουν μικρότερους δείκτες απόδοσης και η συμπεριφορά πιθανώς να είναι προβληματική με φαινόμενα onoff. 

Αποφάσισε πρώτα τι θέλεις να κάνεις και εδώ είμαστε.

Υπάρχει η δυνατότητα να πάρω σε καλη τιμή (540) το Midea Xtreme Save Series AG1-12NXD6-I/O Κλιματιστικό 12.000 BTU/h. Δεν έχω ιδέα αν τα midea είναι αξιόπιστα και πιο συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο. Πιστεύεις θα είναι οκ για θέρμανση και ψύξη και για εξοικονόμηση ενέργειας; Υστερεί από το Toshiba edge που μου πρότεινες;

Επεξ/σία από Kronor25

Spoiler
4 hours ago, sap00 said:

= 38000 btu ! (κάποιο λάθος κάνεις με τα δεδομένα..)

Σωστά. Μόνο που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του γραφείου πάνω από τη θερμοκρασία που θέλεις...! (Γιατί πρέπει ντε και καλά να συνεχίσει να δουλεύει?) 

4 hours ago, liakjim said:

@GiannisSol ορίστε και σε ζουμ ένα από τα spikes του mitsubishi ( που δεν είναι ακριβώς spike )

image.png.6d6c17e216fad2a43c50632d89554508.png

Κτήνος!!!

Τι μετρητή θα βάλεις;

Το broadlink είναι ένα wifi ir τηλεκοντρόλ. Τίποτα άλλο.

Σε ποιο κλιματιστικό θέλεις να βάλεις μετρητή; Θα είναι ράγας ή πρίζας;

Οπότε perfera is still the king.

Νίκο ακολούθα ακριβώς τις οδηγίες του ερωτηματολογίου. Θέλει λίγο δουλίτσα αλλά θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Το ΄πιασες!

Θέλεις κυρίως ψύξη οπότε το heavy 63 θα είναι αρκετά πιο οικονομικό από ότι ένα πχ toshiba . Μην κοιτάς ότι είναι 22άρι, μέλη μας έχουν πει για αστείες καταναλώσεις του τύπου 100W σε ψύξη ως ελάχιστες τιμές.

Θέλεις και θέρμανση οπότε απορρίπτουμε οτιδήποτε κινέζικο.

Από επώνυμα ως εναλλακτική λύση είναι ένα aseg18kmte αλλά δεν είναι εντελώς αθόρυβο που ζητάς.

Οπότε, αν θέλεις απόδοση και οικονομία με μειονέκτημα τη σχετικά μικρή εγγύηση, τότε heavy 63. Αν θέλεις εγγύηση και αθόρυβο με λίγο μικρότερη οικονομία σε χρήση τότε ένα toshiba edge white 18000 λογικά θα σε καλύψει ενώ αν θέλεις εγγύηση και οικονομία σε χρήση αλλά όχι φουλ αθόρυβο, τότε το fujitsu που είπα πιο πάνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πετύχουμε ταυτόχρονα μέγιστη εγγύηση, οικονομία σε χρήση και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Κάπου θα πρέπει να κάνεις πίσω.

Υπόψιν ότι οι θερμοκρασίες που λες με κάνουν να νιώθω ανασφάλεια για τις απώλειές σου (αν είναι και αυτές σωστές, τα έχουμε ξαναπεί), οπότε το heavy 63 θα είχε περισσότερο περιθώριο ισχύος αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τον χώρο σου.

Το ξαναέκανα και βγάζω αυτά τα νούμερα:

Θερμικές Απώλειες
5901.89 Watt

5075.62 KCal/h

218.59 Watt/m2

187.99 KCal/h/m2

Σας φαίνονται πιο σωστά αυτά τα νούμερα?

4 ώρες πριν, valtasare είπε

Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποιο θερμόμετρο χώρου που είναι σχετικά ακριβές;

ευχαριστω

Tapo t315 με φοβερή οθόνη, t310 χωρίς οθόνη μόνο για σύνεση με το hub και το βλέπεις από κινητό , και για πιο φθηνό με μικρή οθόνη xiaomi monitor 2 το οποίο μόλις το πάρεις κάνεις ένα firm update και δείχνει ολοσωστα πλέον. 

Αυτά τα 3 έχουν κοινό αισθητήρα και είναι ακριβεστατα μέσα στις ανοχές του κατασκευαστή. 

Μετά τη πενταετία σε όλα αυτά τα φθηνά οικιακά θερμομετρα  ολισθαίνει ο αισθητήρας υγρασίας και δείχνει συνήθως χαμηλότερα ,δεν βαθμονομειται οπότε πας για αλλαγή εάν θες να βλεπεις σωστή υγρασία .

• Like 2

1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε

Tapo t315 με φοβερή οθόνη, t310 χωρίς οθόνη μόνο για σύνεση με το hub και το βλέπεις από κινητό , και για πιο φθηνό με μικρή οθόνη xiaomi monitor 2 το οποίο μόλις το πάρεις κάνεις ένα firm update και δείχνει ολοσωστα πλέον. 

Αυτά τα 3 έχουν κοινό αισθητήρα και είναι ακριβεστατα μέσα στις ανοχές του κατασκευαστή. 

Μετά τη πενταετία σε όλα αυτά τα φθηνά οικιακά θερμομετρα  ολισθαίνει ο αισθητήρας υγρασίας και δείχνει συνήθως χαμηλότερα ,δεν βαθμονομειται οπότε πας για αλλαγή εάν θες να βλεπεις σωστή υγρασία .

+1 για τα Tapo κ απο μενα... 

1 ώρα πριν, nikos16717 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Θερμικές Απώλειες
5901.89 Watt

5075.62 KCal/h

218.59 Watt/m2

187.99 KCal/h/m2

Μακραν, bro! 

6 ώρες πριν, GiannisSol είπε

δεν βαθμονομειται οπότε πας για αλλαγή εάν θες να βλεπεις σωστή υγρασία .

Μπορούν να δεχθούν εναλλακτικό λογισμικό και αποκτούν αυτή την δυνατότητα με αρκετές άλλες. Ένας σχετικός οδηγός για το νεώτερο μοντέλο αλλά ισχύουν ακριβώς τα ίδια και για το προηγούμενο. 

• Like 2

12 ώρες πριν, dimviii είπε

στα πρακτικερ ινβεντορ λεον στα 500 τοποθετημενο +50 δωροεπιταγη ανακυκλωσης.

λεω να περιμενω λιγες μερες ακομα...

(SEER)

9.30

Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη) 102
Ενεργειακή κλάση ψύξης A+++
Ενεργειακή κλάση θέρμανσης A+++

11 ώρες πριν, dimviii είπε

και αυτο δειχνει καλη περπτωση

τογιοτομι ιζουρου στα 459 τοποθετημενο και με δωροεπιταγη ανακυκλωσης 50 ευρω

Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης A+++
Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης Θερμής Ζώνης A+++
Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER) 8.5
Βαθμός θερμικής απόδοσης (SCOP) 5.7
Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη) 111
Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (θέρμανση) 712

Δεν ξέρω τι ψάχνεις, αλλά αν είναι 100% ψύξη τότε το leon είναι μια καλή περίπτωση. Αν θέλεις και θέρμανση, αποφεύγουμε οτιδήποτε κινέζικο.

10 ώρες πριν, definitio είπε

Τελικά αντί να αλλάξουμε το παλιό κ ενεργοβόρο, αλλά ακόμη λειτουργικό on/off κλιματιστικό στη σαλονο-τραπεζαρία-κουζίνα (το οποίο εγώ προέκρινα, γιατί ζεσταίνει όλους τους κοινούς χώρους κ υποστηρίζει και τη θέρμανση των υπνοδωματίων), είπαμε να βάλουμε δύο 9άρια στα υπνοδωμάτια...

Επειδή τα ακόλουθα δεν έχουν wifi και δεν θέλω να δώσω ~100*2 για να παρακολουθώ τη κατανάλωση, λέω να βάλω το Shelly σε αυτά...
...λογικά θα μπει μέσα στο μπουάτ...δεν υπάρχει κοντά πρίζα γι αυτά...
...εκτός αν εγκαθιστούσαμε πρίζα σούκο σε μπουάτ (κι έχω έτοιμες smart πρίζες Blitzwolf - μπορεί να το κάνει αυτό ο ψυτικός; - ΑΛΛΑ κάπου διάβασα ότι είναι ασφαλέστερο να μη συνδέονται τα κλιματιστικά έτσι...δεν ξέρω)

- Toshiba Yukai 9K BTU  = 700€ εγκατεστημένο (το Edge στα 670€ με γαργαλάει, αλλά μετά βγαίνει 800άρι για 9άρι και το θεωρώ εξωφρενικό
...αυτό για γωνιακό δωμάτιο, εκτεθειμένο σε Ανατολή-μπαλκόνι/Νοτο-παράθυρο...

- Mitsubishi  MSZ-MUZ-HR25vf = ~600€ εγκατεστημένο ή Daikin FTXC25D / RXC25D = 649€ από Praktiker εγκατεστημένο ... κλίνω προς το Mitsubishi ως φθηνότερο, με χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού και επειδή δεν θα μπλέκω με την εγκατάσταση/αναμονή από Praktiker...αν πάρω το Daikin από αλλου, 690€.
...για δωμάτιο με μόνη μπαλκονόπορτα προς Νότο, το πιο ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι δωμάτια στο σπίτι...

ΥΓ:

Γι αυτά λες να χρειαστώ και αντικραδασμικές βάσεις;

Οκ για 9αράκια μιλάμε, οπότε μικρά ρεύματα. Μπορείς να βάλεις ότι σε βολεύει.

10 ώρες πριν, valtasare είπε

Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποιο θερμόμετρο χώρου που είναι σχετικά ακριβές;

ευχαριστω

8 ώρες πριν, Kronor25 είπε

Υπάρχει η δυνατότητα να πάρω σε καλη τιμή (540) το Midea Xtreme Save Series AG1-12NXD6-I/O Κλιματιστικό 12.000 BTU/h. Δεν έχω ιδέα αν τα midea είναι αξιόπιστα και πιο συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο. Πιστεύεις θα είναι οκ για θέρμανση και ψύξη και για εξοικονόμηση ενέργειας; Υστερεί από το Toshiba edge που μου πρότεινες;

Αν θέλεις και θέρμανση, αποφεύγουμε οτιδήποτε κινέζικο.

8 ώρες πριν, nikos16717 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Θερμικές Απώλειες
5901.89 Watt

5075.62 KCal/h

218.59 Watt/m2

187.99 KCal/h/m2

Δες τις οδηγίες εδώ ->

Επαναλαμβανόμαστε χωρίς λόγο. Διάβασε τα κόκκινα -> Διαβάστε τα παρακάτω πριν το συμπληρώσετε.

Θέλουμε όλες τις ερωτήσεις ανά χώρο και από την εφαρμογή των απωλειών όλες τις απαντήσεις.

8 ώρες πριν, efib είπε

Ποια είναι η διαφορά perfera vs siesta perfera; Βλέπω μεγάλη διαφορά στην τιμή ανάμεσα τους.

Αν δεν βλέπεις κάτι λάθος, θα πρέπει να είναι το ίδιο. Γενικά μη βλέπεις ονομασίες αλλά κωδικό μοντέλου πχ το πιο καινούργιο perfera είναι το atxm-a

8 ώρες πριν, efib είπε

Ποια είναι η διαφορά perfera vs siesta perfera; Βλέπω μεγάλη διαφορά στην τιμή ανάμεσα τους.

Η σειρά siesta είναι η "οικονομική" σειρά.

Στην πραγματικότητα, από όσο έχω ψάξει, έχει ελαφρώς χαμηλότερο βαθμό απόδοσης και λιγότερες επιλογές διασύνδεσης σε περίπτωση multi (πάει μέχρι 3 ενώ το "κανονικό" πάει μέχρι 5).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...