nikos16717 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, mdkamael said: Ωπ.... εχεις δικιο. Το ειχα στ μυαλο μου μονο σαν ον/οφφ σουιτς. Γιατι οχι λοιπον?! Διαθεση για μαστορεματα αν υπαρχει γινεται και με αυτο. Νομιζω ειναι κ πιο αξιοπιστο απ οτι με clamp. Καποια μελη χρησιμοποιουν μετρητες sonoff, οποτε ισως να δινανε περισσοτερο input. 2 ειναι οι λυσεις... ειτε μπαινεις στη διαδικασια κανονικης μελετης με μηχανολογο, ειτε εναλλακτικα συμπληρωνεις το ερωτηματολογιο του τζιμαρα κ επανερχεσαι με τις απαντησεις ( θα το βρεις στην υπογραφη του μπαινοντας απο pc - απο κινητο δεν το βγαζει ) - μεταξυ μας, εγω θα επελεγα το 2ο 😛 Έκανα το σχετικό ερωτημαστολόγιο και μου έβγαλε αυτά (για κάθε δωματιο): Θερμικές Απώλειες 11213.63Watt 9643.73KCal/h 224.27Watt/m2 192.87KCal/h/m2 Επομένως θα πρέπει να κοιτάξω για 2 12άρια, σωστά? Υπάρχουν κάποιες προτάσεις αξιόπιστες μέχρι τα 700/κλιματιστικό (χωρίς εγκατάσταση)? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2024 από nikos16717 1
sap00 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nikos16717 είπε 11213.63Watt = 38000 btu ! (κάποιο λάθος κάνεις με τα δεδομένα..) 2 ώρες πριν, teoqq είπε Οπότε αν το βάλω κάπου εκτός γραφείου άρα και χαμηλότερη θερμοκρασία, αυτό θα συνεχίζει να δουλεύει, σωστά? Σωστά. Μόνο που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του γραφείου πάνω από τη θερμοκρασία που θέλεις...! (Γιατί πρέπει ντε και καλά να συνεχίσει να δουλεύει?) 1 1
liakjim Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 @GiannisSol ορίστε και σε ζουμ ένα από τα spikes του mitsubishi ( που δεν είναι ακριβώς spike ) 5 ώρες πριν, mdkamael είπε Μπακαλιστικο χαζο-update ... το srk80 λειτουργει εδω και 1 ωρα ακριβως.Στον χωρο που παιζει εχει ανεβασει θερμοκρασια απο 18.6 (εξωτερικη 13.7) στους 22.6 μεσα στο πρωτο 15λεπτο με ζητηση 24. Ολα αυτα ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ. Νo joke. Εχω αφησει ανοιχτη τη πορτα του χωλ να δω ποσο θα μπορεσει να αυγατισει και πιο βαθεια τα δωματια ... μεχρι στιγμης απο 19.8 εχει αισιως 21 βαθμους το δωματιο που βρισκεται στο βαθος του διαδρομου. Το σπιτι χωρις καποια μονωση. Αυτα μεχρι στιγμης ... Κτήνος!!! 5 ώρες πριν, mdkamael είπε Συντομα θα εχω και μετρησεις... ακομα δεν μπηκε μετρητης, εξ ου και "μπακαλιστικο χαζο-update". Συνεχομενα μεχρι που εφτασε 23.0 εσωτερικη και μετα εκλεισε... ( περσιδες μαζεμενες προς τα ανω και total silence ). Τι μετρητή θα βάλεις; 4 ώρες πριν, definitio είπε Για τη παρακολούθηση/μέτρηση κατανάλωσης & απομακρυσμένο έλεγχο κλιματιστικών χωρίς ενσωματωμένο Wifi (χωρίς την αγορά εργοστασιακού/ακριβού module), - αρκεί η Broadlink συσκευή που έχει προταθεί και στο παρελθόν - ή το παραπάνω είναι μόνο για έλεγχο λειτουργιών, ενώ για παρακολούθηση κατανάλωσης θέλει και κάτι τέτοιο (πχ Shelly) στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση; - το τελευταίο είναι μόνο για μέτρηση κατανάλωσης ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του και για την απομακρυσμένη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συσκευών; Το broadlink είναι ένα wifi ir τηλεκοντρόλ. Τίποτα άλλο. Σε ποιο κλιματιστικό θέλεις να βάλεις μετρητή; Θα είναι ράγας ή πρίζας; 3 ώρες πριν, Klausx είπε ASEH09KGTG Μέχρι 115w πέφτει στην θέρμανση και μετά κάνει off, 120w για μία ώρα το έχω δει σταθερά, γενικά θέλει υψηλά τον θερμοστάτη αφού δεν έχει follow me αλλιώς πολλά On/off στην κρύα εκκίνηση. out temp: 15°C In temp start: 20.5°C Set point: 24.5°C In temp: 22.6°C Οπότε perfera is still the king. 3 ώρες πριν, nikos16717 είπε Για σπίτι στο χωριό που θέλω να το κάνω airbnb, τι κλιματιστικά προτείνετε? Θέλω 2, το ένα για χωρο 50τμ (ψηλοτάβανο) και το άλλο για χώρο 60τμ. Το σπίτι είναι ισόγειο (στο δωμάτιο των 60τμ υπάρχει από πάνω δεύτερος όροφος) πέτρινο (πλάτος τοίχου λίγο περισσότερο από 1m) , με λίγα μικρά παράθυρα, και μια κεντρική πόρτα. Επίσης δεν "ακουμπάει" με κάποια άλλη οικία, έχει αέρα γύρω γύρω Σκεφτόμουν για 18άρι για το πρώτο δωμάτιο που είναι σαλόνι-κουζίνα, και 12άρι για το δεύτερο που είναι υπνοδωμάτιο. Γενικά είναι "δροσερό το σπίτι" το καλοκαίρι και δεν έχει ιδιαίτερο θέμα με υγρασία. Το σπίτι βρίσκεται στη Χίο (δλδ δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες). 1 ώρα πριν, nikos16717 είπε Έκανα το σχετικό ερωτημαστολόγιο και μου έβγαλε αυτά (για κάθε δωματιο): Θερμικές Απώλειες 11213.63Watt 9643.73KCal/h 224.27Watt/m2 192.87KCal/h/m2 Επομένως θα πρέπει να κοιτάξω για 2 12άρια, σωστά? Υπάρχουν κάποιες προτάσεις αξιόπιστες μέχρι τα 700/κλιματιστικό (χωρίς εγκατάσταση)? Νίκο ακολούθα ακριβώς τις οδηγίες του ερωτηματολογίου. Θέλει λίγο δουλίτσα αλλά θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. 2 ώρες πριν, teoqq είπε Τι είπες τώρα ρε μεγάλε ?! Διάβασα μόλις το manual και αν κατάλαβα καλά αυτό πιάνει την θερμοκρασία του χειριστηρίου ? Οπότε αν το βάλω κάπου εκτός γραφείου άρα και χαμηλότερη θερμοκρασία, αυτό θα συνεχίζει να δουλεύει, σωστά? Φυσικά πάντα να ειναι σε εμβέλεια με την μονάδα. Αύριο που θα βρίσκομαι στο κατάστημα θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ Το ΄πιασες! 2 ώρες πριν, skoil_elikikou είπε Σε ευχαριστω για τις προτάσεις @liakjim . 2-3 ερωτήσεις ακόμα αν δεν είναι κόπος: 1) Προτείνεται 22000 btu γιατί το 18αρι είναι ανεπαρκες να υποθέσω ή για να μη δουλεύει οριακά; Ρωτάω γιατί σκέφτομαι πιο πολύ τη ψύξη που θα συνεπικουρείται από μια άλλη μονάδα στη κλίμακα που υπάρχει ήδη. Τη θέρμανση τη θεωρώ καθαρά προσωρινή κάλυψη για τώρα. 2) βλέπω ότι υπάρχει toshiba edge αλλα και edge white , είναι διαφορετικά κλιματιστικά; 3) τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ edge, yukai, edge white , shorai edge ? και να ήταν να καταταχθούν σε μία λίστα (χειροότερο-> καλύτερο ) θα ήταν yukai -> edge-> shorai edge ? ευχαριστώ Θέλεις κυρίως ψύξη οπότε το heavy 63 θα είναι αρκετά πιο οικονομικό από ότι ένα πχ toshiba . Μην κοιτάς ότι είναι 22άρι, μέλη μας έχουν πει για αστείες καταναλώσεις του τύπου 100W σε ψύξη ως ελάχιστες τιμές. Θέλεις και θέρμανση οπότε απορρίπτουμε οτιδήποτε κινέζικο. Από επώνυμα ως εναλλακτική λύση είναι ένα aseg18kmte αλλά δεν είναι εντελώς αθόρυβο που ζητάς. Οπότε, αν θέλεις απόδοση και οικονομία με μειονέκτημα τη σχετικά μικρή εγγύηση, τότε heavy 63. Αν θέλεις εγγύηση και αθόρυβο με λίγο μικρότερη οικονομία σε χρήση τότε ένα toshiba edge white 18000 λογικά θα σε καλύψει ενώ αν θέλεις εγγύηση και οικονομία σε χρήση αλλά όχι φουλ αθόρυβο, τότε το fujitsu που είπα πιο πάνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πετύχουμε ταυτόχρονα μέγιστη εγγύηση, οικονομία σε χρήση και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Κάπου θα πρέπει να κάνεις πίσω. Υπόψιν ότι οι θερμοκρασίες που λες με κάνουν να νιώθω ανασφάλεια για τις απώλειές σου (αν είναι και αυτές σωστές, τα έχουμε ξαναπεί), οπότε το heavy 63 θα είχε περισσότερο περιθώριο ισχύος αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τον χώρο σου. 2
Kronor25 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Στις 11/11/2024 στις 8:21 ΠΜ, sap00 είπε Δεν πας με βάση τα τμ αλλά με βάση τις απώλειες. Τα 6400watt είναι 22000 btu. Μετά τις επεμβάσεις - μονώσεις, λογικά θα αρκούν και 12000btu. Άρα: ή φέτος θα ψιλοκρυώσεις και μετά θα είσαι οκ, ή φέτος θα ζεσταθείς και τα επόμενα χρόνια θα έχεις ένα άσκοπα υπερβολικό μηχάνημα στο χώρο... Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή δεν γνωρίζωμγια ποιο λόγο θεωρείς ότι θα έχω ένα υπερβολικό μηχάνημα ακόμα και με τις παρεμβάσεις - μονώσεις; Μήπως από τα παραπάνω λεφτά που θα δοθούν για να αγοραστεί; Θέλω να πω πως αν λογικά αρκούν τα 12.000 btu, είναι κακό να έχω ένα π.χ. 16ρι κλιματιστικό το οποίο θα "πιάνει" πιο γρήγορα τη θερμοκρασία που θέλω και δεν θα ζορίζεται τόσο + ότι θα είναι πιο οικονομικό; Κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου, διορθώστε με αν είναι λάθος ο συλλογισμός μου. 13 ώρες πριν, liakjim είπε Ρίξε μια ματιά στο sticky, έχουμε κάποιες συμβουλές εκεί. Όσον αφορά την ταράτσα, τα εγχειρίδια εγκατάστασης έχουν κάποια πινακακια όπου φαίνεται η επιτρεπόμενη υψομετρική διαφορά καθώς και η πιθανή απαιτητεα ποσότητα επιπρόσθετου φρέοντος. Τέλος αν είσαι σε μέρος που το στρώνει με χιόνι, θα πρέπει να γίνει μια κατασκευή όπου το κλιματιστικό θα υψωθεί από το έδαφος και από πάνω θα υπάρχει κεκλιμένο ασπιδιο για να μην συσσωρεύεται το χιόνι. Σε ευχαριστώ. Νότια προάστια Αθήνας μένω, δεν πιάνει χιόνι. Ίσως σκεφτόμουν κάποιο μεταλλικό σκέπαστρο για να το προστατεύω τους καλοκαιρινούς μήνες από τις ακτίνες του ηλιου. Ή μήπως δεν χρειάζεται;
liakjim Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Kronor25 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή δεν γνωρίζωμγια ποιο λόγο θεωρείς ότι θα έχω ένα υπερβολικό μηχάνημα ακόμα και με τις παρεμβάσεις - μονώσεις; Μήπως από τα παραπάνω λεφτά που θα δοθούν για να αγοραστεί; Θέλω να πω πως αν λογικά αρκούν τα 12.000 btu, είναι κακό να έχω ένα π.χ. 16ρι κλιματιστικό το οποίο θα "πιάνει" πιο γρήγορα τη θερμοκρασία που θέλω και δεν θα ζορίζεται τόσο + ότι θα είναι πιο οικονομικό; Κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου, διορθώστε με αν είναι λάθος ο συλλογισμός μου. Σε ευχαριστώ. Νότια προάστια Αθήνας μένω, δεν πιάνει χιόνι. Ίσως σκεφτόμουν κάποιο μεταλλικό σκέπαστρο για να το προστατεύω τους καλοκαιρινούς μήνες από τις ακτίνες του ηλιου. Ή μήπως δεν χρειάζεται; Αγοράζουμε σύμφωνα με τις απώλειες του χώρου. Εσύ θα κάνεις αναβάθμιση οπότε δεν θα ήταν προτιμότερο να ψωνίσεις κάτι για τη μελλοντική κατάσταση; Ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό δεν σημαίνει ότι είναι και πιο οικονομικό σε χρήση. Όχι μόνο είναι συνήθως ακριβότερα, αλλά συνήθως έχουν μικρότερους δείκτες απόδοσης και η συμπεριφορά πιθανώς να είναι προβληματική με φαινόμενα onoff. Αποφάσισε πρώτα τι θέλεις να κάνεις και εδώ είμαστε. 1
Klausx Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Οπότε perfera is still the king. Πόσο φτάνει σταθερά στην θέρμανση; To On/off που βλέπουμε είναι γιατί δεν κρατήθηκα και πάτησα ECO 🤣 Με περισσότερες απώλειες πάντως 110-120w σταθερά θα τα καταφέρει.
dimviii Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) στα πρακτικερ ινβεντορ λεον στα 500 τοποθετημενο +50 δωροεπιταγη ανακυκλωσης. λεω να περιμενω λιγες μερες ακομα... (SEER) 9.30 Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη) 102 Ενεργειακή κλάση ψύξης A+++ Ενεργειακή κλάση θέρμανσης A+++ Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2024 από dimviii
liakjim Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Klausx είπε Πόσο φτάνει σταθερά στην θέρμανση; 60-70W από ότι θυμάμαι.
Klausx Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, liakjim είπε 60-70W από ότι θυμάμαι. Στην ψύξη μπορεί, στην θέρμανση απλά θα σε παγώνει τόσο χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει για ώρες.
liakjim Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Klausx είπε Στην ψύξη μπορεί, στην θέρμανση απλά θα σε παγώνει τόσο χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει για ώρες. Και στη θέρμανση. Δεν θυμάμαι ποιον πρέπει να κάνουμε tag να μας το πει στα σίγουρα. @Specs @Lofarek (νομίζω)
mdkamael Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 28 λεπτά πριν, liakjim είπε @GiannisSol ορίστε και σε ζουμ ένα από τα spikes του mitsubishi ( που δεν είναι ακριβώς spike ) Κτήνος!!! Τι μετρητή θα βάλεις; Το broadlink είναι ένα wifi ir τηλεκοντρόλ. Τίποτα άλλο. Σε ποιο κλιματιστικό θέλεις να βάλεις μετρητή; Θα είναι ράγας ή πρίζας; Οπότε perfera is still the king. Νίκο ακολούθα ακριβώς τις οδηγίες του ερωτηματολογίου. Θέλει λίγο δουλίτσα αλλά θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Το ΄πιασες! Θέλεις κυρίως ψύξη οπότε το heavy 63 θα είναι αρκετά πιο οικονομικό από ότι ένα πχ toshiba . Μην κοιτάς ότι είναι 22άρι, μέλη μας έχουν πει για αστείες καταναλώσεις του τύπου 100W σε ψύξη ως ελάχιστες τιμές. Θέλεις και θέρμανση οπότε απορρίπτουμε οτιδήποτε κινέζικο. Από επώνυμα ως εναλλακτική λύση είναι ένα aseg18kmte αλλά δεν είναι εντελώς αθόρυβο που ζητάς. Οπότε, αν θέλεις απόδοση και οικονομία με μειονέκτημα τη σχετικά μικρή εγγύηση, τότε heavy 63. Αν θέλεις εγγύηση και αθόρυβο με λίγο μικρότερη οικονομία σε χρήση τότε ένα toshiba edge white 18000 λογικά θα σε καλύψει ενώ αν θέλεις εγγύηση και οικονομία σε χρήση αλλά όχι φουλ αθόρυβο, τότε το fujitsu που είπα πιο πάνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πετύχουμε ταυτόχρονα μέγιστη εγγύηση, οικονομία σε χρήση και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Κάπου θα πρέπει να κάνεις πίσω. Υπόψιν ότι οι θερμοκρασίες που λες με κάνουν να νιώθω ανασφάλεια για τις απώλειές σου (αν είναι και αυτές σωστές, τα έχουμε ξαναπεί), οπότε το heavy 63 θα είχε περισσότερο περιθώριο ισχύος αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τον χώρο σου. Σκεφτομουν αυτο https://www.you.gr/mikrosyskeves-spiti/smart-home-aftomatismoi/smart-home/shelly-em-organo-metrisis-ilektrologikou-pinaka-50?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2022_PMax_Conversions_ALL_ALL_ALL_Perf_Max_All_Products&utm_content=pmaxallproducts&utm_id=go_cmp-18281548711_adg-_ad-__dev-m_ext-_prd-733621_sig-Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZtMO3Wvfefdcnhuyi7-TD9n22KVywjqaXykCmfmcJlQnZMeELQpT8waArZpEALw_wcB&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZtMO3Wvfefdcnhuyi7-TD9n22KVywjqaXykCmfmcJlQnZMeELQpT8waArZpEALw_wcB μιας και εχει δικη του γραμμη στον πινακα... αν παιζει κατι αλλο καλυτερο κ πιο ευχρηστο ειμαι ανοιχτος ...
liakjim Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, mdkamael είπε Σκεφτομουν αυτο https://www.you.gr/mikrosyskeves-spiti/smart-home-aftomatismoi/smart-home/shelly-em-organo-metrisis-ilektrologikou-pinaka-50?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2022_PMax_Conversions_ALL_ALL_ALL_Perf_Max_All_Products&utm_content=pmaxallproducts&utm_id=go_cmp-18281548711_adg-_ad-__dev-m_ext-_prd-733621_sig-Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZtMO3Wvfefdcnhuyi7-TD9n22KVywjqaXykCmfmcJlQnZMeELQpT8waArZpEALw_wcB&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZtMO3Wvfefdcnhuyi7-TD9n22KVywjqaXykCmfmcJlQnZMeELQpT8waArZpEALw_wcB μιας και εχει δικη του γραμμη στον πινακα... αν παιζει κατι αλλο καλυτερο κ πιο ευχρηστο ειμαι ανοιχτος ... Ωραία, εκεί θα σε πήγαινα για το κτηνάρι! 1
dimviii Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, dimviii είπε στα πρακτικερ ινβεντορ λεον στα 500 τοποθετημενο +50 δωροεπιταγη ανακυκλωσης. λεω να περιμενω λιγες μερες ακομα... (SEER) 9.30 Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη) 102 Ενεργειακή κλάση ψύξης A+++ Ενεργειακή κλάση θέρμανσης A+++ και αυτο δειχνει καλη περπτωση τογιοτομι ιζουρου στα 459 τοποθετημενο και με δωροεπιταγη ανακυκλωσης 50 ευρω Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης A+++ Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης Θερμής Ζώνης A+++ Βαθμός ενεργειακής απόδοσης (SEER) 8.5 Βαθμός θερμικής απόδοσης (SCOP) 5.7 Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (ψύξη) 111 Κατανάλωση Ενέργειας σε kWh ετησίως (θέρμανση) 712
dimostr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Μην αγοράζετε κλιματιστικά που το φορτιο σχεδιασμου στο θερμό είναι μεγαλύτερο από ότι στη μέση ζώνη ΕΚΤΟΣ και αν μένετε σε περιοχές όπου το,χειμώνα η μέση θερμοκρασία δεν περνάει τους 12 βαθμούς 2
Specs Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 23 minutes ago, Klausx said: Στην ψύξη μπορεί, στην θέρμανση απλά θα σε παγώνει τόσο χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει για ώρες. Στην ψυξη 58w κ ανεβαινει πολυ αργα αναλογα δηλαδη με το ποσο ζεσταινει εξω , κ εχω ενα κρατημενο διαγραμμα στην θερμανση δεν εχω διαγραμμα αλλα κρατησα τα στοιχεια : σε 11.3 βαθμους εξωτερικη, συννεφια συνεχεια, επαιζε επι ωρες 63watt με 19 ζητηση κ στους 19,5 ζητηση 83watt. Το τεστ εγινε για να δινω βαρος στο ενα απο τα δυο κλιματιστικα στο χωρο καθε φορα, πχ στην ευνοικη εκεινη μερα το Perfera ειχε στον ιδιο χωρο το Sensira με 192watt γιατι το ειχα σε ζητηση 22 το Sensira. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα