Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Κλιματιστικό (asyg24kmta) που μπορεί να παίζει αρκετά κάτω από τα 200W ελάχιστα vs κλιματιστικό ( heavy 80 ) που στην τρέχουσα εξωτερική θερμοκρασία ( πάνω από 11-12C ) παίζει ελάχιστα 850W ->

image.png.8e74bdaba53bd820bb1405f0e548ffe8.png

Κάνει on-off από τα 1700watt θα έλεγα ...τα 850 δεν τα κρατάει σχεδόν καθόλου. Θα χαλιομουν παρά πολύ αν είχα δώσει τόσα λεφτά για τέτοια συμπεριφορά στη θέρμανση .

Έχουμε μοντέλα που δουλεύουν ρελαντί σαν το Fujitsu ; Πέρα από το δικό σου και τα Toshiba που έχουν αναφερθεί πρόσφατα. Νομίζω και Daikin perfera; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Κάνει on-off από τα 1700watt θα έλεγα ...τα 850 δεν τα κρατάει σχεδόν καθόλου. Θα χαλιομουν παρά πολύ αν είχα δώσει τόσα λεφτά για τέτοια συμπεριφορά στη θέρμανση .

Στην πραγματικότητα αυτά τα spikes είναι κύκλοι των 3' . Ανεβάζει 1500, πέφτει σταδιακά στα 850, τα κρατάει για ένα λεπτό και σταματάει συμπιεστή για 3' κοκ

5 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Έχουμε μοντέλα που δουλεύουν ρελαντί σαν το Fujitsu ; Πέρα από το δικό σου και τα Toshiba που έχουν αναφερθεί πρόσφατα. Νομίζω και Daikin perfera; 

Ρελαντί φάση 150-200W και κάτω σε 24αρια όχι από όσο θυμάμαι. Το asyg071klca και το asyg24kmte και μετά πάμε στα 300-350W για Toshiba και ίσως Daikin και ένα τσικ πιο πάνω στα 400W στα Mitsubishi ( με εξαίρεση τις περιοχές για πάνω από 11-12C όπου πάμε περίπου Χ2 για τα τελευταία). 

7 ώρες πριν, Kronor25 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Όσον αφορά την εγκατάσταση, πρέπει να προσέξω κάτι άλλο πέρα από αυτά που έχεις αναφέρει σχετικά με τον ατμοσφαιρικό αέρα; Το αναφέρω διότι η εξωτερική μονάδα θα εγκατασταθεί πάνω στην ταράτσα επειδή είμαστε στον τελευταίο όροφο (δεν υπάρχει μπαλκόνι δυστυχώς). Προσπάθησα να βρω μια παρόμοια κατάσταση στο forum αλλά δεν τα κατάφερα 

Ρίξε μια ματιά στο sticky, έχουμε κάποιες συμβουλές εκεί.

Όσον αφορά την ταράτσα, τα εγχειρίδια εγκατάστασης έχουν κάποια πινακακια όπου φαίνεται η επιτρεπόμενη υψομετρική διαφορά καθώς και η πιθανή απαιτητεα ποσότητα επιπρόσθετου φρέοντος. 

Τέλος αν είσαι σε μέρος που το στρώνει με χιόνι, θα πρέπει να γίνει μια κατασκευή όπου το κλιματιστικό θα υψωθεί από το έδαφος και από πάνω θα υπάρχει κεκλιμένο ασπιδιο για να μην συσσωρεύεται το χιόνι. 

Επεξ/σία από liakjim

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Στην πραγματικότητα αυτά τα spikes είναι κύκλοι των 3' . Ανεβάζει 1500, πέφτει σταδιακά στα 850, τα κρατάει για ένα λεπτό και σταματάει συμπιεστή για 3' κοκ

Ρελαντί φάση 150-200W και κάτω σε 24αρια όχι από όσο θυμάμαι. Το asyg071klca και το asyg24kmte και μετά πάμε στα 300-350W για Toshiba και ίσως Daikin και ένα τσικ πιο πάνω στα 400W στα Mitsubishi ( με εξαίρεση τις περιοχές για πάνω από 11-12C όπου πάμε περίπου Χ2 για τα τελευταία). 

Ρίξε μια ματιά στο sticky, έχουμε κάποιες συμβουλές εκεί.

Όσον αφορά την ταράτσα, τα εγχειρίδια εγκατάστασης έχουν κάποια πινακακια όπου φαίνεται η επιτρεπόμενη υψομετρική διαφορά καθώς και η πιθανή απαιτητεα ποσότητα επιπρόσθετου φρέοντος. 

Τέλος αν είσαι σε μέρος που το στρώνει με χιόνι, θα πρέπει να γίνει μια κατασκευή όπου το κλιματιστικό θα υψωθεί από το έδαφος και από πάνω θα υπάρχει κεκλιμένο ασπιδιο για να μην συσσωρεύεται το χιόνι. 

Να ετοιμαστω για βαρβατο λογαριασμο με το 80αρι δλδ 😛

10 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Να ετοιμαστω για βαρβατο λογαριασμο με το 80αρι δλδ 😛

Δεν θα έχεις τέτοια θέματα εκεί που μένεις. Ίσα ίσα. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη προκαταβολικά αν είμαι εκτός θέματος 😅

Έχω τοποθετήσει ένα Inventor n2uv 9000 σε μικρό χώρο, φανταστείτε ένα γραφείο. Στην ψύξη ήμουν μια χαρά αλλά τώρα που το έχω γυρίσει στη θέρμανση αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εκεί που λειτουργεί κανονικά και ακούω και την εξωτερική μονάδα, ξαφνικά σταματάει (δεν κλείνει) και ακούω τον θόρυβο της εξωτερικής μονάδας σαν να κλείνει. Στην ουσία είναι λες και πηγαίνει σε αδράνεια, ο αέρας που βγάζει εκείνη τη στιγμή είναι σαν του απλό ανεμιστήρα. Μετά από 2-3 λεπτά ξανά ξεκινάει (ακούω δηλαδή την εξωτερική μονάδα σαν να παίρνει μπροστά). Αυτό το κάνει συνέχεια και μου το κάνει μόνο στη θέρμανση. Πάει πουθενά το μυαλό σας πριν φωνάξω κάποιον ειδικό ? 
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι επειδή ο χώρος ειναι μικρος, πιάνει τη θερμοκρασία και σταματάει. Μετά ξεκινάει, την πιάνει ξανά σε 5-10 λεπτά και κάνει όλο αυτό το loop.

Σας ευχαριστω πολύ.

edit: Την ώρα που το έγραφα λέω γιατί δεν το δοκιμάζω στην πιο υψηλή θερμοκρασία να δω αν σταματήσει !! Και τελικά όντως πρέπει να σταματάει καθώς φτάνει την θερμορασία αρκετά γρήγορα λόγω του μικρού σχετικά χώρου... Το αστείο είναι ότι ενώ φυσικά τα AC "πρέπει" να σταματάνε ότι πιάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία, εγώ θέλω το αντίθετο δηλαδή να μην σταματάει κάτι που με απλή αναζήτηση είδα ότι δεν υπάρχει..

Επεξ/σία από teoqq

15 λεπτά πριν, teoqq είπε

Έχω τοποθετήσει ένα Inventor n2uv 9000 σε μικρό χώρο, φανταστείτε ένα γραφείο. Στην ψύξη ήμουν μια χαρά αλλά τώρα που το έχω γυρίσει στη θέρμανση αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εκεί που λειτουργεί κανονικά και ακούω και την εξωτερική μονάδα, ξαφνικά σταματάει (δεν κλείνει) και ακούω τον θόρυβο της εξωτερικής μονάδας σαν να κλείνει. Στην ουσία είναι λες και πηγαίνει σε αδράνεια, ο αέρας που βγάζει εκείνη τη στιγμή είναι σαν του απλό ανεμιστήρα. Μετά από 2-3 λεπτά ξανά ξεκινάει (ακούω δηλαδή την εξωτερική μονάδα σαν να παίρνει μπροστά). Αυτό το κάνει συνέχεια και μου το κάνει μόνο στη θέρμανση. Πάει πουθενά το μυαλό σας πριν φωνάξω κάποιον ειδικό ? 
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι επειδή ο χώρος ειναι μικρος, πιάνει τη θερμοκρασία και σταματάει. Μετά ξεκινάει, την πιάνει ξανά σε 5-10 λεπτά και κάνει όλο αυτό το loop.

Σας ευχαριστω πολύ.

edit: Την ώρα που το έγραφα λέω γιατί δεν το δοκιμάζω στην πιο υψηλή θερμοκρασία να δω αν σταματήσει !! Και τελικά όντως πρέπει να σταματάει καθώς φτάνει την θερμορασία αρκετά γρήγορα λόγω του μικρού σχετικά χώρου... Το αστείο είναι ότι ενώ φυσικά τα AC "πρέπει" να σταματάνε ότι πιάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία, εγώ θέλω το αντίθετο δηλαδή να μην σταματάει κάτι που με απλή αναζήτηση είδα ότι δεν υπάρχει..

Εγώ με άλλο κλιματιστικό σε αντίστοιχη περίπτωση με τη δική σου βάζω τις περσίδες όχι τελείως κάθετα και τον ανεμιστήρα στο medium και δεν το κάνει αυτό.

τι λέει αυτο το κλιματστικο απο καταναλωση;

αυριο θα το δοκιμασω στη ζέστη,

πάντως με άεριο κοντα στις 2 ώρες και κατανάλωση 14KW ακομα να ερθει το δωματιο σε 20βαθμους θερμοκρασία.

αυριο θα δω το κλιματιστικο πως συμπεριφερεται σε διαστημα 2-6ωρών στη ζεστη.

Screenshot 2024-11-12 at 12.44.55 PM.jpg

46 λεπτά πριν, teoqq είπε

πιάνει τη θερμοκρασία και σταματάει

... Μα, ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει! Όταν θα κρυώσει κι άλλο ο καιρός, θα δουλεύει περισσότερη ώρα. Είναι μικρός ο χώρος. 

7 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

τι λέει αυτο το κλιματστικο απο καταναλωση;

ότι λέει το ταμπελάκι.  πάνω από 1500w/h . Δηλαδή πολύ.  

18 λεπτά πριν, sap00 είπε

... Μα, ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει! Όταν θα κρυώσει κι άλλο ο καιρός, θα δουλεύει περισσότερη ώρα. Είναι μικρός ο χώρος. 

ότι λέει το ταμπελάκι.  πάνω από 1500w/h . Δηλαδή πολύ.  

για 18άρι ειναι πολλά;

στο παλιο σπίτι ειχα ενα DAIKIN ATX60C .

γιατι ειναι τοσο δυσκολα να βρω τα στοιχεια του; πχ στο daikin τα βρισκεις μια χαρά.

ποσο ειναι το seer και το scoop δηλαδη στο samsung?

επίσης καταναλυωση ψυξης/θερμανσης;

Screenshot 2024-11-12 at 1.08.01 PM.jpg

1 ώρα πριν, teoqq είπε

Σας ευχαριστω πολύ.

Δεν έχει follow me;

πάντως με το Μόρις το 24 έβλεπα όσο το δοκίμασα ελάχιστα σίγουρα κάτω από 300 βατ 

το 22 sensira της μάνας μου σε τέρμα αμόνωτο σπίτι βλέπω σε ήπιο καιρό εύκολα 300 και μερικές φορές και στα 240-250

το 16 haori το βλέπω συχνά γύρω στα 190-200 αυτή την εποχή στις ζεστές ώρες της ημέρας και ως 22.00 το βράδυ που μετά ανεβαίνει Μαξ στα 250-300 με ελάχιστες έξω τους 6-7 

ζήτηση 22 όλα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...