Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Ison_ είπε

Τα ελάχιστα watts λειτουργίας φαίνονται κάπου στον πίνακα με τα specs ενός μηχανήματος; Είναι μια καλή ένδειξη αν είναι επιρρεπές σε on-off;

Σε μερικά φαίνονται, σε άλλα όχι, αλλού και να φαίνονται ο χρήστης δεν τα βλέπει ποτέ των ποτών, οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος καλός μπούσουλας. Λίγο specs, λίγο service manual, λίγο eurovent, λίγο forum . Κάπου εκεί μέσα συνήθως βγαίνει άκρη.

Για μένα η πιο καλή ένδειξη είναι το ενεργειακό ταμπελάκι. Όσο μικρότερο το pdesign στο θερμό scop , τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες το κλιματιστικό να έχει χαμηλά ελάχιστα.

Στα δικά μας, έπεσε αρκετά η θερμοκρασία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, λίγο πιο κάτω από 8C.

Ορίστε ένα διάγραμμα από το asyg24kmta. Αν κάνετε hover το ποντίκι, θα δείτε τιμές κατανάλωσης, θερμοκρασιών αέρα στα φίλτρα και στην περσίδα, θερμοκρασία χώρου και εξωτερική, στροφές ανεμιστήρα, προσδιδόμενη ισχύς στον χώρο, στιγμιαίο cop και μέσο cop στο 10λεπτο. Αν μαρκάρετε μια περιοχή, μπορείτε να κάνετε και ζουμ.

κλικ εδώ -> https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/Ur4nPO8JJwmOD4HfRJkfbfdHTIw5v6ut

και θα βγει κάτι τέτοιο ->

image.png.3273fc293c483ce2061aed2bdf324e66.png

ΥΓ Στο άναμμα το κλιματιστικό έμεινε στα 1160W μέγιστο μιας και έχω ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία της εξωτερικής (όπου βάζει και ταβάνι στα μέγιστα αμπέρ να είναι κάτω από 5Α)

image.png.fe4b87deeccc233fa67cc95c5b7848da.png

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε μερικά φαίνονται, σε άλλα όχι, αλλού και να φαίνονται ο χρήστης δεν τα βλέπει ποτέ των ποτών, οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος καλός μπούσουλας. Λίγο specs, λίγο service manual, λίγο eurovent, λίγο forum . Κάπου εκεί μέσα συνήθως βγαίνει άκρη.

Για μένα η πιο καλή ένδειξη είναι το ενεργειακό ταμπελάκι. Όσο μικρότερο το pdesign στο θερμό scop , τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες το κλιματιστικό να έχει χαμηλά ελάχιστα.

Στα δικά μας, έπεσε αρκετά η θερμοκρασία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, λίγο πιο κάτω από 8C.

Ορίστε ένα διάγραμμα από το asyg24kmta. Αν κάνετε hover το ποντίκι, θα δείτε τιμές κατανάλωσης, θερμοκρασιών αέρα στα φίλτρα και στην περσίδα, θερμοκρασία χώρου και εξωτερική, στροφές ανεμιστήρα, προσδιδόμενη ισχύς στον χώρο, στιγμιαίο cop και μέσο cop στο 10λεπτο. Αν μαρκάρετε μια περιοχή, μπορείτε να κάνετε και ζουμ.

κλικ εδώ -> https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/Ur4nPO8JJwmOD4HfRJkfbfdHTIw5v6ut

και θα βγει κάτι τέτοιο ->

image.png.3273fc293c483ce2061aed2bdf324e66.png

Το pdesign είναι τα «kW» πάνω ακριβώς από το SCOP σε ένα ενεργειακό ταμπελάκι;

μολις εκανα αγορα ενα toshiba edge 10αρι white  RAS-B10G3KVSG - στα 670 ευρο

και ενα 18αρι Toshiba Edge White RAS-B18G3KVSG στα 950 ευρο

οι τιμες αυτες ειναι χωρις την τοποθετηση αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες που ειχα μου ειχανε δωθει απο αλλον εμπορο πριν μερικες ημερες.

Νομιζω οτι πετυχα καλη τιμη..εγινε απο καταστημα στην περιοχη μου ελεκτρονετ.

• Like 1

8 λεπτά πριν, ktikti είπε

μολις εκανα αγορα ενα toshiba edge 10αρι white  RAS-B10G3KVSG - στα 670 ευρο

και ενα 18αρι Toshiba Edge White RAS-B18G3KVSG στα 950 ευρο

οι τιμες αυτες ειναι χωρις την τοποθετηση αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες που ειχα μου ειχανε δωθει απο αλλον εμπορο πριν μερικες ημερες.

Νομιζω οτι πετυχα καλη τιμη..εγινε απο καταστημα στην περιοχη μου ελεκτρονετ.

Τέλεια. 

Τώρα έγινε η μισή δουλειά. 

Προσοχή στην εγκατάσταση. Ρίξε μια ματιά στο sticky και ότι θέλεις ρωτάς. 

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Τέλεια. 

Τώρα έγινε η μισή δουλειά. 

Προσοχή στην εγκατάσταση. Ρίξε μια ματιά στο sticky και ότι θέλεις ρωτάς. 

το προβλημα ειναι οτι δεν βρισκω εναν ανθρωπο να ερθει να κανει την εγκατασταση.ολοι δεν μπορουνε..δεν εχουν χρονο..δυσκολο να βρεις καλο μαστορα εδω στην επαρχια.

τελικη αγορα οπως ειπα 10αρι στα 670 και 16αρι και οχι 18αρι λογο διαθεσιμοτητας στα 850.συνολο 1520 ευρο.

ηγουμενιτσα μενω..αν ξερεις κανεις κανεναν ανθρωπο εδω..να μου στειλει ενα τηλεφωνο..δεν το βιαζομαι..αλλα μην μας παρει και χριστουγεννα.

Καλησπερα, 

ερωτηση για ρευματα και a/c.

Εχω ξεχωριστη γραμμη για το a/c του σαλονιου (16αρα ασφαλεια, 2.5αρι καλωδιο) και θελω να βαλω 24αρι a/c. 

Προδιαγραφες του a/c που κοιταζω:

Cooling capacity Min./Nom./Max. : 2.30 /7.10 /8.50 kw

Heating capacity Min./Nom./Max. : 2.30 /8.20 /10.20 kw

Power input Cooling Nom. : 2.34 kw

Power input Heating Nom. : 2.57 kw

Με καλυπτει η γραμμη που εχω? 

Επεξ/σία από tempuser

13 λεπτά πριν, tempuser είπε

Καλησπερα, 

Εχω ξεχωριστη γραμμη για το a/c του σαλονιου (16αρα ασφαλεια, 2.5αρι καλωδιο) και θελω να βαλω 24αρι a/c. 

Ναι, ανετα.

8 hours ago, liakjim said:

θα δείτε τιμές κατανάλωσης, θερμοκρασιών αέρα στα φίλτρα και στην περσίδα, θερμοκρασία χώρου και εξωτερική, στροφές ανεμιστήρα, προσδιδόμενη ισχύς στον χώρο, στιγμιαίο cop και μέσο cop στο 10λεπτο.

Μόνο αυτά? 😆 Και εγω εχω σκασει που τα τιναξε το pc με το HA μιας παραμέτρου χωρις backup. 🙄

9 hours ago, liakjim said:

ΥΓ Στο άναμμα το κλιματιστικό έμεινε στα 1160W μέγιστο μιας και έχω ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία της εξωτερικής (όπου βάζει και ταβάνι στα μέγιστα αμπέρ να είναι κάτω από 5Α)

οπως εχω πει, δεν το εχω δοκιμάσει. Αλλά σου είναι απαραίτητο? Εμένα ούτε που ακούγεται.

23 λεπτά πριν, dimitrismvr__ είπε

Ναι, ανετα.

συμφωνα με τον πωλητη, η ιδια η εταιρια προτεινει 20αρα ασφαλεια και 4αρι καλωδιο. πρεπει να το λαβω υποψιν ? γιατι προτεινει κατι τετοιο?

ως nom. ειναι οι ονομαστικες τιμες κανονικης λειτουργιας, σωστα?

το θεμα ειναι ποιες ειναι οι maximum αναγκες, πχ κατα την εναρξη λειτουργιας, και γιατι δεν αναφερονται στα specs?

Επεξ/σία από tempuser

1 ώρα πριν, tempuser είπε

Καλησπερα, 

Δεν κοιτάμε nominal γιατί είναι πχ στους 7C για θέρμανση. Μέσα στο εγχειρίδιό σου, λέει τι max ρεύματα τραβάει και τι καλώδια/ασφάλειες θέλει.

36 λεπτά πριν, BrunoB είπε

οπως εχω πει, δεν το εχω δοκιμάσει. Αλλά σου είναι απαραίτητο? Εμένα ούτε που ακούγεται.

Χωρίς αυτό ακούγεται αρκετά η εξωτερική μονάδα πάνω από 8-9C στη θέρμανση. Ευτυχώς στο Ha που κάνει expose σαν switch, οπότε τρέχει αυτοματισμός όπου όταν η εξωτερική πέφτει κάτω από 7C απενεργοποιείται η αθόρυβη λειτουργία και πάνω από 7C ενεργοποιείται πάλι.

image.png.00e58e7df272076c15a54b4ee2374ee3.png

• Like 1

Κλιματιστικό (asyg24kmta) που μπορεί να παίζει αρκετά κάτω από τα 200W ελάχιστα vs κλιματιστικό ( heavy 80 ) που στην τρέχουσα εξωτερική θερμοκρασία ( πάνω από 11-12C ) παίζει ελάχιστα 850W ->

image.png.8e74bdaba53bd820bb1405f0e548ffe8.png

• Like 1
  • Thanks 2

2 ώρες πριν, tempuser είπε

συμφωνα με τον πωλητη, η ιδια η εταιρια προτεινει 20αρα ασφαλεια και 4αρι καλωδιο. πρεπει να το λαβω υποψιν ? γιατι προτεινει κατι τετοιο?

ως nom. ειναι οι ονομαστικες τιμες κανονικης λειτουργιας, σωστα?

το θεμα ειναι ποιες ειναι οι maximum αναγκες, πχ κατα την εναρξη λειτουργιας, και γιατι δεν αναφερονται στα specs?

Μοντέλο;

36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κλιματιστικό (asyg24kmta) που μπορεί να παίζει αρκετά κάτω από τα 200W ελάχιστα vs κλιματιστικό ( heavy 80 ) που στην τρέχουσα εξωτερική θερμοκρασία ( πάνω από 11-12C ) παίζει ελάχιστα 850W ->

image.png.8e74bdaba53bd820bb1405f0e548ffe8.png

Εμένα μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα το σταμάτα / ξεκίνα - κυρίως φοβάμαι τις περσίδες και τον συμπιεστή.

Ειδικά οι περσίδες, έχουν αρχίσει και κάνουν.. ήχους, που δεν έκαναν και δεν έπρεπε να κάνουν.

• Sad 1

Στις 10/11/2024 στις 11:25 ΜΜ, liakjim είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Όσον αφορά την εγκατάσταση, πρέπει να προσέξω κάτι άλλο πέρα από αυτά που έχεις αναφέρει σχετικά με τον ατμοσφαιρικό αέρα; Το αναφέρω διότι η εξωτερική μονάδα θα εγκατασταθεί πάνω στην ταράτσα επειδή είμαστε στον τελευταίο όροφο (δεν υπάρχει μπαλκόνι δυστυχώς). Προσπάθησα να βρω μια παρόμοια κατάσταση στο forum αλλά δεν τα κατάφερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...