Kronor25 Δημοσ. Κυριακή στις 09:14 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:14 μμ 25 λεπτά πριν, sap00 είπε Επιβεβαίωσε λίγο με το μηχανικό σου τις απώλειες που έχεις τώρα με τα νέα κουφώματα που ήδη μπήκαν, καθώς και αυτές που θα έχεις την επόμενη χρονιά μετά τις επεμβάσεις (μονώσεις) που θα γίνουν. Πρέπει να πάρεις κλιματιστικό για τα επόμενα χρόνια - και όχι μόνο για φέτος. Η διαφορά είναι σημαντική... Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γιατί όμως είναι σημαντική η διαφορά; Θέλω να πω πως αν στο σαλόνι (με βάση τα ~23 τ.μ.) είναι οκ να μπει ενα 12ρι κλιματιστικό, είναι κακό το σκεπτικό να πάρω ένα με παραπάνω BTU για να μην ζοριζεται το μηχάνημα; Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 09:21 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:21 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Kronor25 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γιατί όμως είναι σημαντική η διαφορά; Θέλω να πω πως αν στο σαλόνι (με βάση τα ~23 τ.μ.) είναι οκ να μπει ενα 12ρι κλιματιστικό, είναι κακό το σκεπτικό να πάρω ένα με παραπάνω BTU για να μην ζοριζεται το μηχάνημα; Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο Το αποτέλεσμα που μας παρέθεσες δίνει >7kW απώλειες. 7kW είναι 24000btu. 23 λεπτά πριν, definitio είπε Το κατάστημα απ' όπου λέω να τα αγοράσω λέει πως στην τιμή των ~120€ βάζει μέχρι 2μ σωλήνα... > να ζητήσω να βάλουν 3μ και στα δύο με επιπλέον κόστος ή για τα συγκεκριμένα τα 2μ αρκούν; Τραγικά κοντά σε αυτά που με χρέωσαν κι εμένα. Εάν είσαι Αθήνα, Βόρεια και το κατάστημα εμπορεύεται κυρίως Mitsubishi, θα σου σύστηνα να κοιτάξεις και πουθενά αλλού. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:22 μμ από cmaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kronor25 Δημοσ. Κυριακή στις 09:41 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:41 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το αποτέλεσμα που μας παρέθεσες δίνει >7kW απώλειες. 7kW είναι 24000btu. Έκανα δύο διορθώσεις και μου έβγαλε τώρα 6.362 kW γιατί όντως μου φάνηκε και εμένα υπερβολικό το νούμερο Επεξ/σία Κυριακή στις 09:43 μμ από Kronor25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. Κυριακή στις 09:45 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:45 μμ (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, cmaniac said: Το αποτέλεσμα που μας παρέθεσες δίνει >7kW απώλειες. 7kW είναι 24000btu. Τραγικά κοντά σε αυτά που με χρέωσαν κι εμένα. Εάν είσαι Αθήνα, Βόρεια και το κατάστημα εμπορεύεται κυρίως Mitsubishi, θα σου σύστηνα να κοιτάξεις και πουθενά αλλού. Θεσσαλονίκη είμαι, το κατάστημα έχει παρουσία Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο, εξειδικεύεται στα κλιματιστικά...δεν εμπορεύεται κυρίως Mitsubishi, περισσότερο Toshiba / Fujitsu / Daikin απ'όσο βλέπω. 100€ + ΦΠΑ για <12Κ BTU 110€ + ΦΠΑ για >16Κ BTU Επεξ/σία Κυριακή στις 09:47 μμ από definitio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 μμ (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Kronor25 είπε Έκανα δύο διορθώσεις και μου έβγαλε τώρα 6.372 kW γιατί όντως μου φάνηκε και εμένα υπερβολικό το νούμερο Ακόμα μεγάλο είναι, αν και με αμόνωτη πλάκα από πάνω, μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Το ύψος πρέπει να είναι το εσωτερικό ύψος του διαμερίσματος, όχι της πολυκατοικίας. 10 λεπτά πριν, definitio είπε Θεσσαλονίκη είμαι, το κατάστημα έχει παρουσία Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο, εξειδικεύεται στα κλιματιστικά. 100€ + ΦΠΑ για <12Κ BTU 110€ + ΦΠΑ για >16Κ BTU Ok, άλλον λέω. Το έχουν κάνει ταρίφα λοιπόν. 2 μέτρα στην αρχική για να σε χρεώσουν το τρίτο. Τo Public, βάζει δύο "γιατί έχει άλλο μισό το κλιματιστικό", οπότε 2.5. Ε, από εκεί "τι 2.5 τι 3". Επεξ/σία Κυριακή στις 09:56 μμ από cmaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. Κυριακή στις 10:17 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 10:17 μμ 17 minutes ago, cmaniac said: Ακόμα μεγάλο είναι, αν και με αμόνωτη πλάκα από πάνω, μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Το ύψος πρέπει να είναι το εσωτερικό ύψος του διαμερίσματος, όχι της πολυκατοικίας. Ok, άλλον λέω. Το έχουν κάνει ταρίφα λοιπόν. 2 μέτρα στην αρχική για να σε χρεώσουν το τρίτο. Τo Public, βάζει δύο "γιατί έχει άλλο μισό το κλιματιστικό", οπότε 2.5. Ε, από εκεί "τι 2.5 τι 3". To Public λέει ότι στη τιμή της υπηρεσίας χρησιμοποιεί ως 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Οπότε σε κάθε περίπτωση ζητάω 3μ χαλκοσωλήνα; Πόσο χρεώνεται το μέτρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 10:52 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 10:52 μμ 28 λεπτά πριν, definitio είπε To Public λέει ότι στη τιμή της υπηρεσίας χρησιμοποιεί ως 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Οπότε σε κάθε περίπτωση ζητάω 3μ χαλκοσωλήνα; Πόσο χρεώνεται το μέτρο; Φίλος που έβαλε ενα KMTE 18ρι, του έκαναν το καψόνι που περιέγραψα. "Μισό μέτρο το μηχάνημα" ...και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Αυτό το ΕΩΣ είναι το trigger phrase. Εγώ θα έβαζα ό,τι λέει το manual της εγκατάστασης, το οποίο είναι συνήθως το "ασφαλές" 3μ, πλην κάποιων (αν όχι όλων) Toshiba που είναι λιγότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 11:25 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:25 μμ 3 ώρες πριν, Kronor25 είπε Καλησπέρα στην ομάδα!! Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 800-900€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Τείνω προς μεγάλη αλυσίδα αλλά το ακούω και για πιο μικρά καταστήματα. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Ψύξη και θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης και ψύξης, θα δουλέυει συνέχεια. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλόνι, 23τ.μ. Θα τοποθετηθεί πάνω δεξιά από το κούφωμα, όπως βλέπετε στην κάτοψη (βορειοδυτικά). Η μονάδα θα εγκατασταθεί πάνω στην ταράτσα Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθήνα, Αργυρούπολη Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Ιδανικά με μεγάλη εγγύηση, αθόρυρο και ιονιστής. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Είμαι στον τελευταίο όροφο (2ο), χωρίς καμία μόνωση ταράτσας και καθόλου θερμοπρόσοψη του κτηρίου με αποτέλεσμα στο σαλόνι το χειμώνα να κάνει αρκετό κρύο και το καλοκαίρι να είναι σάουνα. Πρόσφατα μπήκαν κουφώματα Exalco με τζάμια διπλά ενεργειακά. Έχω κάνει αίτηση για πρόγραμμα εξοικονομώ 2023 (μόνωση, θερμοπρόσοψη και το κλιματιστικό) αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν θα βγει ο χειμώνας χωρίς κλιματιστικό, επομένως αναγκάζομαι να το αγοράσω από τώρα. Θερμικές Απώλειες: Δείτε Screenshot (αν βοηθάει σε κάπου, το σπίτι ανήκει στην ενεργειακή κατηγορία Ζ-----> 2,27 Rr< EP <=2,73 Rr σύμφωνα με το ΠΕΑ πριν μπουν τα κουφώματα) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! https://www.alphaclimagr.gr/product/1418621/toshiba-edge-ras-b13g3kvsg-e-ras-13j2avsg-e1-klimatistiko.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ 10 λεπτά πριν, liakjim είπε https://www.alphaclimagr.gr/product/1418621/toshiba-edge-ras-b13g3kvsg-e-ras-13j2avsg-e1-klimatistiko.html https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459 εδώ το έχει πιο φθηνό. Μεγάλη αλυσίδα, σίγουρα θα έχει και καλό after sales support, ενώ η αγορά απο ένα μικρό μαγαζί ειναι επισφαλής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 11:41 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:41 μμ 3 λεπτά πριν, efib είπε https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459 εδώ το έχει πιο φθηνό. Μεγάλη αλυσίδα, σίγουρα θα έχει και καλό after sales support, ενώ η αγορά απο ένα μικρό μαγαζί ειναι επισφαλής. Έβαλες άλλο μοντέλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. Κυριακή στις 11:44 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:44 μμ Α ναι, σωστά. Regardless, καλύτερα η αγορά να γίνεται από μεγάλη αλυσίδα. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 11:45 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:45 μμ Μόλις τώρα, efib είπε Α ναι, σωστά. Regardless, καλύτερα η αγορά να γίνεται από μεγάλη αλυσίδα. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Επίσημος μεταπωλητής είναι το κατάστημα. Το edge είναι πολύ ανώτερο από το yukai και παίζει 1100€ σε αλυσίδες ( τραγικά λεφτά). Αν μπορεί να περιμένει καμιά προσφορά οκ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. Κυριακή στις 11:50 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:50 μμ Ναι... Δεν θα βάλω ξανά reaction. Εγώ πάντως επιμένω ότι καλό θα ήταν να πάρει από μεγάλη αλυσίδα. Και μιλαω από προσωπική εμπειρία με επίσημο μεταπωλητη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sap00 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:21 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 08:21 πμ 11 ώρες πριν, Kronor25 είπε Θέλω να πω πως αν στο σαλόνι (με βάση τα ~23 τ.μ.) είναι οκ να μπει ενα 12ρι κλιματιστικό, είναι κακό το σκεπτικό να πάρω ένα με παραπάνω BTU για να μην ζοριζεται το μηχάνημα; Δεν πας με βάση τα τμ αλλά με βάση τις απώλειες. Τα 6400watt είναι 22000 btu. Μετά τις επεμβάσεις - μονώσεις, λογικά θα αρκούν και 12000btu. Άρα: ή φέτος θα ψιλοκρυώσεις και μετά θα είσαι οκ, ή φέτος θα ζεσταθείς και τα επόμενα χρόνια θα έχεις ένα άσκοπα υπερβολικό μηχάνημα στο χώρο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ison_ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 πμ Τα ελάχιστα watts λειτουργίας φαίνονται κάπου στον πίνακα με τα specs ενός μηχανήματος; Είναι μια καλή ένδειξη αν είναι επιρρεπές σε on-off; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα