Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Nick64 είπε

Τελικά με τις ζέστες κρατήθηκα και δεν πήρα ακόμη κάποιο AC. Θα περιμένω καμία black Friday μήπως δούμε κάποια καλή προσφορά.

Μετά από παρακολούθηση του forum εδώ είμαι ανάμεσα σε αυτά (όλα 12000):

Toshiba Yukai, Toshiba Edge, Daikin Siesta Sensira και Midea Xtreme Save 2022.

Ξέρω ότι το Midea δεν είναι στην ίδια κλάση με τα υπόλοιπα αλλά δύο γνωστοί μου στο Ωραιόκαστρο και Λητή είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.

Από τα παραπάνω, σε σειρά προτεραιότητας πως θα τα βάζατε;

Edge > Yukai=Sensira>Midea

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 04/11/2024 at 15:54, MiJ16 said:

Σε ψύξη το 16αρι έχει ελάχιστα περίπου στα 260. Το 9αρι στα 190. 

Για θέρμανση δεν μπορώ να πω ακόμα γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Λαθος τα είπα για το 16αρι. Γύρω στα 210-220 ελάχιστα.

Παρεπιπτόντως τώρα που το ανάβω κάποιες λίγες ώρες μέσα στη μέρα είναι απίστευτα καλή η ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

4 hours ago, Spirosta2 said:

Ποιος το δινει τοσο το Edge white 9αρι που θελω να αγορασω 3? 

4 hours ago, yiorgossan said:

https://www.alphaclimagr.gr/product/1418620/toshiba-edge-ras-b10g3kvsg-e-ras-10j2avsg-e1-klimatistiko.html

απο εκεί τα πήρα και εγώ, επεσε η τιμή του μέσα σε 1 μήνα

Και στον voyias τα ιδια

4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Τι σκονη ειναι ολη αυτη; Εγινε συντηρηση τον Ιουλιο και μετα δουλεψε 2.5 μηνες. Ειναι φυσιολογικο; Μπορω να το καθαρισω μονος μου, και εαν ναι, πως;

Εχει δημιουργηθει και μουχλα; Δεν μπορω να καταλαβω..

IMG_20241107_182840.jpg

H λεξη συντηρηση ειναι πολυ σχετικη. Πλυθηκε η φτερωτη με πιεση νερου και φαρμακου , εγινε γυαλι, και μετα απο λιγους μηνες χρηση ειναι ετσι? Αν ναι, εχεις πολυ βρωμικη ατμοσφαιρα στο χωρο που δουλευει. 

Εγω πιστευω οτι φτερωτη απλα δεν εχει πλυθει ποτε. 

Καλησπέρα σας, 
επιστρέφω στο θεμα μετα την αγορα ΜΗΙ SRK 63 και TCL Elite PRM III 9000 BTU και έχω μερικές ερωτησεις. 

Κατα σειρά σημαντικότητας

1) Εγινε εγκατάσταση του TCL σε χωρο γραφειου (το Γ στην εικονα) με διαστασεις ~4 x 3,5m.

Στο τηλ ο εγκαταστατης απο το Πλάισιο με διαβεβαιωσε για κενο και 3μ, όντως εβαλαν 3μ σωλήνα με κουλουρα + το μισο μετρο που ειχε ηδη το κλιματιστικό, εκαναν και ~5 λεπτα κενο με μια αντλία (σε παρατηρηση γιατι ηταν τοσο λίγο ο τυπος ειπε οτι ειναι "διπλης δρασης" (δεν ειπε αυτο, απλα το γραφω) οπότε δεν χρειαζεται τοσος χρόνος). Το μανομετρο στην αντλια δεν μου φανηκε να δουλευει, ειχε σπασμενο γυαλί.

Anyway, ειναι αρκετα αθόρυβο (μεχρι τη μεση , μετα παιζει δυνατα), (εξωτερικη μοναδα επισης δεν σηωνει σαματά) κάνεις κοντρολ τον αερα σχεδον οπου θες... αλλα δεν ζεσταινει ρε παιδια. Ειτε με ανοιχτη πορτα του γραφειου ειτε με κλειστη,, το βαζω στους πχ 24 (τωρα εξω εχουμε 15) και πανω απο 21,5 (σε θερμομετρο πανω στο γραφειο) δεν εχω δει ποτε, και αυτο με φαση "turbo" στον ανεμιστηρα... με αυτοματη ρυθμιση, λιγο πιο κατω. Ειτε μονο του είτε με I feel, τιποτα.

Οκ, στο προσωπο νιωθεις κατι οταν μπαινεις στο χωρο, αλλα τα ποδια , ΔΕΝ. Δεν εχω δοκιμασει να ζητησω μεγαλυτερη θερμοκρασια ειναι η αληθεια, αλλα και στους 24 δεν "σταματησε" ποτε να παιζει. Inverter θα μου πεις.

Κανω κατι λαθος? Ειχα φτιαξει εικονα στο μυαλο μου αλλη και τωρα η πραγματικότητα με διεψευδει? 

Χρειαζεται να δω κατι και αν ναι τι?

2) Το MHI δεν εχει μπει ακόμα, αναμενω να σας πω και για αυτο. Ηκελτρολογος σημερα θα ερθει, επομενη Τεταρτη θα μπει.

3)  Απο περιεργεια, τι μαραφετι να παρω να βαλω στην πριζα να βλεπω καταναλωσεις κλπ απο το TCL? Εχετε να προτεινετε ή να δωσετε λινκ και πληροφοριες τι πρπει να εχω?

Ευχαριστώ!!image.jpeg.ad613f654addf34e31082ee8278d47be.jpeg

10 λεπτά πριν, trident1971 είπε

Καλησπέρα σας, 
επιστρέφω στο θεμα μετα την αγορα ΜΗΙ SRK 63 και TCL Elite PRM III 9000 BTU και έχω μερικές ερωτησεις. 

Κατα σειρά σημαντικότητας

1) Εγινε εγκατάσταση του TCL σε χωρο γραφειου (το Γ στην εικονα) με διαστασεις ~4 x 3,5m.

Στο τηλ ο εγκαταστατης απο το Πλάισιο με διαβεβαιωσε για κενο και 3μ, όντως εβαλαν 3μ σωλήνα με κουλουρα + το μισο μετρο που ειχε ηδη το κλιματιστικό, εκαναν και ~5 λεπτα κενο με μια αντλία (σε παρατηρηση γιατι ηταν τοσο λίγο ο τυπος ειπε οτι ειναι "διπλης δρασης" (δεν ειπε αυτο, απλα το γραφω) οπότε δεν χρειαζεται τοσος χρόνος). Το μανομετρο στην αντλια δεν μου φανηκε να δουλευει, ειχε σπασμενο γυαλί.

Anyway, ειναι αρκετα αθόρυβο (μεχρι τη μεση , μετα παιζει δυνατα), (εξωτερικη μοναδα επισης δεν σηωνει σαματά) κάνεις κοντρολ τον αερα σχεδον οπου θες... αλλα δεν ζεσταινει ρε παιδια. Ειτε με ανοιχτη πορτα του γραφειου ειτε με κλειστη,, το βαζω στους πχ 24 (τωρα εξω εχουμε 15) και πανω απο 21,5 (σε θερμομετρο πανω στο γραφειο) δεν εχω δει ποτε, και αυτο με φαση "turbo" στον ανεμιστηρα... με αυτοματη ρυθμιση, λιγο πιο κατω. Ειτε μονο του είτε με I feel, τιποτα.

Οκ, στο προσωπο νιωθεις κατι οταν μπαινεις στο χωρο, αλλα τα ποδια , ΔΕΝ. Δεν εχω δοκιμασει να ζητησω μεγαλυτερη θερμοκρασια ειναι η αληθεια, αλλα και στους 24 δεν "σταματησε" ποτε να παιζει. Inverter θα μου πεις.

Κανω κατι λαθος? Ειχα φτιαξει εικονα στο μυαλο μου αλλη και τωρα η πραγματικότητα με διεψευδει? 

2) Το MHI δεν εχει μπει ακόμα, αναμενω να σας πω και για αυτο. Ηκελτρολογος σημερα θα ερθει, επομενη Τεταρτη θα μπει.

3)  Απο περιεργεια, τι μαραφετι να παρω να βαλω στην πριζα να βλεπω καταναλωσεις κλπ απο το TCL? Εχετε να προτεινετε ή να δωσετε λινκ και πληροφοριες τι πρπει να εχω?

Ευχαριστώ!!image.jpeg.ad613f654addf34e31082ee8278d47be.jpeg

Κλειστή η πόρτα του γραφείου. Το κλιματιστικό να μείνει ανοιχτό για 24-48 ώρες για να πάρουν τα δομικά στοιχεία θερμοκρασία. Εκεί θα δεις τι κάνει.

Για μετρητή πάρε ένα tplink p110.

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κλειστή η πόρτα του γραφείου. Το κλιματιστικό να μείνει ανοιχτό για 24-48 ώρες για να πάρουν τα δομικά στοιχεία θερμοκρασία. Εκεί θα δεις τι κάνει.

Για μετρητή πάρε ένα tplink p110.

Ευχαριστω!

Αργησαμε με αγορα και εγκατασταση και εβαλαν και πετρελαιο στην πολυκατοικια, οποτε υποβοηθα.... 
Ας πουμε οτι το βαζω 24 ωρες... για να μην ενοχλω με ερωτησεις συνεχως, τι πρεπει να περιμενω? να δω ξερωγω 24 στο επιπεδο γραφειου?  αν παρω τον πουλο σε ποιον να παω να κλαψω? στον εγκατασταση ή την αντιπροσωπεια?

7 λεπτά πριν, trident1971 είπε

Ευχαριστω!

Αργησαμε με αγορα και εγκατασταση και εβαλαν και πετρελαιο στην πολυκατοικια, οποτε υποβοηθα.... 
Ας πουμε οτι το βαζω 24 ωρες... για να μην ενοχλω με ερωτησεις συνεχως, τι πρεπει να περιμενω? να δω ξερωγω 24 στο επιπεδο γραφειου?  αν παρω τον πουλο σε ποιον να παω να κλαψω? στον εγκατασταση ή την αντιπροσωπεια?

Ο θερμός αέρας πάει πάνω. Εσύ βάζεις 24, το κλιματιστικό διαβάζει εκεί πάνω 26 και κλείνει. Πρέπει να ζεσταθούν τα δομικά στοιχεία, τα έπιπλα κτλ και αυτά στους 24 και μετά θα νιώσεις καλή ζέστη. Ο αέρας όμως δεν είναι και πολύ καλός μεταφορέας θερμότητας, όπου θέλει χρόνο. 

3 ώρες πριν, trident1971 είπε

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά 

οι περσίδες προς τα που κοιτάνε;

θα πρέπει να είναι προς τα κάτω και ιδανικά προς τα μπροστα ή προς το κέντρο του δωματίου.

Μηπως μπάζει πολύ από την μπαλκονόπορτα ειδικά στο κάτω μέρος; 

Αν κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο ότι κλιματιστικό και να βαλεις ενδεχεται να κρυώνουν τα πόδια σου. θα σου έλεγα να πάρεις έναν μικρό θερμοπομπό 500w σε συνδυασμό με το aircondition για να ζεσταίνονται και τα πόδια σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...