Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, yiorgossan είπε

+1

Apogee... καπου ανατολικο μπλοκ Βουλγαρια βγαζει το καταστημα... η ερωτηση ειναι αν ειναι αξιοπιστο το μαγαζακι. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να συμπληρωθεί όλο το ερωτηματολόγιο. Έχει οδηγίες κάτω από αυτό. 

εννοεις τα στοιχεια μου?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mike15 είπε

εννοεις τα στοιχεια μου?

Δεν καταλαβαίνω. 

Ότι λένε οι οδηγίες, ας μην σπαμαρουμε άλλο το θέμα. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν καταλαβαίνω. 

Ότι λένε οι οδηγίες, ας μην σπαμαρουμε άλλο το θέμα. 

ουτε εγω,δεν πειραζει θα απευθυνθω αλλου με ευγενεια.

• Confused 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mike15 είπε

Ακριβώς επάνω απο το μήνυμα σου, στην υπογραφή θα δεις το λινκ "Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού"
Επίσης εμάς τους καινουργιους βοήθησε πολύ και το άλλο λινκ Γενικες συμβουλες.... .. κλιματιστικών. 
Θα πρέπει να γράψεις τα στοιχεία του κάθε χώρου που θέλεις τη μονάδα ξεχωριστά, πχ για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο και με βάση το κάθε αποτέλεσμα θα μπορέσεις να πάρεις μια συμβουλή.

Μην ψάξεις αλλού, οπου και να ρωτήσεις αυτο που πουλάνε είναι το  καλύτερο, απλά λίγο υπομονή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mike15 είπε

Δεν καταλαβαίνω που είδες την αγένεια.

Πατάς εδώ -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 

Και σε πάει εδώ ->

Εκεί έχει αρχικά κάποιες οδηγίες συμπλήρωσης, από κάτω το ερωτηματολόγιο με 11 ερωτήσεις και από κάτω ένα παράδειγμα για πιο καλή κατανόηση.

Το κάναμε αυτό για να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία γιατί έρχονταν μέλη και με το τσιγκέλι βγάζαμε το τι ψάχνανε με αποτέλεσμα να χάνουμε σελίδες επί σελίδων με σκόρπιες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο είναι όλα συγκεντρωμένα.

Αν θα ήθελες όντως μια συμβουλή αγοράς, όσο το δυνατόν καλύτερη για εσένα από εμάς που πατάμε την κοιλιά μας, προσπάθησε να το συμπληρώσεις όσο πιο πληρέστερα μπορείς.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκαταστάθηκε και η εξτρα καλωδίωση για το κλιματιστικό, ευτυχώς πέτυχα διαθέσιμο ηλεκτρολόγο (120€ + ΦΠΑ το κόστος για καλώδιο ~15μέτρα και πλαστικό κανάλι τοίχου) είμαστε έτοιμοι για την αγορά AC 18K BTU...

...θεωρητικά είμαι μεταξύ
- Toshiba Edge 18K
- Fujitsu ASEG18KMTE

...πρακτικά με προβληματίζει, απ΄όταν το πρόσεξα, πώς θα εγκατασταθούν τα παραπάνω δύο κλιματιστικά, αφού στον διαθέσιμο χώρο, δεξιά από την εγκατάσταση/ψευδο-τοίχο για το παντζούρι, φαίνεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος για τη βάση στήριξής τους...
...όσο πιο φαρδύ το κλιματιστικό, τόσο περισσότερο θα απέχουν οι βίδες εγκατάστασης, λογικά, ενώ υπάρχει κ περιορισμός αποστάσεων της μονάδας, βάσει προδιαγραφών, από άλλα εμπόδια (τοίχο στα δεξιά, εν προκειμένω)...
- 1053χιλ το Toshiba
- 980χιλ το Fujitsu

Εχει κανείς διάγραμμα της βάσης για οποιοδήποτε από τα παραπάνω, για να δω αν μπορεί να χωρέσει (να πιάσουν οι βίδες τούβλο);

Εναλλακτικά, με βλέπω για το Yukai 18K που είναι 798χιλ μήκους η εσωτερική μονάδα και λογικά δεν θα έχει θέμα, αφού το υπάρχον έχει μήκος 74-75εκ

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
1 ώρα πριν, definitio είπε

Εχει κανείς διάγραμμα της βάσης για οποιοδήποτε από τα παραπάνω, για να δω αν μπορεί να χωρέσει (να πιάσουν οι βίδες τούβλο);

Θα το βρεις στα εγχειρίδια εγκατάστασης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, liakjim said:

Θα το βρεις στα εγχειρίδια εγκατάστασης.

Κοίταξα ήδη, αλλά δεν βρήκα διαστάσεις/μετρήσεις για τα σημεία διάτρησης του τοίχου, μόνο σχετικές αποστάσεις από άλλα στοιχεία/γωνίες πχ

1.jpg.fb6842d68828d1187c62027ea74c2162.jpg

2.jpg.2efe74bcd896a816019e7bf8cb24b42a.jpg

Και το παραπάνω, ενώ το κατεβάζω από τη σελίδα για το προϊόν Edge White, στην αρχή του PDF αναφέρει συμβατότητα μόνο για τις μονάδες 10, 13, 16Κ BTU....δεν αναφέρει συγκεκριμένα για το 18άρι, που πιθανότατα - λόγω διαστάσεων - η βάση του θα είναι διαφορετική.

https://toshiba-aircon.gr/product/edge-white/

Για το Fujitsu δεν βρίσκω

https://www.fujitsu-general.com/gr/support/downloads/search/document-type.html?language=El&model_inner=ASEG18KMTE&model_outer=AOEG36KBTA5

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
2 ώρες πριν, definitio είπε

στον διαθέσιμο χώρο, δεξιά από την εγκατάσταση/ψευδο-τοίχο για το παντζούρι, φαίνεται να μην υπάρχει αρκετός χώρος για τη βάση στήριξής τους...

Θα βρεις μάγκα εγκαταστάτη, που θα σου στηρίξει σανίδα ή μεταλλικό έλασμα σταθερά στον τοίχο στα τούβλα - και πάνω σε αυτήν θα στηρίξει όπου θέλει και πρέπει τη βάση του κλιματιστικού. (εννοείται πως υπάρχει ο χώρος για την εσωτερική μονάδα). Τελικά το κλιματιστικό θα έχει ένα κενό πχ 1,5cm από πίσω περιμετρικά, αλλά δεν νομίζω να πειράζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, definitio said:

- Toshiba Edge 18K
- Fujitsu ASEG18KMTE

Πρώτη φωτογραφία από το Edge, δεύτερη από το KM

edge18.jpg

fujitsuKM18.jpg

20221122_SM_SVM-22105_RAS-B18-22-24G3KVSGB-E_EN.pdf

Fujitsu AIRSTAGE AOEG18KMTA Manuals | ManualsLib

Επεξ/σία από amotida
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 5/11/2024 στις 7:15 ΜΜ, sap00 είπε

αν βλέπω καλά, "παλαντζάρει" δεξιά - αριστερά? Αν ισχύει αυτό, δημιουργείται μεγάλη οριζόντια ροπή στη βάση (η οποία είναι υπολογισμένη για κατακόρυφη και όχι οριζόντια φόρτιση). Με το χρόνο αυτό θα προκαλέσει χαλάρωση στη στήριξη στον τοίχο. Προτείνω δύο λάμες σε διάταξη Χ που θα ενώνουν τα οριζόντια στοιχεία της βάσης ώστε να δώσεις ακαμψία κατά την οριζόντια διεύθυνση. (Πάντως η ιδέα με εντυπωσίασε - μου θύμισε 2CV.., αλλά πιο πολύ μου άρεσε το σιφωνάκι.) 

Πάντως σαν παρατήρηση είναι πολύ σωστή, μηχανικός; Τα στριφώνια δεν θα λύσουν αλλά στο παλαντζάρισμα ζορίζει τα ελατήρια. Την βάση μπροστά την "δένει" το μηχάνημα οπότε πολύ σωστά έτσι όπως είναι τώρα πρέπει να μπει μία λάμα/μπάρα μπροστά για να δέσει η όποια και θα μπει σύντομα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, amotida said:

Πρώτη φωτογραφία από το Edge, δεύτερη από το KM

edge18.jpg

fujitsuKM18.jpg

20221122_SM_SVM-22105_RAS-B18-22-24G3KVSGB-E_EN.pdf

Fujitsu AIRSTAGE AOEG18KMTA Manuals | ManualsLib

Ευχαριστώ παρά πολύ...ήταν πολύ χρήσιμο.

Και στα δύο οι βίδες μπαίνουν στα 235 (Toshiba) - 236εκ (τόσο το υπολόγισα στο Fujitsu) από το κέντρο/μέση της βάσης...
...οι βάσεις και των δύο μπορουν να στερωθούν σε τούβλο ΜΟΝΟ ΕΑΝ δεν τηρηθεί η οδηγία τήρησης απόστασης 30εκ στα πλάγια της μονάδας, αλλά περιοριστεί στα 9εκ.

...αλλά
- το Toshiba αποκλείεται γιατί, με ύψος 325εκ και με τήρηση απόστασης 6.5εκ από το "γείσο" της κουρτίνας, υπερκαλύπτει το πλαστικό κάλυμμα του μηχανισμού του παντζουριού, καθιστώντας την όποια παρέμβαση/σέρβις εκεί αδύνατη (πχ αν φθαρεί η ταινία/κορδόνι χειρισμού) ...

- Το Fujitsu, με ύψος 28εκ, ίσα-ίσα χωράει - με τήρηση απόστασης 6.5εκ πάνω από τη μονάδα (αυτό από το Toshiba, δεν ξέρω τί όριζει η Fujitsu ως προς την απαραίτητη απόσταση) - με περιθώριο μόλις 0.5εκ.

(που φτάνουν τα 32.5εκ του Toshiba, με απόσταση 6,5εκ από το γείσο της κουρτίνας)

spacer.png

(και τα δύο ωστόσο έρχονται αρκετά πιο αριστερά πάνω από αυτό το πλαστικό κάλυμμα...εδώ, πού θα φτάνει το Fujitsu με 9εκ απόσταση από τον τοίχο στα δεξιά)

spacer.png

Οπότε το Fujitsu θα μπορούσε να εγκατασταθεί
- όμως υπάρχει το θέμα των προδιαγραφών απόστασης από άλλα αντικείμενα πλαγίως του κλιμαστικού, που πρέπει να περιοριστεί στα 9εκ
- αλλά δεν ξέρω αν με τόσο στενά περιθώρια ενδείκνυται εν τέλει

Επεξ/σία από definitio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...