definitio Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Προσπαθώ να συγκρίνω τα MSZ/MUZ-AP42VG & ASYG14KGTF κοιτώντας τις πιστοποιήσεις Eurovent αλλά δεν ξέρω τί ακριβώς να κοιτάξω...τα kw στα διάφορα σενάρια μόνο; Το Fujitsu καλύτερο στη ψύξη (σε 30C+ θερμοκρασίες), το Mitsubishi καλύτερο στη θέρμανση; Αριστερά Mitsu δεξιά Fuji (αγνοήστε τις τελευταίες σειρές της δεύτερης σελίδας, το Fuji έχει κι άλλες μετρήσεις εκεί. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από definitio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, definitio είπε Προσπαθώ να συγκρίνω τα MSZ/MUZ-AP42VG & ASYG14KGTF κοιτώντας τις πιστοποιήσεις Eurovent Δεν μπορείς. Θα μπορούσες μόνο αν είχαμε part load / temperature πινακάκια στα πρότυπα της toshiba. Δεν έχουμε για κανένα από τα 2. Το eurovent δείχνει μια υπεροχή του asyg σε ψύξη και του mitsou σε θέρμανση στις εργαστηριακές συνθήκες αλλά ως εκεί. Και το midea easy pro 24K έδειχνε καλύτερο από το asyg24kmte σε ψύξη στο eurovent (και μάλιστα στο "δικό" μου eurovent βλ sticky) , αλλά η πραγματικότητα δεν είναι το εργαστήριο. Προσωπικά θα πήγαινα στο aseg18kmte με τον υπέροχο twin rotary συμπιεστή των 90W ελάχιστων watts. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από liakjim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. πριν από 5 ώρες Share Δημοσ. πριν από 5 ώρες 20 minutes ago, liakjim said: Δεν μπορείς. Θα μπορούσες μόνο αν είχαμε part load / temperature πινακάκια στα πρότυπα της toshiba. Δεν έχουμε για κανένα από τα 2. Το eurovent δείχνει μια υπεροχή του asyg σε ψύξη και του mitsou σε θέρμανση στις εργαστηριακές συνθήκες αλλά ως εκεί. Και το midea easy pro 24K έδειχνε καλύτερο από το asyg24kmte σε ψύξη στο eurovent (και μάλιστα στο "δικό" μου eurovent βλ sticky) , αλλά η πραγματικότητα δεν είναι το εργαστήριο. Προσωπικά θα πήγαινα στο aseg18kmte με τον υπέροχο twin rotary συμπιεστή των 90W ελάχιστων watts. Λες δλδ ότι πρέπει να το κάνω με τον σωστό τον τρόπο, να έρθει ηλεκτρολόγος, να περάσει γραμμή κτλ για να μη πληρώσω κανά 1200€ και το μετανιώνω, έχοντας υποδεέστερο κλιματισμό ή άλλα προβλήματα, που δεν έδωσα άλλα <200€; (πόσο κοστίζει να περάσεις νέα καλωδίωση και να μπει ασφάλεια, αλήθεια; ) Ακου να δεις πράγματα.. λολ Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι όταν ανοίγω περισσότερες δουλειές, γιατί όποτε μπλέκω με μαστόρια τα τελευταία χρόνια καταλήγω να το μετανιώνω...αλλά έχεις δίκιο... Είχα ανώτατο όριο ~1200 και με τα τέλη κυκλοφορίας / ασφάλιση κι άλλα έξοδα να έρχονται, τα πρόσθετα <200€ μπορεί να σημαίνουν ότι η αγορά θα αναβληθεί για το νέο έτος ή με το καλό πριν τους επόμενους καύσωνες, γι αυτό με είχε πιάσει μια ανυπομονησία... Εκτός κι αν πετύχουμε μια πολύ-πολύ καλή τιμή...αλλά με τις γιορτές και τις "προσφορές" να έρχονται, μαζί με άλλα "αλλάζω συσκευή", πιθανότερο να τσιμπήσουν κανά 20-30% οι τιμες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Share Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, definitio είπε Λες δλδ ότι πρέπει να το κάνω με τον σωστό τον τρόπο, να έρθει ηλεκτρολόγος, να περάσει γραμμή κτλ για να μη πληρώσω κανά 1200€ και το μετανιώνω, έχοντας υποδεέστερο κλιματισμό ή άλλα προβλήματα, που δεν έδωσα άλλα <200€; (πόσο κοστίζει να περάσεις νέα καλωδίωση και να μπει ασφάλεια, αλήθεια; ) Ακου να δεις πράγματα.. λολ Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι όταν ανοίγω περισσότερες δουλειές, γιατί όποτε μπλέκω με μαστόρια τα τελευταία χρόνια καταλήγω να το μετανιώνω...αλλά έχεις δίκιο... Είχα ανώτατο όριο ~1200 και με τα τέλη κυκλοφορίας / ασφάλιση κι άλλα έξοδα να έρχονται, τα πρόσθετα <200€ μπορεί να σημαίνουν ότι η αγορά θα αναβληθεί για το νέο έτος ή με το καλό πριν τους επόμενους καύσωνες, γι αυτό με είχε πιάσει μια ανυπομονησία... Εκτός κι αν πετύχουμε μια πολύ-πολύ καλή τιμή...αλλά με τις γιορτές και τις "προσφορές" να έρχονται, μαζί με άλλα "αλλάζω συσκευή", πιθανότερο να τσιμπήσουν κανά 20-30% οι τιμες. Ναι. Από τη στιγμή που είσαι οριακά στις απώλειες, τουλάχιστον έτσι όπως πατάμε την κοιλιά μας αφού δεν έχεις μελέτη απωλειών, προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα. Κατευθείαν 18αρι, με το καλώδιο του και την ασφάλεια του. Και προσωπικά θεωρώ πολύ πιθανή να έρθει πάλι η προσφορά των ~1150€ που είδαμε πριν από κάνα μήνα εγκατεστημένο το asyg18kmte. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από liakjim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. πριν από 4 ώρες Share Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, liakjim said: Ναι. Από τη στιγμή που είσαι οριακά στις απώλειες, τουλάχιστον έτσι όπως πατάμε την κοιλιά μας αφού δεν έχεις μελέτη απωλειών, προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα. Κατευθείαν 18αρι, με το καλώδιο του και την ασφάλεια του. Και προσωπικά θεωρώ πολύ πιθανή να έρθει πάλι η προσφορά των ~1150€ που είδαμε πριν από κάνα μήνα εγκατεστημένο το asyg18kmte. asyg18kmte / asEg18kmte ολόϊδια τα βλέπω...ενημέρωση logo/branding (airstage) και μόνο; Εχω βρει μερικές καλες τιμές κοντά στο 1000άρικο, από Αθήνα, αλλά δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει και η νέα καλωδίωση. Πάντως κάτι που με ανησυχεί λίγο με τις μεγαλύτερες εσωτ. μονάδες είναι θα πρέπει να υπερκαλύπτουν το κομμάτι του τοίχου που είναι ψεύτικο-γύψινο και κρύβει τον μηχανισμό του παντζουριού... ...και την επιφάνεια δεν την έχουν φτιάξει καλά κι έχει ένα μικρό εξόγκωμα, δηλαδή πιθανώς θα έχει κακό πάτημα/εφαρμογή, και δεν ξέρω αν θα έχουν "καλό" τοίχο να τρυπήσουν σε όλα τα σημεία... πχ η εσωτερικη μονάδα του Asy/eg18kmte είναι 98εκ στο μήκος και το 12άρι που έχω τώρα είναι 74εκ και για 2-3εκατοστά δεν υπερκαλύπτει τον ψεύτικο τοίχο.... ...γι αυτό μου καλάρεσε και το Mitsubishi MSZ-AP42VG, επειδή η εσωτ.μονάδα του είναι 79εκ νομίζω... οι τρύπες προφανώς θα είναι περισσότερο στο κέντρο, αλλά στην 98άρα μονάδα με ανησυχεί λίγο. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από definitio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα