Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Στην ιδια θεση ακριβως μπηκε η εσωτερικη μοναδα κ η εξωτερικη στο δαπεδο σε βεραντα και οι σωληνες ειναι 4 μετρα ενω στο παλιο ηταν 6,5 μετρα σε αλλη μερια της βεραντας,υποτιθεται οτι οσο λιγοτερα μετρα χαλκοσωληνα τοσο πιο αποδοτικο ειναι μου ειπε ο μαστορας που το περασε.

Καθηγητής ο μαστορας 

• Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

21 hours ago, liakjim said:

Φασόν aux ή midea. Καλές τιμές, μικρή εγγύηση, δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπεία ( πχ θα σε καλύψει το eshop; ) 

Από απόδοση πώς τα πάνε? Κοίτα για χώρο 50 τετραγωνικά το 24αρι. Το συγκεκριμένο είναι της aux

Καλησπέρα σε όλους! Είχα καιρό να μπω στο forum και τώρα είδα το μήνυμα. @liakjim αν μπορώ να βοηθήσω οπουδήποτε πολύ ευχαρίστως! (Κάτοχος Inventor Legend 24άρι)

• Thanks 1

7 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery, 18αρι εχω βαλει για οσους δεν το ειδαν η δεν καταλαβαν.
Στην ιδια θεση ακριβως μπηκε η εσωτερικη μοναδα κ η εξωτερικη στο δαπεδο σε βεραντα και οι σωληνες ειναι 4 μετρα ενω στο παλιο ηταν 6,5 μετρα σε αλλη μερια της βεραντας,υποτιθεται οτι οσο λιγοτερα μετρα χαλκοσωληνα τοσο πιο αποδοτικο ειναι μου ειπε ο μαστορας που το περασε.

Είναι άκυρο να το συγκρίνεις με την θέση του παλιού, έχει η εσωτερική μονάδα 15-20 πόντους από το ταβάνι; Το ψυγείο πάντως μπορεί να σου έκανε παραπάνω κατανάλωση αφού είχε θέμα, δες για sharp/ hitatchi.

• Like 1

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Ξανατρεξτο αλλά μόνο για τα τετραγωνικά και ανοίγματα του χώρου όχι όλου του σπιτιού. Βάλε μας και τις απαντήσεις για να δούμε αν έχει ξεφύγει κάποιο λαθάκι.

Επίσης μην το βάζεις 23 ζήτηση, είναι χαμηλή θερμοκρασία την οποία θα πιάσει μόνο ένα άριστα μονωμένο σπίτι. Βάλε 25-26. Νομίζω ότι η υπερβολική ζήτηση που βάζεις είναι η αιτία σε συνδυασμό με τη διακοπτόμενη λειτουργία που του κάνεις ( γενικά τα κλιματιστικά δεν τα κλείνουμε ).

Συγγνωμη ρε παιδια αλλα νομιζω οτι δεν διαβαζετε τι γραφω και προτρεχετε να μου πειτε <<παρατηρησεις>> εγραψα 15 φορες οτι η ζητηση που εβαλα στο νεο κλιματιστικο ηταν 26-27c,
23c εγραψα για το παλιο μου κλιματιστικο κ ειπα εκλεινε συχνα η εξωτερικη μοναδα που σημαινει οτι επιανε τους 23c ΤΟ ΠΑΛΙΟ 18αρι

το νεο ειναι ενα erai 356w 18αρι,μπηκε στην ιδια θεση και τις 2 ημερες που το χρησιμοποιησα το ειχα στους 26c-27c

14 ώρες πριν, Alexgianno είπε

Δεν είναι η αποχέτευση γιατί και στο προηγούμενο είχαμε αλλάξει αποχέτευση και συνέχιζε το ίδιο πράγμα... Γενικότερα, όταν ρίχνεις νερό στην αποχέτευση, βγαίνει κανονικά στον εξωτερικό σωλήνα 

Οι σωλήνες είναι καινούργιες, μπήκαν μαζί με το κλιματιστικό... Η εξωτερική μονάδα είναι σε σημείο χαμηλότερο από την εσωτερική, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να τα γυρνάει μέσα 

Θυμάσαι αν η τρύπα του εσωτερικού έγινε Αριστερά ή Δεξιά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Klausx είπε

Είναι άκυρο να το συγκρίνεις με την θέση του παλιού, έχει η εσωτερική μονάδα 15-20 πόντους από το ταβάνι; Το ψυγείο πάντως μπορεί να σου έκανε παραπάνω κατανάλωση αφού είχε θέμα, δες για sharp/ hitatchi.

Ναι εχει περιπου 25-30 ποντους,οσο για το ψυγειο ο τεχνικος ειπε οτι το aeg που εχω δεν τρεχει συνεχεια το μοτερ οταν υπαρχει θεμα σταματαει για να μην καει.

Επεξ/σία από akiskar123

παίδες καλή τιμή με εγκατάσταση;

σε φίλο που περιστασιακά θα το χρησιμοποιήσει σε δωμάτιο 15τμ

απώλειες κλπ δεν γνωρίζω αλλά έτσι κι αλλιώς θα είναι λίγες οι ώρες λειτουργίας του 

και ψύξη κ θέρμανση 

https://www.praktiker.gr/m/p/haier-tide-green-plus-as35tamhra-c-1u35yeffra-c-klimatistiko-inverter-12000btu-150033

μέχρι 400 ψάχνει αποκλειστικά και κοιτούσε tesla κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια χθες το ρολοι της ΔΕΗ στις 15:47 εγραφε 18632kwh
Σημερα στις 12:31 εγραφε 18639

Δηλαδη απο χθες το μεσημερι μεχρι σημερα το πρωι εκαψε 7kwh με pc ανοικτο,μια 43αρα τηλεοραση,μια 32αρα τηλεοραση,ψυγειο(το χαλασμενο)2 ανεμιστηρες που εκαιγαν χθες ολη μερα εως τωρα,α και ενας αφυγραντηρας σαν ιονιστη,φωτα εννοειται ολα αυτα απο χθες 7KWH

Ο ηλεκτρολογος εφυγε πριν απο λιγο και μετρησε το κλιματιστικο να βγαζει 9,3Α(δηλαδη 2.2kwh(στους 27 βαθμους μια σκαλα πριν το turbo) κ το υπολοιπο σπιτι  1,5Α κοντα στα 350 watt.

Με λιγα λογια το κλιματιστικο εκαιγε συνεχεια 2 και κατι kwh εξου και οι 25 εξτρα kwh την ημερα.

Δοκιμασα κ το Energy-Saving Function και ηταν το ιδιο στην καταναλωση.
image.png.f059c1e642e314a20f28a61b9a8e956c.png

Επεξ/σία από akiskar123

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Θυμάσαι αν η τρύπα του εσωτερικού έγινε Αριστερά ή Δεξιά;

Δεξιά έγινε.. Στη ίδια μεριά που είναι και η σωλήνα που βγαίνει από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω 

Καλησπέρα σας. 

Πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι, που μόλις είχε τελειώσει ολική ανακαίνιση. Βρήκα εγκατεστημένο μέσα ένα κλιματιστικό το οποίο δεν έχω ακούσει ποτέ και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κρατήσει το εγχειρίδιο του. Έχει κάποιες λειτουργίες τις οποίες δε γνωρίζω καθώς τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσα ένα πολύ παλιό κλιματιστικό και γενικά δεν έχω επαφή με το θέμα και τις νέες τεχνολογίες. 

Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να βρω πουθενά το εγχειρίδιο στα ελληνικά η έστω στα αγγλικά ώστε να δω τι κάνουν και πως λειτουργούν οι νέες αυτές τεχνολογίες. 

Μπορεί κανείς να βοηθήσει; 

Το κλιματιστικό είναι το Nippon kfr 12dc silver ion 2. 

Δεν έχω ιδέα πχ τι είναι και πως δουλεύουν οι παρακάτω λειτουργίες :

Anti Fungus, Health, I clean, I favor, Eco 

Ευχαριστώ 

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Συγγνωμη ρε παιδια αλλα νομιζω οτι δεν διαβαζετε τι γραφω και προτρεχετε να μου πειτε <<παρατηρησεις>> εγραψα 15 φορες οτι η ζητηση που εβαλα στο νεο κλιματιστικο ηταν 26-27c,
23c εγραψα για το παλιο μου κλιματιστικο κ ειπα εκλεινε συχνα η εξωτερικη μοναδα που σημαινει οτι επιανε τους 23c ΤΟ ΠΑΛΙΟ 18αρι

το νεο ειναι ενα erai 356w 18αρι,μπηκε στην ιδια θεση και τις 2 ημερες που το χρησιμοποιησα το ειχα στους 26c-27c

Μωρέ καλά τα λες, αλλά είναι η πληροφορία σου απλωμένη σε πολλές σελίδες και λίγο μπερδεύει. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε.

Θα πρότεινα να φτιάξεις ένα νέο post, εκεί βάλε μας τις φωτογραφίες που έχουμε ζητήσει, κάποια κάτοψη του σπιτιού, τα αποτελέσματα του εργαλείου απωλειών μόνο για τον χώρο και όχι όλου του σπιτιού και αν μπορείς μέτρα και θερμοκρασίες αέρα που μπαίνει και που βγαίνει.

35 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Λοιπον παιδια χθες το ρολοι της ΔΕΗ στις 15:47 εγραφε 18632kwh
Σημερα στις 12:31 εγραφε 18639

Δηλαδη απο χθες το μεσημερι μεχρι σημερα το πρωι εκαψε 7kwh με pc ανοικτο,μια 43αρα τηλεοραση,μια 32αρα τηλεοραση,ψυγειο(το χαλασμενο)2 ανεμιστηρες που εκαιγαν χθες ολη μερα εως τωρα,α και ενας αφυγραντηρας σαν ιονιστη,φωτα εννοειται ολα αυτα απο χθες 7KWH

Ο ηλεκτρολογος εφυγε πριν απο λιγο και μετρησε το κλιματιστικο να βγαζει 9,3Α(δηλαδη 2.2kwh(στους 27 βαθμους μια σκαλα πριν το turbo) κ το υπολοιπο σπιτι  1,5Α κοντα στα 350 watt.

Με λιγα λογια το κλιματιστικο εκαιγε συνεχεια 2 και κατι kwh εξου και οι 25 εξτρα kwh την ημερα.

Δοκιμασα κ το Energy-Saving Function και ηταν το ιδιο στην καταναλωση.
image.png.f059c1e642e314a20f28a61b9a8e956c.png

Τα κλιματιστικά δεν τα μετράμε με αμπερόμετρο. Δεν είναι ωμικο φορτίο, μπορούν να παίζουν και με 0.6cosφ , οπότε τα watts να είναι πολύ πιο κάτω. Θέλεις μετρητή που μετράει watts.

51 λεπτά πριν, Alexgianno είπε

Δεξιά έγινε.. Στη ίδια μεριά που είναι και η σωλήνα που βγαίνει από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω 

Το έχω ξανά δει σε μηχάνημα που είχε πατικωθεί η αποχέτευση μέσα στην τρύπα, έβγαζε νερό έξω αλλά με χαμηλή ροή και προκαλούσε αυτό το φαινόμενο. Θέλω να πιστεύω ότι αφού άλλαξε η εσωτερική μονάδα δύσκολο να πετύχουν το ίδιο πράγμα. Οπότε πάρε ένα DOW 5cm βάλτο πρόχειρα με καρφάκια στο ταβάνι πάνω από το κλιματιστικό να δεις αν θα φτιάξει.

3 ώρες πριν, CapFlint είπε

Καλησπέρα σε όλους! Είχα καιρό να μπω στο forum και τώρα είδα το μήνυμα. @liakjim αν μπορώ να βοηθήσω οπουδήποτε πολύ ευχαρίστως! (Κάτοχος Inventor Legend 24άρι)

Αυτό που προσπαθούμε να εξακριβώσουμε είναι αν ισχύουν οι αναφορές άλλων μελών περί υψηλών ελάχιστων watts των midea easy pro / inventor legend 24000btus της τάξεως των 550-600W. Έχεις μετρήσεις;

4 ώρες πριν, vaggos400 είπε

Από απόδοση πώς τα πάνε? Κοίτα για χώρο 50 τετραγωνικά το 24αρι. Το συγκεκριμένο είναι της aux

Θα πρέπει να έχει την τυπική απόδοση των κλιματιστικών με seer 6.1 - 6.5 . Δεν έχουμε feedback από όσο ξέρω.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τα κλιματιστικά δεν τα μετράμε με αμπερόμετρο. Δεν είναι ωμικο φορτίο, μπορούν να παίζουν και με 0.6cosφ , οπότε τα watts να είναι πολύ πιο κάτω. Θέλεις μετρητή που μετράει watts.

Τι να σου πω....δεν ειμαι ηλεκτρολογος,εβαλε μια αμπεροτσιμπιδα γυρω απο καλωδιο της γραμμης του κλιματιστικου στον κεντρικο πινακα και ξεκινησε απο τα 5Α και μετα καρφωθηκε στα  9,3Α 9,4Α και μου ειπε ειναι περιπου 2,200 2300 watt και βγαζει νοημα γιατι 8-10 ωρες που το εκαψα την 1η μερα 10 ωρες απο 2200 watt=22kwh + 7-8kwh το υπολοιπο σπιτι να πως βγηκαν οι 30-33kwh που εκαψα σε μια μερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...