Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Έχεις πέσει και εσύ θυμα της γνωστής ατάκας "έλα μωρέ πάρε το πιο φθηνό κινεζικό αφού όλα κινεζικα είναι ". Δεν είναι έτσι όμως. Ναι κατασκευάζονται σχεδόν όλα στη Κίνα . Αλλά άλλο η συναρμολόγηση αλλο η εταιρία που τα σχεδιάζει . 

Η ίδια γραμμή συναρμολόγησης στη Κίνα ανάλογα τη παραγγελία που έχει λάβει από την κάθε εταιρία συναρμολογεί από σκουπίδι μέχρι κάτι εξαιρετικό σε ποιότητα.  

Οπότε να θυμάσαι ότι στα κλιματιστικά ισχύει απόλυτα ο κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις και ας γράφουν και τα δύο made in china. 

H Daikin έχει το engineering design in Japan κάτι που δεν φένεται πουθενα γραμμενο αλλά το διαπιστώνεις όταν το λειτουργήσεις. 

Μπορεί να συναρμολογούνται στην Κίνα αλλά βασικά εξαρτήματα όπως συμπιεστές να παράγονται στην Ιαπωνία κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, stelikov είπε

Μπορεί να συναρμολογούνται στην Κίνα αλλά βασικά εξαρτήματα όπως συμπιεστές να παράγονται στην Ιαπωνία κλπ.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πχ τα toshiba έχουν gmcc ( midea ) συμπιεστές.

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά, τρομερό thread και με μπόλικη πληροφορία. Θα ήθελα από οποίον έχει την εμπειρία και την γνώση να μου πει μια άποψη στο παρακάτω σενάριο:

Σε διαμέρισμα έχει επιλεγεί ως τρόπος ψύξης και θέρμανσης η λύση των Air Condition. Μετά από μελέτη μηχανολόγου προέκυψε ότι οι ανάγκες είναι για 2 μονάδες δαπέδου (τύπου κονσόλα) περίπου στα 18000btu έκαστο και 2 μονάδες  επιτοίχιες κλασικές στα 9000btu.

Μετά από την έρευνα αγοράς μου κατέληξα στα παρακάτω:

• Mitsubishi: 2x MFZ-KT δαπέδου + 2x MSZ-LN Επιτοίχια (~6,5K)
  • Daikin: 2x Perfera δαπέδου + 2x Perfera Επιτοίχια (~6,5K)
  • Inventor: 2x V6 δαπέδου + 2x King Plus Επιτοίχια (~4K)

Έριξα και μια ματιά σε LG, Samsung & Toshiba αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι ούτε ποιοτικά, ούτε αισθητικά.

Η ερώτηση απλή, να τα δώσω τα +2,5Κ για Daikin/Mitsubishi ή να πάω σε Inventor? Αξίζουν το +60% σε ποιότητα/απόδοση ή είναι μόνο το όνομα? Είναι μήπως value4money η Inventor και δεν χρειάζεται να δώσω παραπάνω? Και τέλος Daikin ή Mitsubishi???

22 λεπτά πριν, free4you είπε

Καλησπέρα παιδιά, τρομερό thread και με μπόλικη πληροφορία. Θα ήθελα από οποίον έχει την εμπειρία και την γνώση να μου πει μια άποψη στο παρακάτω σενάριο:

Σε διαμέρισμα έχει επιλεγεί ως τρόπος ψύξης και θέρμανσης η λύση των Air Condition. Μετά από μελέτη μηχανολόγου προέκυψε ότι οι ανάγκες είναι για 2 μονάδες δαπέδου (τύπου κονσόλα) περίπου στα 18000btu έκαστο και 2 μονάδες  επιτοίχιες κλασικές στα 9000btu.

Μετά από την έρευνα αγοράς μου κατέληξα στα παρακάτω:

• Mitsubishi: 2x MFZ-KT δαπέδου + 2x MSZ-LN Επιτοίχια (~6,5K)
  • Daikin: 2x Perfera δαπέδου + 2x Perfera Επιτοίχια (~6,5K)
  • Inventor: 2x V6 δαπέδου + 2x King Plus Επιτοίχια (~4K)

Έριξα και μια ματιά σε LG, Samsung & Toshiba αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι ούτε ποιοτικά, ούτε αισθητικά.

Η ερώτηση απλή, να τα δώσω τα +2,5Κ για Daikin/Mitsubishi ή να πάω σε Inventor? Αξίζουν το +60% σε ποιότητα/απόδοση ή είναι μόνο το όνομα? Είναι μήπως value4money η Inventor και δεν χρειάζεται να δώσω παραπάνω? Και τέλος Daikin ή Mitsubishi???

Γιατί δαπέδου;

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πχ τα toshiba έχουν gmcc ( midea ) συμπιεστές.

Μια βοηθεια για το toshiba μου που δουλευει σαν start stop. Βλεπω οτι ο αισθητηρας της εσωτερικης οταν το ειχα βαλει με ζητουμενη 24 εδειχνε 29!!Στην φωτο η εσωτερικη ειναι 9,5 cm απο το κουρτινοξυλο. Το χαμηλωσα στα 23 και eco και την ωρα που δεν δουλευε οπως βλεπετε μου εδειχνε εσωτερικη 25 ενω το δωματιο ηταν στα 22 με 23. Τι κανω φταιει το κουρτινοξυλο?

XRecorder_02112024_225716.jpg

20241102_225823_copy_3264x2448_1.jpg

XRecorder_02112024_230325.jpg

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί δαπέδου;

Η επιλογή έγινε με βάση την σύσταση του μηχανολόγου μηχανικού που έκανε την μελέτη. Αν μπούνε ψηλά θα τραβάνε αέρα από ψηλά και θα συμπληρώνουν αέρα ψηλά, με συνέπεια τον χειμώνα να δημιουργείται το φαινόμενο των κρύων ποδιών. Ο θερμός αέρας θα παραμένει ψηλά ως πιο "ελαφρύς" και στο πάτωμα θα υπάρχει ο κρύος αέρας. Σε ένα μικρο δωμάτιο (15μ^2) δεν υπάρχει τόσο έντονο το φαινόμενο αυτό, αλλά σε έναν ενιαίο χώρο 60μ^2 που είναι και 3.20μ ύψος, το φαινόμενο αυτό θα είναι αρκετά έντονο. Γι αυτό και στους χώρους των γραφείων τα fan coils ή τα air condition αντίστοιχα τοποθετούνται στο δάπεδο.

Επεξ/σία από free4you
  • Like 1

4 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Τι κανω φταιει το κουρτινοξυλο?

Λογικό να δείχνει παραπάνω. Εκεί πάνω έχει ζεστό αέρα που ανεβαίνει ψηλά. Δοκίμασες να παίξει σε υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα;

Όσον αφορά το κουρτινόξυλο, μια χαρά μου φαίνεται αλλά στο εγχειρίδιο σου έχει αποστάσεις από εμπόδια.

Τις τηρείς;

image.png.084a40c36b06620da381144a9e2c38c3.png

1 λεπτό πριν, free4you είπε

Η επιλογή έγινε με βάση την συστηση του μηχανολόγου μηχανικού που έκανε την μελέτη. Αν μπούνε ψηλά θα τραβάνε αέρα από ψηλά και θα συμπληρώνουν αέρα ψηλά, με συνέπεια τον χειμώνα να δημιουργείται το φαινόμενο των κρύων ποδιών. Ο θερμός αέρας θα παραμένει ψηλά ως πιο "ελαφρύς" και στο πάτωμα θα υπάρχει ο κρύος αέρας. Σε ένα μικρο δωμάτιο (15μ^2) δεν υπάρχει τόσο έντονο το φαινόμενο αυτό, αλλά σε έναν ενιαίο χώρο 60μ^2 που είναι και 3.20μ ύψος, το φαινόμενο αυτό θα είναι αρκετά έντονο. Γι αυτό και στους χώρους των γραφείων τα fan coils ή τα air condition αντίστοιχα τοποθετούνται στο δάπεδο.

Οκ, αλλά αργά ή γρήγορα ο θερμός αέρας θα πάει πάνω οπότε δεν τη γλιτώνεις τη διαστρωμάτωση. Δεν έχω δουλέψει, το παραδέχομαι οπότε ας εμπιστευτούμε τον ειδικό. Δεν θα υπήρχαν θα μου πεις κιόλας.

Θα απέφευγα τα inventor (φασόν midea) για θέρμανση γενικά και τα mitsubishi ειδικά για το μαλακό κλίμα της Αθήνας. Οπότε θα πήγαινα σε perfera για κλίμα Αθήνας.

• Like 1

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λογικό να δείχνει παραπάνω. Εκεί πάνω έχει ζεστό αέρα που ανεβαίνει ψηλά. Δοκίμασες να παίξει σε υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα;

Όσον αφορά το κουρτινόξυλο, μια χαρά μου φαίνεται αλλά στο εγχειρίδιο σου έχει αποστάσεις από εμπόδια.

Τις τηρείς;

image.png.084a40c36b06620da381144a9e2c38c3.png

Οκ το εχω στην αυτοματη θα το βαλω σε μεγαλυτερη ταχυτητα. Αυτο (η μεγαλυτερη ταχυτητα ανεμιστηρα) ενδεχεται να το βοηθησει να δουλεψει στρωτοτερα και στην ψυξη?

2 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Οκ το εχω στην αυτοματη θα το βαλω σε μεγαλυτερη ταχυτητα. Αυτο (η μεγαλυτερη ταχυτητα ανεμιστηρα) ενδεχεται να το βοηθησει να δουλεψει στρωτοτερα και στην ψυξη?

Κανονικά όχι αλλά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από toshiba. Στα πεθερικά πάντως , το yukai 24K έπαιζε πιο χαμηλά με ταχύτητα 3/5 και άνω (σε θέρμανση πάντα).

Επεξ/σία από liakjim

21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κανονικά όχι αλλά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από toshiba. Στα πεθερικά πάντως , το yukai 24K έπαιζε πιο χαμηλά με ταχύτητα 3/5 και άνω (σε θέρμανση πάντα).

Οι αποστασεις μου ειναι παραπανω απο τις min που δινει το διαγραμμα του κατασκευαστη...θα δουμε ...

• Like 1

3 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Έχεις πέσει και εσύ θυμα της γνωστής ατάκας "έλα μωρέ πάρε το πιο φθηνό κινεζικό αφού όλα κινεζικα είναι ". Δεν είναι έτσι όμως. Ναι κατασκευάζονται σχεδόν όλα στη Κίνα . Αλλά άλλο η συναρμολόγηση αλλο η εταιρία που τα σχεδιάζει . 

Η ίδια γραμμή συναρμολόγησης στη Κίνα ανάλογα τη παραγγελία που έχει λάβει από την κάθε εταιρία συναρμολογεί από σκουπίδι μέχρι κάτι εξαιρετικό σε ποιότητα.  

Οπότε να θυμάσαι ότι στα κλιματιστικά ισχύει απόλυτα ο κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις και ας γράφουν και τα δύο made in china. 

H Daikin έχει το engineering design in Japan κάτι που δεν φένεται πουθενα γραμμενο αλλά το διαπιστώνεις όταν το λειτουργήσεις. 

Δεν λέω ότι είναι ίδια, απλά προσπαθώ να καταλάβω.

Π.χ. ένα μέσο μοντέλο της Daikin είναι καλύτερο από άποψη ποιότητας από ένα ακριβό Midea;

Και το elite μοντέλο της Daikin που είναι Made in Japan δικαιολογεί το ποσό που ζητάει (2100 τα 9.000btu) ή όχι;

1 hour ago, free4you said:

Ο θερμός αέρας θα παραμένει ψηλά ως πιο "ελαφρύς" και στο πάτωμα θα υπάρχει ο κρύος αέρας

Aν τα δουλευεις συνεχως, ο αερας δεν σε αφορα, τα δομικα στοιχεια θα θερμανθουν κ τα αντικειμενα-επιπλα μαζι και  θαναι απο δαπεδο μεχρι ταβανι οκ. Αν ομως περιστασιακα, τοτε ισως να προτιμησεις το δαπεδου εαν κ εφοσον ειναι στην πορεια του αερα ελευεθερη η διαδρομη για να φτανει στα ποδια σαν αεροθερμο, αλλιως αν εχει πχ επιπλο μπροστα του, δεν κερδιζεις κατι. Επισης δεν φτανει σε μεγαλη αποσταση ρεοντας στο δαπεδο αν δεν θαναι σε μεγαλη ταχυτητα που σημαινει αυξημενος  θορυβος. Δεν εχω πειρα με κονσολα, απλα σκεφτομαι τι θα αλλαζε...

1 hour ago, Lofarek said:

Οκ το εχω στην αυτοματη θα το βαλω σε μεγαλυτερη ταχυτητα

Αν το δουλευεις περιστασιακα, δυσκολα θα στρωσει κ για να σου λυθει η απορια αν φταιε το μηχανημα / θεση  αφησε το καμμια μερα η κ δυο αν το σπιτι ειναι κρυο κ τωρα πρωτοξεκινας θερμανση και θα δειξει το χαρακτηρα του, τον πραγματικο.

1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε

Δεν λέω ότι είναι ίδια, απλά προσπαθώ να καταλάβω.

Π.χ. ένα μέσο μοντέλο της Daikin είναι καλύτερο από άποψη ποιότητας από ένα ακριβό Midea;

Και το elite μοντέλο της Daikin που είναι Made in Japan δικαιολογεί το ποσό που ζητάει (2100 τα 9.000btu) ή όχι;

Το πανάκριβο μοντέλο της Daikin κάνει κανονικό κλιματισμό , δηλαδή κάνει αερισμό του χώρου με νωπό αέρα φιλτραρισμένο  και ρύθμισης θερμοκρασίας . Δεν υπάρχει σύγκριση με τα απλά κλιματιστικά. Δεν ξέρω αν αυτό το κάνει το ίδιο καλά η tcl που έχει βγάλει αντίστοιχο μοντέλο με πολύ φθηνό κόστος. 

Τα ακριβά κινέζικα είναι φορτωμένα με εξοπλισμό , μπορεί να έχουν παραπάνω λειτουργίες από το μέσο Daikin Fujitsu Mitsubishi Toshiba . Αλλά σαν ποιότητα πλαστικων ,θόρυβο μέσα-εξω μονάδων  τριξιματα πλαστικών , είναι ανωτερα τα επώνυμα. Οι πολύ φθηνές σειρές επωνύμων ίσως χωλενουν σε ποιότητα .

Εγώ προσωπικά έχω ένα 18αρι τελευταία σειρά GREE το μοντέλο airy και 2 Mitsubishi 9ρια μεσαία σειρά (ΑY) . 

Αν τα ακούσεις να δουλεύουν οι έξω μονάδες τους είναι η μέρα με τη νύχτα υπέρ του μιτσουμπισι. 

Τα πλαστικά του gree τρίζουν οταν αλλάζουν οι θερμοκρασίες στη περσίδα , στα μιτσουμπισι δεν έχω ακούσει κιχ . 

Στο gree ακούγεται το μοτεράκι που κουνάει την μεγάλη περσίδα , στο μιτσουμπισι ίχνος ήχου. 

Το gree όμως έχει μια λειτουργία αφυγρανσης (humidity control) φοβερή που ρυθμιζεις όσο θες την υγρασία με ποσοστό % κάτι που δεν υπάρχει στο μιτσουμπισι .Αυτή η λειτουργία σε μέρη με πολύ υγρασία(άνω του 60%) και θερμοκρασίες που δεν θέλεις ούτε θέρμανση ούτε ψύξη(εκεί γύρω στους 24-27 βαθμούς )  , σε σώζει. 

6 ώρες πριν, free4you είπε

Η επιλογή έγινε με βάση την σύσταση του μηχανολόγου μηχανικού που έκανε την μελέτη. Αν μπούνε ψηλά θα τραβάνε αέρα από ψηλά και θα συμπληρώνουν αέρα ψηλά, με συνέπεια τον χειμώνα να δημιουργείται το φαινόμενο των κρύων ποδιών. Ο θερμός αέρας θα παραμένει ψηλά ως πιο "ελαφρύς" και στο πάτωμα θα υπάρχει ο κρύος αέρας. Σε ένα μικρο δωμάτιο (15μ^2) δεν υπάρχει τόσο έντονο το φαινόμενο αυτό, αλλά σε έναν ενιαίο χώρο 60μ^2 που είναι και 3.20μ ύψος, το φαινόμενο αυτό θα είναι αρκετά έντονο. Γι αυτό και στους χώρους των γραφείων τα fan coils ή τα air condition αντίστοιχα τοποθετούνται στο δάπεδο.

Το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα με ψηλοτάβανο σπίτι, έχει δίκιο ο μηχανολόγος.

Από αυτά τα 3, ξεχνάς το inventor, πάμε στα άλλα 2. Θα έλεγα καλύτερα τα Daikin. Με τα Mitsubishi είναι σχεδόν ισάξια όμως τα mitsu παρουσιάζουν συχνότερες βλάβες. 

Όταν αναφέρετε Mitsubishi καλό είναι να ξεχωρίζετε ποιά Mitsubishi. Είναι δύο και είναι άσχετες μεταξύ τους (Mitsubishi Electric - MEL, Mitsubishi Heavy Industries - MHI). Πλέον, η Electric έχει παρουσία στην Ελλάδα ως υποκατάστημα της Ιταλικής.

Η σειρά LN είναι της Electric.

Τα δαπέδου ισχύει ότι αποδίδουν καλύτερα στα ψηλοτάβανα (λογικό) κατά τη θέρμανση, τα αναφέραμε λίγες σελίδες πίσω, αλλά υστερούν στην ψύξη για λόγους που άπτονται των νόμων της φυσικής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...