Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φωτογράφισα το δικό μου asyg24kmta .  Δεν έχει κάποια αντίστοιχη αλλοίωση. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι υλικό είναι. Σαν πλαστικό μοιάζει ή αλουμίνιο. Δεν νομίζω ότι προκαλεί κάποιο θέμα, αισθητικό είναι, ίσως η μπογιά δεν ήταν τόσο ομαλή σαν στρώση. Μπορείς να στείλεις τις φωτογραφίες στο [email protected] να δεις τι θα σου πούνε. 

viber_image_2024-11-01_21-56-37-282.jpg.5e6718abeb95dd98b4aa476a2b0090f5.jpg

Πιστεύεις μπορεί να έχει υπάρξει κάποια διαρροή πχ φρέον και να υπήρξε αυτή η διάβρωση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

43 minutes ago, liakjim said:

Fujitsu ASEH14KGTG

Πολύ ενδιαφέρον το Fujitsu ASEH14KGTG δεν το είχα παρατηρήσει...μόνο από Public βγαίνει εντός προϋπολογισμού & με αγορά από Θεσσαλονίκη, που είναι καθόλα αποδεκτό.
(ο Κουντής-Euronics είναι στα ίδια, αλλά αμφιβάλλω πως έχει δωρεάν εγκατάσταση, οπότε + 110-160€ πιθανότατα από εκεί μαζί με απεγκατάσταση του υπάρχοντος...θα το ρωτήσω, γιατί είναι επίσημος πωλητής κ για άλλες μάρκες).

...και ο "αισθητήρας κίνησης" για τη προσαρμογή της λειτουργίας φαίνεται πολύ χρήσιμος.

Θέμα με τη διαθεσιμότητα επί του παρόντος.

Μήπως στη ψύξη θα ζορίζεται; Φαίνεται να είναι οριακά, πρέπει να λειτουργεί στο πάνω όριο του σχεδιασμού του...

στα τετραγωνικά το Πλαίσιο λέει μέχρι 25, το Public μέχρι 30, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο περιορισμό/προσδιορισμό σε σελίδα της Fujitsu, οπότε μάλλον είναι γενικές διατυπώσεις των πωλητών.

...

Μέχρι στιγμής προσανατολιζόμουν σε 16άρι ως χρυσή τομή...οπότε κοίταζα τα Toshiba Yukai RAS-B16E2KVG-E/RAS-16E2AVG-E  & Edge RAS-B16G3KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E1, κλίνοντας προς το Edge (που σε αποδόσεις είναι σαν 18άρι)

Και το Yukai βέβαια είναι ~200€ κάτω από το Edge, αλλά και το δεύτερο είναι οριακά αποδεκτό ως προς τον προϋπολογισμό και φαίνεται καλύτερο/πιο οικονομικό.

Πάντως δεν είδα να έχουν αυτά τα δύο πιστοποίηση Eurovent.

Στις 1/11/2024 στις 10:07 ΜΜ, kva21 είπε

Πιστεύεις μπορεί να έχει υπάρξει κάποια διαρροή πχ φρέον και να υπήρξε αυτή η διάβρωση;

Θα σου έβγαζε fault το μηχάνημα αν είχες απώλεια φρεον ( έχει αισθητήρα). Δεν ξέρω από τι προέκυψε αλλά αυτό το κομμάτι δεν φαίνεται να κάνει κάτι σημαντικό. Πιστεύω θα σου απαντήσουν από το τεχνικό τμήμα της Fujitsu.

Στις 1/11/2024 στις 10:52 ΜΜ, definitio είπε

Πολύ ενδιαφέρον το Fujitsu ASEH14KGTG δεν το είχα παρατηρήσει...μόνο από Public βγαίνει εντός προϋπολογισμού & με αγορά από Θεσσαλονίκη, που είναι καθόλα αποδεκτό.
(ο Κουντής-Euronics είναι στα ίδια, αλλά αμφιβάλλω πως έχει δωρεάν εγκατάσταση, οπότε + 110-160€ πιθανότατα από εκεί μαζί με απεγκατάσταση του υπάρχοντος...θα το ρωτήσω, γιατί είναι επίσημος πωλητής κ για άλλες μάρκες).

...και ο "αισθητήρας κίνησης" για τη προσαρμογή της λειτουργίας φαίνεται πολύ χρήσιμος.

Θέμα με τη διαθεσιμότητα επί του παρόντος.

Μήπως στη ψύξη θα ζορίζεται; Φαίνεται να είναι οριακά, πρέπει να λειτουργεί στο πάνω όριο του σχεδιασμού του...

στα τετραγωνικά το Πλαίσιο λέει μέχρι 25, το Public μέχρι 30, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο περιορισμό/προσδιορισμό σε σελίδα της Fujitsu, οπότε μάλλον είναι γενικές διατυπώσεις των πωλητών.

...

Μέχρι στιγμής προσανατολιζόμουν σε 16άρι ως χρυσή τομή...οπότε κοίταζα τα Toshiba Yukai RAS-B16E2KVG-E/RAS-16E2AVG-E  & Edge RAS-B16G3KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E1, κλίνοντας προς το Edge (που σε αποδόσεις είναι σαν 18άρι)

Και το Yukai βέβαια είναι ~200€ κάτω από το Edge, αλλά και το δεύτερο είναι οριακά αποδεκτό ως προς τον προϋπολογισμό και φαίνεται καλύτερο/πιο οικονομικό.

Πάντως δεν είδα να έχουν αυτά τα δύο πιστοποίηση Eurovent.

Καλή επιλογή και το Toshiba edge white.

Σκέψου και για το aseg18kmte. Το έχουμε δει στα 1150€ εγκατεστημένο σε προσφορές. Έχει 90W ελάχιστα watts σε ψύξη και θέρμανση, τιμές που τα Toshiba τις βλέπουν με τα κυάλια. Τα Toshiba θα είναι πιο αθόρυβα όμως. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

1 hour ago, liakjim said:

Θα σου έβγαζε fault το μηχάνημα αν είχες απώλεια φρεον ( έχει αισθητήρα). Δεν ξέρω από τι προέκυψε αλλά αυτό το κομμάτι δεν φαίνεται να κάνει κάτι σημαντικό. Πιστεύω θα σου απαντήσουν από το τεχνικό τμήμα της Fujitsu.

Καλή επιλογή και το Toshiba edge white.

Σκέψου και για το aseg18kmte. Το έχουμε δει στα 1150€ εγκατεστημένο σε προσφορές. Έχει τα ίδια 90!!! ελάχιστα watts με το aseh14kgtg σε ψύξη και θέρμανση, τιμές που τα Toshiba τις βλέπουν με τα κυάλια. Τα Toshiba θα είναι πιο αθόρυβα όμως. 

Εχουμε κάποιο γράφημα με συγκριτικές καταναλώσεις γι αυτά;

Για 18άρι θα έπρεπε να αναβαθμίσω και τη καλωδίωση, οπότε πρόσθετα έξοδα.

Όντως βλέπω 29db ελάχιστο επίπεδο θορύβου στο 18άρι...για το σαλόνι δεν χάλασε ο κόσμος πάντως...σίγουρα πιο ήσυχο από το παλιό.

Επεξ/σία από definitio

Εγώ θέλω να κάνω μια χαζή ερώτηση καθαρά από περιέργεια.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες δεν παράγουν στη χώρα καταγωγής τους.

Ξέρουμε όμως ποιες παράγουν μόνες τους και ποιες ως outsourcing;

Πχ μου λέγανε ότι η Toyotomi κάνει παραγωγή στο εργοστάσιο της GREE (China) και απλά βάζουν πάνω την ταμπέλα.

Τι ισχύει για μεγάλες μάρκες όπως η Toshiba που παράγει πχ στην Ταϊλάνδη ή την Daikin που παράγει επίσης εκτός Ιαπωνίας;

Έχουν μέσα τους αυτά τα μηχανήματα τίποτα made in Japan ή απλά την ταμπέλα; Και εάν όχι, ποια η διαφορά π.χ. μεταξύ Midea και Daikin, πέραν της τιμής, εάν και εφόσον σε πολλά μοντέλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πανομοιότητα;

Θέλω να ρωτήσω το εξής. Θέλω να μεταφέρω ένα κλιματιστικό από το σαλόνι στο δωμάτιο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως ποσό ψυκτικό υγρό χρειάζεται. Ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος. Εδώ το πινακάκι του από το εγχειρίδιο χρήσης. Αφορά R32. 

Spoiler

image.png.45e328f3aace6a3de25780171585a0bd.png

Παίζουν ρολό τα τετραγωνικά και όχι το μήκος των σωληνώσεων ή έχω καταλάβει λάθος; Παρακαλώ τα φώτα σας.

Ευχαριστώ!

ΥΓ. Έρχεται post αναζήτησης 24αριου, αλλά ακόμα το συντάσσω!

7 λεπτά πριν, flampouras είπε

Θέλω να ρωτήσω το εξής. Θέλω να μεταφέρω ένα κλιματιστικό από το σαλόνι στο δωμάτιο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως ποσό ψυκτικό υγρό χρειάζεται. Ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος. Εδώ το πινακάκι του από το εγχειρίδιο χρήσης. Αφορά R32. 

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.45e328f3aace6a3de25780171585a0bd.png

Παίζουν ρολό τα τετραγωνικά και όχι το μήκος των σωληνώσεων ή έχω καταλάβει λάθος; Παρακαλώ τα φώτα σας.

Ευχαριστώ!

ΥΓ. Έρχεται post αναζήτησης 24αριου, αλλά ακόμα το συντάσσω!

Δεν χρειάζεσαι καθόλου. Ο ψυκτικός θα το βάλει σε λειτουργία ψύξης με κλειστή τη βάνα της κατάθλιψης και όλο το φρέον θα συλλεχθεί από το κενό που θα γίνει πίσω στην εξωτερική μονάδα. Δεν θα χαθεί άρα δεν θα χρειαστεί συμπλήρωμα. Εξαίρεση η περίπτωση όπου εκεί που θα μπει οι σωληνώσεις θα έχουν παραπάνω μήκος από το μέγιστο επιτρεπόμενο άνευ συμπλήρωσης, οπότε και θα προσθέσει όσο χρειάζεται βάσει του πίνακα συμπλήρωσης φρέον ανά έξτρα μέτρο που υπάρχει μέσα στο εγχειρίδιο εγκατάστασης. 

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν χρειάζεσαι καθόλου. Ο ψυκτικός θα το βάλει σε λειτουργία ψύξης με κλειστή τη βάνα της κατάθλιψης και όλο το φρέον θα συλλεχθεί από το κενό που θα γίνει πίσω στην εξωτερική μονάδα. Δεν θα χαθεί άρα δεν θα χρειαστεί συμπλήρωμα. Εξαίρεση η περίπτωση όπου εκεί που θα μπει οι σωληνώσεις θα έχουν παραπάνω μήκος από το μέγιστο επιτρεπόμενο άνευ συμπλήρωσης, οπότε και θα προσθέσει όσο χρειάζεται βάσει του πίνακα συμπλήρωσης φρέον ανά έξτρα μέτρο που υπάρχει μέσα στο εγχειρίδιο εγκατάστασης. 

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσουμε τις ιδίες σωληνώσεις. Δεν γνώριζα ότι υπάρχει ειδικό δοχείο που τα συλλέγουν και μετά το ρίχνουν πάλι πίσω. 

Επεξ/σία από flampouras

2 λεπτά πριν, flampouras είπε

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσουμε τις ιδίες σωληνώσεις. Δεν γνώριζα ότι υπάρχει ειδικό δοχείο που τα συλλέγουν και μετά το ρίχνουν πάλι πίσω. 

Δεν είναι ειδικό δοχείο. Πίσω στην εξωτερική μονάδα επιστρέφει.

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι ειδικό δοχείο. Πίσω στην εξωτερική μονάδα επιστρέφει.

Πως μπορεί να γίνει έλεγχος αν ένα κλιματιστικό έχει χάσει φρέον;

5 λεπτά πριν, flampouras είπε

Πως μπορεί να γίνει έλεγχος αν ένα κλιματιστικό έχει χάσει φρέον;

Τι εννοείς; Ρωτάς πώς εξακριβώνει κάποιος ότι έχει χαθεί φρεον;

Υπάρχουν δεδομένα για τη κατανάλωση του Toshiba Edge σε θέρμανση VS Fujitsu aseg18kmte;

Υπάρχει πινακάκι συγκριτικό για τη κατανάλωση σε ψύξη από το sticky, αλλά όχι σε θέρμανση...με την αναζήτηση δεν μου προέκυψε κατι.

...σε αυτό το νήμα (ή στη v.3) είχα δει μόνο τη παρατήρηση/απογοήτευση ενός χρήστη από το Edge, επειδή στη ψύξη έκαιγε παραπάνω από 400W (νομίζω), που ήταν και παραπάνω απ' όσο έκαιγε στη θέρμανση, στη περίπτωσή του.

Μόλις τώρα, flampouras είπε

Ναι.

1. Το κλιματιστικό βγάζει error 

2. Το κλιματιστικό δεν αποδίδει , πιάνει πάγο σε περίεργα σημεία 

3. Η πίεση λειτουργίας είναι μικρότερη 

4. Αν ζυγιστει το φρεον ( εδώ το βάζει σε εξωτερικό συλλέκτη) βγαίνει λιγότερα γραμμάρια 

Μετά αναρωτιέται κανείς αν ήταν έτσι εξαρχής ή έχει διαρροή. Αν δούλευε σωστά και ξαφνικά όχι είναι μια ένδειξη ότι έχασε από λάθος σε σύνδεση κατά την εγκατάσταση ή χάνει κάπου αλλού. 

Μόλις τώρα, definitio είπε

Υπάρχουν δεδομένα για τη κατανάλωση του Toshiba Edge σε θέρμανση VS Fujitsu aseg18kmte;

Υπάρχει πινακάκι συγκριτικό για τη κατανάλωση σε ψύξη από το sticky, αλλά όχι σε θέρμανση...με την αναζήτηση δεν μου προέκυψε κατι.

...σε αυτό το νήμα (ή στη v.3) είχα δει μόνο τη παρατήρηση/απογοήτευση ενός χρήστη από το Edge, επειδή στη ψύξη έκαιγε παραπάνω από 400W (νομίζω), που ήταν και παραπάνω απ' όσο έκαιγε στη θέρμανση, στη περίπτωσή του.

Έχω yukai 24K vs asyg24kmta. Με ένα search θα βρεις 4-5 αναφορές.

Δεν θυμάμαι για σύγκριση σαν αυτή που αναφέρεις αλλά θα στοιχημάτιζα ότι το asyg θα του ρίχνει στα αυτιά του edge τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση ( με θυσία παραπάνω θόρυβο και αυξημένη ευπάθεια σε defrost για Fujitsu) και για όσο λειτουργούν σε χαμηλό-μεσαια φορτία ( δλδ στη συντριπτική πλειοψηφία των συνθηκών/ωρών λειτουργίας για σχετικά μαλακό κλίμα Ελλάδας) με τις διαφορές να εξομαλύνονται όσο τα φορτία αυξάνουν. 

• Thanks 1

19 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Εγώ θέλω να κάνω μια χαζή ερώτηση καθαρά από περιέργεια.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες δεν παράγουν στη χώρα καταγωγής τους.

Ξέρουμε όμως ποιες παράγουν μόνες τους και ποιες ως outsourcing;

Πχ μου λέγανε ότι η Toyotomi κάνει παραγωγή στο εργοστάσιο της GREE (China) και απλά βάζουν πάνω την ταμπέλα.

Τι ισχύει για μεγάλες μάρκες όπως η Toshiba που παράγει πχ στην Ταϊλάνδη ή την Daikin που παράγει επίσης εκτός Ιαπωνίας;

Έχουν μέσα τους αυτά τα μηχανήματα τίποτα made in Japan ή απλά την ταμπέλα; Και εάν όχι, ποια η διαφορά π.χ. μεταξύ Midea και Daikin, πέραν της τιμής, εάν και εφόσον σε πολλά μοντέλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πανομοιότητα;

Έχεις πέσει και εσύ θυμα της γνωστής ατάκας "έλα μωρέ πάρε το πιο φθηνό κινεζικό αφού όλα κινεζικα είναι ". Δεν είναι έτσι όμως. Ναι κατασκευάζονται σχεδόν όλα στη Κίνα . Αλλά άλλο η συναρμολόγηση αλλο η εταιρία που τα σχεδιάζει . 

Η ίδια γραμμή συναρμολόγησης στη Κίνα ανάλογα τη παραγγελία που έχει λάβει από την κάθε εταιρία συναρμολογεί από σκουπίδι μέχρι κάτι εξαιρετικό σε ποιότητα.  

Οπότε να θυμάσαι ότι στα κλιματιστικά ισχύει απόλυτα ο κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις και ας γράφουν και τα δύο made in china. 

H Daikin έχει το engineering design in Japan κάτι που δεν φένεται πουθενα γραμμενο αλλά το διαπιστώνεις όταν το λειτουργήσεις. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...