stelikov Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, liakjim είπε Πολικότητα στο AC; Αμερική (και νομίζω Αγγλία) η φάση είναι πάντα δεξιά και ο ουδέτερος αριστερά. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2024 από stelikov 2
Specs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, liakjim said: Πολικότητα στο AC; εννοω αυτο που δειχνει στο σχημα ο προλαλησας. Να ειναι "κλειδωμενη" η θεση που θα μπαινει το φις καθε φορα, ο ουδετερος και η φαση. Εχουν μεγαλο κ μιχρο "μαχαιρι" τα φις κ οι πριζες αντιστοιχα. 22 minutes ago, stelikov said: η φάση είναι πάντα δεξιά και ο ουδέτερος αριστερά δεν ειναι το αριστερα δεξια αλλα το μεγεθος της καθε επαφης. Δεν μπαινει αλλιως δηλαδη κ να θες Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2024 από Specs
sap00 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 οπότε, mdkamael, τώρα ξέρεις τι θα ζητήσεις από τον ηλεκτρολόγο σου ... Μην ρωτήσεις σε παρακαλώ και για τις αποχετεύσεις και τα λοιπά υδραυλικά ... 7
Specs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 17 minutes ago, sap00 said: Μην ρωτήσεις σε παρακαλώ και για τις αποχετεύσεις και τα λοιπά υδραυλικά ... εννοειται πως οσες ειδικοτητες επαγγελματιων κ αν σου ερθουν, ειναι τουλαχιστον ΚΑΙ γιατροι, οποτε κανε κ καμμια ερωτησουλα αν χρειαζεσαι κατι. Κανεις δεν θα σου πει δεν ξερω... 1
mdkamael Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Τα φώτα σας λίγο ...το πρεσάρισμα με άζωτο είναι ζωτικό ?!
cmaniac Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 13 ώρες πριν, sap00 είπε οπότε, mdkamael, τώρα ξέρεις τι θα ζητήσεις από τον ηλεκτρολόγο σου ... Μην ρωτήσεις σε παρακαλώ και για τις αποχετεύσεις και τα λοιπά υδραυλικά ... 12 ώρες πριν, Specs είπε εννοειται πως οσες ειδικοτητες επαγγελματιων κ αν σου ερθουν, ειναι τουλαχιστον ΚΑΙ γιατροι, οποτε κανε κ καμμια ερωτησουλα αν χρειαζεσαι κατι. Κανεις δεν θα σου πει δεν ξερω... Μόνο για ξυλουργικά και μερεμέτια μη με ρωτήσετε παιδιά. Από ιατρική τι χρειάζεστε; Έχω ένα φίλο που έχει ένα φίλο που νοικιάζει ο πατέρας του έναν χώρο που φιλοξενεί ιατρείο και "έχει δει πολλά και ξέρει απ' αυτά". Πέρα απ' την πλάκα, δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο να μοιραστεί κάποιος πέντε αράδες γνώση από αυτήν που έχει στο τσεπάκι του, είτε γιατί ξενύχτησε διαβάζοντας για να πάει να δώσει μάθημα με -5 βαθμούς, είτε γιατί "την πάτησε" στη ζωή του, είτε γιατί την εξέλιξε με προσωπικό κόπο αποκτώντας εμπειρία. Γνώση που θα βοηθήσει κάποιον από εδώ και να αναγνωρίσει τις κακοτοπιές. Το κακό είναι να παριστάνεις κάτι που δεν είσαι και να δίνεις οδηγίες απ το πληκτρολόγιο. Ειδικά στα επαγγέλματα που λειτουργούν με δικαίωμα υπογραφής, άρα ενέχουν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα. 6 λεπτά πριν, mdkamael είπε Τα φώτα σας λίγο ...το πρεσάρισμα με άζωτο είναι ζωτικό ?! Όπως μοιράστηκε μαζί μας ο klausx είναι μέρος της διαδικασίας. Να μαντέψω, έχεις κάνει τηλέφωνα και δεν έχει κανένας;
liakjim Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 8 λεπτά πριν, mdkamael είπε Τα φώτα σας λίγο ...το πρεσάρισμα με άζωτο είναι ζωτικό ?! Nice to have για την ελληνική πραγματικότητα. Στα σπλιτακια δεν νομίζω να το κάνει κάποιος.
mdkamael Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) δεν μ αρέσει να σας χαλάω τη καλή - αλλά μόλις είχα συζήτηση με τον μάστορα ... γίνεται μου λέει απλά χρειάζεται να μείνει ένα 24ωρο το μηχάνημα και αναγκαία μια 2η επίσκεψη την επόμενη. Με το επιπλέον κόστος δλδ. Κ όσο για τα ιατρικά ... ρωτήστε άφοβα. Και αν δεν μπορώ θα έχετε τουλάχιστον μια της προκοπής σύσταση ( τζάμπα το αβαταρ και το νικνειμ ) Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2024 από mdkamael
liakjim Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, mdkamael είπε δεν μ αρέσει να σας χαλάω τη καλή - αλλά μόλις είχα συζήτηση με τον μάστορα ... γίνεται μου λέει απλά χρειάζεται να μείνει ένα 24ωρο το μηχάνημα και αναγκαία μια 2η επίσκεψη την επόμενη. Με το επιπλέον κόστος δλδ. Το πρεσάρισμα με άζωτο είναι απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει σωστά οι συνδέσεις. Δλδ ότι έκανε εξαρχής τη δουλειά του ο ψυκτικός (και με μικρότερη πιθανότητα ότι δεν έχει τρύπα το μηχάνημα). Για αυτό γουστάρω τις εγκαταστάσεις από τις αλυσίδες. Δίνουν 1 χρόνο εγγύηση (για να μην είμαι ψεύτης, ξέρω ότι ο κώτσος δίνει, δεν ξέρω οι άλλοι). Οπότε αν χάσει φρέον από κακή εγκατάσταση θα φανεί και θα το φτιάξουν στην εγγύηση εγκατάστασης. Αν χάσει το μηχάνημα θα στο αντικαταστήσουν. Στους freelancer εγκαταστάτες, αν φέρεις κάποιον με συστάσεις, θα πρέπει να παραδώσει τα εργαλεία του αν δεν μπορεί να κάνει 4 συνδέσεις τις πλάκας. 1
mdkamael Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Το πρεσάρισμα με άζωτο είναι απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει σωστά οι συνδέσεις. Δλδ ότι έκανε εξαρχής τη δουλειά του ο ψυκτικός (και με μικρότερη πιθανότητα ότι δεν έχει τρύπα το μηχάνημα). Για αυτό γουστάρω τις εγκαταστάσεις από τις αλυσίδες. Δίνουν 1 χρόνο εγγύηση (για να μην είμαι ψεύτης, ξέρω ότι ο κώτσος δίνει, δεν ξέρω οι άλλοι). Οπότε αν χάσει φρέον από κακή εγκατάσταση θα φανεί και θα το φτιάξουν στην εγγύηση εγκατάστασης. Αν χάσει το μηχάνημα θα στο αντικαταστήσουν. Στους freelancer εγκαταστάτες, αν φέρεις κάποιον με συστάσεις, θα πρέπει να παραδώσει τα εργαλεία του αν δεν μπορεί να κάνει 4 συνδέσεις τις πλάκας. Κοινώς απλά λες οκ στην 24ωρη αναμονή και καταπίνεις το επιπλέον κόστος κ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ....
liakjim Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, mdkamael είπε Κοινώς απλά λες οκ στην 24ωρη αναμονή και καταπίνεις το επιπλέον κόστος κ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .... Ναι αυτό σε εξασφαλίζει ότι δεν θα έχεις διαρροή. Προσωπικά δεν θα το ζητούσα πάντως. Του ζητάς μια απόδειξη υπηρεσιών και του λες αν δίνει κάποια ας πούμε εγγύηση ότι αν θα χάσει να ξέρει ότι θα τον φωνάξω να το φτιάξει και τέλος. Δεν θα ήθελα να επωμιστω εγώ το κόστος για να φανεί ότι τα έκανε σωστά δλδ άλλος μαμαει άλλος πληρώνει. Κατάλαβες πως το λέω φαντάζομαι. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2024 από liakjim 1
mdkamael Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι αυτό σε εξασφαλίζει ότι δεν θα έχεις διαρροή. Προσωπικά δεν θα το ζητούσα πάντως. Του ζητάς μια απόδειξη υπηρεσιών και του λες αν δίνει κάποια ας πούμε εγγύηση ότι αν θα χάσει να ξέρει ότι θα τον φωνάξω να το φτιάξει και τέλος. Δεν θα ήθελα να επωμιστω εγώ το κόστος για να φανεί ότι τα έκανε σωστά δλδ άλλος μαμαει άλλος πληρώνει. Κατάλαβες πως το λέω φαντάζομαι. Απόλυτα ... πέρασε και αυτό από το μυαλό μου που μόλις είπες και με ώθησες οριστικά στο να μπω στον κόπο να του το ζητήσω στα ίσα. Γλιτωνω επιλεον κόστος κ έχω και την δικλείδα. Όποτε έτσι θα γίνει !!! Θενξ για τη πρωινή καθοδήγηση Τζιμαρα !!!! Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2024 από mdkamael 1
cmaniac Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Leak test πρέπει να γίνει πάντως. Η απόδειξη δεν σε γλιτώνει απο την ταλαιπωρία, το μόνο που σου εξασφαλίζει είναι οτι θα τον έχεις στα πόδια σου μέχρι να το φτιάξει. Τιμολόγησε την ώρα σου και δες εάν τρεις ώρες χαμένες απ τη ζωή σου (ή και απ τη δουλειά σου γιατί δε θα έρθει ο μάστορας όποτε θες εσύ) συν το effort και την ταλαιπωρία αξίζουν τη διαφορά στη τιμή. Αντιγράφω απ το manual 4. Evacuation (1) Connect vacuum pump to gauge manifold. Connect charge hose of gauge manifold to service port of outdoor unit. (2) Run the vacuum pump for at least one hour after the vacuum gauge shows -0.1MPa (–76cm Hg). (3) Confirm that the vacuum gauge indicator does not rise even if the system is left for 15 minutes or more. Vacuum gauge indicator will rise if the system has moisture left inside or has a leakage point. Check the system for the leakage point. If leakage point is found, repair it and return to (1) again. (4) Close the Handle Lo and stop the vacuum pump. Keep this state for a few minutes to make sure that the compound pressure gauge pointer does not swing back. (5) Remove valve caps from liquid service valve and gas operation valve. (6) Turn the liquid service valve's rod 90 degree counterclockwise with a hexagonal wrench key to open valve. Close it after 5 seconds, and check for gas leakage. Using soapy water, check for gas leakage from indoor unit's fl are and outdoor unit's fl are and valve rods. Wipe off all the water after completing the check. (7) Disconnect charging hose from gas service valve's service port and fully open liquid and gas service valves. (Do not attempt to turn valve rod beyond its stop.) (8) Tighten service valve caps and service port cap to the specifi ed torque shown in the table below. 1
stelikov Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Και μετά διερωτόμαστε γιατί η εγκατάσταση AC στην Αμερική και σε άλλες χώρες διαρκεί τουλάχιστον μια μέρα και κοστίζει $500 ή και πολύ παραπάνω. Προφανώς και να πάμε by the book είναι η σωστή λύση και σου μειώνει την πιθανότητα απώλειας αεριου από 5% στο 0.1%. Αλλά αν κοστίζει όσο όλο το A/C, τοτε αξίζει να γίνει μονο για συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. 1
Klausx Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, liakjim είπε Το πρεσάρισμα με άζωτο είναι απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει σωστά οι συνδέσεις. Δλδ ότι έκανε εξαρχής τη δουλειά του ο ψυκτικός (και με μικρότερη πιθανότητα ότι δεν έχει τρύπα το μηχάνημα). Για αυτό γουστάρω τις εγκαταστάσεις από τις αλυσίδες. Δίνουν 1 χρόνο εγγύηση (για να μην είμαι ψεύτης, ξέρω ότι ο κώτσος δίνει, δεν ξέρω οι άλλοι). Οπότε αν χάσει φρέον από κακή εγκατάσταση θα φανεί και θα το φτιάξουν στην εγγύηση εγκατάστασης. Αν χάσει το μηχάνημα θα στο αντικαταστήσουν. Στους freelancer εγκαταστάτες, αν φέρεις κάποιον με συστάσεις, θα πρέπει να παραδώσει τα εργαλεία του αν δεν μπορεί να κάνει 4 συνδέσεις τις πλάκας. Οι συνδέσεις μπορεί να είναι τις πλάκας αλλά όταν κάνουν 4 σε κάθε μηχάνημα x όσα βάζουν για τα πολυκαταστήματα βιαστικά την ημέρα το καλοκαίρι η τενοντίτιδα είναι συχνό φαινόμενο. Μετά παίζει ρόλο η προεργασία και τα εργαλεία στο πόσο σωστά βγάζουν την εκχείλωση κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα