Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@BrunoB βρήκα το service manual του aseg24kmte (το κάνω και attach https://easyupload.io/ui40aq )

Το σκάναρα όλο και το σύγκρινα με το δικό μου asyg24kmta. image.png.0021541bd976c3c81dc6866bd8b28ef4.pngΕίναι σχεδόν τα ίδια. Λέω σχεδόν γιατί βρήκα την εξής διαφορά.

Όταν ξεκινάνε, το aseg (δεξιά) , ξεκινάει από πιο χαμηλές rps , οπότε να που είναι τα πιο χαμηλά watts στην εκκίνηση

και τα δύο όμως έχουν τα ίδια rps ανά εξωτερική

image.png.715351d35a0dce6199eefdba5e35368e.png

μια σημαντική διαφορά που όμως αφορά το 18άρι, είναι η σημαντική μείωση στο μέγιστο ρεύμα όταν η θερμοκρασία αυξηθεί σε ψύξη (εκτός αν είναι διόρθωση τυπογραφικού) . Πάντως τα capacity tables είναι ίδια .

image.png.61bba9f2dfa577bf364527b319bf686b.png

επίσης έριξα μια ματιά στα parts lists. Ενδιαφέρον έχει που έχουν διαφορές στις πλακέτες εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων καθώς και στην 4οδη.

Ειδικά οι πλακέτες είναι σημαντική διαφορά.

image.png.414214801774261edb834ff79b58e8a7.png

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Ψύξη ή θέρμανση;

Άρα σίγουρα κάτι έχουν βελτιώσει. Ένα τελευταίο. Έχεις δοκιμάσει με low noise την εξωτερική; Αν όχι, θα στο πρότεινα. Στο δικό μου ρίχνει 30-40W μόνο και μόνο από τη μικρότερη ταχύτητα του εξωτερικού ανεμιστήρα ( να θυμάσαι μόνο ότι μετά σου βαζει όριο στα μέγιστα αμπέρ, κάπου 1200W με πάει). 

Ψύξη αλλά ενίοτε και θέρμανση (βοηθητικά της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας). Ένα 70/30 νομίζω είναι αντιπροσωπευτικό. 

Το σπίτι για να καταλάβεις είναι του θείου μου (30τμ), ένα μικρό δωμάτιο, χωλ και κουζίνα και το νοικιάζει. Θα αντικαταστήσει ένα αγνώστου ταυτότητας AC (μάρκα με έκαψες!).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, liakjim said:

Όταν ξεκινάνε, το aseg (δεξιά) , ξεκινάει από πιο χαμηλές rps , οπότε να που είναι τα πιο χαμηλά watts στην εκκίνηση

Εννοεις εδω το spike στο πρωτο λεπτο σωστα?

Spoiler

image.png.4fd2fb4daed69f9823b0a5523103bfea.png

Ακουγεται σωστο αυτο που λες, ετσι ερμηνευω και εγω το "soon after starting" ως στιγμη. Δλδ δευτερολεπτα μετα το comressor on, και για τα επομενα 60sec. Και μετα το Time1 ισως εχει αναλάβει το rps ανά εξωτερική, που εχουμε τα ιδια ?  Αυτό που δεν καταλαβαινω ειναι πότε απαιτείται το time2-time6? Ανάλογα με τις εξωτερικες μαλλον?

Την διαφορα σε ελαχιστα αστη, θα καουμε 😄

Επεξ/σία από BrunoB

2 ώρες πριν, grayfox23 είπε

Ψύξη αλλά ενίοτε και θέρμανση (βοηθητικά της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας). Ένα 70/30 νομίζω είναι αντιπροσωπευτικό. 

Το σπίτι για να καταλάβεις είναι του θείου μου (30τμ), ένα μικρό δωμάτιο, χωλ και κουζίνα και το νοικιάζει. Θα αντικαταστήσει ένα αγνώστου ταυτότητας AC (μάρκα με έκαψες!).

Έχετε μήπως και κάρτα eurobank για επιστροφή 20%.

Αν ναι και θέλετε οικονομία σε θέρμανση, κοιτάξτε για αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-sensira-series-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-9-000-btu-h_4140907

Αν προτιμάτε οικονομία σε ψύξη δείτε αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-leon-lhuvi-09wfi-lhuvo-09-klimatistiko-9-000-btu-h_4458923

Χωρίς εγκατάσταση στην τιμή είναι αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

Πάντως το neo eco και καλά χαρακτηριστικά έχει και καλή τιμή, έχει και εγκατάσταση στην τιμή. Δεν θα πιάσει την οικονομία σε θέρμανση του daikin αλλά αν δεν είναι τόσο σημαντικό και είναι και 9αράκι οπότε μικρό χώρο θα έχει να καλύψει, τότε αν το οικονομικό είναι θέμα, go for it ή έστω στο leon που είναι καλύτερη σειρά με μικρή επιβάρυνση στην τιμή. Το tcl θα πρέπει να είναι ισάξιο με τα φασονάκια midea της inventor (ειδικά με το leon) αλλά θέλει έξτρα την εγκατάσταση.

59 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Εννοεις εδω το spike στο πρωτο λεπτο σωστα?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.4fd2fb4daed69f9823b0a5523103bfea.png

Ακουγεται σωστο αυτο που λες, ετσι ερμηνευω και εγω το "soon after starting" ως στιγμη. Δλδ δευτερολεπτα μετα το comressor on, και για τα επομενα 60sec. Και μετα το Time1 ισως εχει αναλάβει το rps ανά εξωτερική, που εχουμε τα ιδια ?  Αυτό που δεν καταλαβαινω ειναι πότε απαιτείται το time2-time6? Ανάλογα με τις εξωτερικες μαλλον?

Την διαφορα σε ελαχιστα αστη, θα καουμε 😄

Νομίζω ότι αναφέρεται στη σταδιακή αύξηση των watts μετά την εκκίνηση

image.png.5924ac4e2279a7b18b88bd5a16fc6a6a.png

ΥΓ Μπορείς να βάλεις στο alias ένα όνομα για την τιμή που βλέπεις αντί να έχεις πχ W.last_value

Spoiler

image.png.b16c1b94adff0ddfa50585acaccf25fb.png

• Like 1
  • Thanks 1

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. 

Έχω κάρτα Eurobank αλλά δυστυχώς δεν συνδυάζεται και δωροεπιταγή και το -20%. Το γράφει και στους όρους και μου το επιβεβαίωσαν και στο κατάστημα.

Επειδή το οικονομικό για τον θείο ειναι το βασικό λέω να χτυπήσω το Neo. Εαν ήταν για δικό μου χώρο προσωπικά θα περίμενα Black Friday να μπει σε προσφορά είτε το Sensira είτε το Yukai.  
Ισως περιμένω μέχρι Τρίτη που θα βγει το 20% της Eurobank μήπως παίξει και κάποια άλλη προσφορά στο πλαίσιο και το συνδιάσω

3 λεπτά πριν, dimviii είπε

στα προηγουμενα χρονια στην black friday κανουν τιποτε καλες προσφορες σε κλιματιστικα?

Πέρυσι όχι ιδιαίτερα από ότι θυμάμαι.

θελω να αγορασω ενα ακομα tcl miracle 3 στα 9000 btu αυτη τη φορα για ενα δωματιο 12μ `

περιμενω μηπως  βγει καμια καλη προσφορα, οπως το καλοκαιρι με το 12000 btu tcl miracle 3 ,που ηρθε με επιστροφη eurobank, δωρεαν τοποθετηση ,και με επιταγη ανακυκλωσης στα 330 αν θυμαμαι καλα.(plaisio)

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχετε μήπως και κάρτα eurobank για επιστροφή 20%.

Αν ναι και θέλετε οικονομία σε θέρμανση, κοιτάξτε για αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-sensira-series-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-9-000-btu-h_4140907

Αν προτιμάτε οικονομία σε ψύξη δείτε αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-leon-lhuvi-09wfi-lhuvo-09-klimatistiko-9-000-btu-h_4458923

Χωρίς εγκατάσταση στην τιμή είναι αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

Πάντως το neo eco και καλά χαρακτηριστικά έχει και καλή τιμή, έχει και εγκατάσταση στην τιμή. Δεν θα πιάσει την οικονομία σε θέρμανση του daikin αλλά αν δεν είναι τόσο σημαντικό και είναι και 9αράκι οπότε μικρό χώρο θα έχει να καλύψει, τότε αν το οικονομικό είναι θέμα, go for it ή έστω στο leon που είναι καλύτερη σειρά με μικρή επιβάρυνση στην τιμή. Το tcl θα πρέπει να είναι ισάξιο με τα φασονάκια midea της inventor (ειδικά με το leon) αλλά θέλει έξτρα την εγκατάσταση.

Νομίζω ότι αναφέρεται στη σταδιακή αύξηση των watts μετά την εκκίνηση

image.png.5924ac4e2279a7b18b88bd5a16fc6a6a.png

ΥΓ Μπορείς να βάλεις στο alias ένα όνομα για την τιμή που βλέπεις αντί να έχεις πχ W.last_value

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.b16c1b94adff0ddfa50585acaccf25fb.png

Από κεχτημένη ταχύτητα έγραψα πριν Neo ενώ εννοούσα το Vero (που πρέπει να είναι σχετικά νέα σειρά). 

https://www.plaisio.gr/catalog?location=product%3d4648390

19 λεπτά πριν, grayfox23 είπε

Από κεχτημένη ταχύτητα έγραψα πριν Neo ενώ εννοούσα το Vero (που πρέπει να είναι σχετικά νέα σειρά). 

https://www.plaisio.gr/catalog?location=product%3d4648390

Αρκετά υποδεέστερο, θα το απέφευγα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/10/2024 στις 9:50 ΠΜ, BrunoB είπε

Καλημερα, μηπως εχουμε πληροφοριες για το παρακατω κλιματιστικο TCL? Εσωτερικη μοναδα SN12F2S1 . Στο site της TCL βλεπω μονο το S12F2S1, χωρις N.

1729872269146.jpg.2e66d316172d61118b7168ccf65fd069.jpg

2024_S12F2S1.pdf2024_S09F11.pdf

Τα συγκεκριμενα ηρθαν τον αυγουστο λογο φορτου εργασιας και υπηρχαν ελλείψεις . Εχουν κανονικα εγγυηση απο Τουρνικιωτη.

Επεξ/σία από IsiR
  • Like 1

4 ώρες πριν, IsiR είπε

2024_S12F2S1.pdf 318.95 kB · 1 download 2024_S09F11.pdf 309.91 kB · 0 downloads

Τα συγκεκριμενα ηρθαν τον αυγουστο λογο φορτου εργασιας και υπηρχαν ελλείψεις . Εχουν κανονικα εγγυηση απο Τουρνικιωτη.

Τι σημαίνει το Ν στο όνομα; Δεν το έχει στα αρχεία που ανέβασες.

5 hours ago, IsiR said:

Το S12F2S1 που αναφερεις ειναι ακριβως το ιδιο? Εχεις παρει το SN12F2S1 που λεω, και αν ναι μηπως εχεις φωτο την εσωτερικη (και το ταμπελακι) ?

Στις 25/10/2024 στις 9:21 ΜΜ, cmaniac είπε

Αναφέρεται στο κουμπί που έχει επάνω στη μονάδα, όχι στο τηλεχειριστήριο. Στο δικό μου θέλει αρκετή πίεση.image.png.3dc74e42d17f83c7adbfcca8c96d48e0.png

Καλημέρα , Αν κ το προσπάθησα χθες δε το κατάφερα  κάθε φορά μετά απο 30δευτερολεπτα ακούγεται το τριπλό PiPiPi  που είναι το Reset ουσιαστικά. Το έβγαλα κ απ την παροχή κ το ξανά έβαλα αλλα κ πάλι το τριπλό PiPiPi ακούγεται δε ξέρω αν πρέπει να βρίσκεται σε καποιο συγκεκριμένη κατάσταση για να κάνεις την διαδικασία . 

Στις 27/10/2024 στις 9:53 ΠΜ, sap00 είπε

Ένας τρόπος είναι να κολλήσεις στο άνοιγμα της εστίας ένα χαρτόνι πχ με χαρτοταινία και μπροστά από αυτό να βάλεις κάτι διακοσμητικό για να κρύψεις την ασχήμια. Άλλος τρόπος είναι να κάνεις μια μπάλα με εφημερίδες και απέξω πχ αλουμινόχαρτο και να φράξεις από κάτω εσωτερικά  την καμινάδα - εκεί που συνήθως υπάρχει ένα κλαπέτο. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα φαίνεται, αλλά θα πρέπει να προσέξεις να μην ανάψεις τίποτα κεριά κλπ από κάτω. Αν το σπίτι είναι δικό σου, το ιδανικό είναι ειδικά πορτάκια ώστε σε μια ανάγκη (πχ πολύωρη διακοπή ρεύματος) να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.  Πριν από χρόνια, με θέρμανση κλιματισμού και με σβηστό τζάκι, είχα παρατηρήσει σε χιονόπτωση οτι το έστρωνε σε όλη την ταράτσα εκτός από το καπέλο της καμινάδας! Η μισή ενέργεια δραπέτευε από εκεί...  

σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. θα το κάνω άμεσα γιατί θα πιάσουν και τα κρύα σε λίγο.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...