Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tu-luba είπε

Δηλαδή προσπαθείς να ψύξεις με 18αρι 65τμ σπιτι;

Τι θερμοκρασία το βαζεις; Τι θερμοκρασία πετυχαίνει και σε πόση ώρα; Έχει κουμπί στο χειρηστηριο που βλέπεις την θερμοκρασία και την υγρασία πάνω στην πρόσοψη.  Αν δηλαδή το βαζεις στους 23 και μετά περιμένεις να σου κάνει οικονομία μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν τα κλιματιστικά.

Αν δεν βαλεις κάποιον μετρητή να δεις τι καίει ότι και να πούμε εμείς είναι άσκοπο.

νομιζω οτι δεν εχετε διαθεση να βοηθησετε καποιον αλλα να του πειτε

"" Αν δηλαδή το βαζεις στους 23 και μετά περιμένεις να σου κάνει οικονομία μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν τα κλιματιστικά.""

1ον δεν προσπαθω να ψυξω ολο το σπιτι αλλα το σαλονι κ ενα μικρο διαδρομο
2ον υποθετεις οτι εβαλα το κλιματιστικο στους 23c ενω το ειχα 26-27c

3ον δεν χρειαζεται να εισαι μαγος για να καταλαβεις οτι απο κει που εκαιγε ολο το σπιτι 7-8 kwh την ημερα με κουζινα,ψυγειο,2 tv,2 ανεμιστηρες 2 κτλ με το που βαζεις το νεο κλιματιστικο για 8 ωρες πλεον να καιει 23-25kwh δλδ συνολο 31-33 khw σε μια μερα,ειναι εξωφρενικο.

Απο το μεσημερι εχω παρει 10 ηλεκτρολογους,ψυκτικους και μου λενε δεν ειναι νορμαλ αυτο να καιει τοσο πολυ.

Ο λογος του ποστ μου ηταν μπας και εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον ωστε να με βοηθησει και οχι να μου πει

""μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν τα κλιματιστικά.""

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Μη τρελενεσαι..δεν υπαρχει τετοια διαθεση, απλα πολλες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται..Μπορεις να δωσεις ποσα τμ ειναι ο χωρος με τον διαδρομο και τι απωλειες εχεις; λες οτι το βαζεις στους 27, καταφερνει να τους πιασει, τι λεει το θερμομετρο χωρου; οχι του κλιματιστικου..

Μερικες φωτο απ την εγκατασταση θα βοηθουσαν..

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

"" Αν δηλαδή το βαζεις στους 23 και μετά περιμένεις να σου κάνει οικονομία μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν τα κλιματιστικά.""

3ον δεν χρειαζεται να εισαι μαγος για να καταλαβεις οτι απο κει που εκαιγε ολο το σπιτι 7-8 kwh την ημερα με κουζινα,ψυγειο,2 tv,2 ανεμιστηρες 2 κτλ με το που βαζεις το νεο κλιματιστικο για 8 ωρες πλεον να καιει 23-25kwh δλδ συνολο 31-33 khw σε μια μερα,ειναι εξωφρενικο.

Απο το μεσημερι εχω παρει 10 ηλεκτρολογους,ψυκτικους και μου λενε δεν ειναι νορμαλ αυτο να καιει τοσο πολυ.

Ο λογος του ποστ μου ηταν μπας και εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον ωστε να με βοηθησει και οχι να μου πει

Μόνο με μετρητή θα βγάλεις άκρη, το κλιματιστικό καίει ανάλογα τις ανάγκες/απώλειες του χώρου  και η μάρκα που πήρες δεν βοηθάει καθόλου. Δοκίμασε 26-27 και τον ανεμιστήρα 80% ή μεσαία σκάλα, θα βελτιωθεί η κατανάλωση. Φτάνει ο χώρος την θερμοκρασία που έχεις ορίσει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/7/2024 στις 12:06 ΠΜ, Errik είπε

Για αυτό το Eurolamp έχουμε άποψη ;! Είναι τζάμπα για την εγγύηση που δίνει 269€ !! 

IMG_0473.png

καλη τιμη αν και δεν ξερω τι παιζει με την μαρκα. εχει και στα 300 με wifi το ιδιο. + 10 χρονια εγγυηση. Ορισμένοι γράφουν ότι είναι κατασκευης tcl.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μόνο με μετρητή θα βγάλεις άκρη, το κλιματιστικό καίει ανάλογα τις ανάγκες/απώλειες του χώρου  και η μάρκα που πήρες δεν βοηθάει καθόλου. Δοκίμασε 26-27 και τον ανεμιστήρα 80% ή μεσαία σκάλα, θα βελτιωθεί η κατανάλωση. Φτάνει ο χώρος την θερμοκρασία που έχεις ορίσει;

Το ξερω και εγω ειμαι τσιτωμενος σημερα κ ισως παρεξηγω τον γραπτο λογο

Το θεμα ειναι φιλε μου οτι στην ιδια θεση που εχω το νεο κλιματιστικο(και νομιζω οτι διαλεξα ενα απο τα καλυτερα)ενα παλιο ταπεινο carrier 18αρι εκανε ολο το σαλονι ψυγειο και μη σου πω ολο το σπιτι σχεδον και συνολικα ολο το καλοκαιρι να μου εκαιγε 400kwh παραπανω...

Εχω αυτο το σπιτι 32 ετη,εχω θερμονωση,καλα κουφωματα κοκ,σε ολα αυτα τα ετη η μεγαλυτερη καταναλωση που εχω δει σε εκκαθαριστικο λογαριασμο ever ηταν επι εποχες ευρω 1700kwh κ αυτο επειδη ειχαμε crt-plasma τηλεορασεις,πιο παλια κουζινα και το παλιο κλιματιστικο εκαιγε σχεδον ολη μερα επειδη τοτε λεφτα υπηρχαν.

Οταν βλεπω ομως οτι με τη χθεσινη κ την  σημερινη καταναλωση εκαψα 64kwh δλδ σε ενα μηνα θα εβγαινε περιπου 900kwh δεν θα αναρωτηθω;δεν ειναι νορμαλ δυο μερες πριν το κλιματιστικο να καιω 7kwh μεσο ορο την ημερα και ξαφνικα 33...γι αυτο εβαλα κ πιο πανω τους λογαριασμους ωστε να δειτε οτι γενικα το σπιτι δεν καιει πολυ,900-1000kwh μαξ το 4μηνο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Δεν έχω καμία διάθεση να την πω σε κανένα, όμως και εσυ πρέπει όταν ζητάς βοήθεια πρέπει να δίνεις και κάποια στοιχεία και όχι λογαριασμούς ΔΕΗ. Τι συμπέρασμα περιμένεις να βγάλω όταν αναφέρεις 65τμ σπιτι και ότι καις 23-24kwh σε 9 ώρες. Κανε έναν κόπο και τρέξε τον εργαλείο υπολογισμού απωλειών να δούμε για αρχή πόσες απώλειες έχεις γιατί για να καις τόσες kWh σημαίνει ότι το κλιματιστικό δουλεύει ασταμάτητα και στο φουλ. Για να δουλεύει στο φουλ τόσες ώρες κάποια στιγμή θα κρυωνες. Άρα είτε έχεις πολλές απώλειες και δεν επαρκεί, είτε το βαζεις πολύ χαμηλά πχ στους 23.

Επισης όπως σου είπα έχει ένα κουμπί που βλέπεις την εσωτερική θερμοκρασία που βλέπει το κλιματιστικό, αν αυτή δείχνει συνεχώς ψηλή θερμοκρασία ή δεν πιάνει ποτέ την επιθυμητή τότε ενδεχομένως δεν έχει κλείσει καλά την τρύπα ο εγκατάστατης και μπαίνει ζέστη απέξω ( ο θερμοστάτης είναι στην δεξιά μεριά στο σημείο που βγαίνουν οι σωλήνες) ή έχεις χαλασμένο θερμοστάτη.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι αν έχεις τον ανεμιστηρα στο auto και δεν πιάνει θερμοκρασία ο ανεμιστηρας δουλεύει σε αρκετά υψηλές στροφές. Εσένα πως συμπεριφέρεται κατά την διάρκεια των 9 ωρών, κόβει καθόλου ή δουλεύει συνεχόμενα;

και τέλος βαλε την λειτουργία I sense με το χειρηστηριο σε μέρος που να βλέπει την μοναδα ώστε να στέλνει την θερμοκρασία που βλέπει το χειρηστηριο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Αν τα διαγράμματα που έχω φτιάξει είναι ψιλο-οκ, δεν το λες και κακό το erai σε ψύξη.

pubchart?oid=1968932572&format=image

@akiskar123, δεν θα πρέπει να βλέπεις τέτοιες καταναλώσεις, αλλά έχω κάποια bullets ->

• Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όντως φταίει το κλιματιστικό για την κατανάλωση, άρα θέλεις μετρητή.
  • Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα φτάνει. Είχες 18άρι και έβαλες 12άρι. Μπορεί το 12άρι να μη φτάνει και να παίζει τσίτες. Μπορεί να φτάνει. Οπότε για τρέξε αυτό μόνο για τον χώρο που εξυπηρετεί . Μπορείς να δεις τις οδηγίες και στο γνωστό ερωτηματόγιο -> ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
  • Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα έχει τοποθετηθεί σωστά -> ανέβασέ μας φωτογραφίες από μέσα και από έξω.
  • Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα δεν δυσλειτουργεί. Αρχικά μέτρησε με ένα θερμόμετρο τις θερμοκρασίες του αέρα πάνω στην εισαγωγή στα φίλτρα και τον αέρα που βγαίνει. Επίσης φώναξε τη toyotomi hellas να στο ελέγξει στο πλαίσιο εγγύησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@akiskar123 εφοσον ειχες 18αρι, με ποια λογικη εβαλες 12αρι; τωρα το διαβασα πιο πανω.. Ετσι εξηγειται η λεξη ¨ψυγειο¨ που εγραψες για την αποδοση του παλιου..

Αν η αιτια ειναι η ανεπαρκεια, τοτε να ξερεις δεν θα πεφτει κατω απο 1kw/h μεσο ορο, ειδικα σε συνθηκες καυσωνα , κι ετσι μαζευονται οι κιλοβατωρες.

Ενας αλλος τροπος να μετρησεις χοντρικα την καταναλωση (αν δεν μπορεις να βαλεις μετρητη) ειναι να κατεβασεις ολες τις αλλες ασφαλειες του σπιτιου και να αφησεις μονο αυτη του κλιματιστικου..Μετα πας στο ρολοι και βλεπεις σε 1 ωρα ποσο εγραψε..Υπαρχει και τροπος αναλογα με τις στροφες που φερνει το ρολοι ανα λεπτο αλλα δεν το θυμαμαι..

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Το ξερω και εγω ειμαι τσιτωμενος σημερα κ ισως παρεξηγω τον γραπτο λογο

Το θεμα ειναι φιλε μου οτι στην ιδια θεση που εχω το νεο κλιματιστικο(και νομιζω οτι διαλεξα ενα απο τα καλυτερα)ενα παλιο ταπεινο carrier 18αρι εκανε ολο το σαλονι ψυγειο και μη σου πω ολο το σπιτι σχεδον και συνολικα ολο το καλοκαιρι να μου εκαιγε 400kwh παραπανω...

Εχω αυτο το σπιτι 32 ετη,εχω θερμονωση,καλα κουφωματα κοκ,σε ολα αυτα τα ετη η μεγαλυτερη καταναλωση που εχω δει σε εκκαθαριστικο λογαριασμο ever ηταν επι εποχες ευρω 1700kwh κ αυτο επειδη ειχαμε crt-plasma τηλεορασεις,πιο παλια κουζινα και το παλιο κλιματιστικο εκαιγε σχεδον ολη μερα επειδη τοτε λεφτα υπηρχαν.

Οταν βλεπω ομως οτι με τη χθεσινη κ την  σημερινη καταναλωση εκαψα 64kwh δλδ σε ενα μηνα θα εβγαινε περιπου 900kwh δεν θα αναρωτηθω;δεν ειναι νορμαλ δυο μερες πριν το κλιματιστικο να καιω 7kwh μεσο ορο την ημερα και ξαφνικα 33...γι αυτο εβαλα κ πιο πανω τους λογαριασμους ωστε να δειτε οτι γενικα το σπιτι δεν καιει πολυ,900-1000kwh μαξ το 4μηνο.

Στην ίδια θέση μπήκε με το παλιό έτσι; Έχεις ανεβάσει φώτο από την εγκατάσταση Μέσα/έξω; Μην ξεχνάς ότι τα καινούρια τραβάνε αέρα μόνο από επάνω οπότε αν το έχουν κολλήσει ταβάνι υπάρχει θέμα.

18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν τα διαγράμματα που έχω φτιάξει είναι ψιλο-οκ, δεν το λες και κακό το erai σε ψύξη.

@akiskar123, δεν θα πρέπει να βλέπεις τέτοιες καταναλώσεις, αλλά έχω κάποια bullets ->

• Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όντως φταίει το κλιματιστικό για την κατανάλωση, άρα θέλεις μετρητή.
  • Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα φτάνει. Είχες 18άρι και έβαλες 12άρι. Μπορεί το 12άρι να μη φτάνει και να παίζει τσίτες. Μπορεί να φτάνει. Οπότε για τρέξε αυτό μόνο για τον χώρο που εξυπηρετεί . Μπορείς να δεις τις οδηγίες και στο γνωστό ερωτηματόγιο -> ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
  • Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα έχει τοποθετηθεί σωστά -> ανέβασέ μας φωτογραφίες από μέσα και από έξω.
  • Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα δεν δυσλειτουργεί. Αρχικά μέτρησε με ένα θερμόμετρο τις θερμοκρασίες του αέρα πάνω στην εισαγωγή στα φίλτρα και τον αέρα που βγαίνει. Επίσης φώναξε τη toyotomi hellas να στο ελέγξει στο πλαίσιο εγγύησης.

Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery, 18αρι έβαλε, γενικά όσο καλά και να είναι στα χαρτιά στην πράξη έχουμε δει ότι τα Fujitsu, daikin, toshiba κτλ τα πάνε πολύ καλά στις καταναλώσεις. Ειδικά σε 18κ-24κ btu με την σημερινή τιμή kWh δεν αξίζει με τίποτα να πας σε τέτοια μηχανήματα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery, 18αρι έβαλε, γενικά όσο καλά και να είναι στα χαρτιά στην πράξη έχουμε δει ότι τα Fujitsu, daikin, toshiba κτλ τα πάνε πολύ καλά στις καταναλώσεις. Ειδικά σε 18κ-24κ btu με την σημερινή τιμή kWh δεν αξίζει με τίποτα να πας σε τέτοια μηχανήματα.

Ουπς, είδα αυτό το 35 στο όνομα και με μπέρδεψε...😇

Ναι στα χαρτιά είναι οκ, αλλά και στην πράξη δεν πιστεύω ότι δεν αποδίδει το συγκεκριμένο gree. Κάτι άλλο θα πρέπει να παίζει.

pubchart?oid=1233792029&format=image

Δημοσ.

το 18k gree mistral (στο οποιο βασιζεται το erai) έχει ονομαστική κατανάλωση σε ψύξη 1.5 KW. Αν δουλευει με αυτη την καταναλωση 24 ώρες τότε εξηγουνται οι περίπου 35 KWh της κατανάλωσης. Όμως για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει οι απώλειες να είναι πολύ μεγάλες (περίπου 5.2 KW).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Klausx είπε

Στην ίδια θέση μπήκε με το παλιό έτσι; Έχεις ανεβάσει φώτο από την εγκατάσταση Μέσα/έξω; Μην ξεχνάς ότι τα καινούρια τραβάνε αέρα μόνο από επάνω οπότε αν το έχουν κολλήσει ταβάνι υπάρχει θέμα.

Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery, 18αρι έβαλε,

Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery, 18αρι εχω βαλει για οσους δεν το ειδαν η δεν καταλαβαν.
Στην ιδια θεση ακριβως μπηκε η εσωτερικη μοναδα κ η εξωτερικη στο δαπεδο σε βεραντα και οι σωληνες ειναι 4 μετρα ενω στο παλιο ηταν 6,5 μετρα σε αλλη μερια της βεραντας,υποτιθεται οτι οσο λιγοτερα μετρα χαλκοσωληνα τοσο πιο αποδοτικο ειναι μου ειπε ο μαστορας που το περασε.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση την πρωτη μερα που το χρησιμοποιησα ηταν οτι η εξωτερικη μοναδα στο πανο μερος εκαιγε αρκετα ενω στο παλιο οχι γιατι καμια φορα καθομουν λιγο πανω του για κανα τσιγαρο,προφανως δεν αναφερομαι μπροστα απο τον ανεμιστηρα που βγαζει αερα σαν φουρνος

συν τοισς άλλοις,πριν απο κανα 3ωρο μας αφησε κ το ψυγειο aeg 15τιας κ τωρα ψαχνω τι να παρω ολα φτιαχνονται τουρκια ακουσα πλην των lg-sam.

Εν τω μεταξυ καλουσα τον τεχνικο της toyotomi που μου εδωσαν απο τα κεντρικα οταν τον καλουσα η δεν το σηκωνε η το σηκωνε κ το εκλεινε....φοβερη εξυπηρετηση ο κυριος βαβατσικας γρηγοριος.

Αυριο περιμενω ηλεκτρολογο μηπως κ φταιει κατι αλλο αν κ μου ειπε κατα πασα πιθανοτητα ν εχει θεμα η εξωτερικη μοναδα,οπως κ να χει ειτε βγει DOA ειτε οχι εχω ζητηση επιστροφη...ποτε ξανα toyotomi.

3 ώρες πριν, chemkyr είπε

το 18k gree mistral (στο οποιο βασιζεται το erai) έχει ονομαστική κατανάλωση σε ψύξη 1.5 KW. Αν δουλευει με αυτη την καταναλωση 24 ώρες τότε εξηγουνται οι περίπου 35 KWh της κατανάλωσης. Όμως για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει οι απώλειες να είναι πολύ μεγάλες (περίπου 5.2 KW).

8 με 10 ωρες το χρησιμοποιησα κ την πρωτη μερα κ την 2η δεν μπορει να δικαιολογηθουν οι +25kwh για μια μερα 7-8kwh το υπολοιπο σπιτι και +25kwh το a/c

Εν κατακλειδι σε 2 ημερες με 20 ωρες λειτουργειας 10 την καθε μια το καταπληκτικο erai  εκαψε μονο 50kwh....φανταστικα πραγματα.

Οσο για θερμικες απωλειες δεν νομιζω να αλλαξαν πολλα σε 15 μερες που χρησιμοποιουσα το παλιο,εαν θυμαμαι καλα τα παλια κλιματιστικα οταν εφταναν στην θερμοκρασια που οριζες η εξωτερικη μοναδα σταματουσε,ε τοσες ημερες που δουλευα το παλιο κ το ειχα στους 23c η εξωτερικη μοναδα εκλεινε και ανοιγε συχνα πυκνα που σημαινει οτι επιανε τους 23c σωστα;

4 ώρες πριν, liakjim είπε

image.png.8da74859486bb14403b9b4b586b3c8e6.png

Επεξ/σία από akiskar123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akiskar123 είπε

image.png.8da74859486bb14403b9b4b586b3c8e6.png

Ξανατρεξτο αλλά μόνο για τα τετραγωνικά και ανοίγματα του χώρου όχι όλου του σπιτιού. Βάλε μας και τις απαντήσεις για να δούμε αν έχει ξεφύγει κάποιο λαθάκι.

Επίσης μην το βάζεις 23 ζήτηση, είναι χαμηλή θερμοκρασία την οποία θα πιάσει μόνο ένα άριστα μονωμένο σπίτι. Βάλε 25-26. Νομίζω ότι η υπερβολική ζήτηση που βάζεις είναι η αιτία σε συνδυασμό με τη διακοπτόμενη λειτουργία που του κάνεις ( γενικά τα κλιματιστικά δεν τα κλείνουμε ).

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
3 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery, 18αρι εχω βαλει για οσους δεν το ειδαν η δεν καταλαβαν.
Στην ιδια θεση ακριβως μπηκε η εσωτερικη μοναδα κ η εξωτερικη στο δαπεδο σε βεραντα και οι σωληνες ειναι 4 μετρα ενω στο παλιο ηταν 6,5 μετρα σε αλλη μερια της βεραντας,υποτιθεται οτι οσο λιγοτερα μετρα χαλκοσωληνα τοσο πιο αποδοτικο ειναι μου ειπε ο μαστορας που το περασε.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση την πρωτη μερα που το χρησιμοποιησα ηταν οτι η εξωτερικη μοναδα στο πανο μερος εκαιγε αρκετα ενω στο παλιο οχι γιατι καμια φορα καθομουν λιγο πανω του για κανα τσιγαρο,προφανως δεν αναφερομαι μπροστα απο τον ανεμιστηρα που βγαζει αερα σαν φουρνος

συν τοισς άλλοις,πριν απο κανα 3ωρο μας αφησε κ το ψυγειο aeg 15τιας κ τωρα ψαχνω τι να παρω ολα φτιαχνονται τουρκια ακουσα πλην των lg-sam.

Εν τω μεταξυ καλουσα τον τεχνικο της toyotomi που μου εδωσαν απο τα κεντρικα οταν τον καλουσα η δεν το σηκωνε η το σηκωνε κ το εκλεινε....φοβερη εξυπηρετηση ο κυριος βαβατσικας γρηγοριος.

Αυριο περιμενω ηλεκτρολογο μηπως κ φταιει κατι αλλο αν κ μου ειπε κατα πασα πιθανοτητα ν εχει θεμα η εξωτερικη μοναδα,οπως κ να χει ειτε βγει DOA ειτε οχι εχω ζητηση επιστροφη...ποτε ξανα toyotomi.

8 με 10 ωρες το χρησιμοποιησα κ την πρωτη μερα κ την 2η δεν μπορει να δικαιολογηθουν οι +25kwh για μια μερα 7-8kwh το υπολοιπο σπιτι και +25kwh το a/c

Εν κατακλειδι σε 2 ημερες με 20 ωρες λειτουργειας 10 την καθε μια το καταπληκτικο erai  εκαψε μονο 50kwh....φανταστικα πραγματα.

Οσο για θερμικες απωλειες δεν νομιζω να αλλαξαν πολλα σε 15 μερες που χρησιμοποιουσα το παλιο,εαν θυμαμαι καλα τα παλια κλιματιστικα οταν εφταναν στην θερμοκρασια που οριζες η εξωτερικη μοναδα σταματουσε,ε τοσες ημερες που δουλευα το παλιο κ το ειχα στους 23c η εξωτερικη μοναδα εκλεινε και ανοιγε συχνα πυκνα που σημαινει οτι επιανε τους 23c σωστα;

Καλημέρα.

Πράγματα που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να έχει κάποιος με κλιματιστικό είναι τουλάχιστον ένας απλός μετρητής κατανάλωσης (γύρω στα 10€) και ένα θερμόμετρο χώρου (γύρω στα 5€).

Τα παίρνεις και κάνεις δοκιμές...

Ξεκινάς με ζήτηση 27. 

Βάζεις το θερμόμετρο χώρου σε ένα σημείο όπου δε το επηρεάζει ο αέρας που βγάζει το κλιματιστικό.

Από κει και πέρα παρακολουθείς τι συμβαίνει...

Πχ σε μια ώρα τι αλλαγή έχει στην κατανάλωση... Τι θερμοκρασία έχει πλέον ο χώρος...

Αυτά με τα 15€ περίπου θα τα χρειαστείς ακόμα και άλλο κλιματιστικό να πάρεις ώστε να ξέρεις πάνω κάτω τι σου γίνεται. Θα ξέρεις τουλάχιστον κάθε μέρα τι κατανάλωσε το κλιματιστικό σου.

Το ότι βάζουμε το τηλεχειριστήριο στους 27 δε σημαίνει ότι και ο χώρος θα έχει 27. Μπορεί να έχει και 25... Γι αυτό χρειαζόμαστε θερμόμετρο χώρου...

Αυτά με απλά λόγια.

Καλή συνέχεια... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως το ψυγειο που χαλασε, ειχε καταναλωση λογω βλαβης αφυσικη;

επισης κανε το απλο που σου ζητηθηκε πιο πανω μιας κ δεν εχεις μετρητη.

Μονο με το κλιματιστικο εν λειτουργια (τιποτε αλλο ανοιχτο ομως) εστω για ενα τεταρτο η οσο παραπανω μπορεις , παρε φωτο ρολογιου ΔΕΗ πριν κ μετα για μετρηση πραγματικα καταναλωσης κλιματιστικου.

Αλλιως δεν ξερεις καν αν η καταναλωση ειναι απο το κλιματιστικο.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...