Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Nick64 είπε

Ναι το είδα αλλά εάν είναι να δώσω συν 70€ για WiFi, συν 100 για άλλα 5 χρόνια νομίζω ότι βρίσκω καλύτερο στα 920€...

Την κρατάω σαν επιλογή αλλά μάλλον θα προσπαθήσω να δω και κάτι άλλο αν και μου άρεσε αρκετά 

Toyotomi Gosai GTN/GTG-12CMW Κλιματιστικό 12.000 BTU/h

Αυτό πως σας φαίνεται; Πήρα τηλ και είναι και άμεσα διαθέσιμο

Τα περισσότερα δείγματα που έχουμε εδώ μέσα από κινέζικα μηχανήματα είναι ότι στη θέρμανση δεν πέφτει χαμηλά η κατανάλωση οπότε δεν είναι οικονομικά στη χρήση.

Το daikin ναι μεν θα το πληρώσεις ακριβότερα αλλά θα σου κάνει περισσότερη οικονομία κατά τη χρήση του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

και υποτίθεται επίσημος αντιπρόσωπος mitsubishi Χαλκιδική..

Email στον Τουρνικιώτη για να τους ενημερώσεις με ποιους συνεργάζονται και θα έρθουν να το φτιάξουν τρέχοντας. Πες τους ότι με πίεση έβαλαν αντλία και σωστό μήκος. Θα πρέπει να αλλαχτούν οι βάσεις για να βγει η εξωτερική μονάδα πιο έξω (μακριά από τον τοίχο)

7 ώρες πριν, Nick64 είπε

Αν δεν υπάρχει να περιμένω. Θα κατεβάσω τις σόμπες από πατάρι για κάνα μήνα 

6 ώρες πριν, Nick64 είπε

Ναι το είδα αλλά εάν είναι να δώσω συν 70€ για WiFi, συν 100 για άλλα 5 χρόνια νομίζω ότι βρίσκω καλύτερο στα 920€...

Την κρατάω σαν επιλογή αλλά μάλλον θα προσπαθήσω να δω και κάτι άλλο αν και μου άρεσε αρκετά 

Toyotomi Gosai GTN/GTG-12CMW Κλιματιστικό 12.000 BTU/h

Αυτό πως σας φαίνεται; Πήρα τηλ και είναι και άμεσα διαθέσιμο

Σε ποια πόλη είστε;

Με το toyo πιθανώς να παίζει 40% παραπάνω κατανάλωση.

3 ώρες πριν, 1600 είπε

Να κανω μια αφελή ισως ερωτηση...

Μπορουμε να τοποθετησουμε την εσωτερικη μοναδα...σε χαμηλο υψος...οπως ενα σωμα καλοριφερ? ή οπως ενα "επαγγελματικο κλιματιστικο δαπεδου"?

Όχι. Υπάρχουν κλιματιστικά δαπέδου για να διαλέξεις.

42 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν αμφισβητώ ό,τι λες, αλλα μηπως θα μπορουσες να το εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα?

Για να γινει πιο αντιληπτο εννοω...

8 λεπτά πριν, 1600 είπε

Δεν αμφισβητώ ό,τι λες, αλλα μηπως θα μπορουσες να το εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα?

Για να γινει πιο αντιληπτο εννοω...

Έχουν περιορισμό ελάχιστου ύψους για να δουλέψουν σωστά (συνήθως 2.5μ)

ΟΚ. Ξερεις γιατι ρωταω?

Επειδη νομιζω πως τα πρωτα τοποθετημενα air condition -τουλαχιστον στην Ελλαδα- αφορουσε αποκλειστικα την αναγκη για δροσισμο-ψυξη. Και προφανως η βελτιστη τοποθετηση ειναι σε ψηλο σημειο, λογω της βαρυτητας του κρυου αερα και της καθοδικης του πορειας. Ηταν δηλαδη φυσιολογικο, αδιαπραγματευτο.

Σημερα ομως πλεον. παρα πολλοι χρηστες εγκαθιστουν AC και για λογους Θερμανσης. Μοιραια αναρωτιεμαι αν η βελτιστη θεση για ανθρωπους που ζητουν -κυριως- θερμανση, ειναι αντιθετως αναλογη με την ψυξη. Φανταζομαι καταλαβαινεις τον συλλογισμο μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sap00 είπε

Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Η εξωτερική μπορεί να είναι και δύο ορόφους πάνω από την εσωτερική πχ ταράτσα ... 

Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις την εστία του τζακιού! Αν το χρησιμοποιείς βάλε πορτάκια με τζάμι. αν δεν το χρησιμοποιείς βάλε προσωρινά χαρτόνι ή ναυλον με φυσαλίδες με χαρτοταινία για να κλείσει. Θα δεις τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του χώρου και στην κατανάλωση. Οταν το κλιματιστικό θερμαίνει (προς τα κάτω), το τζάκι θα τραβάει όλη την θερμοκρασία προς τον ουρανό! Όταν ψύχει, ο ψυχρός αέρας στο χώρο κατεβαίνει χαμηλά και πάλι το τζάκι θα τον ρουφάει έξω!  Εννοείται πως αν το κλιματιστικό δουλεύει ταυτόχρονα με αναμμένο τζάκι υπάρχει κίνδυνος να σου γυρίσει καπνό μέσα στο σπίτι.  Γενικά τα κλιματιστικά πρέπει να είναι μακριά από τζάκια και απορροφητήρες. Λόγω ύψους θα πρότεινα και ανεμιστήρες οροφής.   

επειδή δεν είχα ποτέ τζάκι και είναι ο πρώτος χειμώνας σε αυτό το σπίτι δεν πήγαινε καν το μυαλό μου σε αυτό που λες και έχεις απόλυτο δίκιο.. να το κλείσω κάτω από την καταπακτη με ναύλον; δεν θα το χρησιμοποιησω πάντως.. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Email στον Τουρνικιώτη για να τους ενημερώσεις με ποιους συνεργάζονται και θα έρθουν να το φτιάξουν τρέχοντας. Πες τους ότι με πίεση έβαλαν αντλία και σωστό μήκος. Θα πρέπει να αλλαχτούν οι βάσεις για να βγει η εξωτερική μονάδα πιο έξω (μακριά από τον τοίχο)

Σε ποια πόλη είστε;

ο λόγος φίλε μου για άλλες βάσεις; έτσι όπως βλέπεις την σωλήνωση από πίσω θα υπάρχει θέμα; όσο για το Toshiba yukai 10K θεωρείται από κορυφαία σε κατανάλωση για θέρμανση; όσον αφορά από θόρυβο; γιατί θα μπει σε κρεβατοκάμαρα.. 

now .jpg

Επεξ/σία από Georpap1987

On 23/10/2024 at 14:16, alexdeskas said:

Κατεβάζεις την ασφάλεια του κλιματιστικού για τουλάχιστον 1 λεπτο και μετά την ανεβάζεις.

Μόλις επανέλθει το κλιματιστικό (γύρω στα 10 δευτερόλεπτα θα χρειαστεί) πατάς ταυτόχρονα το power και το fan για 7 δευτερόλεπτα.

Θα ακουστεί το μπιπ από το κλιματιστικό και στο τηλεχειριστήριο νομίζω γράφει 0.

Με τα βελάκια πάνω ή κάτω διαλέγεις το CH.

Πχ θέλεις το 12 πατάς το βελάκι μέχρι να δείξει 12.

Μέρα πατάς για 2 δευτερόλεπτα το power.

Τότε στο τηλεχειριστήριο γράφει CH.

Με τα βελάκια πάνω ή κάτω διαλέγεις την τιμή που θες να δώσεις πχ 18.

Μετά πατάς Οκ.

Το power για 2 δευτερόλεπτα.

Και τέλος πατάς ταυτόχρονα power και fan για 7 δευτερόλεπτα.

Ξανά κατεβάζεις την ασφάλεια για 1 λεπτο και την ανεβάζεις.

Αυτό ήταν...

Είναι ασφαλές να πειράζουμε τις τιμές;
Βγαίνει εκτός εγγύησης η συσκευη;

27 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

ο λόγος φίλε μου για άλλες βάσεις; έτσι όπως βλέπεις την σωλήνωση από πίσω θα υπάρχει θέμα; όσο για το Toshiba yukai 10K θεωρείται από κορυφαία σε κατανάλωση για θέρμανση; όσον αφορά από θόρυβο; γιατί θα μπει σε κρεβατοκάμαρα.. 

now .jpg

Στο εγχειρίδιο σου έχει ελάχιστη απόσταση από πίσω. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα πιάνεις αν και δύσκολο να κρίνω από μια φωτογραφία. Θέλει μέτρημα. 

Το yukai είναι πρωταθλητής ησυχίας. 

39 λεπτά πριν, 1600 είπε

ΟΚ. Ξερεις γιατι ρωταω?

Επειδη νομιζω πως τα πρωτα τοποθετημενα air condition -τουλαχιστον στην Ελλαδα- αφορουσε αποκλειστικα την αναγκη για δροσισμο-ψυξη. Και προφανως η βελτιστη τοποθετηση ειναι σε ψηλο σημειο, λογω της βαρυτητας του κρυου αερα και της καθοδικης του πορειας. Ηταν δηλαδη φυσιολογικο, αδιαπραγματευτο.

Σημερα ομως πλεον. παρα πολλοι χρηστες εγκαθιστουν AC και για λογους Θερμανσης. Μοιραια αναρωτιεμαι αν η βελτιστη θεση για ανθρωπους που ζητουν -κυριως- θερμανση, ειναι αντιθετως αναλογη με την ψυξη. Φανταζομαι καταλαβαινεις τον συλλογισμο μου...

Οι περσίδες θα κοιτάνε προς τα κάτω οπότε έτσι θα έχεις την κατανομή σου στη θέρμανση. 

Τα δαπέδου τραβάνε από κάτω και στέλνουν από πάνω. Είναι σαν τα κλασικά αλλά ανάποδα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πάντως κάποιος απαγορευτικός παράγοντας να μπει χαμηλά. Το νερό να βγαίνει έξω πρέπει. Ο αισθητήρας θα μπερδεύεται από την άποψη ότι τα προγραμματίζουν με θετικό offset ενώ εκεί χαμηλά συμβαίνει το αντίθετο οπότε θα θέλει και αυτό φταίξιμο ( πχ σε κάποια μοντέλα της fujitsu μπορείς να τα ρυθμίσεις ακόμα και +/-4C από το offset τους, αν φτάνει για να δουλεύουν οκ, τότε είναι εφικτό . Το πολύ πολύ αλλάζεις και τη ζήτηση ).  Αλλά και πάλι μπορεί να ενεργοποιούνται πιο σύντομα  προστασίες λόγω μέτρησης χαμηλής θερμοκρασίας που δεν θα είχες αν έμπαινε στο ύψος του. 

• Thanks 1

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε ποια πόλη είστε;

Θεσσαλονίκη, δυτικές συνοικίες

7 ώρες πριν, Nick64 είπε

Θεσσαλονίκη, δυτικές συνοικίες

Δείτε το ATXF35E/ARXF35E

Εναλλακτικά αναμονή για νέες προσφορές με στόχο το Toshiba yukai ( ή arata από Κωτσο)

• Like 1

το 40% μου ακούγεται υπερβολικό. Δηλαδή, αν ενα καλο γιαπωνεζικο κάψει πχ 1000 KWh σε μια σεζον, το κινεζικο θα καψει 1400. Ακόμη και έτσι όμως, 400 KWh επί 015 ευρώ/KWh κάνει 60 ευρώ. Δηλαδη το κερδος, με την υπαρχουσα τιμη της δεη, θα ειναι 60 ευρω την σεζον. Αν υποθεσουμε οτι ενα καλο επωνυμο κοστιζει 1500 ευρω (περφερα 18000) ενω ενα κινεζικο 800 (tcl miracle) η αποσβεση θα γινει σε 10 χρονια. Εκτος αν κατι δεν υπολογιζω σωστα....

6 λεπτά πριν, chemkyr είπε

το 40% μου ακούγεται υπερβολικό. Δηλαδή, αν ενα καλο γιαπωνεζικο κάψει πχ 1000 KWh σε μια σεζον, το κινεζικο θα καψει 1400. Ακόμη και έτσι όμως, 400 KWh επί 015 ευρώ/KWh κάνει 60 ευρώ. Δηλαδη το κερδος, με την υπαρχουσα τιμη της δεη, θα ειναι 60 ευρω την σεζον. Αν υποθεσουμε οτι ενα καλο επωνυμο κοστιζει 1500 ευρω (περφερα 18000) ενω ενα κινεζικο 800 (tcl miracle) η αποσβεση θα γινει σε 10 χρονια. Εκτος αν κατι δεν υπολογιζω σωστα....

Που βρίσκεις 15 λεπτά την κιλοβατώρα να πάω και εγώ; Έχω φθηνό πρόγραμμα και τελική τιμή μου βγαίνει 0.25

• Like 2

στη δεη. ομως δεν ειναι η τελική τιμή. Το 0.25 που αναφερεις μαλλον ειναι το τελικο κοστος. Αλλα ακομη κι ετσι, παλι τα χρονια αποσβεσης ειναι πολλα...

26 λεπτά πριν, chemkyr είπε

στη δεη. ομως δεν ειναι η τελική τιμή. Το 0.25 που αναφερεις μαλλον ειναι το τελικο κοστος. Αλλα ακομη κι ετσι, παλι τα χρονια αποσβεσης ειναι πολλα...

Ε το τελικό κόστος κοιτάμε.

ΑΝ πάντως το αποσβέσεις, τότε δεν είναι win-win situation;

10 ώρες πριν, liakjim είπε

Στο εγχειρίδιο σου έχει ελάχιστη απόσταση από πίσω. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα πιάνεις αν και δύσκολο να κρίνω από μια φωτογραφία. Θέλει μέτρημα. 

Το yukai είναι πρωταθλητής ησυχίας. 

Οι περσίδες θα κοιτάνε προς τα κάτω οπότε έτσι θα έχεις την κατανομή σου στη θέρμανση. 

Τα δαπέδου τραβάνε από κάτω και στέλνουν από πάνω. Είναι σαν τα κλασικά αλλά ανάποδα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πάντως κάποιος απαγορευτικός παράγοντας να μπει χαμηλά. Το νερό να βγαίνει έξω πρέπει. Ο αισθητήρας θα μπερδεύεται από την άποψη ότι τα προγραμματίζουν με θετικό offset ενώ εκεί χαμηλά συμβαίνει το αντίθετο οπότε θα θέλει και αυτό φταίξιμο ( πχ σε κάποια μοντέλα της fujitsu μπορείς να τα ρυθμίσεις ακόμα και +/-4C από το offset τους, αν φτάνει για να δουλεύουν οκ, τότε είναι εφικτό . Το πολύ πολύ αλλάζεις και τη ζήτηση ).  Αλλά και πάλι μπορεί να ενεργοποιούνται πιο σύντομα  προστασίες λόγω μέτρησης χαμηλής θερμοκρασίας που δεν θα είχες αν έμπαινε στο ύψος του. 

Το δίλημμα δαπέδου - τοίχου δεν έχει απάντηση.

Θεωρητικά αν βάλεις δαπέδου θα έχεις καλύτερη ποιότητα θέρμανσης, αν βάλεις τοίχου, καλύτερη ποιότητα ψύξης.

Πρέπει να συνυπολογιστεί ότι τα δαπέδου είναι λιγότερο δημοφιλή, ενώ η εμπειρία των εγκαταστατών είναι μάλλον μικρότερη σε αυτά. Σε σενάρια πχ θέρμανση 80/20 δεν είναι κακή ιδέα αν υπάρχει και ο χώρος (δεν πρέπει να καλύπτονται).

Για τους λόγους που είπε ο liakjim δε θα άλλαζα την ενδεδειγμένη χρήση των μηχανημάτων. Άλλωστε τα δαπέδου φυσάνε τον αέρα προς τα πάνω, ενώ τα τοίχου προς τα κάτω. Αυτό σημαίνει οτι αν βάλεις ένα τοίχου πολύ χαμηλά θα σε φυσάει στα πόδια και ένα δαπέδου πολύ ψηλά, θα φυσάει το ταβάνι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...