Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε

Είναι όντως τόσο στραβό όσο δείχνει η φωτόγραφια? Αν ναι θέλει ξηλωμα .

Πολλές φορές οι φακοί μας ξεγελανε . 

1.5εκ διαφορά έχουν οι πλευρές.. 

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Georpap1987 είπε

1.5εκ διαφορά έχουν οι πλευρές.. 

Πρέπει να το φτιάξει είναι πολύ στραβο. Αλήθεια εκείνος τι είπε όταν το είδε έτσι ?  Τουλάχιστον ευθυγραμιστε το μηχάνημα με ελαστικά παρεμβυσματα στα 4 ποδαρακια. Θα τρόμαζα με τον συγκεκριμένο να μαζέψει φρεον να κατεβάσει μηχάνημα να ανοίξει εκ νέου τρύπες πολύ κοντά στις άλλες (θα φύγουν κομμάτια σοβά) και μετά πάλι τοποθέτηση με κενό . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, liakjim είπε

Απείρως καλύτερο. 

Καλησπέρα και πάλι,

Με πήρανε σήμερα από Πλαίσιο και μου είπαν ότι θα το φέρουν Δεκέμβρη ξανά και αν θέλω να περιμένω... Επίσης είδα ότι το Daikin έχει μόνο 3 χρόνια σε σχέση με κάποια άλλα που δίνουν 7+. Αυτό δεν παίζει ρόλο;

Ποια θα ήταν η δεύτερη καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά; Δεν θέλω να δώσω πάνω από 800€

Αν δεν υπάρχει να περιμένω. Θα κατεβάσω τις σόμπες από πατάρι για κάνα μήνα 

Επεξ/σία από Nick64
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Nick64 η εγγύηση είναι 5 χρόνια με το standbyme της Daikin (χωρίς χρέωση). Με 99€ αγοράζεις 10 χρόνια εγγύηση.

Το έβαλα το καλοκαίρι και είναι πολύ οικονομικό στην κατανάλωση. Θα το δω και τα Χριστούγεννα στην θέρμανση πως θα πάει.

https://www.praktiker.gr/m/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459 αυτό θα βάλω στο σαλόνι. Έχει δωρεάν εγκατάσταση εάν μένεις κοντά σε πρακτικερ.

Επεξ/σία από efib
  • Like 3
Δημοσ.

10 χρονια εγγυηση daikin σημαινει 99+400 (10 επί 40 ευρώ η ετήσια συντήρηση απο συνεργειο τους) δηλ 500 ευρω πανω απο την τιμη. Νομιζω οτι το κερδος απο την οποια ιοκονομια στη χρηση παει περιπατο.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης το Daikin δεν έχει WiFi σωστά; Θέλει επιπλέον ανταπτορα.

Θα ήθελα να έχει WiFi καθώς λύνει τα χέρια όταν θες να έχεις έτοιμο σπίτι από μακριά 

Δημοσ.

@chemkyr Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει από δικό τους συνεργείο η συντήρηση, απλώς θέλουν την απόδειξη. Δεν μου φαίνεται κακό deal διότι η συντήρηση πρέπει να γίνεται ετησίως για την σωστή λειτουργία του μηχανήματος.

Πχ σε Toshiba δίνουν εγγύηση χωρίς να χρειάζεται ετήσια συντήρηση;

@Nick64 είναι wifi ready. Κάνει 70€ νομίζω το plug in. Είχε προτείνει ένα μέλος μια εναλλακτική με 15€. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, efib είπε

@chemkyr Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει από δικό τους συνεργείο η συντήρηση, απλώς θέλουν την απόδειξη. Δεν μου φαίνεται κακό deal διότι η συντήρηση πρέπει να γίνεται ετησίως για την σωστή λειτουργία του μηχανήματος.

@Nick64 είναι wifi ready. Κάνει 70€ νομίζω το plug in. Είχε προτείνει ένα μέλος μια εναλλακτική με 15€. 

Ναι το είδα αλλά εάν είναι να δώσω συν 70€ για WiFi, συν 100 για άλλα 5 χρόνια νομίζω ότι βρίσκω καλύτερο στα 920€...

Την κρατάω σαν επιλογή αλλά μάλλον θα προσπαθήσω να δω και κάτι άλλο αν και μου άρεσε αρκετά 

Toyotomi Gosai GTN/GTG-12CMW Κλιματιστικό 12.000 BTU/h

Αυτό πως σας φαίνεται; Πήρα τηλ και είναι και άμεσα διαθέσιμο

Επεξ/σία από Nick64
Δημοσ.

Μια ερώτηση για όσους έχουν Midea ή φασον τους σε Home Assistant.

Ενώ στο app η εσωτερική θερμοκρασία που αναφέρει το μηχάνημα εμφανίζεται σωστά, στο home assistant εμφανίζεται ως εξής...

Όταν το μηχάνημα αναφέρει 23.9 στο ha δείχνει 24.4.

Με 23.8 - 24.3

Με 23.7 - 24.2

Με 23.6 - 24.1

Με 23.5 - 23.5

Με 23.4 - 23.4 

Με 23.3 - 23.3

Με 23.2 - 23.2

Με 23.1 - 23.1

Με 23.0 - 23.5

Δηλαδή από Τ.1 έως Τ.5 την εμφανίζει κανονικά ενώ από Τ.6 έως Τ.0 προσθέτει 0.5 βαθμο

Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό;

Το ίδιο μου γινόταν και πριν 3-4 χρόνια και με ένα inventor corona plus που είχα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

70% θέρμανση 30% ψύξη.. για δες την μονάδα και πες μου σε παρακαλώ.. 

Screenshot_2024-10-26-11-04-49-455_com.android.chrome-edit.jpg

Με μερικές ροδέλες θα μπορούσε να το φέρει αλφάδι, είναι να απορείς. Αποχέτευση και η απόσταση από τον τοίχο είναι ένα θέμα, λογικά οι σωληνώσεις ακουμπάνε το μηχάνημα από την πίσω μεριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κανω μια αφελή ισως ερωτηση...

Μπορουμε να τοποθετησουμε την εσωτερικη μοναδα...σε χαμηλο υψος...οπως ενα σωμα καλοριφερ? ή οπως ενα "επαγγελματικο κλιματιστικο δαπεδου"?

Δηλαδη ακριβως κατω απο ενα παραθυρο κι οχι απο πανω, οπως συνηθως γινεται

Ποιοι ειναι οι περιορισμοι που αντενδείκνυται κατι τετοιο?

ΥΓ. η εξωτερικη παντα σε χαμηλοτερο υψος, εστω κατά τί...

Επεξ/σία από 1600
Δημοσ.
1 hour ago, alexdeskas said:

Όταν το μηχάνημα αναφέρει 23.9 στο ha δείχνει 24.4

Δεν ξέρω για το ha, αλλά και το 9αρι και το 24αρι που είχα, πολύ συχνά έδειχναν 0.5 βαθμούς παραπάνω στο app σε σχέση με την ένδειξη στην εσωτερική. Με κλείσιμο εφαρμογής και άνοιγμα μπορεί να έστρωνε, όχι πάντα όμως. 

Κάτι γίνεται με την πληροφορία που στέλνει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mdkamael είπε

τζιζους... μεταξυ άλλων έβαλε την εξωτερική μονάδα κ πιο πάνω από την εσωτερική?

Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Η εξωτερική μπορεί να είναι και δύο ορόφους πάνω από την εσωτερική πχ ταράτσα ... 

6 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

τον είχα πιέσει εγώ και έβαλε 3 μέτρα σωλήνα και έκανε το κενό αέρος.. και υποτίθεται επίσημος αντιπρόσωπος mitsubishi Χαλκιδική.. 

IMG_20241026_122937 (1).jpg

now  (1).jpg

ναι είναι ψιλοταβανο το σαλόνι.. 

IMG_20241026_125429.jpg

Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις την εστία του τζακιού! Αν το χρησιμοποιείς βάλε πορτάκια με τζάμι. αν δεν το χρησιμοποιείς βάλε προσωρινά χαρτόνι ή ναυλον με φυσαλίδες με χαρτοταινία για να κλείσει. Θα δεις τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του χώρου και στην κατανάλωση. Οταν το κλιματιστικό θερμαίνει (προς τα κάτω), το τζάκι θα τραβάει όλη την θερμοκρασία προς τον ουρανό! Όταν ψύχει, ο ψυχρός αέρας στο χώρο κατεβαίνει χαμηλά και πάλι το τζάκι θα τον ρουφάει έξω!  Εννοείται πως αν το κλιματιστικό δουλεύει ταυτόχρονα με αναμμένο τζάκι υπάρχει κίνδυνος να σου γυρίσει καπνό μέσα στο σπίτι.  Γενικά τα κλιματιστικά πρέπει να είναι μακριά από τζάκια και απορροφητήρες. Λόγω ύψους θα πρότεινα και ανεμιστήρες οροφής.   

• Like 1
Δημοσ.
On 11/09/2024 at 01:14, insomniagfg said:

Σημερα, εκλεισα το12αρι perfera το οποιο δουλευε χωρις διακοπη Ιουλιο(108Kwh) Αυγουστο(128Κwh) και ζητηση 25.5 - 26C.

Exeiς χρησιμοποιησει την εφαρμογη Onecta? επειδη εχεις το Perfera A , με ενδιαφερει να δω τι παραπανω δυνατοτητες εχει με την εφαρμογη, ως προς το δικο μου το προηγουμενο, γιατι στον καταλογο το δικο μου το περιγραφει ως προς Onecta user settings: Basic και ως προς Field Settings: ΝΟ , ενω στο δικο σου ALL και YES αντιστοιχα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, efib είπε

χωρις να θελω να σε προσβαλω αλλα θα πω μπουρδες...οχι για αυτα που λες αλλα για ολους τους...σιγα τη συντηρηση ερχονται και ψεκαζουν πλενου τα φιλτρα που κανω και εγω...και ουτε αν εχει υγρο δεν κοιτουν...και δεν λεω μονο για daikin.... επισης αν ηξερα οτι τα φτιαχνουν στη τουρκια ουτε απο εξω δεν θα περνουσα...κριμα τα 630 ευρω...συν 100 εγκατασταση της κακιας ωρας...τουλαχιστον δουλευει...toshiba και mitsubishi...που ειχα επρεπε να παω σε κατι αντιστοιχο...το μετανιωσα να πω την αληθεια.

Επεξ/σία από trelomam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...