cmaniac Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Λοιπόν, ZSX στη ζέστη. Προς το παρόν παίζει με 15-17 έξω, και μέσα 24. Ο προγραμματισμός του είναι by default να κάνει overshoot για να αντισταθμίσει την θερμοκρασία που διαβάζει ο αισθητήρας οπότε το 24 γίνεται στον αισθητήρα γύρω στους 27. Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει ο προγραμματισμός και να ακυρωθεί η αντιστάθμιση σύμφωνα με το manual. Γενικά, όντως, όπως αναφέρει το manual και έχει συζητηθεί, κάνει διαλειμματική, χωρίς να είναι ενοχλητικό βέβαια μέχρις στιγμής. Όταν σταματάει ο συμπιεστής μπαίνει σε mode συντήρησης, γυρίζοντας τις περσίδες ψηλά και μειώνει την ροή του ανεμιστήρα. Στην επαναφορά, ανεβάζει 500-600 Watt, ανεβάζει τη ροή και κατεβάζει τις περσίδες. Κάτω όριο, 350 Watt με αυτές τις συνθήκες και περίπου 5kW στο 24ωρο. 1 ώρα πριν, Patrikios12 είπε Καλησπερα, τα δυο αυτα κλιματιστικα εχουν ουσιαστικες διαφορες; 1)https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-25zs-wf-klimatistiko-9-000-btu-h_4404203 2)https://www.plaisio.gr/mitsubishi-heavy-zsx-srk-src-25zsx-w-b-klimatistiko-9-000-btu-h_4404408 Σκεφτομαι και αυτο https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-perfera-atxm25av1b-arxm25av1b-klimatistiko-9-000-btu-h_4582144 . Μηπως ειναι ανωτερο και απο τα δυο; Το ZSX είναι από την πάνω σειρά, αλλά αυτή η έκδοση είναι χωρίς WiFi. Το ZS είναι η το δεύτερο ράφι, αλλά αυτή η έκδοση έχει WiFi. Το 3ο είναι το καινούργιο Siesta Perfera, το οποίο δείχνει αρκετά ισορροπημένο μηχάνημα. Δώσε δεδομένα όπως ζήτησε ο liakjim, και θα βοηθηθείς πρώτα εσύ στο τέλος. 2
Specs Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, cmaniac said: Όταν σταματάει ο συμπιεστής μπαίνει σε mode συντήρησης, γυρίζοντας τις περσίδες ψηλά και μειώνει την ροή του ανεμιστήρα. Μειωνει ροη η σταματαει εντελως ο μεσα ανεμιστηρας?
mdkamael Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Λοιπόν, ZSX στη ζέστη. Προς το παρόν παίζει με 15-17 έξω, και μέσα 24. Ο προγραμματισμός του είναι by default να κάνει overshoot για να αντισταθμίσει την θερμοκρασία που διαβάζει ο αισθητήρας οπότε το 24 γίνεται στον αισθητήρα γύρω στους 27. Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει ο προγραμματισμός και να ακυρωθεί η αντιστάθμιση σύμφωνα με το manual. Γενικά, όντως, όπως αναφέρει το manual και έχει συζητηθεί, κάνει διαλειμματική, χωρίς να είναι ενοχλητικό βέβαια μέχρις στιγμής. Όταν σταματάει ο συμπιεστής μπαίνει σε mode συντήρησης, γυρίζοντας τις περσίδες ψηλά και μειώνει την ροή του ανεμιστήρα. Στην επαναφορά, ανεβάζει 500-600 Watt, ανεβάζει τη ροή και κατεβάζει τις περσίδες. Κάτω όριο, 350 Watt με αυτές τις συνθήκες και περίπου 5kW στο 24ωρο. Το ZSX είναι από την πάνω σειρά, αλλά αυτή η έκδοση είναι χωρίς WiFi. Το ZS είναι η το δεύτερο ράφι, αλλά αυτή η έκδοση έχει WiFi. Το 3ο είναι το καινούργιο Siesta Perfera, το οποίο δείχνει αρκετά ισορροπημένο μηχάνημα. Δώσε δεδομένα όπως ζήτησε ο liakjim, και θα βοηθηθείς πρώτα εσύ στο τέλος. ο προγραμματισμός της αντιστάθμισης είναι αποκλειστικότητα της σειράς zsx ή παίζει και στην zr ?
Lofarek Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, Specs είπε Μειωνει ροη η σταματαει εντελως ο μεσα ανεμιστηρας? Οποιος ενδιαφερεται για καλο εγκαταστάτη εχω το τηλεφωνο. 😱😱😱 Επισυναπτω και δειγμα της "αψογης" δουλειας του. Σημερινη φωτο λιγο θολη λογω zoom αλλα πληρως αντιπροσωπευτικης της χωρας μπαχαλο που ζουμε...🤪🤪🤪 45 μοιρες κλιση σχεδον . "Ρε που παμε που ελεγε και ο Αυλωνιτης" 2 λεπτά πριν, Lofarek είπε Οποιος ενδιαφερεται για καλο εγκαταστάτη εχω το τηλεφωνο. 😱😱😱 Επισυναπτω και δειγμα της "αψογης" δουλειας του. Σημερινη φωτο λιγο θολη λογω zoom αλλα πληρως αντιπροσωπευτικης της χωρας μπαχαλο που ζουμε...🤪🤪🤪 45 μοιρες κλιση σχεδον . "Ρε που παμε που ελεγε και ο Αυλωνιτης" Ειναι βαλμενο στην κορυφη της κεραμοσκεπης και εχει κλιση οπως το στοιχειο του ηλιακου θερμοσιφωνα.... 2
Lofarek Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 8 ώρες πριν, Lofarek είπε Οποιος ενδιαφερεται για καλο εγκαταστάτη εχω το τηλεφωνο. 😱😱😱 Επισυναπτω και δειγμα της "αψογης" δουλειας του. Σημερινη φωτο λιγο θολη λογω zoom αλλα πληρως αντιπροσωπευτικης της χωρας μπαχαλο που ζουμε...🤪🤪🤪 45 μοιρες κλιση σχεδον . "Ρε που παμε που ελεγε και ο Αυλωνιτης" Ειναι βαλμενο στην κορυφη της κεραμοσκεπης και εχει κλιση οπως το στοιχειο του ηλιακου θερμοσιφωνα.... Καταρχας ειναι δυνατον ο συμπιεστης να ειναι σε κλιση 45 μοιρων οταν μεσα στο κελυφος εδραζεται σε ελατηρια και πρεπει να ειναι κατακορυφος γιατι αλλιως ακουμπαει στα τοιχωματα;Απορω αν υπηρχε εστω και δειγμα εγκεφαλου σε αυτον που το εγκατεστησε η σε αυτον που δεχτηκε αυτη την εγκατασταση..αν δεν μιλαμε για το ιδιο ατομο...
cmaniac Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 9 ώρες πριν, Specs είπε Μειωνει ροη η σταματαει εντελως ο μεσα ανεμιστηρας? Καταναλώνει από 10 έως 30 Watt, οπότε ανάλογα. Λέγεται hot keep mode. 9 ώρες πριν, mdkamael είπε ο προγραμματισμός της αντιστάθμισης είναι αποκλειστικότητα της σειράς zsx ή παίζει και στην zr ? Αναφέρεται στα manual των ZS και ZSX, όχι των ZR. Δεν ξέρω αν το overshoot ισχύει και στα ZR. 1
dimit29 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, διαβάζω το φόρουμ και έχω καταλήξει ότι χρειάζομαι ένα 12άρι κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο να αντικαταστήσει ένα παλιό (μάλλον 10ετίας) toyotomi 9αρι που δεν αποδίδει καθόλου στις μεγάλες ζεστές. Το σπίτι είναι νοικιασμένο και ο ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι 400 ευρώ. Αναζητώ κάποια αξιόπιστη πρόταση σε αυτή την τιμή. Σας ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από dimit29
pet90 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, cmaniac είπε Καταναλώνει από 10 έως 30 Watt, οπότε ανάλογα. Λέγεται hot keep mode. Αναφέρεται στα manual των ZS και ZSX, όχι των ZR. Δεν ξέρω αν το overshoot ισχύει και στα ZR. Καλησπέρα , επειδή με ενδιαφέρει αυτό , είναι εύκολο να μου πεις σε ποια σελίδα στο manual των ZS αναφέρεται αυτο με τον προγραμματισμό για την αντιστάθμιση στη θερμοκρασία η αν υπάρχει κάπου άλλου αυτός οδηγός ?
liakjim Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, dimit29 είπε Καλησπέρα σε όλους, διαβάζω το φόρουμ και έχω καταλήξει ότι χρειάζομαι ένα 12άρι κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο να αντικαταστήσει ένα παλιό (μάλλον 10ετίας) toyotomi 9αρι που δεν αποδίδει καθόλου στις μεγάλες ζεστές. Το σπίτι είναι νοικιασμένο και ο ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι 400 ευρώ. Αναζητώ κάποια αξιόπιστη πρόταση σε αυτή την τιμή. Σας ευχαριστώ Άρα μόνο ψύξη ή κοιτάμε και θέρμανση; Το κλιματιστικό θα μείνει πίσω;
Georpap1987 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά! θα ήθελα την συμβουλή σας για 9αρη η12αρη σε δωμάτιο με τα παρακάτω δεδομένα!το budget μου είναι 600με μαξ τα 800ε.επίσης πρόσφατα εβαλα στους πάνω ορόφους το mitsubishi srk 71zr-w και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από απόδοση και λειτουργία.. το δεύτερο μου ερώτημα είναι ότι οι τεχνικοί έβαλαν λίγο στραβά την εξωτερική μοναδα(1.5 απόκλιση η μία πλευρά).. θα υπάρξει πρόβλημα με αυτό;
liakjim Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 35 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε Καλησπέρα παιδιά! θα ήθελα την συμβουλή σας για 9αρη η12αρη σε δωμάτιο με τα παρακάτω δεδομένα!το budget μου είναι 600με μαξ τα 800ε.επίσης πρόσφατα εβαλα στους πάνω ορόφους το mitsubishi srk 71zr-w και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από απόδοση και λειτουργία.. το δεύτερο μου ερώτημα είναι ότι οι τεχνικοί έβαλαν λίγο στραβά την εξωτερική μοναδα(1.5 απόκλιση η μία πλευρά).. θα υπάρξει πρόβλημα με αυτό; Ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο; Για δείξε φωτό από την μονάδα.
Specs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 6 hours ago, cmaniac said: Καταναλώνει από 10 έως 30 Watt, οπότε ανάλογα. Λέγεται hot keep mode καμμια σχεση, αυτο που λες ειναι το διαστημα που κανει defrost και οχι οταν σταματαει ο συμπιεστης επειδη επιασε ο χωρος την θερμοκρασια ζητησης ( τα γνωστα μας on-off δηλαδη). Ετσι το λεει ο κατασκευαστης: ‘Hot keep’ is used during the automatic defrost cycle to prevent cool air being circulated.
bilham Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Στις 8/10/2024 στις 9:53 ΠΜ, bilham είπε Για την περίπτωση την δικιά μου το Toyotomi Erai λέει τίποτα; Με το Fujitsu τι διαφορές έχει; Τελικά την επιδότηση μπορώ να την πάρω μόνο από κατάστημα και όχι από public Οπότε κινούμαι ανεξάρτητα. Όμως ο Κωτσόβολος στα Γιάννενα δίνει δώρο το ΦΠΑ σε οικιακές συσκευές, δωρεάν εγκατάσταση και 200€ δωροεπιταγή για αγορές άνω των 400€ και λέω να το εκμεταλλευτώ Οπότε επιλογές από εκεί έχω και πάλι το Fujitsu https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/283937-a-c-in12btu-fujitsu-asyg12ketf-b-keta αλλά και Toshiba Haori https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232027-a-c-in13-toshiba-13j2avsg-e1-b13n4kvrg-e Aξίζει η διαφορά για το δεύτερο;
liakjim Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, bilham είπε Τελικά την επιδότηση μπορώ να την πάρω μόνο από κατάστημα και όχι από public Οπότε κινούμαι ανεξάρτητα. Όμως ο Κωτσόβολος στα Γιάννενα δίνει δώρο το ΦΠΑ σε οικιακές συσκευές, δωρεάν εγκατάσταση και 200€ δωροεπιταγή για αγορές άνω των 400€ και λέω να το εκμεταλλευτώ Οπότε επιλογές από εκεί έχω και πάλι το Fujitsu https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/283937-a-c-in12btu-fujitsu-asyg12ketf-b-keta αλλά και Toshiba Haori https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232027-a-c-in13-toshiba-13j2avsg-e1-b13n4kvrg-e Aξίζει η διαφορά για το δεύτερο; Go για haori. 1
bilham Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Go για haori. Κάπου είχα διαβάσει όμως ότι έχει μια ιδιαιτερότητα το συγκεκριμένο . Δεν έχει έξοδο για να βγαίνουν οι σωλήνες από το πλάι. Σωστό είναι αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα