Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καλυπτει ολο το σπιτι ναι αυτο το εχω αναφερει απο την αρχη. Ειναι σε σημειο που διαχεεται ο αερας του κλιματιστικου πολυ σωστα και πηγαινει κυριολεκτικα παντου σε καθε δωματιο. Σκεψου ειναι στο καθιστικο πανω αριστερα γωνια δεξια εχει πορτα για σαλονι και ευθεια ειναι το χολ στα 2 μετρα και αριστερα δεξια τα υπολοιπα 3 δωματια + μπανιο. Η κουζινα στον ιδιο χωρο με το καθιστικο εχει διαχωριστικο ειναι δηλαδη ενας χωρος. Σε 1 ωρα το εχει κανει φουρνο το σπιτι και αντιστοιχα και καλοκαιρι το δροσιζει παρα πολυ γρηγορα στο καθιστικο βεβαια εχει παγωνια αν πεις να το βαλεις κατω απο 27 βαθμους. Ειναι απο τα τερατα που εβγαζε παλια η daikin πανω απο 1 εκατομμυριο τοτε το 1994 που αγοραστηκε αλλα ηρθε η ωρα για αλλαγη για οικονομια στο ρευμα. 

Δεν το βρίσκω στο ίντερνετ το daikin. Η εξωτερική μονάδα έχει ένα ταμπελάκι. Είναι σίγουρα on-off και θα πρέπει να είναι 6KW από το όνομά του. Μπορείς να δεις και να μας δείξεις το cooling capacity και το heating capacity; 

Επεξ/σία από liakjim
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ρε συ τρέξε το 11ο ερώτημα σωστά ΄συμφωνα με τις οδηγίες που θα δεις κάτω από το ερωτηματολόγιο να δούμε αν σε παίρνει και 18άρι.

Δείξε μας όλες τις απαντήσεις που έβαλες.

Πες και την πόλη σου.

Πες αν παίζει και eurobank κάρτα να δούμε αν θα σε πάμε Πλαίσιο με το 20% επιστροφή.

Δεν σου έγραψα πιο πάνω ότι παίζουν και παραεισαγωγές; Για αυτό βλέπεις και χαμηλές τιμές.

Λοιπον δες αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1421278/tcl-elite-premium-iii-09chsd-xac1i-klimatistiko-inverter.html

αλλά αν μπορείς κάνε μια μικρή υπέρβαση και πήγαινε εδώ, αξίζει https://www.alphaclimagr.gr/product/1420606/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-klimatistiko-inverter.html

ΥΓ Φοβάμαι τις φιλικές εγκαταστάσεις από φίλους μάστορες. Θα σου κάνει κενό; Θα βάλει 3μ χαλκοσωλήνες ως minimum; Αν όχι, δώσε του κάποια χρήματα για τα υλικά του. Αν δεν έχει αντλίες και τέτοια και αρχίζει τα ξέρω εγώ, δεν χρειάζεται, έτσι τα βάζω εγώ κτλ , στη θέση σου θα επέλεγα κάποιον άλλον.

Κανω hijack τη συζητηση !

Εχει αποφασιστει το ΜΗΙ 63, για το δωματιο ομως δεν θα συμμορφωθω με τας υποδειξεις γιατι τα παραπανω πχ ειναι ~μιση τιμη απο τα "καλα". δεν ξερω ποτε θα κανω την αποσβεση τους. 

Να επαιρνα τα παραπανω με ανωτατο όριο το Miracle ή σε αυτες τις τιμες και παρακάτω μπορειτε να προτεινετε και κατι αλλο μια που θα παω σε Κινεζο?
Αγορά Πλαίσιο.

Επεξ/σία από trident1971

15 λεπτά πριν, trident1971 είπε

Κανω hijack τη συζητηση !

Εχει αποφασιστει το ΜΗΙ 63, για το δωματιο ομως δεν θα συμμορφωθω με τας υποδειξεις γιατι τα παραπανω πχ ειναι ~μιση τιμη απο τα "καλα". δεν ξερω ποτε θα κανω την αποσβεση τους. 

Να επαιρνα τα παραπανω με ανωτατο όριο το Miracle ή σε αυτες τις τιμες και παρακάτω μπορειτε να προτεινετε και κατι αλλο μια που θα παω σε Κινεζο?
Αγορά Πλαίσιο.

Ναι αν ανησυχείς για το θέμα απόσβεση, δες και το miracle III.

1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Οπότε δεν είναι συμβατό με το δικό μου (καλύτερα, δεν έχω όρεξη να το πάρω στα χέρια 😇 )

4 ώρες πριν, marios3434 είπε

Bestprice βγαζει υπερβολικα χαμηλες τιμες σε TCL, σιγουρα δεν ειναι απατες? Ξερεις τι γινεται δεν εχω το χρονικο περιθωριο να περιμενω μιας και εχω μαστορα αυτην την στιγμη που θα μου το εγκαταστησει χωρις κοστος εγκαταστασης (κανω μια μινι ανακαινιση) Μεχρι 350 ευρω θελω να δωσω χωρις εγκατασταση παντως.

Εάν πατήσεις Tclgreece.gr ο όμιλος ονοματίζει κάποια καταστήματα στα οποία δεν καλύπτει εγγυήσεις 'παραεισαγωγων' - τιμών 'απατης' η γνωστή 3αδα με τιμές 'Φωτια' θέλει λίγο προσοχή. Τύπου 'jmctech' φάσεις γενικός να κοιτάς τους Επίσημους μεταπωλητές !

55 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν το βρίσκω στο ίντερνετ το daikin. Η εξωτερική μονάδα έχει ένα ταμπελάκι. Είναι σίγουρα on-off και θα πρέπει να είναι 6KW από το όνομά του. Μπορείς να δεις και να μας δείξεις το cooling capacity και το heating capacity; 

Δεν υπαρχει φιλε μου πηρα να δω τωρα εξω στο μπαλκονι και εχει φυγει. Με τα χρονια και τα νερα εχει φυγει. Απο τη μεσα τη μοναδα μονο αυτο υπαρχει πανω. Εχω και ολα τα χαρτια απο οταν αγοραστηκε. 

IMG-20241023-195424.jpg

8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εχω και ολα τα χαρτια απο οταν αγοραστηκε.

Μήπως λέει κάτι εκεί μέσα; Ψάχνουμε να βρούμε ένα specifications table

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι αν ανησυχείς για το θέμα απόσβεση, δες και το miracle III.

Αν το άλλο ειναι αρκετα καλυτερο , μια και θα μας μεινει, ας το παρω βρε αδερφε για 70-80 ευρω.
ειναι? ή να μεινω με το Miracle με 350-370 μια χαρα τιμη 

EDIT:

Ακούω/διαβάζω διάφορα για τους εγκαταστάτες... εχουμε καποιον που να εμπιστευόμαστε ?

Απο τιμες τι παιζει με ποιοτική εγκατασταση με τις εργασίες που χρειαζονται?

Επεξ/σία από trident1971

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μήπως λέει κάτι εκεί μέσα; Ψάχνουμε να βρούμε ένα specifications table

Κατι εγινε. Και στη δευτερη εικονα πιο αναλυτικα εχει τα παντα το βιβλιο που μας ειχαν δωσει.

Ειναι το 60αρι εμας με τα 24000btu στη ζεστη οπως δειχνει στη δευτερη εικονα. 

IMG-20241023-205704.jpgIMG-20241023-205911.jpg

Επεξ/σία από Arkin

Συγγνωμη που δεν μπορω να συνεισφερω, αλλα θα αφησω κ παλι εδω μεσα τον πονο μου vol. 2... σε ενα διαμερισμα με τετοιου τυπου διαρρυθμιση οπως στη φωτο ο γνωστος επισημος αντιπροσωπος της μικρης μου πολης εβαλε τη προηγουμενη μοναδα στο σημειο με κοκκινο στο σαλονι... θα προτεινατε διαφορετικο σημειο ή μονο εμενα μου φαινεται καπως κουλο?! 

Screenshot_20241023_221225_CamScanner.jpg

7 λεπτά πριν, chemkyr είπε

θα προτεινα στον τοιχο του bedroom 1 ή στον τοιχο ακριβως απεναντι απο αυτον.

Ο τοίχος απέναντι όπως αναφέρεις έχει μπροστά του καναπέδες σαλονιού, στραμμένους προς τη πλευρά του τοίχου αυτού καθως εκεί ειναι τοποθετημένη και η τηλεόραση. Θα επηρεάζει άραγε το κύμα αέρα όποιον θα κάθεται εκεί ?! Αυτή η σκέψη με ταλανίζε για να είμαι ειλικρινής ... 

16 minutes ago, mdkamael said:

Ο τοίχος απέναντι όπως αναφέρεις έχει μπροστά του καναπέδες σαλονιού, στραμμένους προς τη πλευρά του τοίχου αυτού καθως εκεί ειναι τοποθετημένη και η τηλεόραση. Θα επηρεάζει άραγε το κύμα αέρα όποιον θα κάθεται εκεί ?! Αυτή η σκέψη με ταλανίζε για να είμαι ειλικρινής ... 

ναι, ισως επηρρεάζει. Εξαρταται όμως από την απόσταση. Δεν βλέπω να εχεις τις διαστασεις των χωρων. Ίσως ο τοιχος του bedroom 1 να ειναι τελικα μια καλη επιλογή.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Κατι εγινε. Και στη δευτερη εικονα πιο αναλυτικα εχει τα παντα το βιβλιο που μας ειχαν δωσει.

Ειναι το 60αρι εμας με τα 24000btu στη ζεστη οπως δειχνει στη δευτερη εικονα. 

IMG-20241023-205704.jpgIMG-20241023-205911.jpg

Είσαι θεούλης που κράτησες έντυπο 30 ετών!

Πρόσεξε τι γίνεται.

Έχεις ένα on-off κλιματιστικό. Αυτό ρίχνει (ή αφαιρεί) στον χώρο ή 7KW (6KW σε ψύξη) ενέργειας ή μηδέν. Δεν έχει ενδιάμεση κατάσταση. Για αυτό ίσως σε κάλυπτε, σε συνδυασμό ότι θέλεις ψύξη και είσαι βόρεια άρα όχι και σε πολύ θερμό κλίμα, οι απώλειες, η διαρρύθμιση και δεν ξέρω τι άλλο. Καίει τον κώλο του αλλά βγάζει συνέχεια στο max. Όπως βλέπεις πάνω από 2500W.

Τα Inverter δεν είναι έτσι. Δεν ξέρουν αν έχουν μπει σε 40τμ ή σε 80τμ. Έχουν ένα θερμόμετρο χώρου και προσπαθούν να δίνουν όση ενέργεια χρειάζεται για να πιάσουν τη θερμοκρασία στόχο (σε συνδυασμό με το όποιο offset έχουν).

Αν τώρα εσύ, βάλεις ένα 24άρι μέσα σε 40τμ που κοιτάνε σε άλλα 70 σε άλλους χώρους αλλά ο χώρος των 40τμ πιάνει τον στόχο, αυτό δεν θα κλείσει, αλλά θα ρίξει στροφές στον συμπιεστή (όσο μπορεί) τόσο όσο να μένει σταθερά ο χώρος εκεί που πρέπει.

Γιατί στα λέω αυτά;

Γιατί μπορεί να βάλεις ένα 24άρι και ξαφνικά να μην έχεις την ωραία κατανομή που είχες πριν. Γιατί πριν το daikin έβγαζε 6-7KW μιας και αυτό ήξερε να κάνει μόνο, ενώ το νέο μπορεί να ρίχνει και να βγάζει 3KW , να βγάζει 2KW ή και κάτω από 1KW (τα καλά inverter) καίγοντας 300 ή και 200W (τα καλά). Οπότε εκεί που είναι να πιάνεις 22 και στα δωμάτια όχι.

Με λίγα λόγια, πιθανώς και ανάλογα τη διαρρύθμιση (εδώ μια κάτοψη θα βοηθούσε), ίσως το βέλτιστο για σένα θα ήταν να πας σε παραπάνω από ένα μηχανήματα. Μπορεί και να σε καλύπτει και ένα μεγάλο αλλά ίσως το καλύτερο θα ήταν να χρειάζεσαι πχ ένα 16-18άρι και 2Χ9άρια. Γιατί έτσι παίζουν τα inverter. Μπορεί και παραπάνω μιας και τα 18KW που έβγαλες είναι 61000 BTU.

Οπότε προτείνω να σηκώσεις και μια κάτοψη του χώρου για να το δούμε.

Αν δεν θα ήθελες να ασχοληθείς παραπάνω, θα έλεγα να πήγαινες στο mitsubishi heavy 71. Το έχει και το πλαίσιο . Θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά το wifi module. Αλλιώς ψάχνεις για το SRK/SRC- 71 ZR-WF (με το F στο τέλος) που έχει το wifi. Έχει σχετικά μικρή εγγύηση 3 ετών. Εναλλακτικά υπάρχει το Toshiba edge 24K με τη μεγάλη εγγύηση των 7 ετών και το wifi μέσα αλλά η φιλοσοφία των toshiba είναι να παίζουν χαμηλά, οπότε δεν πιστεύω ότι θα καλύψει πολλά τμ.

Αλλιώς πάμε να το δούμε λίγο καλύτερα με μια κάτοψη.

1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Συγγνωμη που δεν μπορω να συνεισφερω, αλλα θα αφησω κ παλι εδω μεσα τον πονο μου vol. 2... σε ενα διαμερισμα με τετοιου τυπου διαρρυθμιση οπως στη φωτο ο γνωστος επισημος αντιπροσωπος της μικρης μου πολης εβαλε τη προηγουμενη μοναδα στο σημειο με κοκκινο στο σαλονι... θα προτεινατε διαφορετικο σημειο ή μονο εμενα μου φαινεται καπως κουλο?! 

Screenshot_20241023_221225_CamScanner.jpg

Και εγώ εκεί θα το έβαζα.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 2

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είσαι θεούλης που κράτησες έντυπο 30 ετών!

Πρόσεξε τι γίνεται.

Έχεις ένα on-off κλιματιστικό. Αυτό ρίχνει (ή αφαιρεί) στον χώρο ή 7KW (6KW σε ψύξη) ενέργειας ή μηδέν. Δεν έχει ενδιάμεση κατάσταση. Για αυτό ίσως σε κάλυπτε, σε συνδυασμό ότι θέλεις ψύξη και είσαι βόρεια άρα όχι και σε πολύ θερμό κλίμα, οι απώλειες, η διαρρύθμιση και δεν ξέρω τι άλλο. Καίει τον κώλο του αλλά βγάζει συνέχεια στο max. Όπως βλέπεις πάνω από 2500W.

Τα Inverter δεν είναι έτσι. Δεν ξέρουν αν έχουν μπει σε 40τμ ή σε 80τμ. Έχουν ένα θερμόμετρο χώρου και προσπαθούν να δίνουν όση ενέργεια χρειάζεται για να πιάσουν τη θερμοκρασία στόχο (σε συνδυασμό με το όποιο offset έχουν).

Αν τώρα εσύ, βάλεις ένα 24άρι μέσα σε 40τμ που κοιτάνε σε άλλα 70 σε άλλους χώρους αλλά ο χώρος των 40τμ πιάνει τον στόχο, αυτό δεν θα κλείσει, αλλά θα ρίξει στροφές στον συμπιεστή (όσο μπορεί) τόσο όσο να μένει σταθερά ο χώρος εκεί που πρέπει.

Γιατί στα λέω αυτά;

Γιατί μπορεί να βάλεις ένα 24άρι και ξαφνικά να μην έχεις την ωραία κατανομή που είχες πριν. Γιατί πριν το daikin έβγαζε 6-7KW μιας και αυτό ήξερε να κάνει μόνο, ενώ το νέο μπορεί να ρίχνει και να βγάζει 3KW , να βγάζει 2KW ή και κάτω από 1KW (τα καλά inverter) καίγοντας 300 ή και 200W (τα καλά). Οπότε εκεί που είναι να πιάνεις 22 και στα δωμάτια όχι.

Με λίγα λόγια, πιθανώς και ανάλογα τη διαρρύθμιση (εδώ μια κάτοψη θα βοηθούσε), ίσως το βέλτιστο για σένα θα ήταν να πας σε παραπάνω από ένα μηχανήματα. Μπορεί και να σε καλύπτει και ένα μεγάλο αλλά ίσως το καλύτερο θα ήταν να χρειάζεσαι πχ ένα 16-18άρι και 2Χ9άρια. Γιατί έτσι παίζουν τα inverter. Μπορεί και παραπάνω μιας και τα 18KW που έβγαλες είναι 61000 BTU.

Οπότε προτείνω να σηκώσεις και μια κάτοψη του χώρου για να το δούμε.

Αν δεν θα ήθελες παραπάνω, θα έλεγα να πήγαινες στο mitsubishi heavy 71. Το έχει και το πλαίσιο . Θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά το wifi module. Αλλιώς ψάχνεις για το SRK/SRC- 71 ZR-WF (με το F στο τέλος) που έχει το wifi. Έχει σχετικά μικρή εγγύηση 3 ετών. Εναλλακτικά υπάρχει το Toshiba edge 24K με τη μεγάλη εγγύηση των 7 ετών και το wifi μέσα αλλά η φιλοσοφία των toshiba είναι να παίζουν χαμηλά, οπότε δεν πιστεύω ότι θα καλύψει πολλά τμ.

Αλλιώς πάμε να το δούμε λίγο καλύτερα με μια κάτοψη.

Αψογος δεν περιμενα κατι λιγοτερο μιας και σε διαβαζω αρκετο καιρο. 

Καταλαβα απολυτα πως δουλευει το παλιο που εχω και ετσι ειναι μιας και οταν βαραει βλεπω κατω στο μετρητη της ΔΕΗ 3500 μεχρι 4500watt και οταν καθετε δεν βγαζει τιποτα για συντηρηση. 

Τα Inverter γνωριζω πως δουλευουν η ερωτηση μου ειναι οτι εφοσον και αυτο που εχω σταματαγε πχ στην ωρα 2 φορες σιγουρα οταν επιανε θερμοκρασια ο χωρος που το εχω δεν θα γινεται το ιδιο και με το inverter? Λογικα οχι μιας και ανεφερες οτι απλα θα παιζει χαμηλα για συντηρηση οποτε απαντησα μονος μου την ερωτηση τωρα το καταλαβα καλυτερα. 

Εχω σκεφτει για 18αρι στο κεντρικο σημειο που το εχω και ενα 9αρι σε ενα απο τα δωματια αν δω οτι δεν με καλυπτει το 18αρι. Τοτε οταν το περασαν οι τεχνικοι της Daikin ειπαν οτι ενα 18αρι σε καλυπτει για το σπιτι αλλα βαλαμε 24αρι για ακομα καλυτερα κατι που ηταν οτι καλυτερο απλα καποτε με 5 λεπτα την kw οχι σημερα που παει 20. 

Θα κανω στη ζωγραφικη οτι μπορω να σε δειξω πως ειναι η κατοψη του σπιτιου να παρεις μια ιδεα και θα κοιταξω αμεσα και τα 2 κλιματιστικα που προτεινες οτι και να παρω θα ειμαι σε καταναλωση πολυ πιο κατω απο αυτο που εχω και αν χρειαστουν 1-2 9αρια ακομα με 4-5 κατοσταρικα τα οποια θα καινε ακομα λιγοτερο θα κοιταξω και για εκει απο το να παω σε ενα 24αρι πιο ακριβο και μετα να θελω παλι 2 9αρια. 

Τα mistubishi τα γνωριζω ειναι πολυ αξιολογα οπως και τα Fujitsu μαζι με τα daikin. Τoshiba την γνωριζω σαν ποιοτικη μαρκα αλλα δεν ηξερα οτι βγαζει και ποιοτικα κλιματιστικα. Κανω λιγο την κατοψη και επανερχομαι. Να εισαι καλα για τις πολυτιμες πληροφοριες σου. 

Εχουμε και λεμε. Τα κοκκινα μεγαλα τετραγωνακια ειναι υπνοδωματια 10τμ το καθενα με το μικρο στη μεση το μπανιο. Το μωβ δεξια τερμα ειναι η πορτα που βγαζει στη σκαλα εσωτερικη μιας και ειναι διοροφο το σπιτι. Το πρασινο το κεντρικο χολ και το μπλε μολις μπαινεις το καθιστικο με το που μπαινεις ισια πανω απεναντι το κλιματιστικο. Αριστερα υπαρχει πορτα για το σαλονι και το κιτρινο η κουζινα αυτη δεν επικοινωνει με το χολ μονο με το καθιστικο αμεσα. Απο την αριστερη μερια που ειναι το καθιστικο και την πανω απο κουζινα μεχρι το πισω υπνοδωματιο εχει μπαλκονι 40-50 μετρα περιμετρικα. Απο τη δεξια πλευρα που ειναι η σκαλα εχει ενα σπιτι χαμηλο σκετη πλακα και απο την κατω επισης αλλο σπιτι με αποθηκη και αυτο χαμηλο για αυτο και εχουμε γενικα κρυο γιατι δεν εχει προστασια απο αλλα ψηλα σπιτια ειναι και γωνιακο σε δρομο οποτε καταλαβαινεις. Το δευτερο σπιτι πρωτος οροφος εχει παντα 2-3 πανω βαθμους το προστατευει προφανως και ο πανω οροφος και τερμα κατω το υπογειο εχει καλοκαιρι δροσια φουλ και χειμωνα φουλ ζεστη απο τη μια πλευρα ειναι μεσα στο χωμα απο την αλλη πλευρα δευτερο υπογειο οποτε σιγουρα παιζει ρολο και αυτο που προστατευετε απο 2 μεριες καλα. Θα κοιταξω τα κλιματιστικα που προτεινες και συντομα θα κανω την αγορα γιατι επιασαν τα κρυα και ακομα το καλοριφερ δεν ειναι για πολλες ωρες. 

Untitled.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...