Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λείπαμε από τις 1/7. Τα άναψα απομακρυσμένα προχθές στις 00:00 από Τετάρτη προς Πέμπτη. Το σπίτι είχε φτάσει 30-31C μέσα.

Τώρα βλέπω το asyg24kmta να αρχίζει να κατεβάζει κατανάλωση. Του πήρε 1 1/2 μέρα για να φέρει τα ντουβάρια σε θερμοκρασία 26C που του ζητάω.

image.png.71c5822e864acddfea46e257bcfc5747.png

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λείπαμε από τις 1/7. Τα άναψα απομακρυσμένα προχθές στις 00:00 από Τετάρτη προς Πέμπτη. Το σπίτι είχε φτάσει 30-31C μέσα.

Τώρα βλέπω το asyg24kmta να αρχίζει να κατεβάζει κατανάλωση. Του πήρε 1 1/2 μέρα για να φέρει τα ντουβάρια σε θερμοκρασία 26C που του ζητάω.

Με 30+ βαθμούς ξεκινάει κάθε μέρα στις 12:00 το μεσημέρι την ώρα που γυρίζει ο ήλιος και σταματάει κατά τις 7:00 το πρωί (Midea prime 18k)

Δεν βγάζεις άκρη όμως γιατί ο θερμοστάτης πάει από 25 έως 27 ανάλογα τις κάψες του χειριστή 🤣
Screenshot_409.png.f7e815a2561fbf485e79a7ab17545a00.png

4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Με 30+ βαθμούς ξεκινάει κάθε μέρα στις 12:00 το μεσημέρι την ώρα που γυρίζει ο ήλιος και σταματάει κατά τις 7:00 το πρωί (Midea prime 18k)

Δεν βγάζεις άκρη όμως γιατί ο θερμοστάτης πάει από 25 έως 27 ανάλογα τις κάψες του χειριστή 🤣
Screenshot_409.png.f7e815a2561fbf485e79a7ab17545a00.png

Αν δεις στο διάγραμμά μου, η εξωτερική είναι ψιλοσταθερή ( 34,8 πήγε 34,2 ) αλλά τα watts έπεσαν εμφανώς, με ίδια ζήτηση.

• Like 1

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεις στο διάγραμμά μου, η εξωτερική είναι ψιλοσταθερή ( 34,8 πήγε 34,2 ) αλλά τα watts έπεσαν εμφανώς, με ίδια ζήτηση.

Καλά φέτος έχουμε ξεφύγει εμείς, βλέπω κατανάλωση στο 9αρακι 2021~2023 avg. 140kWh  και φέτος 170kWh αφού δουλεύει στους 24~25 βαθμούς 24/7

Screenshot_410.png

Καλησπέρα, έχω αγοράσει τον Φεβρουάριο του '24 ένα κλιματιστικό inventor corona 24αρι.. Όταν ξεκίνησαν οι καλές ζέστες και το δούλεψα στη ψύξη, είδα από τις περσίδες να κάνει υγροποίηση και μερικές φορές κιόλας, να κάνει υδρονεφωση... Τα φίλτρα είναι καθαρά, η αποχέτευση στο μπαλκόνι είναι ελεύθερη και βγάζει κανονικά νερό.. Πήρα την εταιρεία, και μου είπαν ότι συμβαίνει γιατί το σπίτι είναι με πλάκα στο ταβάνι, η οποία δεν έχει θερμομόνωση και κατεβάζει πολύ θερμοκρασία με αποτέλεσμα η διαφορά της θερμοκρασίας να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα (το σπίτι είναι κατασκευής του 70 με μια απλή πλάκα που δεν έχει πρόβλημα υγρασίας).. Παρολαυτα η inventor μου είπε ότι θα μου αλλάξει την εσωτερική μονάδα επειδή το ζήτησα εγώ και δεν ήθελαν να δυσαρεστησουν τον πελάτη. Ήρθαν, άλλαξαν την μονάδα με καινούργια, και το πρόβλημα συνεχίζεται.. Εχει κάποιος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει αν αυτή η εξήγηση της εταιρείας ευσταθεί;;; 

Ευχαριστώ!! 

IMG20240608203546.jpg

Screenshot_2024-07-12-19-34-19-29_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

Screenshot_2024-07-12-19-34-25-38_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

1 hour ago, liakjim said:

Του πήρε 1 1/2 μέρα για να φέρει τα ντουβάρια σε θερμοκρασία 26C που του ζητάω.

Τι ρυθμιση ανεμιστήρα ολο αυτο το 36ωρο? Auto?

Εχω παρατηρησει στο δικο μου οτι με Auto Fan (που ισοδυναμει με low μετα απο 1 λεπτο άναμα), οταν αρχιζει να βραζει το μπαλκονι μετα τις 3-4μμ ανεβαζει σταδιακα καταναλωση, προφανως. Αν όμως εκει ρυθμισω manual fan Medium, τη ριχνει αρκετα. Μπορει να παει δλδ auto απο 250 σε 500 και με Medium να πεσει στο 300-400 μεχρι να πεσει η εξωτερικη, Χοντρικα ολα αυτα.

3 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Τι ρυθμιση ανεμιστήρα ολο αυτο το 36ωρο? Auto?

Εχω παρατηρησει στο δικο μου οτι με Auto Fan (που ισοδυναμει με low μετα απο 1 λεπτο άναμα), οταν αρχιζει να βραζει το μπαλκονι μετα τις 3-4μμ ανεβαζει σταδιακα καταναλωση, προφανως. Αν όμως εκει ρυθμισω manual fan Medium, τη ριχνει αρκετα. Μπορει να παει δλδ auto απο 250 σε 500 και με Medium να πεσει στο 300-400 μεχρι να πεσει η εξωτερικη, Χοντρικα ολα αυτα.

Όταν έλειπα το είχα στο high, με το που μπήκα σπίτι το γύρισα σε auto.

• Like 1

15 λεπτά πριν, Alexgianno είπε

Καλησπέρα, έχω αγοράσει τον Φεβρουάριο του '24 ένα κλιματιστικό inventor corona 24αρι.. Όταν ξεκίνησαν οι καλές ζέστες και το δούλεψα στη ψύξη, είδα από τις περσίδες να κάνει υγροποίηση και μερικές φορές κιόλας, να κάνει υδρονεφωση... Τα φίλτρα είναι καθαρά, η αποχέτευση στο μπαλκόνι είναι ελεύθερη και βγάζει κανονικά νερό.. Πήρα την εταιρεία, και μου είπαν ότι συμβαίνει γιατί το σπίτι είναι με πλάκα στο ταβάνι, η οποία δεν έχει θερμομόνωση και κατεβάζει πολύ θερμοκρασία με αποτέλεσμα η διαφορά της θερμοκρασίας να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα (το σπίτι είναι κατασκευής του 70 με μια απλή πλάκα που δεν έχει πρόβλημα υγρασίας).. Παρολαυτα η inventor μου είπε ότι θα μου αλλάξει την εσωτερική μονάδα επειδή το ζήτησα εγώ και δεν ήθελαν να δυσαρεστησουν τον πελάτη. Ήρθαν, άλλαξαν την μονάδα με καινούργια, και το πρόβλημα συνεχίζεται.. Εχει κάποιος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει αν αυτή η εξήγηση της εταιρείας ευσταθεί;;; 

Ευχαριστώ!! 

IMG20240608203546.jpg

Screenshot_2024-07-12-19-34-19-29_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

Screenshot_2024-07-12-19-34-25-38_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

σίγουρα δεν είναι τα νερά που λιμνάζουν γιατί δεν βγαίνουν έξω;Εχεις τσεκάρει την αποχετευση του ;

23 λεπτά πριν, Alexgianno είπε

Ευχαριστώ!! 

IMG20240608203546.jpg

Βλέπω έχει αρκετή απόσταση από το ταβάνι, σωλήνες καινούριες ή προεγκατάσταση του σπιτιού; Αν μπορείς βάλε φώτο το εσωτερικό από μακριά και το εξωτερικό μηχάνημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tu-luba είπε

Καταρχήν δωσε μας πληροφορίες για τον χώρο που είναι εγκατεστημένο, μήπως πήρες μικρό μηχανημα για τον χώρο σου, μήπως παράλληλα έκαψες φούρνο ή εστίες κουζίνας.

οι kwώρες που λες είναι μικτές από όλο το σπιτι δεν μπορούμε να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα από αυτό.

Εχθές γυρίσαμε μετά από 6 μέρες κλειστο σπιτι με ταράτσα από πάνω και για 21ωρες έκαψε 10kw το erai 271w

IMG_9226.png

Το σπιτι ειναι 65τμ.το κλιματιστικο μπηκε ακριβως στην ιδια θεση οπου ηταν το παλιο(18αρι carrier του 1999 η του 2000)ειπα παραπανω οτι πηρα ενα erai 18αρι.

Η κανονικη μου χρηση τοσα χρονια ειναι ιδια  πανω κατω ως προς την καταναλωση τι καιω κτλ
Ενδεικτικα σου βαζω περυσι εκκαθαριστικο πριν ανοιξω το παλιο κλιματιστικο και εκκαθαριστικο μετα,λογω του κλιματιστικου εκαψα περιπου 300kwh παραπανω

Εφετος του ιουνιο με την συνηθισμένη μου χρηση στο σπιτι συν 5 6 ημερες ανοιγμα το παλιο κλιματιστικο,2 ανεμιστηρες να καινε σχεδον ολη μερα κ εναν ιονιστη,ενα μαγειρεμα την ημερα γενικα οτι εκανα παντα εκαψα 232kwh...

Απο προχθες που περασα το νεο κλιματιστικο εκαψα 64kwh σε ολο το σπιτι δλδ 32kwh την ημερα δλδ μεχρι τελος του ιουλιου θα εχω καψει αλλες 640kwh συνολο 680kwh για 21 ημερες απο 10/07 εως 31/07 κ αν το ειχα απο τις αρχες του μηνα θα ηταν 900 κατι kwh ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ...οσο δηλαδη εκαιγα σε ενα 4 μηνο περιπου...

Σορρυ αλλα αυτο δεν μου φαινεται φυσιολογικο,ολα τα προηγουμενα ετη με το παλιο κλιματιστικο απο τις 200kwh που εκαιγα πηγαινα περιπου 100-130kwh παραπανω  το μηνα δλδ κοντα στις 300 το 4μηνο κοντα στις 1100-1200 kwh και τωρα με το νεο κλιματιστικο μιλαμε για 900khw σε ενα μηνα.

image.png.cdf6dd0e2571b7c26c7d9aa53ad85b93.png

image.png

Επεξ/σία από akiskar123

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

σίγουρα δεν είναι τα νερά που λιμνάζουν γιατί δεν βγαίνουν έξω;Εχεις τσεκάρει την αποχετευση του ;

Δεν είναι η αποχέτευση γιατί και στο προηγούμενο είχαμε αλλάξει αποχέτευση και συνέχιζε το ίδιο πράγμα... Γενικότερα, όταν ρίχνεις νερό στην αποχέτευση, βγαίνει κανονικά στον εξωτερικό σωλήνα 

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Βλέπω έχει αρκετή απόσταση από το ταβάνι, σωλήνες καινούριες ή προεγκατάσταση του σπιτιού; Αν μπορείς βάλε φώτο το εσωτερικό από μακριά και το εξωτερικό μηχάνημα.

Οι σωλήνες είναι καινούργιες, μπήκαν μαζί με το κλιματιστικό... Η εξωτερική μονάδα είναι σε σημείο χαμηλότερο από την εσωτερική, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να τα γυρνάει μέσα 

13 λεπτά πριν, Alexgianno είπε

Δεν είναι η αποχέτευση γιατί και στο προηγούμενο είχαμε αλλάξει αποχέτευση και συνέχιζε το ίδιο πράγμα... Γενικότερα, όταν ρίχνεις νερό στην αποχέτευση, βγαίνει κανονικά στον εξωτερικό σωλήνα 

Οι σωλήνες είναι καινούργιες, μπήκαν μαζί με το κλιματιστικό... Η εξωτερική μονάδα είναι σε σημείο χαμηλότερο από την εσωτερική, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να τα γυρνάει μέσα 

Έχεις θερμόμετρο να δεις με τι θερμοκρασία βγαίνει ο αέρας; Αν βγαίνει πχ με 5-6C, ίσως για αυτό σου κάνει υγροποιήσεις; Πόση υγρασία έχεις στον χώρο; Επίσης έχεις δοκιμάσει να το δουλέψεις σε λίγο υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα;

17 λεπτά πριν, Alexgianno είπε

Μπορείς να ανεβάσεις φώτο να δούμε πως είναι η εξωτερική εγκατάσταση και αν έχουν γίνει όλα όπως πρέπει; Φαντάσου πόσα κλιματιστικά έχουν μπει και από επάνω είναι πλάκα.... να πεις ότι το είχαν κολλήσει κιόλας, βλέπω τουλάχιστον 20 πόντους.

Μπορεί κάποιος με atxc35D ή ftxc35d να δει αν στην εξωτερική μονάδα πάνω και προς τα δεξιά μπαίνει ελαφρώς προς τα μέσα το σασί, και στην πάνω δεξιά γωνία αν είναι στραβό ή ίσιο το κούμπωμα; Στο δικό μου μπαίνει προς τα μέσα και είναι στραβό, και ελπίζω να μην έχει φάει στραπατσο. 

1 ώρα πριν, akiskar123 είπε

Το σπιτι ειναι 65τμ.το κλιματιστικο μπηκε ακριβως στην ιδια θεση οπου ηταν το παλιο(18αρι carrier του 1999 η του 2000)ειπα παραπανω οτι πηρα ενα erai 18αρι.

Η κανονικη μου χρηση τοσα χρονια ειναι ιδια  πανω κατω ως προς την καταναλωση τι καιω κτλ
Ενδεικτικα σου βαζω περυσι εκκαθαριστικο πριν ανοιξω το παλιο κλιματιστικο και εκκαθαριστικο μετα,λογω του κλιματιστικου εκαψα περιπου 300kwh παραπανω

Εφετος του ιουνιο με την συνηθισμένη μου χρηση στο σπιτι συν 5 6 ημερες ανοιγμα το παλιο κλιματιστικο,2 ανεμιστηρες να καινε σχεδον ολη μερα κ εναν ιονιστη,ενα μαγειρεμα την ημερα γενικα οτι εκανα παντα εκαψα 232kwh...

Απο προχθες που περασα το νεο κλιματιστικο εκαψα 64kwh σε ολο το σπιτι δλδ 32kwh την ημερα δλδ μεχρι τελος του ιουλιου θα εχω καψει αλλες 640kwh συνολο 680kwh για 21 ημερες απο 10/07 εως 31/07 κ αν το ειχα απο τις αρχες του μηνα θα ηταν 900 κατι kwh ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ...οσο δηλαδη εκαιγα σε ενα 4 μηνο περιπου...

Σορρυ αλλα αυτο δεν μου φαινεται φυσιολογικο,ολα τα προηγουμενα ετη με το παλιο κλιματιστικο απο τις 200kwh που εκαιγα πηγαινα περιπου 100-130kwh παραπανω  το μηνα δλδ κοντα στις 300 το 4μηνο κοντα στις 1100-1200 kwh και τωρα με το νεο κλιματιστικο μιλαμε για 900khw σε ενα μηνα.

image.png.cdf6dd0e2571b7c26c7d9aa53ad85b93.png

image.png

Δηλαδή προσπαθείς να ψύξεις με 18αρι 65τμ σπιτι;

Τι θερμοκρασία το βαζεις; Τι θερμοκρασία πετυχαίνει και σε πόση ώρα; Έχει κουμπί στο χειρηστηριο που βλέπεις την θερμοκρασία και την υγρασία πάνω στην πρόσοψη.  Αν δηλαδή το βαζεις στους 23 και μετά περιμένεις να σου κάνει οικονομία μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν τα κλιματιστικά.

Αν δεν βαλεις κάποιον μετρητή να δεις τι καίει ότι και να πούμε εμείς είναι άσκοπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...