Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Αν είναι μετά την αλλαγή της πλακέτας νομίζω πως θα έπρεπε να το αναφέρεις κι αυτό επειδή πολλοί ακόμα και με σωστή εγκατάσταση θα βλέπουν την αριστερή εικόνα στο κλιματιστικό τους...

Η αλλαγή πλακέτας είχε γίνει νωρίτερα και διόρθωσε εν μέρει το πρόβλημα και έκανα εκ νέου εγκατάσταση γιατι του liakjim που κι αυτος άλλαξε πλακέτα δεν είχε την εικόνα του δικού μου , εμενα έστρωσε όπως έπρεπε  μετά την αντλία κενού 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, dimostr είπε

Θα δείτε την συνολική εικόνα όταν το κλιματιστικό δουλέψει σε πολλά σενάρια και όχι ακόμα που ίσως τα φορτία που καλείται να διαχειριστεί είναι τέτοια που δε του επιτρέπουν πιο ομαλή λειτουργία , σε κάποιο σημείο όλα θα κάνουν ον οφφ το θέμα είναι όταν οι συνθήκες και η συχνότητα δε δικαιολογούν τα απανωτά ον οφφ , στο γράφημα που ανέβασα δεν είχε λόγο να κάνει ον οφφ το κλιματιστικό τα έκανε λόγο κακής εγκατάστασης 

Τα συνεχή spikes τα έκανε τον Ιούλιο/Αυγούστο με εξωτερική 36c-38c και ζητούσα 26c-28c. Δεν το έχω δει σε θέρμανση γιατί δεν λειτουργεί. 

Οπότε, όταν με το καλό το φτιάξουν για θέρμανση, θα ανεβάσω τα διαγράμματα για να δούμε εάν λειτουργεί όπως πρέπει.

Θα αποσυνδέσουν τούς χαλκοσωλήνες και μετά πρέπει να τα πλύνουν με άζωτο ( ; ) πριν βάλουν την αντλία κενού; Γιατί την προηγούμενη φορά απλά έβαλαν την αντλία κενού.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες 

23 λεπτά πριν, dimostr είπε

Θα δείτε την συνολική εικόνα όταν το κλιματιστικό δουλέψει σε πολλά σενάρια και όχι ακόμα που ίσως τα φορτία που καλείται να διαχειριστεί είναι τέτοια που δε του επιτρέπουν πιο ομαλή λειτουργία , σε κάποιο σημείο όλα θα κάνουν ον οφφ το θέμα είναι όταν οι συνθήκες και η συχνότητα δε δικαιολογούν τα απανωτά ον οφφ , στο γράφημα που ανέβασα δεν είχε λόγο να κάνει ον οφφ το κλιματιστικό τα έκανε λόγο κακής εγκατάστασης 

Τα έκανε πριν πιάσει τη ζητούμενη θερμοκρασία? 

1 λεπτό πριν, GiannisSol είπε

Τα έκανε πριν πιάσει τη ζητούμενη θερμοκρασία? 

Η ουσία είναι να μην κάνει ον οφφ όταν πιάσει τη ζητούμενη και να  μπορεί μέσω του ινβερταρισματος να κρατήσει χαμηλή κατανάλωση και θερμοκρασία στόχο , οποτε over all τα ον οφφ πρέπει να μπορεί όσο γίνεται το κλιματιστικό να τα αποφεύγει , αυτό γίνεται με σωστη διαστασιολογηση , καλη εγκατάσταση από μέρους μας και θα τα καταφέρει το κλιματιστικό στην πλειοψηφία χρόνου λειτουργίας εαν έχει καλό προγραμματισμό η πλακέτα του 

@intruder99 απο ο, τι θυμάμαι έλεγε 30 μέρες για παράδοση, επομένως λογικά δεν έχει στοκ, εσύ κάνεις παραγγελία και θα σου πουν ότι δεν υπάρχει και θα σου προτείνουν άλλο πιο ακριβό. Τουλάχιστον έτσι είχαν κάνει σε εμένα από άλλο μαγαζί που έδινε διαθεσιμότητα 30 ημέρες. 

Από ο,τι θυμάμαι δεν είναι στην λίστα της tclgreece.gr με τα μαγαζιά που δεν παρέχουν την 10ετη εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, intruder99 είπε

Η εταιρεία Makris Services είναι έμπιστη για αγορά κλιματιστικού; Γιατί βλέπω τιμές κάτω από 250€ σε κλιματιστικά TCL ή AUX και προβληματίζομαι.

θα ρωτησεις την αντιπροσωπια αν ειναι συνεργατης τους , δηλαδη αν τους στελνει προιοντα. Αν οχι , τοτε ειναι δικη τους εισαγωγη και η εγγυηση ειναι δικη τους σε συνεργασια με τον χονδρεμπορα του εξωτερικου που συνεργαζονται . Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο, μερικες εταιριες το δουλεουν σωστα και τιμια το θεμα εγγυησης, αλλα δεν ειναι ο κανονας δυστηχως. 

Επεξ/σία από GiannisSol

48 λεπτά πριν, efib είπε

@intruder99 απο ο, τι θυμάμαι έλεγε 30 μέρες για παράδοση, επομένως λογικά δεν έχει στοκ, εσύ κάνεις παραγγελία και θα σου πουν ότι δεν υπάρχει και θα σου προτείνουν άλλο πιο ακριβό. Τουλάχιστον έτσι είχαν κάνει σε εμένα από άλλο μαγαζί που έδινε διαθεσιμότητα 30 ημέρες. 

Από ο,τι θυμάμαι δεν είναι στην λίστα της tclgreece.gr με τα μαγαζιά που δεν παρέχουν την 10ετη εγγύηση.

Δεν έχω θέμα να περιμένω 30 ημέρες, αρκεί στο τέλος να μην ακυρώσουν την παραγγελία. Θα τους καλέσω αύριο να δω τι θα μου πουν περί διαθεσιμότητας.

34 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

θα ρωτησεις την αντιπροσωπια αν ειναι συνεργατης τους , δηλαδη αν τους στελνει προιοντα. Αν οχι , τοτε ειναι δικη τους εισαγωγη και η εγγυηση ειναι δικη τους σε συνεργασια με τον χονδρεμπορα του εξωτερικου που συνεργαζονται . Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο, μερικες εταιριες το δουλεουν σωστα και τιμια το θεμα εγγυησης, αλλα δεν ειναι ο κανονας δυστηχως. 

Στην σελίδα tclgreece.gr στην καρτέλα "Συνεργάτες" βλέπω να συμπεριλαμβάνονται. Παρ' όλα αυτά λες να επικοινωνήσω με την TCL για σιγουριά;

9 λεπτά πριν, intruder99 είπε

Δεν έχω θέμα να περιμένω 30 ημέρες, αρκεί στο τέλος να μην ακυρώσουν την παραγγελία. Θα τους καλέσω αύριο να δω τι θα μου πουν περί διαθεσιμότητας.

Στην σελίδα tclgreece.gr στην καρτέλα "Συνεργάτες" βλέπω να συμπεριλαμβάνονται. Παρ' όλα αυτά λες να επικοινωνήσω με την TCL για σιγουριά;

Αμα το εχουν στη λιστα στο σαιτ τους εισαι οκ. Ειναι επισημος μεταπωλητης. Μεγαλη προσοχη στον εγκαταστατη, βρες καλυτερα μονος σου καποιον σωστο. 

9 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να δει κάποιος πριν την αγορά ώστε να καταλάβει ότι ένα κλιματιστικό συμπεριφέρεται σαν τα παραπάνω μοντέλα ;

Υποτίθεται είναι στα χαρακτηριστικά. Αλλά τα κινέζικα δεν τα τηρούν.

image.png.9942c9fa9923743cea871c6612384663.png

image.png.958e74722ab2a4e1cbe1195572bc7266.png

8 ώρες πριν, sap00 είπε

έχετε δει καθόλου διάγραμμα καταναλώσεων από 24άρι perfera? 

Δεν νομίζω.

Θα στοιχημάτιζα ότι είναι γύρω από τα 300W σε θέρμανση ως ελάχιστα πάντα

image.png.50053951fe38a5caffcda1a4f6e0add0.png

8 ώρες πριν, transport_planner είπε

Αυτά τα δύο κλιματιστικά είναι φασόν AUX?

Ναι

6 ώρες πριν, dimostr είπε

Ένα παράδειγμα του πως επηρεάζει ο χώρος τοποθέτησης την λειτουργία του κλιματιστικού , ενώ το κλιματιστικό μπορεί να κατέβει και να κάτσει σε χαμηλά watt ο περιορισμός χώρου το εμποδίζει κάνοντας αρκετά on off όταν αυτό βρίσκεται σε οριακές συνθήκες θερμοκρασιών 

IMG_0587.jpeg

Δεν είναι 100W. Απλά δεν μπορεί να πιάσει τις ενδιάμεσες τιμές η tapo.

Θα έλεγα να μην ανεβάζεις τέτοια διαγράμματα γιατί είναι παραπληροφόρηση.

6 ώρες πριν, mdkamael είπε

Για ρίξτε μια μάτια τσακάλια μου στη συγκεκριμένη εγκατάσταση ... είχε γίνει από τον επίσημο γνωστό αντιπρόσωπο της mitsubishi στα Ιωαννινα σε μοναδα που ενδεχομενως θα αλλαχτει, κυριως για θερμανση - μετα απο ωρες αναγνωσης των προηγουμενων σελιδων, μονο εμενα μου φαινεται ''καπως περιεργη'' ? ( απουσια κουλουρας και επαρκους μηκους σωληνα που συνδεει εσωτερικη-εξωτερικη μοναδα, ιδιο επιπεδο τοποθετησης σε υψος εξωτερικη με εσωτερικη, εσωτερικη πολυ κοντα στο ταβανι )

20241020_151002.jpgimage.jpeg.f4b0c401bf600a414f0ea1fe05eda70f.jpeg

Screenshot_20241020_152954_Gallery.jpg

Screenshot_20241020_153112_Gallery.jpg

Για κλάματα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα έλεγα να μην ανεβάζεις τέτοια διαγράμματα γιατί είναι παραπληροφόρηση.

Είναι 10 λεπτά μια χαρά τα πιάνει , παραπληροφόρηση είναι άλλο πράγμα όπως μερικά που λες εσυ αλλα δε βαριέσαι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος απλά εσυ μερικα τα κανεις επανηλειμμένα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Haha 1

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είναι 10 λεπτά μια χαρά τα πιάνει , παραπληροφόρηση είναι άλλο πράγμα όπως μερικά που λες εσυ αλλα δε βαριέσαι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος απλά εσυ μερικα τα κανεις επανηλειμμένα 

Τα @@ μου πιάνει. 

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Τα @@ μου πιάνει. 

Αυτό ακριβώς είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα παραπληροφόρησης , επειδή δε μπορείς να καταλάβεις τι πιάνει απλά πετάς μια μ@…ια

6 ώρες πριν, dimostr είπε

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θα βάλω μια φωτογραφία λειτουργίας από το ίδιο κλιματιστικό με λειτουργία την ίδια μέρα και με μόνη διαφορά την *χρηση αντλίας κενου* του όπως έπρεπε 

IMG_0282.webp

Έγινε ανάκτηση - κενό και πλήρωση με καινούριο; Δεν νομίζω. Στο πως ινβερτάρει ένα κλιματιστικό παίζει ρόλο η μάρκα, η τοποθέτηση εσωτερικής και τέλος οι απώλειες του χώρου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...