Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Το πολύ on-off έχω την εντύπωση ότι κάνει ζημιά και στον συμπιεστή και στα παρελκόμενα του.

Πολύς κόσμος επίσης μπορεί να μην θέλει το κλιματιστικό να βγάζει οριακά χλιαρό (γιατί στα χαμηλά βατ, είναι κι αυτό ένας κίνδυνος). Ίσως γι' αυτό οι κατασκευαστές δεν υιοθετούν εύκολα τέτοιες πρακτικές.

Απ την άλλη κάποιος το είπε και πέρασε λίγο στο ντούκου, μπορεί μια on-off συμπεριφορά (κάπως ελεγχόμενη) να βγάλει χαμηλή κατανάλωση στο 24ωρο.

Η φιλοσοφία εδώ είναι πάντως χαμηλά kW στο θερμό. Τα υψηλά kW στο μεσαίο θεωρούνται μπόνους άραγε;

image.png.d603deeed95f6b752286c04523b499e4.png

Στο Mitsubishi ισχύει ότι βγάζει χαμηλή κατανάλωση παρόλα τα on-off . Το βλέπω από την ωριαία ένδειξη στην πρίζα tapo ,παιζει στα 120-150 watt. Τα οff γίνονται από τα 250 watt περίπου .

26 λεπτά πριν, efib είπε

Τους έστειλα email, και στην Daikin Europe μπας και πιέσω καταστάσεις και επιτέλους εξυπηρέτηθω σωστά. 

Μεγάλη απογοήτευση. Δεν δουλεύει σωστά και είμαι συνέχεια με το άγχος αν θα χαλάσει όταν το χρειάζομαι.

Από το κατάστημα δεν περίμενω κάτι' έκανα καταγγελία στον ΣτΚ αλλά εδώ είναι ελλαντα και δεν του έκαναν τίποτα, μάλιστα δεν απαντάει πια στα email ο ΣτΚ. Λέω να κάνω άλλη μια καταγγελία και να βάλω το νέο σκηνικό.

@liakjimναι, την εσωτερική μονάδα άλλαξαν τελείως. Έγραφα γρήγορα και δεν το πρόσεξα.

@Klausx Δυστυχώς, αγόρασα καινούργιο μηχάνημα και έχω refurbished. Θα πιέσω την Daikin για αντικατάσταση και για έξτρα εγγύηση, γιατί τι θα γίνει όταν λήξει η εγγύηση και το πρόβλημα παρουσιαστεί πάλι; Αυτό είναι που με προβληματίζει, γιατί πες θα λυθεί βραχυπρόθεσμα.

Εάν μπορούσα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, θα έπαιρνα ένα Toshiba yukai, αλλά δυστυχώς το κωλομαγαζο απειλεί για μηνύσεις και δικαστήρια επειδή ζητάω να γίνουν τα νόμιμα. Πλήρης απογοήτευση.

Μη σκας για το ότι έχεις επισκευασμένο μηχάνημα , το θέμα είναι να είναι πλήρως λειτουργικό.  

Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους αν θες όταν το φτιάξεις βάλτο να το πουλήσεις και πάρε το yukai . 

Αν και νομίζω σύντομα η Daikin θα σου δώσει λύση. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, chemkyr είπε

τα on off μπορει να οφειλονται και στην υπερδιαστασιολογηση. Στο εξωτερικο κυκλοφορουν και 7αρακια και νομιζω και 5αρακια. Εδω 9, 12, 18 κλπ.

Αυτο το δοκιμαζεις ευκολα ανοιγοντας τις πορτες του χωρου που βρισκεται το κλιματιστικο. Σε αυτη τη περιπτωση που δοκιμασα αυξηθηκαν τα watt πριν το off.

Ένα παράδειγμα του πως επηρεάζει ο χώρος τοποθέτησης την λειτουργία του κλιματιστικού , ενώ το κλιματιστικό μπορεί να κατέβει και να κάτσει σε χαμηλά watt ο περιορισμός χώρου το εμποδίζει κάνοντας αρκετά on off όταν αυτό βρίσκεται σε οριακές συνθήκες θερμοκρασιών 

IMG_0587.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ρίξτε μια μάτια τσακάλια μου στη συγκεκριμένη εγκατάσταση ... είχε γίνει από τον επίσημο γνωστό αντιπρόσωπο της mitsubishi στα Ιωαννινα σε μοναδα που ενδεχομενως θα αλλαχτει, κυριως για θερμανση - μετα απο ωρες αναγνωσης των προηγουμενων σελιδων, μονο εμενα μου φαινεται ''καπως περιεργη'' ? ( απουσια κουλουρας και επαρκους μηκους σωληνα που συνδεει εσωτερικη-εξωτερικη μοναδα, ιδιο επιπεδο τοποθετησης σε υψος εξωτερικη με εσωτερικη, εσωτερικη πολυ κοντα στο ταβανι )

20241020_151002.jpgimage.jpeg.f4b0c401bf600a414f0ea1fe05eda70f.jpeg

Screenshot_20241020_152954_Gallery.jpg

Screenshot_20241020_153112_Gallery.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
  • Sad 1
  • Haha 1

51 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Για ρίξτε μια μάτια τσακάλια μου στη συγκεκριμένη εγκατάσταση ... είχε γίνει από τον επίσημο γνωστό αντιπρόσωπο της mitsubishi στα Ιωαννινα σε μοναδα που ενδεχομενως θα αλλαχτει, κυριως για θερμανση - μετα απο ωρες αναγνωσης των προηγουμενων σελιδων, μονο εμενα μου φαινεται ''καπως περιεργη'' ? ( απουσια κουλουρας και επαρκους μηκους σωληνα που συνδεει εσωτερικη-εξωτερικη μοναδα, ιδιο επιπεδο τοποθετησης σε υψος εξωτερικη με εσωτερικη, εσωτερικη πολυ κοντα στο ταβανι )

20241020_151002.jpgimage.jpeg.f4b0c401bf600a414f0ea1fe05eda70f.jpeg

Screenshot_20241020_152954_Gallery.jpg

Screenshot_20241020_153112_Gallery.jpg

Αυτό αν δε κάνω λάθος δεν είναιinverter οποτε εαν πρόκειται να βάλεις πάλι από τον συγκεκριμένο και συνεχίζει να ακολουθεί αυτά που ήξερε και όχι αυτά που πρέπει για ένα inverter κλιματιστικό τότε να το ξανασκεφτείς από ποιον θα αγοράσεις 

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αυτό αν δε κάνω λάθος δεν είναιinverter οποτε εαν πρόκειται να βάλεις πάλι από τον συγκεκριμένο και συνεχίζει να ακολουθεί αυτά που ήξερε και όχι αυτά που πρέπει για ένα inverter κλιματιστικό τότε να το ξανασκεφτείς από ποιον θα αγοράσεις 

Σιγουρακι Inverter - το μοντέλο είναι το  msz-ga71va. Aρα επιβεβαιώθηκαν οι ενδοιασμοί μου και επίσημα. 

2 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Στο Mitsubishi ισχύει ότι βγάζει χαμηλή κατανάλωση παρόλα τα on-off . Το βλέπω από την ωριαία ένδειξη στην πρίζα tapo ,παιζει στα 120-150 watt. Τα οff γίνονται από τα 250 watt περίπου .

Μη σκας για το ότι έχεις επισκευασμένο μηχάνημα , το θέμα είναι να είναι πλήρως λειτουργικό.  

Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους αν θες όταν το φτιάξεις βάλτο να το πουλήσεις και πάρε το yukai . 

Αν και νομίζω σύντομα η Daikin θα σου δώσει λύση. 

Αυτή την στιγμή παίζει καινούργιο στα 540€, να το βάλω πόσο; 350€; Και η απεγκατασταση 45€. Δηλαδή θα χάσω πολλά χρήματα για μηχάνημα 4 μηνών που έχει λειτουργήσει 35 μέρες. 

Ελπίζω να βρεθεί οριστική λύση με την Daikin.

Θα ενημερώσω το νήμα για να ξέρουμε όλοι τι αντιμετώπιση έχουμε ως καταναλωτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Σιγουρακι Inverter - το μοντέλο είναι το  msz-ga71va. Aρα επιβεβαιώθηκαν οι ενδοιασμοί μου και επίσημα. 

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θα βάλω μια φωτογραφία λειτουργίας από το ίδιο κλιματιστικό με λειτουργία την ίδια μέρα και με μόνη διαφορά την *χρηση αντλίας κενου* του όπως έπρεπε 

IMG_0282.webp

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

49 λεπτά πριν, dimostr είπε

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θα βάλω μια φωτογραφία λειτουργίας από το ίδιο κλιματιστικό με λειτουργία την ίδια μέρα και με μόνη διαφορά την *χρηση αντλίας κενου* του όπως έπρεπε 

IMG_0282.webp

Μετά την κόκκινη γραμμή τι έχει συμβεί και λειτουργεί γραμμικά ;

1 ώρα πριν, dimostr είπε

IMG_0282.webp

Στο δικό μου, με αντλία κενού που έβαλε και το συνεργείο της Daikin όταν ήρθε για την αντικατάσταση, βλέπω την εικόνα στα αριστερά με συνεχή spikes...

Άρα η μη χρήση αντλίας κενού προκαλεί αμεσα τραγικα αποτελέσματα στην απόδοση του μηχανήματος και όχι μόνο μακροπρόθεσμη βλάβη στο συμπιεστή.

8 στις 10 εγκαταστάσεις είναι χωρίς αντλία κενού ....

11 λεπτά πριν, efib είπε

Στο δικό μου, με αντλία κενού που έβαλε και το συνεργείο της Daikin όταν ήρθε για την αντικατάσταση, βλέπω την εικόνα στα αριστερά με συνεχή spikes...

Θα δείτε την συνολική εικόνα όταν το κλιματιστικό δουλέψει σε πολλά σενάρια και όχι ακόμα που ίσως τα φορτία που καλείται να διαχειριστεί είναι τέτοια που δε του επιτρέπουν πιο ομαλή λειτουργία , σε κάποιο σημείο όλα θα κάνουν ον οφφ το θέμα είναι όταν οι συνθήκες και η συχνότητα δε δικαιολογούν τα απανωτά ον οφφ , στο γράφημα που ανέβασα δεν είχε λόγο να κάνει ον οφφ το κλιματιστικό τα έκανε λόγο κακής εγκατάστασης 

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Θα δείτε την συνολική εικόνα όταν το κλιματιστικό δουλέψει σε πολλά σενάρια και όχι ακόμα που ίσως τα φορτία που καλείται να διαχειριστεί είναι τέτοια που δε του επιτρέπουν πιο ομαλή λειτουργία , σε κάποιο σημείο όλα θα κάνουν ον οφφ το θέμα είναι όταν οι συνθήκες και η συχνότητα δε δικαιολογούν τα απανωτά ον οφφ , στο γράφημα που ανέβασα δεν είχε λόγο να κάνει ον οφφ το κλιματιστικό τα έκανε λόγο κακής εγκατάστασης 

Αν είναι μετά την αλλαγή της πλακέτας νομίζω πως θα έπρεπε να το αναφέρεις κι αυτό επειδή πολλοί ακόμα και με σωστή εγκατάσταση θα βλέπουν την αριστερή εικόνα στο κλιματιστικό τους...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...