Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καμία σχέση. Το perfera μπορεί να πέσει στα μισά. Έχουμε δει διαγράμματα εδώ μέσα στα 65-70W σε ψύξη και θέρμανση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο 9άρι στην αγορά, τουλάχιστον για κλίμα Ελλάδας (δεν ξέρω για πιο ψυχρά μέρη).

Εννοω στο σχημα της καταναλωσης . Η συναρτηση ισχυος εχει τον ιδιο "τυπο"  f(x) αλλα διαφορετικα "ακροτατα" min , max. Το θεμα ειναι να ειναι ενεργειακα "παραγωγισιμη" και σαφως "συνεχης" χωρις on offs δηλαδη  σε ολο το διαστημα ορισμου t (0, infinitive) 😂😂😂

• Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Εννοω στο σχημα της καταναλωσης . Η συναρτηση ισχυος εχει τον ιδιο "τυπο"  f(x) αλλα διαφορετικα "ακροτατα" min , max. Το θεμα ειναι να ειναι ενεργειακα "παραγωγισιμη" και σαφως "συνεχης" χωρις on offs δηλαδη  σε ολο το διαστημα ορισμου t (0, infinitive) 😂😂😂

Με ταξίδεψες στο όμορφο 1996!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Καθίστε λίγο κινεζάκια να σας δείξουμε πως γίνεται .

Διάγραμμα από το 24άρι asyg24kmta

image.png.9a05b62238e68b94079020eb3be86354.png

Δίπλα στα κινεζάκια βαλε και μερικά γιαπωνεζακια . 

Αυτή τη συμπεριφορά που έχει το Fujitsu σου είναι η ιδανική . Έχουμε από άλλα μοντέλα Fujitsu feedback ότι συμπεριφέρονται έτσι ;

1 ώρα πριν, liakjim είπε

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Επεξ/σία από GiannisSol

Μόλις τώρα, GiannisSol είπε

Δίπλα στα κινεζάκια βαλε και μερικά γιαπωνεζακια . 

Αυτή τη συμπεριφορά που έχει το Fujitsu σου είναι η ιδανική . Έχουμε από άλλα μοντέλα Fujitsu feedback ότι συμπεριφέρονται έτσι ;

Έχουμε από το δικό μου παλιό asyg24klca το οποίο έπαιζε ελάχιστα λίγο παραπάνω στα 210W και έχουμε το asyg18kmte το οποίο παίζει στα 90W. 

Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο. 

17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχουμε από το δικό μου παλιό asyg24klca το οποίο έπαιζε ελάχιστα λίγο παραπάνω στα 210W και έχουμε το asyg18kmte το οποίο παίζει στα 90W. 

Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο. 

Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να δει κάποιος πριν την αγορά ώστε να καταλάβει ότι ένα κλιματιστικό συμπεριφέρεται σαν τα παραπάνω μοντέλα ;

16 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να δει κάποιος πριν την αγορά ώστε να καταλάβει ότι ένα κλιματιστικό συμπεριφέρεται σαν τα παραπάνω μοντέλα ;

Το ενεργειακό ταμπελάκι να ΜΗΝ έχει στη θερμή ζώνη μεγαλύτερο νούμερο από αυτό στη μέση ζώνη 

12 ώρες πριν, efib είπε

@Specs Μου είπαν ότι είναι σφάλμα επικοινωνίας λόγω προβλήματος στην πλακέτα της εσωτερικής μονάδας, για αυτό και άλλαξαν ολόκληρη την εξωτερική μονάδα, και για παν ενδεχόμενο άλλαξαν την πλακέτα της εξωτερικής. 

Δοκίμασα ξανά σε ψύξη και δουλεύει κανονικά, οπότε ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό αυτή την φορά. Με προβληματίζει ότι από την αρχή είχε πρόβλημα το οποίο επιμένει, και το τι θα συμβεί όταν θα λήξει η εγγύηση.

Προφανώς και με το κωλομαγαζο δεν πρόκειται να πάρω τα λεφτά μου πίσω. 1000 φορές να το είχα αγοράσει από Κωτσόβολο κλπ, θα τα είχα πάρει πίσω χωρίς πολλά-πολλα και θα είχε κοστίσει και λιγότερο.

Από την κατανάλωση έχω πολύ καλές εντυπώσεις, καμία σχέση με τα toyotomi, αλλά όλο χαλάει, και ευτυχώς που το τσεκαρα νωρίς.

7 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν ήταν παρτίδα θα είχε βουίξει ο τόπος. Ίσως είναι και η πρώτη φορά που ακούμε βλάβη σε Daikin, τουλάχιστον προσωπικά δεν θυμάμαι. Θα έλεγα μεμονωμένη περίπτωση. Για να δούμε τι θα γίνει. 

Την εσωτερική μάλλον θα εννοείς ότι άλλαξαν. 

Για να μην αλλάζει σε θέρμανση μήπως φταίει η τετραοδη; @Klausx τι λες;

Έλεγχο στο πηνίο πρώτα αν το γυρνάει θέρμανση και συνεχίζει να βγάζει ψύξη και μετά στην τετραοδη. Αν και προτείνω να προσπαθήσει για αντικατάσταση.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Καμία σχέση. Το perfera μπορεί να πέσει στα μισά. Έχουμε δει διαγράμματα εδώ μέσα στα 65-70W σε ψύξη και θέρμανση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο 9άρι στην αγορά, τουλάχιστον για κλίμα Ελλάδας (δεν ξέρω για πιο ψυχρά μέρη).

έχετε δει καθόλου διάγραμμα καταναλώσεων από 24άρι perfera? 

10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το ενεργειακό ταμπελάκι να ΜΗΝ έχει στη θερμή ζώνη μεγαλύτερο νούμερο από αυτό στη μέση ζώνη 

Εννοείς το Scop η τα Kw ?

18 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτό έχει καταρριφθεί από το Mitsubishi μου που έχω ανεβάσει παραπάνω που κάνει κανονικότατα on-off. Καθώς και από το Daikin του φίλου παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Αυτό έχει καταρριφθεί από το Mitsubishi μου που έχω ανεβάσει παραπάνω που κάνει κανονικότατα on-off. Καθώς και από το Daikin του φίλου παραπάνω.

Άλλο κάνω on off υπό συνθήκες και σε ορισμένο χρόνο και άλλο πράγμα κάνω on off από τα 600-1200 watt είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και δεν έχει καταρριφθεί τίποτα 

4 χρόνια το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο και το έχουμε εξηγήσει με χίλιους τρόπους και όλα τα πιθανά σενάρια θερμοκρασιών που συμβαίνει 

το Daikin που λες εννοείς το δικό μου ;

21 λεπτά πριν, nimik είπε

Εννοείς το Scop η τα Kw ?

Τα kw

Επεξ/σία από dimostr

8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Άλλο κάνω on off υπό συνθήκες και σε ορισμένο χρόνο και άλλο πράγμα κάνω on off από τα 600-1200 watt είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και δεν έχει καταρριφθεί τίποτα 

4 χρόνια το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο και το έχουμε εξηγήσει με χίλιους τρόπους και όλα τα πιθανά σενάρια θερμοκρασιών που συμβαίνει 

το Daikin που λες εννοείς το δικό μου ;

Τα kw

Nαι σωστά το δικό σου . 

Σίγουρα τα On off των ιαπωνικών είναι σε χαμηλά watt έναντι των κινεζων, αλλά δεν παυουν να είναι on off και δεν συγκρίνονται με μια γραμμική λειτουργία όπως το Fujitsu. 

12 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Ενημερωσε ξανα για τη βλαβη τωρα που εισαι εντος εγγυησης και παρε εγγραφο για αυτο , εχεις πεσει σε ελλατωματικη παρτιδα, πρεπει να δωθει οριστικη λυση απο τη daikin. 

Τους έστειλα email, και στην Daikin Europe μπας και πιέσω καταστάσεις και επιτέλους εξυπηρέτηθω σωστά. 

Μεγάλη απογοήτευση. Δεν δουλεύει σωστά και είμαι συνέχεια με το άγχος αν θα χαλάσει όταν το χρειάζομαι.

Από το κατάστημα δεν περίμενω κάτι' έκανα καταγγελία στον ΣτΚ αλλά εδώ είναι ελλαντα και δεν του έκαναν τίποτα, μάλιστα δεν απαντάει πια στα email ο ΣτΚ. Λέω να κάνω άλλη μια καταγγελία και να βάλω το νέο σκηνικό.

@liakjimναι, την εσωτερική μονάδα άλλαξαν τελείως. Έγραφα γρήγορα και δεν το πρόσεξα.

@Klausx Δυστυχώς, αγόρασα καινούργιο μηχάνημα και έχω refurbished. Θα πιέσω την Daikin για αντικατάσταση και για έξτρα εγγύηση, γιατί τι θα γίνει όταν λήξει η εγγύηση και το πρόβλημα παρουσιαστεί πάλι; Αυτό είναι που με προβληματίζει, γιατί πες θα λυθεί βραχυπρόθεσμα.

Εάν μπορούσα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, θα έπαιρνα ένα Toshiba yukai, αλλά δυστυχώς το κωλομαγαζο απειλεί για μηνύσεις και δικαστήρια επειδή ζητάω να γίνουν τα νόμιμα. Πλήρης απογοήτευση.

Το πολύ on-off έχω την εντύπωση ότι κάνει ζημιά και στον συμπιεστή και στα παρελκόμενα του.

Πολύς κόσμος επίσης μπορεί να μην θέλει το κλιματιστικό να βγάζει οριακά χλιαρό (γιατί στα χαμηλά βατ, είναι κι αυτό ένας κίνδυνος). Ίσως γι' αυτό οι κατασκευαστές δεν υιοθετούν εύκολα τέτοιες πρακτικές.

Απ την άλλη κάποιος το είπε και πέρασε λίγο στο ντούκου, μπορεί μια on-off συμπεριφορά (κάπως ελεγχόμενη) να βγάλει χαμηλή κατανάλωση στο 24ωρο.

Η φιλοσοφία εδώ είναι πάντως χαμηλά kW στο θερμό. Τα υψηλά kW στο μεσαίο θεωρούνται μπόνους άραγε;

image.png.d603deeed95f6b752286c04523b499e4.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...