Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, liakjim said:

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Συμπλήρωση Χ 2 το ερωτηματολόγιο σύμφωνα με τις οδηγίες του.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 700€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 9000BTUs λόγω υψηλής κατανάλωσης
  3. Επιθυμητό κατάστημα: PLAISIO
  4. Χρήση κλιματιστικού : 80% ψύξη / 20% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης(αλλα δεν αναβει πανω από μηνα το χειμωνα), υψηλη χρηση σε ψύξη (ΜΑΙΟ ΜΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ)
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : ΟΧΙ
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ΔΩΜΑΤΙΟ 16 ΤΜ
  8. Τοποθεσία ΖΩΓΡΑΦΟΥ με 38-42C το καλοκαίρι και 5C τον χειμώνα (https://penteli.meteo.gr/stations/vyronas/ Ο ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ)
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο, Α+++,  Eurovent.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις,, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή, το δωματιο είναι γωνιακο με διαμερισματα πανω κατω στο 1ο οροφο.
  11.  Αίσθηση του χώρου

Θερμικές Απώλειες

2334.18Watt

2007.40KCal/h

145.89Watt/m2

125.46KCal/h/m2

Επεξ/σία από madmikex
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, madmikex είπε
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 700€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 9000BTUs λόγω υψηλής κατανάλωσης
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης(αλλα δεν αναβει πανω από μηνα το χειμωνα), υψηλη χρηση σε ψύξη (ΜΑΙΟ ΜΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ)
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : ΟΧΙ
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ΔΩΜΑΤΙΟ 16 ΤΜ
  8. Τοποθεσία ΖΩΓΡΑΦΟΥ με 38-42C το καλοκαίρι και 5C τον χειμώνα (https://penteli.meteo.gr/stations/vyronas/ Ο ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ)
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο, Α+++,  Eurovent.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις,, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή, το δωματιο είναι γωνιακο με διαμερισματα πανω κατω στο 1ο οροφο.
  11.  Αίσθηση του χώρου

Θερμικές Απώλειες

2334.18Watt

2007.40KCal/h

145.89Watt/m2

125.46KCal/h/m2

Τέλειος! 

Το μεγάλο που είναι;

@madmikex

Για 9αρι https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948609

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, liakjim said:

Εκανα καποιες μετρησεις γιατι ειναι ενιαιος ο χωρος.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1300€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 18000 BTUs λόγω υψηλής κατανάλωσης και μη ομοιομορφης κατανομης θερμοκρασιας (κρυωνει/ζεσταινει μονο εκει που βγαινει ο αερας)
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης(αλλα δεν αναβει πανω από μηνα το χειμωνα), υψηλη χρηση σε ψύξη (ΜΑΙΟ ΜΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ)
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ΣΑΛΟΝΟΚΟΥΖΙΝΑ 34-38 ΤΜ
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, κουφώματα αλουμινίου με μονλα τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή, το δωματιο εχει μονο τη μια πλευρα εκτεθειμενη σε αερα με διαμερισματα πανω κατω και είναι στο 1ο οροφο.
  11. Αίσθηση του χώρου

Θερμικές Απώλειες

3198.09Watt

2750.36KCal/h

94.06Watt/m2

80.89KCal/h/m2

Επεξ/σία από madmikex
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, madmikex είπε

Εκανα καποιες μετρησεις γιατι ειναι ενιαιος ο χωρος.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1300€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 18000 BTUs λόγω υψηλής κατανάλωσης και μη ομοιομορφης κατανομης θερμοκρασιας
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης(αλλα δεν αναβει πανω από μηνα το χειμωνα), υψηλη χρηση σε ψύξη (ΜΑΙΟ ΜΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ)
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ΣΑΛΟΝΟΚΟΥΖΙΝΑ 34-38 ΤΜ
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, κουφώματα αλουμινίου με μονλα τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή, το δωματιο εχει μονο τη μια πλευρα εκτεθειμενη σε αερα με διαμερισματα πανω κατω και είναι στο 1ο οροφο.
  11. Αίσθηση του χώρου

Θερμικές Απώλειες

3198.09Watt

2750.36KCal/h

94.06Watt/m2

80.89KCal/h/m2

Δεν χρειάζεσαι 24αρι. 

Αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-18nxd6-i-o-klimatistiko-18-000-btu-h_3948676

Κρίμα που δεν δίνουν τα Fujitsu στην επιστροφή για να έπαιρνες το asyg18kmte. Είμαι σε φάση που θα σου έλεγα να κάνεις skip την τρέχουσα προσφορά για το 18αρι ώστε να πάρεις το Fujitsu σε μελλοντική προσφορά. Δυστυχώς θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ. 

ΥΓ Για το μικρό σου είπα πιο πάνω. 

Δημοσ.
36 minutes ago, liakjim said:

Δεν χρειάζεσαι 24αρι. 

Αυτό https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-18nxd6-i-o-klimatistiko-18-000-btu-h_3948676

Κρίμα που δεν δίνουν τα Fujitsu στην επιστροφή για να έπαιρνες το asyg18kmte. Είμαι σε φάση που θα σου έλεγα να κάνεις skip την τρέχουσα προσφορά για το 18αρι ώστε να πάρεις το Fujitsu σε μελλοντική προσφορά. Δυστυχώς θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ. 

ΥΓ Για το μικρό σου είπα πιο πάνω. 

Θα το σκεφτω μηπως παρω μονο το μικρο, εαν εχεις λιγο χρονο μπορεις να μου πεις τι διαφορες εχουν το all easy pro με το xtreme save και αν αξιζει τα 100 ευρω παραπανω στη τιμη, σε ευχαριστω!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, madmikex είπε

Θα το σκεφτω μηπως παρω μονο το μικρο, εαν εχεις λιγο χρονο μπορεις να μου πεις τι διαφορες εχουν το all easy pro με το xtreme save και αν αξιζει τα 100 ευρω παραπανω στη τιμη, σε ευχαριστω!

Μεγαλύτερη οικονομία σε χρήση, περισσότερα χαρακτηριστικά. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mindreader είπε

Για πειτε μια μεση τιμη, για συντηρηση οικιακου κλιματιστικου.

Της ξεπέτας ειναι 20-25 €. Για να γίνει σωστός καθαρισμός με ελεφαντάκι εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας (αν απαιτείται),  στοιχείων, φίλτρων, έλεγχος φρέον κλπ θες 40-50€. Έχεις και μία απόδειξη ότι έκανες service ώστε να την στείλεις στη εταιρεία (πχ η daikin την ζητάει για την ισχύ της εγγύησης και σε ενημερώνει τηλεφωνικά αν παρέλθει ο ένας χρόνος που απαιτείται συντήρηση)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, plasTOST said:

Της ξεπέτας ειναι 20-25 €. Για να γίνει σωστός καθαρισμός με ελεφαντάκι εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας (αν απαιτείται),  στοιχείων, φίλτρων, έλεγχος φρέον κλπ θες 40-50€. Έχεις και μία απόδειξη ότι έκανες service ώστε να την στείλεις στη εταιρεία (πχ η daikin την ζητάει για την ισχύ της εγγύησης και σε ενημερώνει τηλεφωνικά αν παρέλθει ο ένας χρόνος που απαιτείται συντήρηση)

Εκανα χτες, στα νεα κλιματιστικα (2023) daikin. 30 ευρω τη μοναδα μου πηρε. Καθαρισμα την ιδια τη μοναδα, αφαιρεση πλαστικων περιβληματων (καθαρισμα ψεκασμα μπροστα στα σιδερενια, σαν 'ψυκτρα' - δεν ξερω ορολογια), τα συμμαζεψε με την απο κατω φυσουνα, μου εδειξε τα 'μαυρα΄' στο μπαλκονι που δεν ηταν και πολλα γιατι δεν τα πολυδουλεψαμε τα κλιματιστικα-ωστοσο φαινονταν αρκετα, φυσικα επλυνε με ειδικο υγρο τα υπολοιπα κλπ.

Δεν του ζητησα και δεν εκανε ελεγχο φρεον, θεμα δεν ειχα, νεα ειναι.

Ρωτησα αν στο service κοιταζουν την εξωτερικη μοναδα, μου ειπε ποτε! Μονο αν τυχον υπαρχει προβλημα.

Μου ειπε, οτι αγοραζει το ειδικο υγρο που πρεπει (πχ 50 ευρω το 5 λιτρο-θελει αραιωση) κι οχι φτηνο-υγρα που παιρνουν αλλοι για να βγαινει ποσοτητα και τσαμπα, αλλα χωρις να γινεται δουλεια.

Φανηκε γνωστης, εχω ακουσει καλα λογια απο αλλους. Μου ειπε οτι πολλοι πελατες τον ειχαν κοψει επειδη ζητουσε 30 ευρω τη μοναδα.

Το ελεφαντακι πως ειναι, για να δω αν ειναι απο αυτα που ειχε μαζι του;

Φυσικα, πριν ερθει, του ειχα πει, οτι θελω να κοψει αποδειξεις, για να τις στειλω στην daikin, για την ισχυ της δεκαετους εγγυησης. Τωρα βεβαια, ανταλλαξα καμια 30αρια mail με τη daikin μεχρι να βγαλω ακρη περυσι, δεν ειχα ρωτησει αλλα δε νομιζω να γινεται να γραφει πανω στην αποδειξη serial number μοναδας κλπ. Πιστευω οτι κανονικες αποδειξεις να κανουν για την daikin, τι λετε;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, mindreader είπε

Φυσικα, πριν ερθει, του ειχα πει, οτι θελω να κοψει αποδειξεις, για να τις στειλω στην daikin, για την ισχυ της δεκαετους εγγυησης. Τωρα βεβαια, ανταλλαξα καμια 30αρια mail με τη daikin μεχρι να βγαλω ακρη περυσι, δεν ειχα ρωτησει αλλα δε νομιζω να γινεται να γραφει πανω στην αποδειξη serial number μοναδας κλπ. Πιστευω οτι κανονικες αποδειξεις να κανουν για την daikin, τι λετε;

Τους έστειλα απόδειξη και φωτό των S/N των κλιματιστικών που έκανα την συντήρηση απλά για επαλήθευση στο σύστημά τους καθώς είναι καταχωρημένα.

• Like 1
Δημοσ.
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Μπορείτε να μου δώσετε επιλογές στα 400-500, ~ 600, ~700 για να αποφασίσω αναλόγως; Αν γίνεται να καταλάβω και τις διαφορές
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Καινούριο κλιματιστικό (νομίζω 9000BTU)
  3. Επιθυμητό κατάστημαΚανένα
  4. Χρήση κλιματιστικού : 60% ψύξη / 40% θέρμανση (Βασικά δεν είμαι σίγουρος, ίσως καταλάβετε καλύτερα απ τις αλλες απαντήσεις)
  5. Συχνότητα χρήσης: Το κλιματιστικό θα είναι σε υπνοδωμάτιο σε σπίτι στο οποίο δεν ζω μόνιμα αλλά ταξιδεύω με γυναίκα και παιδί μερικές φορές τον χρόνο. Το χειμώνα το σπίτι κρυώνει πολύ και η θέρμανση δεν είναι αυτόνομη και δεν επαρκεί. Θέλω το κλιματιστικό να μπορεί να θερμαίνει καλά για καλό ύπνο με γυναίκα και μωρό παιδί. Το καλοκαίρι επίσης, ζεσταίνει πολύ αν και γενικότερα δεν μπορούμε να κοιμηθούμε με μόνιμο κλιματιστικό χειμώνα, αλλά ίσως δεν είχαμε ποτέ καλό κλιματιστικό, και ίσως με το μωρό να είναι ακόμη πιο σημαντικό. 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Υπάρχει πετρέλαιο αλλά δεν είναι αυτόνομο και έχει και θερμοστάτη σε άλλο διαμέρισμα το οποίο γενικότερα είναι πιο ζεστό γιατί είναι προστατευόμενο ενώ το δικό μου χτυπάει βορά και ανατολή απροστάτευτο.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ΔΩΜΑΤΙΟ 12 ΤΜ
  8. Τοποθεσία Παλαιό Φάληρο σύνορα με Άλιμο
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Δεν ξέρω από features πολλά, θέλω να είναι αθόρυβο και να έχει καλή ποιότητα αέρα και να είναι καλό για συνεχόμενη χρήση για ύπνο με καλό κλίμα. 
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν τα ξέρω και πολύ καλά όσο μπορώ τα έβαλα στις μετρήσεις κάτω.
  11.  Αίσθηση του χώρου: Ο χώρος έχει ήδη ένα κλιματιστικό το οποίο θέλω να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο (που δεν έχει κλιματιστικό) και να μπεί το καινούριο στο υπνοδωμάτιο. Παρακαλώ πείτε μου τί πρέπει να προσέξω με τις εγκαταστάσεις/αλλαγές κλπ για να γίνει σωστή δουλειά.

Σας ευχαριστώ!

Θερμικές Απώλειες (μπορεί και να τα χω κάνει θάλασσα με αυτό...)

5122.34 Watt

4405.21KCal/h

426.86Watt/m2

367.10KCal/h/m2

Δημοσ.
23 hours ago, liakjim said:

Έχεις συμπληρώσει παλιά το ερωτηματολόγιο κάπου;

Ναι εδώ. Έβγαλα 22κ απώλειες σε ΒΤΥ. Μεγάλος ενιαίος χώρος (σαλόνι) με συρόμενη πόρτα προς κουζίνα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ναι εδώ. Έβγαλα 22κ απώλειες σε ΒΤΥ. Μεγάλος ενιαίος χώρος (σαλόνι) με συρόμενη πόρτα προς κουζίνα.

Ναι, αν δεν φτάνει το 18άρι KMTA, τράβα 22άρι edge white.

6 ώρες πριν, Babis_allos είπε
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Μπορείτε να μου δώσετε επιλογές στα 400-500, ~ 600, ~700 για να αποφασίσω αναλόγως; Αν γίνεται να καταλάβω και τις διαφορές
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.: Καινούριο κλιματιστικό (νομίζω 9000BTU)
  3. Επιθυμητό κατάστημαΚανένα
  4. Χρήση κλιματιστικού : 60% ψύξη / 40% θέρμανση (Βασικά δεν είμαι σίγουρος, ίσως καταλάβετε καλύτερα απ τις αλλες απαντήσεις)
  5. Συχνότητα χρήσης: Το κλιματιστικό θα είναι σε υπνοδωμάτιο σε σπίτι στο οποίο δεν ζω μόνιμα αλλά ταξιδεύω με γυναίκα και παιδί μερικές φορές τον χρόνο. Το χειμώνα το σπίτι κρυώνει πολύ και η θέρμανση δεν είναι αυτόνομη και δεν επαρκεί. Θέλω το κλιματιστικό να μπορεί να θερμαίνει καλά για καλό ύπνο με γυναίκα και μωρό παιδί. Το καλοκαίρι επίσης, ζεσταίνει πολύ αν και γενικότερα δεν μπορούμε να κοιμηθούμε με μόνιμο κλιματιστικό χειμώνα, αλλά ίσως δεν είχαμε ποτέ καλό κλιματιστικό, και ίσως με το μωρό να είναι ακόμη πιο σημαντικό. 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Υπάρχει πετρέλαιο αλλά δεν είναι αυτόνομο και έχει και θερμοστάτη σε άλλο διαμέρισμα το οποίο γενικότερα είναι πιο ζεστό γιατί είναι προστατευόμενο ενώ το δικό μου χτυπάει βορά και ανατολή απροστάτευτο.
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ΔΩΜΑΤΙΟ 12 ΤΜ
  8. Τοποθεσία Παλαιό Φάληρο σύνορα με Άλιμο
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features: Δεν ξέρω από features πολλά, θέλω να είναι αθόρυβο και να έχει καλή ποιότητα αέρα και να είναι καλό για συνεχόμενη χρήση για ύπνο με καλό κλίμα. 
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν τα ξέρω και πολύ καλά όσο μπορώ τα έβαλα στις μετρήσεις κάτω.
  11.  Αίσθηση του χώρου: Ο χώρος έχει ήδη ένα κλιματιστικό το οποίο θέλω να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο (που δεν έχει κλιματιστικό) και να μπεί το καινούριο στο υπνοδωμάτιο. Παρακαλώ πείτε μου τί πρέπει να προσέξω με τις εγκαταστάσεις/αλλαγές κλπ για να γίνει σωστή δουλειά.

Σας ευχαριστώ!

Θερμικές Απώλειες (μπορεί και να τα χω κάνει θάλασσα με αυτό...)

5122.34 Watt

4405.21KCal/h

426.86Watt/m2

367.10KCal/h/m2

Αναμονή για προφορές στο/πλησίον black friday για αυτό https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458

Δημοσ.
13 hours ago, liakjim said:

Μεγαλύτερη οικονομία σε χρήση, περισσότερα χαρακτηριστικά. 

Καλησπερα και παλι, ψαχνωντας λιγο τη πιστοποιηση στη eurovent βρηκα αυτα:

-Midea Xtreme Save Series AG1-09NXD6-I/O

πλαισιο - SEER 8.8 - https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-save-series-ag1-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948463

eurovent - SEER 8.8 - https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/201710799

-Midea All Easy Pro Series AEP2-09NXD6-I/O

πλαισιο - SEER 9.5 - https://www.plaisio.gr/midea-all-easy-pro-series-aep2-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948609

eurovent - SEER 8.6 - https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/201710772

Τι ισχύει τελικα;

Δημοσ.

νομιζω οτι οι πιο ειδικοι εδω, ειχαν αποφανθει οτι τελικα η eurovent δεν ειναι πανακεια...δυστυχως η επιλογη του καταλληλου μηχανηματος εχει γινει πολυ δυσκολη υποθεση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, madmikex είπε

Καλησπερα και παλι, ψαχνωντας λιγο τη πιστοποιηση στη eurovent βρηκα αυτα:

-Midea Xtreme Save Series AG1-09NXD6-I/O

πλαισιο - SEER 8.8 - https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-xtreme-save-series-ag1-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948463

eurovent - SEER 8.8 - https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/201710799

-Midea All Easy Pro Series AEP2-09NXD6-I/O

πλαισιο - SEER 9.5 - https://www.plaisio.gr/midea-all-easy-pro-series-aep2-09nxd6-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_3948609

eurovent - SEER 8.6 - https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/201710772

Τι ισχύει τελικα;

Εννοείται ότι ισχύει ότι λέει το eurovent.

Θα έλεγες 8.8 > 8.6; Έτσι;

Πάμε όμως να δούμε κάτι .

Αριστερά το ag1 και δεξιά το ap2.

image.png.8028f10b5ae2a8a17b6154f92965b479.png

Βλέπουμε ότι το ag1 βγάζει μεγαλύτερο seer γιατί έχει μεγαλύτερα eers στους...20C και στους... 25C...

Ποιος ασχολείται; Γιατί να μας ενδιαφέρει;

Προσωπικά ψηφίζω ap2 γιατί στα μεγαλύτερα φορτία των 30 και 35C (που μας ενδιαφέρουν στην πράξη) βγάζει μεγαλύτερα eer αλλά και επειδή στους 20C δίνει πιο χαμηλό φορτίο ( 0.68 έναντι 1KW ) κάτι που με κάνει να υποπτεύομαι ότι έχει και λιγότερα ελάχιστα watts.

Θα μου πεις, πόσα € θα εξοικονομήσω στην πράξη; Αξίζουν τα 100€ παραπάνω; Θα τα αποσβέσω ποτέ ; Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και δεν νομίζω ότι θα στο πει και κανείς μιας και δεν έχουμε πινακάκια απόδοσης σε επί μέρους φορτία και εννοείται ότι δεν ξέρουμε και τις απαιτήσεις του χώρου σου, αλλά προσωπικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το aep είναι καλύτερη σειρά, έχει περισσότερα χαρακτηριστικά και μάλλον στην πράξη ένα τσικ καλύτερη οικονομία και ότι με το 20% επιστροφή τα 100€ της διαφοράς γίνονται 80€, προσωπικά θα τα έδινα.

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...