papp23 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, liakjim είπε https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282143-a-c-in13-toshiba-13j2avsg-e1-b13g3kvsg-e Το μόνο που με ανησυχεί ειναι η εσωτερική σκάλα και η απώλεια που αυτο δημιουργει στο σπίτι που ειναι μεζονέτα-σε πολυκατοικια. Γι αυτό και πήγαινα σε μεγαλυτερο μηχανημα 18.000 Btu. Με αυτα τα δεδομένα θεωρεις πως με καλύπτει το 13ρι? Επεξ/σία 12 Ιουλίου από papp23
liakjim Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, papp23 είπε Το μόνο που με ανησυχεί ειναι η εσωτερική σκάλα και η απώλεια που αυτο δημιουργει στο σπίτι που ειναι μεζονέτα-σε πολυκατοικια. Γι αυτό και πήγαινα σε μεγαλυτερο μηχανημα 18.000 Btu. Με αυτα τα δεδομένα θεωρεις πως με καλύπτει το 13ρι? Σε ψύξη θεωρώ ότι δεν έχει σημαντική ( ή και καθόλου) διαφορά. Και εγώ σε μεζονέτα είμαι. Στη θέρμανση ναι, φεύγει πάνω ο ζεστός αέρας, αλλά ο κρύος αέρας είναι βαρύς και μένει κάτω. Προφανώς δεν είμαι σε θέση να ξέρω στα σίγουρα , τα έχουμε ξαναπεί. Πατάμε την κοιλιά μας. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από liakjim
efib Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 11 ώρες πριν, jkoukos είπε Από πού προκύπτει ότι η εξωτερική πρέπει να είναι χαμηλότερα από την εσωτερική; Όλα τα εγχειρίδια, όλων των εταιρειών δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο εγκατάστασης και τι χρειάζεται ανά περίπτωση. Στο manual φαίνεται να είναι είναι πιο αρκετά πιο χαμηλά, οπότε υπέθεσα ότι αυτό είναι το σωστό. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Georpap1987 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) πρόκειται να εγκαταστήσω το Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 71 ZR-W και ψάχνοντας ψυκτικους που έχουν Mitsubishi εδώ στην Χαλκιδική παίρνω τηλέφωνο έναν αντιπρόσωπο και μου λέει τα mitsubishi δουλεύουν και με 2 και με ένα μισή μέτρα σωλήνα.. μου λέει δεν είναι κινέζικα να έχουν θέμα και ότι τα Heavy δεν τα πολύ υποστηρίζει επειδή βγάζουν θέμα μετά από 5-6 χρόνια στην πλακέτα. αυτός δουλεύει περισσότερο τα electric.. όπως καταλαβαίνετε οι ψυκτικοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα εδώ στην Χαλκιδική.. τι να κάνω; Επεξ/σία 12 Ιουλίου από Georpap1987
dimostr Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 21 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε ψάχνοντας ψυκτικους που έχουν Mitsubishi Πρώτο λάθος , δεν υπάρχει κανενας λόγος να κανεις κάτι τέτοιο , απλά θες έναν καταρτισμένο ψυκτικό 22 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε έναν αντιπρόσωπο και μου λέει τα mitsubishi δουλεύουν και με 2 και με ένα μισή μέτρα σωλήνα.. μου λέει δεν είναι κινέζικα να έχουν θέμα και ότι τα Heavy δεν τα πολύ υποστηρίζει επειδή βγάζουν θέμα μετά από 5-6 χρόνια Μεγάλος παπατζης ……….. 22 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε τι να κάνω; Βρίσκεις έναν κανονικο ψυκτικό που δεν είναι κατά φαντασίαν επαγγελματίας αλλα έχει πραγματική άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος 1
chemkyr Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 4 hours ago, dimostr said: Έχουμε αναλύσει πολλές φορές και σε μεγαλο βαθμό τις συμπεριφορές των κλιματιστικών βάσει των ενεργειακών τους δεικτών και φορτίων ,εάν πρόκειται να πάρεις toyotomi και θες να το βάλεις και για θέρμανση πάρε το erai το erai και το izuru αν δεν κανω λαθος βασιζονται στο gree mistral. 1
GEORGES81 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) ΧΡΩΣΤΆΩ ένα feedback για το INVEntor neo 2 9ρι. Λοιπόν αθόρυβο πολύ, η εξωτερική ανεπαίσθητα πιο θορυβώδης από του pro2 δεν το καταλαβαίνεις μέσα στο σπίτι σε καμία περίπτωση. Κατανάλωση που έχω δεί min στα 127 watt κ ωριαια καπου στα 170για βράδυ κ πρπ 200 για μεσημεριανες ωρες. Κατα τα άλλα το αρνητικό είναι οτι κατεβάζει πολύ την εσωτερική σε σχέση με αυτήν που έχω δώσει 25,6 κ έχω 28, οπότε θα ανεβάσω ενα βαθμό να δώ πως θα πάει κ δεν εχω καταφερει προς το παρον να συνδεσω το wifi. απο βδομάδα που ξανανοίγει η αντιπροσωπεία θα καλέσω για βοήθεια. Αυτά Επεξ/σία 12 Ιουλίου από GEORGES81
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 1 ώρα πριν, efib είπε Στο manual φαίνεται να είναι είναι πιο αρκετά πιο χαμηλά, οπότε υπέθεσα ότι αυτό είναι το σωστό. Ελπίζω να σε κάλυψα. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Σημασία έχουν τα αναφερόμενα όρια (ελάχιστα, μέγιστα) για την τοποθέτηση και καθ' ύψος. Όπου μας βολεύει ο τοποθετούμε, τηρώντας το εγχειρίδιο.
akiskar123 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια,στις 5 του μηνος ο κωτσος μου παρεδωσε ενα κλιματιστικο Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery White,στις 10/07 προχθες δλδ το εγκατεστησαν την πρωτη ημερα το δουλεψα 8-10 ωρες και αλλες τοσες χθες.... Απο περιέργεια πηγα χθες και κοιταξα το ρολοι της ΔΕΗ και βλεπω οτι εκαψα σε μια μερα μαζι με το κλιματιστικο 33kwh...μου φανηκε περιεργο και λεω ας το ξανακοιταξω σημερα και βλεπω οτι εκαψε αλλες 31khw στο συνολο 64 KWH...... Η καταναλωση μου το μηνα γενικα ειναι περιπου 180-220 kwh.... Τα προηγουμενα καλοκαιρια με ενα 18αρι 20ετιας(μη ινβερτερ) οταν λειτουργουσα 7-8 ωρες την ημερα εκαιγα τις 2πλες kwh περιπου.... Κοντευω να σκασω,εαν υπολογισω οτι σε μια μερα καιω συνολικα 30 kwh το μηνα θα μου βγουν κοντα στις 900kwh... Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον;ρευματοκλοπη δεν ειναι το τσεκαρα αλλα το βρισκω εξωφρενικο κλιματιστικο αυτης της κατηγοριας να καιει τις 3πλασιες kwh απ οτι ενα παλιο 20ετιας....κατι παιζει. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από akiskar123
liakjim Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 1 ώρα πριν, efib είπε Στο manual φαίνεται να είναι είναι πιο αρκετά πιο χαμηλά, οπότε υπέθεσα ότι αυτό είναι το σωστό. Ελπίζω να σε κάλυψα. Στα manual εξετάζονται και οι 2 περιπτώσεις, οπότε κάτι δεν είδες καλά. 1 ώρα πριν, Georpap1987 είπε πρόκειται να εγκαταστήσω το Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 71 ZR-W και ψάχνοντας ψυκτικους που έχουν Mitsubishi εδώ στην Χαλκιδική παίρνω τηλέφωνο έναν αντιπρόσωπο και μου λέει τα mitsubishi δουλεύουν και με 2 και με ένα μισή μέτρα σωλήνα.. μου λέει δεν είναι κινέζικα να έχουν θέμα και ότι τα Heavy δεν τα πολύ υποστηρίζει επειδή βγάζουν θέμα μετά από 5-6 χρόνια στην πλακέτα. αυτός δουλεύει περισσότερο τα electric.. όπως καταλαβαίνετε οι ψυκτικοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα εδώ στην Χαλκιδική.. τι να κάνω; Αν θέλεις να ξεφύγεις, που έτσι και αλλιώς με μεγάλη εξωτερική μάλλον αυτό θα έκανες, ζήτα να μπει στο πάτωμα η εξωτερική οπότε το μήκος θα βγει μόνο του. Αλλιώς στείλε email στον τουρνικιώτη να σου πει εγγράφως τι μήκος απαιτείται και στείλτου την απάντηση. 1 λεπτό πριν, akiskar123 είπε Καλησπερα παιδια,στις 5 του μηνος ο κωτσος μου παρεδωσε ενα κλιματιστικο Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery White,στις 10/07 προχθες δλδ το εγκατεστησαν την πρωτη ημερα το δουλεψα 8-10 ωρες και αλλες τοσες χθες.... Απο περιέργεια πηγα χθες και κοιταξα το ρολοι της ΔΕΗ και βλεπω οτι εκαψα σε μια μερα μαζι με το κλιματιστικο 33kwh...μου φανηκε περιεργο και λεω ας το ξανακοιταξω σημερα και βλεπω οτι εκαψε αλλες 31khw στο συνολο 64 KWH...... Η καταναλωση μου το μηνα γενικα ειναι περιπου 18-220 kwh.... Τα προηγουμενα καλοκαιρια με ενα 18αρι 20ετιας(μη ινβερτερ) οταν λειτουργουσα 7-8 ωρες την ημερα εκαιγα τις 2πλες kwh περιπου.... Κοντευω να σκασω,εαν υπολογισω οτι σε μια μερα καιω συνολικα 30 kwh το μηνα θα μου βγουν κοντα στις 900kwh... Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον;ρευματοκλοπη δεν ειναι το τσεκαρα αλλα το βρισκω εξωφρενικο κλιματιστικο αυτης της κατηγοριας να καιει τις 3πλασιες kwh απ οτι ενα παλιο 20ετιας....κατι παιζει. Βάλε μετρητή.
akiskar123 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Στα manual εξετάζονται και οι 2 περιπτώσεις, οπότε κάτι δεν είδες καλά. Αν θέλεις να ξεφύγεις, που έτσι και αλλιώς με μεγάλη εξωτερική μάλλον αυτό θα έκανες, ζήτα να μπει στο πάτωμα η εξωτερική οπότε το μήκος θα βγει μόνο του. Αλλιώς στείλε email στον τουρνικιώτη να σου πει εγγράφως τι μήκος απαιτείται και στείλτου την απάντηση. Βάλε μετρητή. παιρνει ρευμα απο τον πινακα,οποτε μονο ηλεκτρολογος μπορει να το δει κ δεν εχω βαλει στον πινακα αυτο που βλεπεις την καταναλωση απο την συγκεκριμενη γραμμη.
liakjim Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, akiskar123 είπε παιρνει ρευμα απο τον πινακα,οποτε μονο ηλεκτρολογος μπορει να το δει κ δεν εχω βαλει στον πινακα αυτο που βλεπεις την καταναλωση απο την συγκεκριμενη γραμμη. Υπάρχουν μετρητές πίνακα https://www.skroutz.gr/s/37953463/Sonoff-POW-Elite-R3-16A-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-POWR316D.html 1
akiskar123 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Υπάρχουν μετρητές πίνακα https://www.skroutz.gr/s/37953463/Sonoff-POW-Elite-R3-16A-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-POWR316D.html Ευχαριστω θα το εχω κατα νου αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση φταει το κλιματιστικο...ακου 30kwh την ημερα,900kwh το μηνα,το σκεφτομαι κ ειμαι ετοιμος να εκραγω.
Klausx Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 48 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Καλησπερα παιδια,στις 5 του μηνος ο κωτσος μου παρεδωσε ενα κλιματιστικο Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery White,στις 10/07 προχθες δλδ το εγκατεστησαν την πρωτη ημερα το δουλεψα 8-10 ωρες και αλλες τοσες χθες.... Απο περιέργεια πηγα χθες και κοιταξα το ρολοι της ΔΕΗ και βλεπω οτι εκαψα σε μια μερα μαζι με το κλιματιστικο 33kwh...μου φανηκε περιεργο και λεω ας το ξανακοιταξω σημερα και βλεπω οτι εκαψε αλλες 31khw στο συνολο 64 KWH...... Η καταναλωση μου το μηνα γενικα ειναι περιπου 18-220 kwh.... Τα προηγουμενα καλοκαιρια με ενα 18αρι 20ετιας(μη ινβερτερ) οταν λειτουργουσα 7-8 ωρες την ημερα εκαιγα τις 2πλες kwh περιπου.... Κοντευω να σκασω,εαν υπολογισω οτι σε μια μερα καιω συνολικα 30 kwh το μηνα θα μου βγουν κοντα στις 900kwh... Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον;ρευματοκλοπη δεν ειναι το τσεκαρα αλλα το βρισκω εξωφρενικο κλιματιστικο αυτης της κατηγοριας να καιει τις 3πλασιες kwh απ οτι ενα παλιο 20ετιας....κατι παιζει. 11 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Ευχαριστω θα το εχω κατα νου αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση φταει το κλιματιστικο...ακου 30kwh την ημερα,900kwh το μηνα,το σκεφτομαι κ ειμαι ετοιμος να εκραγω. Που βάζεις τον θερμοστάτη; Είχες 20ετιας μηχάνημα 18αρι και έκαιγε λιγότερο....;
tu-luba Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 47 λεπτά πριν, akiskar123 είπε Καλησπερα παιδια,στις 5 του μηνος ο κωτσος μου παρεδωσε ενα κλιματιστικο Toyotomi CTN/CTG 356W ErAI Mystery White,στις 10/07 προχθες δλδ το εγκατεστησαν την πρωτη ημερα το δουλεψα 8-10 ωρες και αλλες τοσες χθες.... Απο περιέργεια πηγα χθες και κοιταξα το ρολοι της ΔΕΗ και βλεπω οτι εκαψα σε μια μερα μαζι με το κλιματιστικο 33kwh...μου φανηκε περιεργο και λεω ας το ξανακοιταξω σημερα και βλεπω οτι εκαψε αλλες 31khw στο συνολο 64 KWH...... Η καταναλωση μου το μηνα γενικα ειναι περιπου 18-220 kwh.... Τα προηγουμενα καλοκαιρια με ενα 18αρι 20ετιας(μη ινβερτερ) οταν λειτουργουσα 7-8 ωρες την ημερα εκαιγα τις 2πλες kwh περιπου.... Κοντευω να σκασω,εαν υπολογισω οτι σε μια μερα καιω συνολικα 30 kwh το μηνα θα μου βγουν κοντα στις 900kwh... Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον;ρευματοκλοπη δεν ειναι το τσεκαρα αλλα το βρισκω εξωφρενικο κλιματιστικο αυτης της κατηγοριας να καιει τις 3πλασιες kwh απ οτι ενα παλιο 20ετιας....κατι παιζει. Καταρχήν δωσε μας πληροφορίες για τον χώρο που είναι εγκατεστημένο, μήπως πήρες μικρό μηχανημα για τον χώρο σου, μήπως παράλληλα έκαψες φούρνο ή εστίες κουζίνας. οι kwώρες που λες είναι μικτές από όλο το σπιτι δεν μπορούμε να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα από αυτό. Εχθές γυρίσαμε μετά από 6 μέρες κλειστο σπιτι με ταράτσα από πάνω και για 21ωρες έκαψε 10kw το erai 271w
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα