dpolal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, mindreader είπε Ενα μηχανημα που δεν χρησιμοποιειται, δεν χαλαει; Από μόνο του δεν χαλάει εκτός μόνο από την σκόνη που θα μαζέψει. To βγάζεις από τη μπρίζα για να μην είναι στο ρεύμα που είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος καθώς συνήθως οι ηλεκτρονικές πλακέτες είναι αυτές που την ακούνε και μετά, αν η εξωτερική μονάδα είναι πολύ εκτεθειμένη στον καιρό, την καλύπτεις με νάυλον για έξτρα προστασία αν και δεν είναι τόσο ευαίσθητη. Αν θες σκεπάζεις και την εσωτερική για να μην σκονίζεται αλλά δεν θα φαινεται ωραία και θα πέσει παντόφλα από την συμβία. Αυτός είναι ο μόνος τσάμπα τρόπος για να μην το χρησιμοποιείς. Αν είναι να πληρώσεις μάστορα να στο κατεβάσει, μετά να πρέπει να στοκάρει τις τρύπες και στο τέλος να θες και ένα βάψιμο για να μηνφαίνεται το σαλόνι χάλια άστω όπως είναι. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από dpolal 1
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, GiannisSol είπε Γυρισα δοκιμαστικα στη θερμανση τα κλιματιστικα μου (mitsubishi electric AY 9αρι & Gree Airy 18αρι). Ανυπομονω να δω πως ινβερταρουν . Με εσωτερικη 24C και ζητουμενη 28-29C και εξωτερικη 15-17C ,δηλαδη πολυ ευκολες συνθηκες για mode θερμανση, παρατηρησα οτι το on off παει συννεφο απο σχετικα ψηλα watt. Το mitsubishi απο τα 360 watt και το gree απο τα 600watt. Αυτη η λειτουργια αραγε παραμενει ιδια και με χειμερινες συνθηκες ή εκει θα αλλαξει η συμπεριφορα τους ως προς τα ελαχιστα watt πριν ξεκινησουν τα on off; Θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα δεις πολύ παρακάτω αλλά εδώ θα είμαστε ( να είμαστε καλά) να μας τα πεις!
newlynx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καθώς μου χάλασε ένα κλιματιστικό για μικρό χώρο, θέλω να προχωρήσω στην αγορά νέου και καθώς υπάρχει επιστροφή και δωρεάν εγκατάσταση από το Πλαίσιο έχω καταλήξει (;) σε κάποια από τα 12άρια Daikin Siesta Sensira ATXC35D / ARXC35D Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-35ZSP-W Midea Xtreme Save 2022 AG1-12NXD6-I/AG1-12NXD6-O Σύγκριση από skroutz https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=40600974%2C19753039%2C35656382 Σκεφτόμουν το 3ο καθώς υπάρχει αισθητή διαφορά τιμής στο Πλαίσιο ενώ θέλω να αναφέρω πως με ενδιαφέρει πολύ ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας (δεν θέλω να ενοχλώ). Υπάρχει λόγος να προτιμήσω τα 2 πρώτα (λόγω ονόματος) ή και με το 3ο θα είμαι ΟΚ; Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από newlynx
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 24 λεπτά πριν, newlynx είπε Καθώς μου χάλασε ένα κλιματιστικό για μικρό χώρο, θέλω να προχωρήσω στην αγορά νέου και καθώς υπάρχει επιστροφή και δωρεάν εγκατάσταση από το Πλαίσιο έχω καταλήξει (;) σε κάποια από τα 12άρια Daikin Siesta Sensira ATXC35D / ARXC35D Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-35ZSP-W Midea Xtreme Save 2022 AG1-12NXD6-I/AG1-12NXD6-O Σύγκριση από skroutz https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=40600974%2C19753039%2C35656382 Σκεφτόμουν το 3ο καθώς υπάρχει αισθητή διαφορά τιμής στο Πλαίσιο ενώ θέλω να αναφέρω πως με ενδιαφέρει πολύ ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας (δεν θέλω να ενοχλώ). Υπάρχει λόγος να προτιμήσω τα 2 πρώτα (λόγω ονόματος) ή και με το 3ο θα είμαι ΟΚ; Θέρμανση;
newlynx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Θέρμανση; Η προτεραιότητα σε απόδοση είναι η ψύξη καθώς δεν έχουμε βαρύ χειμώνα, οι μέρες που κάνει πολύ κρύο δεν είναι πολλές. Θα έλεγα μια αναλογία 60-40 σε ψύξη-θέρμανση απεικονίζει τις ανάγκες μου.
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, newlynx είπε Η προτεραιότητα σε απόδοση είναι η ψύξη καθώς δεν έχουμε βαρύ χειμώνα, οι μέρες που κάνει πολύ κρύο δεν είναι πολλές. Θα έλεγα μια αναλογία 60-40 σε ψύξη-θέρμανση απεικονίζει τις ανάγκες μου. Αν έλεγες 90/10 θα λέγαμε οκ σε midea αλλά με 60/40 πάμε στο daikin. 1
newlynx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Αν έλεγες 90/10 θα λέγαμε οκ σε midea αλλά με 60/40 πάμε στο daikin. Στα "χαρτιά" φαίνεται να έχει καλύτερο SEER και SCOP από τα άλλα δύο, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά.
darkef Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Για mitcubishi heavy από πλαίσιο - Module για wifi ή - καλυτερα να παρω την επεκταση εγγυησης του πλαισιου τη premium Γνωμες για την εγγυηση της Mitshubishi Heavy εχουμε, εαν η εταιρεια ειναι οκ σε οτι χρειαστουμε, γιατι γραφει στο banner 7 χρονια εγγυηση; Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από darkef
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, darkef είπε Για mitcubishi heavy από πλαίσιο - Module για wifi ή - καλυτερα να παρω την επεκταση εγγυησης του πλαισιου τη premium Γνωμες για την εγγυηση της Mitshubishi Heavy εχουμε, εαν η εταιρεια ειναι οκ σε οτι χρειαστουμε, γιατι γραφει στο banner 7 χρονια εγγυηση; 3 έχει η Mitsubishi και 7 στον συμπιεστή. Οι συμπιεστές δεν χαλάνε εύκολα οπότε με την επέκταση θα έχεις +2 χρόνια σε όσα καλύπτει. Άρα βλέπεις τιμές, όρους εγγύησης και αποφασίζεις. 1 ώρα πριν, newlynx είπε Στα "χαρτιά" φαίνεται να έχει καλύτερο SEER και SCOP από τα άλλα δύο, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά. Ναι, γενικά δεν προτείνουμε κινέζικα για θέρμανση ( υψηλό φορτίο σχεδιασμού σε θερμό= υψηλά ελάχιστα watts και αυξημένη πιθανότητα για φαινόμενα on off). 2
GiannisSol Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, liakjim είπε Θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα δεις πολύ παρακάτω αλλά εδώ θα είμαστε ( να είμαστε καλά) να μας τα πεις! Για το gree το καταλαβαινω , κινεζος. Θεωρεις οτι τα υψηλα ελαχιστα watt του mitsubishi ειναι φυσιολογικα;
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Για το gree το καταλαβαινω , κινεζος. Θεωρεις οτι τα υψηλα ελαχιστα watt του mitsubishi ειναι φυσιολογικα; Ρίξε μια ματιά στο σέρβις μάνιουαλ. Πάνω από πόση θερμοκρασία ενεργοποιείται η αλλαγή προγραμματισμού σε υψηλότερα rps;
chemkyr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου αν ακομα και το μιτσουμπισι παρουσιαζει "αυτή" τη συμπεριφορά, θα χάσω την οποια εκτίμηση στα γιαπωνέζικα και δεν θα ξαναπληρωσω ποτε για "όνομα" σε κλιματιστικό. Θα παρω το φθηνοτερο κινεζικο και θα το γιορταζω καθημερινα με τα ρεστα....
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δεν λέει ακριβώς 1 λεπτό πριν, chemkyr είπε αν ακομα και το μιτσουμπισι παρουσιαζει "αυτή" τη συμπεριφορά, θα χάσω την οποια εκτίμηση στα γιαπωνέζικα και δεν θα ξαναπληρωσω ποτε για "όνομα" σε κλιματιστικό. Θα παρω το φθηνοτερο κινεζικο και θα το γιορταζω καθημερινα με τα ρεστα.... Δεν έχουν όλα την ίδια φιλοσοφία / μηχανολογικές προτεραιότητες και δεν ξέρω τι άλλο. Παράδειγμα το 9άρι perfera παίζει 70W σε θέρμανση, το asyg18kmte παίζει στα 90W σε θέρμανση. Το φθηνότερο κινέζικο θα πέφτει στα 300-350 και 650-700 αντίστοιχα.
chemkyr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) οι διαφορες στα ελαχιστα ομως δεν θα αντικατοπτριζουν και την διαφορά στη συνολική κατανάλωση, έτσι? Δεν ειναι δυνατον το κινεζικο να καταναλωνει σε μηνιαία βαση τα 5πλασια του περφερα. θα παρεχει σιγουρα καλυτερο κλιμα και ισως λιγο μεγαλυτερη μικροτερη μηνιαία καταναλωση. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από chemkyr
GiannisSol Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 23 λεπτά πριν, liakjim είπε Ρίξε μια ματιά στο σέρβις μάνιουαλ. Πάνω από πόση θερμοκρασία ενεργοποιείται η αλλαγή προγραμματισμού σε υψηλότερα rps; Αν μπορουσες να μου δειξεις που το λεει αυτο... Μοντελο MUZ-AY25VG https://www.transfernow.net/dl/20241015SrZnlPiW εδω εχω το pdf για το service manual
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα