Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Το τοσιμπακι μου 16αρι ειναι αρκετα καλο σε θερμανση αλλα βαραει σε ψυξη.

Μπορω να κρατήσω το σπιτι σε μια αξιοπρεπη μη πολικη θερμοκρασια εσωτερικά με 600W ενω σε ψυξη θελω αντιστοιχα 800 με 1000 και δεν το κραταω ευκολα.

Σίγουρα τα ac ειναι αποδοτικότερα σε θέρμανση αλλα δεν ξέρω ποσο τα εν λόγω παραπάνω κινέζικα θα ειχαν απαραίτητα χειρότερες επιδόσεις.

Αν το σπίτι είναι αμονωτο δεν σε σώζει τίποτα. Είναι σαν να ανάβεις τη πηγή ψύξης ή θέρμανσης σε εξωτερικο χώρο. 

Στη λειτουργία ψύξης , αν η πλάκα του κτιρίου είναι αμονωτη και βράζει από τον ήλιο ,ακτινοβολεί θέρμανση στο κλιματιστικό που είναι ψηλά και διαβάζει συνέχεια τρελλές θερμοκρασίες και δίνει τη μέγιστη ισχύ του. 

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, bilham είπε

Τα έχω δει αυτά, ρωτώ για το συγκεκριμένο fujitsu

ΟΚ κατάλαβα, ευχαριστώ

12άρι μου κάνει;

καμιά πρόταση;

Το 14ρι έχει χαρακτηριστικά αρκετά καλύτερου μηχανήματος και υψηλότερη απόδοση σε σχέση με το 12ρι, αλλά η αποδοτικότητα όλης της σειρας KE είναι έως κακή.

Αν είχα επιταγή από τα public στα χέρια μου και με τους περιορισμούς που έβαλες θα κοιτούσα προϊόντα από άλλα τμήματα κι όχι κλιματιστικό.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Το 14ρι έχει χαρακτηριστικά αρκετά καλύτερου μηχανήματος και υψηλότερη απόδοση σε σχέση με το 12ρι, αλλά η αποδοτικότητα όλης της σειρας KE είναι έως κακή.

Τι εννοείς έχει υψηλότερη απόδοση και ότι είναι καλύτερο μηχάνημα;

Στο ενεργειακό ταμπελάκι πάντως στη 2η στήλη scoop το 14άρι έχει απόδοση 4,1 ενώ το 12άρι 4,4

Αν είχα επιταγή από τα public στα χέρια μου και με τους περιορισμούς που έβαλες θα κοιτούσα προϊόντα από άλλα τμήματα κι όχι κλιματιστικό.

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά αυτή τη στιγμή το κλιματιστικό μου λείπει... 😉

Δημοσ.
Στις 30/9/2024 στις 10:46 ΠΜ, plasTOST είπε

Καλή εβδομάδα σε όλους,

Σε Toshiba RSA-13BKV-E ποιο ειναι το wifi module που αγοράζουμε για να βάλουμε. Αυτό το μοντέλο πρέπει να είναι το Mirai αλλά δεν το έχει σε λίστες με wifi modules της εταιρείας.

Στις 30/9/2024 στις 12:12 ΜΜ, liakjim είπε

Τι σου είπαν από την αντιπροσωπεία;

Για την ιστορία μετά από 3 μέρες προσπαθειών μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει συμβατό module. Οπότε πάμε με την κλασσική λύση του boardlink.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/10/2024 στις 11:13 ΜΜ, liakjim είπε

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306233-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12knca-eco

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306245-a-c-in12btu-fujitsu-aseh12kmcg

Και τα δύο θα σε καλύψουν. Αν μπορείς πήγαινε στο δεύτερο. 

Πες μας και μια κουβέντα για το inventor . 

Καλησπέρα. Ευγνώμων ήδη.

Αναφορικά με τα προϋπάρχοντα κλιματιστικά, αναφέρομαι στο Inventor LDVI-18WFI Legend και στο αντίστοιχο 9αρι. Δεν είμαι κανένας ειδήμων για να μιλήσω για τεχνικά, αλλά ειδικά το 9αρι στο δωμάτιο της μικρής, βγάζει μια εξαίσια δροσιά και με χαμηλά επίπεδα θορύβου, που το καλοκαιράκι, που για ορισμένες μέρες ήμουν σόλο στο σπίτι, την έβγαλα εκεί, αντί στην κρεβατοκάμαρα με το Daikin. Είχα κάτι θεματάκια με την εξωτερική μονάδα στο 18αρι, στις μεγάλες ζέστες, όταν και παρήγαγε πολύ θόρυβο (σε φάση να μου κάνουν παρατήρηση στη γειτονιά). Μείωνα λίγο από το 100% ένταση και έστρωνε συνήθως. Πιθανότατα δε βοηθάει πως έτσι όπως τοποθετήθηκε, κάτι λιγότερο από το μισό είναι στο αέρα.

Τα προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως.

Για να επανέλθω λίγο στην παρούσα αγορά, 1-2 ερωτησούλες ακόμα:

.- Βλέπω πως η πρόταση είναι για 12αρια. Με δεδομένη και την υγρασία της Αίγινας, θα αρκεί το 12αρι για έναν τέτοιο χώρο με αρκετές πόρτες/παράθυρα και δίχως καμία ουσιαστική μόνωση;

.- Να υποθέσω πως η πλέον ορθολογική τοποθέτηση είναι κάτω αριστερά (όπως είναι η κάτοψη που έστειλα), που θα χτυπάει προς την κουζίνα (δεξιά);

Χίλια ευχαριστώ και πάλι!

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω κλιματιστικό για το εξοχικό μου. 30 τετραγωνικά μέτρα με ένα σαλόνι-υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα ξεχωριστά. Το μπάνιο δεν το λαμβάνω υπόψη. Τι θα προτείνατε μέχρι 300€; Μήπως να περιμένω κάποια προσφορά τώρα που έρχεται και Black Friday; Μπορώ να αναβάλω την αγορά μέχρι τέλη Νοεμβρίου μιας και δεν θα βγάλει πολύ κρύο μέχρι τότε. Αν στην επιλογή του κλιματιστικού παίζει ρόλο η τοποθεσία να αναφέρω πως το σπίτι βρίσκεται στην Θράκη, υψόμετρο περίπου 150 μέτρα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, timefliesfast είπε

Καλησπέρα. Ευγνώμων ήδη.

Αναφορικά με τα προϋπάρχοντα κλιματιστικά, αναφέρομαι στο Inventor LDVI-18WFI Legend και στο αντίστοιχο 9αρι. Δεν είμαι κανένας ειδήμων για να μιλήσω για τεχνικά, αλλά ειδικά το 9αρι στο δωμάτιο της μικρής, βγάζει μια εξαίσια δροσιά και με χαμηλά επίπεδα θορύβου, που το καλοκαιράκι, που για ορισμένες μέρες ήμουν σόλο στο σπίτι, την έβγαλα εκεί, αντί στην κρεβατοκάμαρα με το Daikin. Είχα κάτι θεματάκια με την εξωτερική μονάδα στο 18αρι, στις μεγάλες ζέστες, όταν και παρήγαγε πολύ θόρυβο (σε φάση να μου κάνουν παρατήρηση στη γειτονιά). Μείωνα λίγο από το 100% ένταση και έστρωνε συνήθως. Πιθανότατα δε βοηθάει πως έτσι όπως τοποθετήθηκε, κάτι λιγότερο από το μισό είναι στο αέρα.

Τα προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως.

Για να επανέλθω λίγο στην παρούσα αγορά, 1-2 ερωτησούλες ακόμα:

.- Βλέπω πως η πρόταση είναι για 12αρια. Με δεδομένη και την υγρασία της Αίγινας, θα αρκεί το 12αρι για έναν τέτοιο χώρο με αρκετές πόρτες/παράθυρα και δίχως καμία ουσιαστική μόνωση;

.- Να υποθέσω πως η πλέον ορθολογική τοποθέτηση είναι κάτω αριστερά (όπως είναι η κάτοψη που έστειλα), που θα χτυπάει προς την κουζίνα (δεξιά);

Χίλια ευχαριστώ και πάλι!

Μικρός χώρος, αν βάλεις εκεί μέσα μεγάλο θα ανοιγοκλείνει. Βάλε και κανά 9αράκι σε κανά δωμάτιο. Θα σου πει ο εγκαταστάτης που θα μπει.

ΥΓ Μπορείς να βάλεις φωτό από την εξωτερική του inventor;

3 ώρες πριν, intruder99 είπε

Θέλω να αγοράσω κλιματιστικό για το εξοχικό μου. 30 τετραγωνικά μέτρα με ένα σαλόνι-υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα ξεχωριστά. Το μπάνιο δεν το λαμβάνω υπόψη. Τι θα προτείνατε μέχρι 300€; Μήπως να περιμένω κάποια προσφορά τώρα που έρχεται και Black Friday; Μπορώ να αναβάλω την αγορά μέχρι τέλη Νοεμβρίου μιας και δεν θα βγάλει πολύ κρύο μέχρι τότε. Αν στην επιλογή του κλιματιστικού παίζει ρόλο η τοποθεσία να αναφέρω πως το σπίτι βρίσκεται στην Θράκη, υψόμετρο περίπου 150 μέτρα.

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bilham είπε

Για την περίπτωση την δικιά μου το Toyotomi Erai λέει τίποτα;

Με το Fujitsu τι διαφορές έχει;

Θα απέφευγα φασόν gree για θέρμανση παρόλο που έχεις ψυχρό κλίμα εκτός αν ποτέ δεν πρόκειται να δουλέψει σε θερμοκρασίες κάτω από 12C όπου εκεί ίσως να το συζητήσουμε. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα απέφευγα φασόν gree για θέρμανση παρόλο που έχεις ψυχρό κλίμα εκτός αν ποτέ δεν πρόκειται να δουλέψει σε θερμοκρασίες κάτω από 12C όπου εκεί ίσως να το συζητήσουμε. 

Χλωμό να μη φτάσει στα Γιάννενα κάτω από 12 😂

Φασόν Gree είναι τα Tοyotomi?

O λόγος που θα το απέφευγες είναι το κόστος κατανάλωσης;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Η toyotomi ειναι γιαπωνεζικη εταιρια;

Κινέζικο φασόν gree .

2 λεπτά πριν, bilham είπε

Χλωμό να μη φτάσει στα Γιάννενα κάτω από 12 😂

Φασόν Gree είναι τα Tοyotomi?

O λόγος που θα το απέφευγες είναι το κόστος κατανάλωσης;

Ναι φασόν gree. 

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω άποψη. Σε κλίμα Αττικής δεν κάνουν με τίποτα. Για σένα δεν έχω ιδέα. 

Δημοσ.
11 minutes ago, liakjim said:

Κινέζικο φασόν gree .

Ναι φασόν gree. 

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω άποψη. Σε κλίμα Αττικής δεν κάνουν με τίποτα. Για σένα δεν έχω ιδέα. 

Ενα κουτι απο νεο toyotomi παντως, ελεγε πανω japan.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...