Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 10/7/2024 στις 9:32 ΜΜ, tryfos είπε

Λοιπόν @alexdeskas @liakjimκαι @Klausx έχει θέμα το κλιματιστικό, τώρα το παρατήρησα πιο επισταμένα. Δεν συνδέεται με το follow me. Πολύ απλά το κλιματιστικό βγάζει τον παρακάτω πάγο (με auto fan speed, ψύξη, χωρίς follow me) μετά από κάποια ώρα χρήσης και -λογικά-μειώνεται η απόδοσή του:

IMG_20240710_211031.jpg.75fa4af430673fbd55a4f015430e1e3b.jpgIMG_20240710_211012.jpg.b06d429390e8fbddb1f527d0079988c0.jpg

Η πάνω φωτό είναι στην χρήση εκείνη τη στιγμή. Μόλις δυνάμωσα το fan άρχισε να λιώνει ο πάγος λίγο-λίγο, όπως φαίνεται στην κάτω φωτό. Τί σημαίνει ότι με το που δυναμώνει το fan λιώνει ο πάγος; Θέμα με την τοποθέτηση; Από πάνω έχει δυστυχώς αναγκαστικά λίγο χώρο και μπορεί να το "μπουκώνει". Τα φίλτρα είναι οκ. Ή έχω θέμα με το ψυκτικό;

Τώρα εξηγείται γιατί βρωμάει πολλές φορές όταν ξεκινάει, έχει μείνει υγρασία στο στοιχείο από προηγούμενη χρήση και την βγάζει όταν ξαναανάβει.

99% απώλεια φρέον, κατά 99% από κακή εγκατάσταση. Παίξτο κινέζος και πάρε τηλ στη Bosch. Έχεις 7 χρόνια εγγύηση και πες ότι το κλιματιστικό δεν αποδίδει.

Στις 10/7/2024 στις 10:20 ΜΜ, chriskourou είπε

Καλησπέρα, 

Ψάχνω κλιματιστικό(α) για μονοκατοικία 90 τετραγωνικά.

Η κατοικία έχει 2 υπνοδωμάτια και ξεχωριστά κουζίνα και μπάνιο. Από πάνω υπάρχουν σοφίτα και κεραμίδια. Σχετικά παλιά κατασκευή χωρίς μονώσεις.

Θέλω να με καλύψουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά το budjet είναι κάπως σφιχτό, κοντά στο 1000άρικο.

Θα με καλύψει σε ένα ποσοστό ένα 24άρι ή πρέπει να δω υποχρεωτικά για 2 ; Και αν υπάρχουν κάποιες προτάσεις γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με κλιματιστικά.. 

Ευχαριστώ

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Στις 11/7/2024 στις 8:28 ΠΜ, vaggos400 είπε

Παιδιά καλημέρα. Έχει κάνει εμπειρία πάνω σε arielli κλιματιστικα?

Φασόν aux ή midea. Καλές τιμές, μικρή εγγύηση, δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπεία ( πχ θα σε καλύψει το eshop; ) 

22 ώρες πριν, casaniva είπε

Προχώρησα στην αγορά του Daikin Siesta Sensira C35D ATXC35D/ARXC35D Κλιματιστικό Inverter 12000BTU, βρήκα και ψυκτικό για την εγκατάσταση, ο οποίος φαινεται συνεννοήσιμος!
Το μήκος του χαλκοσωλήνα θα πρέπει να είναι 3μ ; Αυτο να απαιτήσω ; 

Ναι. Διάβασε και το sticky για τα υπόλοιπα.

12 ώρες πριν, Errik είπε

Για αυτό το Eurolamp έχουμε άποψη ;! Είναι τζάμπα για την εγγύηση που δίνει 269€ !! 

IMG_0473.png

Φασόν TCL μου κάνει.

11 ώρες πριν, efib είπε

Καλησπέρα και πάλι.

Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση βλάβης σε Daikin; Επικοινωνησα με το κατάστημα που το αγόρασα όπου μου έδωσαν το τηλέφωνο σύνεργατη τους ( leomat), και μετά περιμένω 2-4 εργάσιμες να έρθει; Εγώ μιλάω με τα κεντρικά της daikin στο Μαρούσι ή όχι; Το κατάστημα πρόκειται για επίσημο μεταπωλητή και όχι για παραεισαγωγη. Έχω μιλήσει από Δευτέρα με την leomat και υποτίθεται θα ερχόντουσαν σε 4 εργάσιμες, Τρίτη μίλησα με Daikin όπου πάλι μου είπαν ότι θα έρθουν σε 2-4 εργάσιμες και κανένας από τους δύο δεν έχει έρθει. Ευχαριστώ πολύ.

https://www.daikin.gr/el_gr/residential/services/technical-support.html

33 λεπτά πριν, papp23 είπε

Καλησπέρα σας,

Θελω να αγοράσω κλιματιστικό 18.000 btu απο Κωτσόβολο και καθαρά λόγω προσφοράς δωρεάν τόκων σε πλάνο δόσεων, θα παω σε toyotomi.

Ειμαι ανάμεσα σε Toyotomi Izuru Eco II TRN/TRG2256ZR Και Toyotomi THN THG A56VR23. Η χρήση θα είναι μεικτή, αρχικα το πάιρνω για ψύξη αλλα θα δώσει και μια βοήθεια στο φυσικό αέριο για τη θερμανση και το χειμώνα.

Θεωρείται ότι καποιο απο τα δύο υπερέχει ή ειναι πανω κατω τα ιδια?

Ευχαριστώ πολύ

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 λεπτά πριν, papp23 είπε

Γι αυτο τι άποψη εχεις  Toyotomi THN THG A56VR23 ?

Για το eRai διαβαζω πολλα παραπονα για το χειριστήριο κλπ , γι αυτο το απεκλεισα εξ αρχης.

Μετά υπηρχε και μια αλλη επιλογη μαλλον πιο καινουριο και με καλυτερη αποδοση αλλα καθυστερει πολύ να το φέρουν to GTN GTC Gosai

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές και σε μεγαλο βαθμό τις συμπεριφορές των κλιματιστικών βάσει των ενεργειακών τους δεικτών και φορτίων ,εάν πρόκειται να πάρεις toyotomi και θες να το βάλεις και για θέρμανση πάρε το erai

13 hours ago, efib said:

Ναι, δεν λέω αυτό. Απλώς σχολιάζω ότι ο blue dealer που είναι επιλεγμένος από την Daikin χρησιμοποιεί 2μ αντί για 3μ!!!! Δεν ξέρω πόσο πιο απλα να το εξηγήσω!!!!!!

Και ναι, το manual εγκατάστασης είναι πολύ τεχνικό και δεν μπορεί ο αγοραστής να έχει τέτοιες γνώσεις για να πάρει ένα κλιματιστικό και μετά να ελέγξει και τον εκάστοτε ψυκτικό!!!!!!! 

ναι το καταλαβα αυτο που λες.

ο αγοραστης δεν προκεται να τσεκαρει κατι. δεν θα διαβασει καν το εγχειριδιο.και αντε να πεις του τεχνικου οτιτο manual λεει 3 και εσυ λες 2.θα σου πει θα μου πεις την δουλεια μου. τωρα αυτο το εμπειρικα κτλ με νευριαζει γενικα.

αν του πεις τιποτα θα σου πει εγω ετσι εμαθα ,εμενα ετσι μου ειπαν,τοσο καιρο το κανω με 2 μετρα και παιζει μια χαρα κτλ. και δυστυχως καποια πραγματα θα βγουν στην πορεια αν ειναι στραβα ή μπορει πχ να οδηγησουν σε μεγαλυτερη καταναλωση σε ρευμα ή το μηχανημα να δουλευει σε παραπανω φορτιο χωρις λογο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

99% απώλεια φρέον, κατά 99% από κακή εγκατάσταση. Παίξτο κινέζος και πάρε τηλ στη Bosch. Έχεις 7 χρόνια εγγύηση και πες ότι το κλιματιστικό δεν αποδίδει.

Φασόν aux ή midea. Καλές τιμές, μικρή εγγύηση, δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπεία ( πχ θα σε καλύψει το eshop; ) 

Ναι. Διάβασε και το sticky για τα υπόλοιπα.

Φασόν TCL μου κάνει.

https://www.daikin.gr/el_gr/residential/services/technical-support.html

Το ειχα δει το ερωτηματολόγιο απλα δεν το συμπλήρωσα επειδη οι επιλογες ειναι λίγες και αποκλεσιτικά Toyotomi

Παρακάτω ένα παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1100€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ-ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ- TOYOTOMI ΛΟΓΩ ΑΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη / 30% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Φουλ ψύξη, περιστασιακή σε θερμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : ΦΥΣΙΚΌ ΑΕΡΙΟ
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία 30-35 τετραγωνικά με εσωτερική σκαλα/μεζονέτα, η κουζίνα ειναι ξεχωριστά με πόρτα πιο μέσα απλα εχει εσωτερική σκάλα με απώλειες
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Βριλήσσια-Αθήνα 
  9. χειμώνα http://penteli.meteo.gr/stations/oropos/ , Διαμερισμα πρώτου ορόφου .
  10. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Wifi, αθόρυβο,
  11. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Μέτριες μονώσεις και αλουμινια.
  12. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

θερμικες απωλειες.jpg

Επεξ/σία από papp23

6 λεπτά πριν, poulinos είπε

2.θα σου πει θα μου πεις την δουλεια μου.

Εαν το πληρώσει αυτος πολύ ευχαρίστως να κάνει ότι θέλει 

• Like 2

10 λεπτά πριν, papp23 είπε

Το ειχα δει το ερωτηματολόγιο απλα δεν το συμπλήρωσα επειδη οι επιλογες ειναι λίγες και αποκλεσιτικά Toyotomi

Παρακάτω ένα παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1100€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ-ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ- TOYOTOMI ΛΟΓΩ ΑΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% ψύξη / 30% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Φουλ ψύξη, περιστασιακή σε θερμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : ΦΥΣΙΚΌ ΑΕΡΙΟ
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία 30-35 τετραγωνικά με εσωτερική σκαλα/μεζονέτα, η κουζίνα ειναι ξεχωριστά με πόρτα πιο μέσα απλα εχει εσωτερική σκάλα με απώλειες
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Βριλήσσια-Αθήνα 
  9. χειμώνα http://penteli.meteo.gr/stations/oropos/ , Διαμερισμα πρώτου ορόφου .
  10. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Wifi, αθόρυβο,
  11. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Μέτριες μονώσεις και αλουμινια.
  12. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

θερμικες απωλειες.jpg

Επανάληψη στο 12 σύμφωνα με τις οδηγίες του ερωτηματολογίου.

Επίσης δεν βάζουμε toyotomi για θέρμανση. 

28 λεπτά πριν, liakjim είπε

99% απώλεια φρέον, κατά 99% από κακή εγκατάσταση.

Καθήστε παιδιά, επειδή αυτό δεν το έχω καταλάβει. Μιλάμε για κάπου ορατή απώλεια φρέον (διαρροή), ακόμα και μέσα στον τοίχο; Απ' έξω δεν βλέπω τίποτα, ούτε μέσα. Ή μιλάμε για έλλειψη/μειωμένο φρέον από την αρχή κατά την τοποθέτηση, οπότε φάνηκε τώρα;

31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Παίξτο κινέζος και πάρε τηλ στη Bosch.

Λέει τίποτα το service τους ξέρουμε; Επίσης να πω ότι βγάζει πάγο ή γενικά δεν αποδίδει;

32 minutes ago, poulinos said:

ναι το καταλαβα αυτο που λες.

ο αγοραστης δεν προκεται να τσεκαρει κατι. δεν θα διαβασει καν το εγχειριδιο.και αντε να πεις του τεχνικου οτιτο manual λεει 3 και εσυ λες 2.θα σου πει θα μου πεις την δουλεια μου. τωρα αυτο το εμπειρικα κτλ με νευριαζει γενικα.

αν του πεις τιποτα θα σου πει εγω ετσι εμαθα ,εμενα ετσι μου ειπαν,τοσο καιρο το κανω με 2 μετρα και παιζει μια χαρα κτλ. και δυστυχως καποια πραγματα θα βγουν στην πορεια αν ειναι στραβα ή μπορει πχ να οδηγησουν σε μεγαλυτερη καταναλωση σε ρευμα ή το μηχανημα να δουλευει σε παραπανω φορτιο χωρις λογο.

Τέτοια περίπτωση ειχα κι εγώ στην εγκατάσταση σχετικά με τις αποστάσεις. Πήγε να το κολλήσει στην γωνία και του δείχνω τις ελάχιστε αποστάσεις στο manual. Το εβαλε εν τέλει σωστά αλλά το manual ουτε καν το ειδε.

• Like 1

14 ώρες πριν, tryfos είπε

Κι εγώ αυτό προτιμώ, από εκεί να ξεκινήσω.

Πάντως βλέπω το αντίστοιχο 12άρι που έχω σε άλλο δωμάτιο και κάνω κάποιες συγκρίσεις. Το στοιχείο στο 12άρι είναι φυσιολογικά κρύο χωρίς υπερβολή, ενώ στο 18άρι ρε παιδί μου είναι τελείως παγωμένο, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, για αυτό πιάνει πάγο τελικά. Ίσως τελικά είναι όντως και κάποιο θέμα/πρόβλημα με το ίδιο το μηχάνημα και όχι έλλειψη ψυκτικού...

33 λεπτά πριν, liakjim είπε

3 λεπτά πριν, tryfos είπε

Καθήστε παιδιά, επειδή αυτό δεν το έχω καταλάβει. Μιλάμε για κάπου ορατή απώλεια φρέον (διαρροή), ακόμα και μέσα στον τοίχο; Απ' έξω δεν βλέπω τίποτα, ούτε μέσα. Ή μιλάμε για έλλειψη/μειωμένο φρέον από την αρχή κατά την τοποθέτηση, οπότε φάνηκε τώρα;

Λέει τίποτα το service τους ξέρουμε; Επίσης να πω ότι βγάζει πάγο ή γενικά δεν αποδίδει;

Το θέμα είναι ότι έχεις πάγο και στις δύο βάνες, οπότε χωρίς διάγνωση από κοντά δεν είναι σίγουρο η διαρροή.

Ακόμα και θέμα συμπιεστή εσωτερικά μπορεί να είναι αν δεν υπάρχει κάποιο τσάκισμα ή διαρροή,  καλό είναι να μην το λειτουργείς.

48 λεπτά πριν, Klausx είπε

Το θέμα είναι ότι έχεις πάγο και στις δύο βάνες,

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ σε σχέση με αντίστοιχη φωτό που ανέβασες εσύ, που ήταν μόνο η μία βάνα παγωμένη, πως μας βοηθάει αυτό, ότι σε μένα είναι και οι 2;

Αν το γνωρίζεις, κανονικά πως πρέπει να γίνει διάγνωση στο συγκεκριμένο; Ρωτάω για να παρακολουθήσω όποιον έρθει να καταλαβαίνω τι κάνει και αν το κάνει σωστά.

7 λεπτά πριν, tryfos είπε

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ σε σχέση με αντίστοιχη φωτό που ανέβασες εσύ, που ήταν μόνο η μία βάνα παγωμένη, πως μας βοηθάει αυτό, ότι σε μένα είναι και οι 2;

Αν το γνωρίζεις, κανονικά πως πρέπει να γίνει διάγνωση στο συγκεκριμένο; Ρωτάω για να παρακολουθήσω όποιον έρθει να καταλαβαίνω τι κάνει και αν το κάνει σωστά.

Φωνάζεις το σέρβις και θα το δουν.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Επίσης δεν βάζουμε toyotomi για θέρμανση. 

Κυρίως για Ψύξη το θέλουμε. Θερμανση εχουμε το φυσικο αέριο μονιμα στο 21 αλλα θα αναβω το κλιματιστικό πριν ερθουμε σπίτι κυριως για τη γυναικα για να μην μου ανεβαζει τον θερμοστατη στο 23.

Υπαρχει επιλογή Carrier  42QHG018D8SU2 Crystal Ultra Clean Plus Κλιματιστικό Inverter

5 λεπτά πριν, papp23 είπε

Κυρίως για Ψύξη το θέλουμε. Θερμανση εχουμε το φυσικο αέριο μονιμα στο 21 αλλα θα αναβω το κλιματιστικό πριν ερθουμε σπίτι κυριως για τη γυναικα για να μην μου ανεβαζει τον θερμοστατη στο 23.

Υπαρχει επιλογή Carrier  42QHG018D8SU2 Crystal Ultra Clean Plus Κλιματιστικό Inverter

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σχετικα με το Carrier η λειτουργια "wind avoid me" ειναι κατι ιδιαιτερο ή ειναι απλα  η κλασικη ρυθμιση της κατευθυνσης των περσίδων που το εχουν ολα. 

Το αναφέρω γιατι δυστυχώς στο σαλόνι υπάρχει μονο ένα σημείο που μπορει να μπει το κλιματιστικό και ειναι πάνω απο τον καναπε γωνία.

apwleies.jpg

Επεξ/σία από papp23

15 λεπτά πριν, papp23 είπε

Σχετικα με το Carrier η λειτουργια "wind avoid me" ειναι κατι ιδιαιτερο ή ειναι απλα  η κλασικη ρυθμιση της κατευθυνσης των περσίδων που το εχουν ολα 

apwleies.jpg

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282143-a-c-in13-toshiba-13j2avsg-e1-b13g3kvsg-e

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...