Lofarek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Off topic alert 😋 Σαν τιτλο θα βαλω κατεβαζω την θερμοκρασια στην ψυξη και κανω οικονομια στην καταναλωση.Ακουγεται οξυμωρο αλλα στην περιπτωση του daisekai ετσι φαινεται να δουλευει. Με ζητουμενη 26 εξωτερικη 27 μου κανει 5 λεπτα λειτουργιας στα 230 w και πεντε λεπτα off. Κατεβαινοντας στ 24 ζητουμενη στρωνει στα 157 - 160... Πως εξηγειται αυτο? Ισως σε πραγματικα καλοκαιρινες θερμοκρασιες > 33 εξωτερικη και πχ 27 ζητουμενη να δειξει τι ακριβως "ψαρια πιανει"
sap00 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, Lofarek είπε Με ζητουμενη 26 εξωτερικη 27 μου κανει 5 λεπτα λειτουργιας στα 230 w και πεντε λεπτα off. Κατεβαινοντας στ 24 ζητουμενη στρωνει στα 157 - 160... Πως εξηγειται αυτο? (230/2)=115w < 157w 2
liakjim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Lofarek είπε Σαν τιτλο θα βαλω κατεβαζω την θερμοκρασια στην ψυξη και κανω οικονομια στην καταναλωση.Ακουγεται οξυμωρο αλλα στην περιπτωση του daisekai ετσι φαινεται να δουλευει. Με ζητουμενη 26 εξωτερικη 27 μου κανει 5 λεπτα λειτουργιας στα 230 w και πεντε λεπτα off. Κατεβαινοντας στ 24 ζητουμενη στρωνει στα 157 - 160... Πως εξηγειται αυτο? Ισως σε πραγματικα καλοκαιρινες θερμοκρασιες > 33 εξωτερικη και πχ 27 ζητουμενη να δειξει τι ακριβως "ψαρια πιανει" Η μία θερμοκρασία ζήτησης είναι πάνω στο offset για αυτό. 1 ώρα πριν, sap00 είπε (230/2)=115w < 157w Μπορεί όμως και να είναι 157>115 αν συνολικά παίρνεις περισσότερο έργο με μεγαλύτερο eer.
GiannisSol Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, liakjim είπε Off topic alert 😋 Εχεις καποια συντομη εστω μονολεκτικη απαντηση για αυτο το θεμα; Χωρις να συνεχισω γιατι ειναι εκτος θεματος.
Lofarek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Lofarek είπε Σαν τιτλο θα βαλω κατεβαζω την θερμοκρασια στην ψυξη και κανω οικονομια στην καταναλωση.Ακουγεται οξυμωρο αλλα στην περιπτωση του daisekai ετσι φαινεται να δουλευει. Με ζητουμενη 26 εξωτερικη 27 μου κανει 5 λεπτα λειτουργιας στα 230 w και πεντε λεπτα off. Κατεβαινοντας στ 24 ζητουμενη στρωνει στα 157 - 160... Πως εξηγειται αυτο? Ισως σε πραγματικα καλοκαιρινες θερμοκρασιες > 33 εξωτερικη και πχ 27 ζητουμενη να δειξει τι ακριβως "ψαρια πιανει" Δικιο εχεις για την παρατηρηση Πως ανοιγω ενα καινουργιο topic εδω? Το λεω για να μην μπαινω σε αλλη συζητηση και να ανοιγω αλλο θεμα
liakjim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Εχεις καποια συντομη εστω μονολεκτικη απαντηση για αυτο το θεμα; Χωρις να συνεχισω γιατι ειναι εκτος θεματος. 1
Sebu Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 6 hours ago, liakjim said: Off topic alert 😋 Θεωρητικα και το split κλιματιστικο αντλια θερμοτητας δεν ειναι? Ή οι αντλιες θερμοτητας περιοριζονται αποκλειστικα και μονο σε θερμανση, κουμπωνουν μονο σε σωματα καλοριφερ και δεν μπορουν να δωσουν ψυξη? Γιατι θα με ενδιεφερε με το νεο εξοικονομω που θα καλυπτει και αντλιες θερμοτητας να αλλαζα μερικα παλια κλιματιστικα, σε αυτη τη λογικη.
stelikov Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δεν αξιζει αντλια θερμοτητας στην Ελλάδα. Θέλουν fancoil για ψύξη και ανεβαίνει η τιμή πολύ. Καλύτερα δώσε λεφτά για μόνωση ή/και κουφώματα που θα ρίξει τις απώλεις 50-75%. 1
GiannisSol Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stelikov είπε Δεν αξιζει αντλια θερμοτητας στην Ελλάδα. Θέλουν fancoil για ψύξη και ανεβαίνει η τιμή πολύ. Καλύτερα δώσε λεφτά για μόνωση ή/και κουφώματα που θα ρίξει τις απώλεις 50-75%. Θα διαφωνήσω οτι δεν αξίζει η αντλία στην Ελλάδα ακόμη και μόνο για θέρμανση . Βασικά να το πω αλλιώς , αν δεν αξίζει στην Ελλάδα με τόσο ήπιο χειμώνα (εκτός από λίγα πραγματικά κρύα μέρη) τοτε που αξίζει? Δεν βάζω καν το παράγοντα φωτοβολταϊκού στη μέση. Αν έχεις ήδη ψύξη από κλιματιστικά είναι περιττό να βάλεις fancoil . Όσο για τη μόνωση συμφωνώ, είναι κάτι αυτονόητο αυτό αν θες να έχεις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης με μικρές ανάγκες θέρμανσης ή ψύξης. On topic Τελικά παρέλαβα τα 9ρια AY σειρά Mitsubishi . Οι μέσα μονάδες Ταϊλάνδη και οι έξω Τουρκικες . Μου κάνει εντύπωση ότι οι μέσα μονάδες δεν έχουν καθόλου ένα αυτοκόλλητο με τα στοιχεία τους. Τα πήρα από επίσημο δίκτυο του Τουρνικιωτη. Επίσης εντυπωσιακό το ποσο μεγάλες ειναι οι εξωτερικές μονάδες . Τις συγκρίνω με τα παλιά on off hitachi επίσης 9ρια που έχω και ειναι αρκετά μικρότερα τα παλιά . Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2024 από GiannisSol
chemkyr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, GiannisSol said: Τελικά παρέλαβα τα 9ρια AY σειρά Mitsubishi . Οι μέσα μονάδες Ταϊλάνδη και οι έξω Τουρκικες . Πώς γίνεται να είναι κατασκευασμενες σε διαφορετικές χώρες? Υπάρχουν και άλλες μάρκες που ακολουθούν αυτή την τακτική? Δεν μου ακούγεται και τόσο καλό και σίγουρα θα το λάμβανα υπόψιν εαν είχα σκοπο την αγορά mitsubishi electric. Περιμένουμε εντυπώσεις από την λειτουργία τους.
GiannisSol Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, chemkyr είπε Πώς γίνεται να είναι κατασκευασμενες σε διαφορετικές χώρες? Υπάρχουν και άλλες μάρκες που ακολουθούν αυτή την τακτική? Δεν μου ακούγεται και τόσο καλό και σίγουρα θα το λάμβανα υπόψιν εαν είχα σκοπο την αγορά mitsubishi electric. Περιμένουμε εντυπώσεις από την λειτουργία τους. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τα split μηχανηματα εχουν πολλα παντρεματα οι μεσα με τις εξω μοναδες για να πετυχουν το τελικο αποτελεσμα που θελουν οριστικοποιώντας το τελικο προιον/μοντελο. Τωρα οσο αφορα τις χωρες, βαση αυτοκολλητων στις συσκευασιες καταλαβα οτι το ταυλανδεζικο περασε απο τη Τουρκια και γινανε μαζι export σαν σετ καθως και η ταυλανδεζικη συσκευασια ειχε τουρκικα αυτοκολλητα εξωτερικα. Υποψιν , δεν ξερουν ουτε τα μαγαζια που τα πωλουν απο που ερχονται. Μου ειπαν οτι θα ειναι ταυλανδεζικα, τελικα προεκυψαν μιξη μη βγαζοντας ακρη ουτε οι ιδιοι. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2024 από GiannisSol
liakjim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 23 λεπτά πριν, chemkyr είπε Πώς γίνεται να είναι κατασκευασμενες σε διαφορετικές χώρες? Υπάρχουν και άλλες μάρκες που ακολουθούν αυτή την τακτική? Δεν μου ακούγεται και τόσο καλό και σίγουρα θα το λάμβανα υπόψιν εαν είχα σκοπο την αγορά mitsubishi electric. Περιμένουμε εντυπώσεις από την λειτουργία τους. Το έχουμε ξαναδεί τόσο στα mitsubishi electric όσο και στα daikin perfera και δεν ξέρω και που αλλού.
nimik Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, GiannisSol είπε Μου κάνει εντύπωση ότι οι μέσα μονάδες δεν έχουν καθόλου ένα αυτοκόλλητο με τα στοιχεία τους. Πολύ παράξενο ..
liakjim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 @GiannisSol τα αυτοκόλλητα θα πρέπει να είναι στο καπάκι που σηκώνεις για να καθαρίσεις τα φίλτρα από μέσα. Σήκωσε το μια, δες και πες μας.
GiannisSol Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, liakjim είπε @GiannisSol τα αυτοκόλλητα θα πρέπει να είναι στο καπάκι που σηκώνεις για να καθαρίσεις τα φίλτρα από μέσα. Σήκωσε το μια, δες και πες μας. Θα το κάνω μόλις επιστρέψω στο σπίτι τις επόμενες μέρες που θα γίνει και η εγκατάσταση. Τα καπάκια δεν τα σήκωσα ούτε τα αυτοκόλλητα συγκράτησης των περσίδων αφαίρεσα. Απλά το άνοιξα και το έβγαλα από το νάυλον να δω αν έχει κάποιο σημάδι η κτυπημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα