Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

16 λεπτά πριν, chemkyr είπε

ποτε θα ειναι black friday?

Τελευταία Παρασκευή κάθε Νοέμβρη, άρα 29.

Οι αλυσίδες ξεκινάνε τις εκπτώσεις στα κλιματιστικά καμιά βδομάδα νωρίτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρήγγειλα προχθές δύο 9ρια Mitsubishi electric σειρα AY. 

Οι τιμη του ήταν ,πάντα μέσα από τους επίσημους συνεργάτες , από 835 ευρώ έως 1069. 

Τη τιμή των 835 την έχουν και αυτοί με τη παραεισαγωγη χωρίς την εγγύηση του Τουρνικιωτη.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεπω πως η TCL εχει κυκλοφορησει στο εξωτερικο ,νεα εκδοση στα μοντελα C-Fresh(FreshIn σε αλλες χωρες) . Εισαγωγη φρεσκου αερα ΑΛΛΑ και εξαγωγη αερα απο το δωματιο...

Επεξ/σία από Specs

1 ώρα πριν, Specs είπε

Βλεπω πως η TCL εχει κυκλοφορησει στο εξωτερικο ,νεα εκδοση στα μοντελα C-Fresh(FreshIn σε αλλες χωρες) . Εισαγωγη φρεσκου αερα ΑΛΛΑ και εξαγωγη αερα απο το δωματιο...

Με ανάκτηση θερμότητας ή όχι;

1 minute ago, stelikov said:

Με ανάκτηση θερμότητας ή όχι;

Dεν ξερω, μαλλον οχι, μιας κ βλεπω τον εισαγομενο τον θερμανει/ψυχει αναλογως, για να μην αλλαζει η θερμοκρασια του χωρου. Αλλωστε, δεν θα γινεται μονιμα αυτο, εχει υπολογιστη κ οταν "βαρυνει" η ατμοσφαιρα μεσα τον βγαζει η απλα φερνει οπως το παλίοτερο μοντελο το δικο μου φρεσκο μεσα. Νομιζω για τυφλα δωματια-υπογεια κλπ θαναι ιδανικο αυτο το συστημα, αντι παραθυρου θα λειτουργει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το ανταλλακτικο φιλτρο HEPA της εισαγωγης φρεσκου αερα, για τον κλωνο του TCL C Fresh, το Morris FAIN , πηρα απαντηση απο Morris οτι ειναι διαθεσιμο και εχει 16 ευρω.

Η απαντηση απο την TCL τηλεφωνικη υποστηριξη  (στην γραμμη ηταν κινεζουλα με αναλογα ελληνικα, η υποστηριξη ειναι της μητρικης εταιριας οπως ειπε) ηταν να απευθυνθω στην Astra Service.

Οι οποιοι ειναι μονο για επισκευες κ εγγυησεις οπως μου απαντησαν απο την μερια τους!

Η επικοινωνια δε με email στην ελληνικη αντιπροσωπεια , Aγηνωρ (Τουρνικιωτης) εγινε δυο φορες απο περισυ και το mail της απαντησης "παραπεσε" που λεγαν κ τα ΕΛΤΑ παλια...ακομη περιμενω.

Επεξ/σία από Specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Specs είπε

Για το ανταλλακτικο φιλτρο HEPA της εισαγωγης φρεσκου αερα, για τον κλωνο του TCL C Fresh, το Morris FAIN , πηρα απαντηση απο Morris οτι ειναι διαθεσιμο και εχει 16 ευρω.

Η απαντηση απο την TCL τηλεφωνικη υποστηριξη  (στην γραμμη ηταν κινεζουλα με αναλογα ελληνικα, η υποστηριξη ειναι της μητρικης εταιριας οπως ειπε) ηταν να απευθυνθω στην Astra Service.

Οι οποιοι ειναι μονο για επισκευες κ εγγυησεις οπως μου απαντησαν απο την μερια τους!

Η επικοινωνια δε με email στην ελληνικη αντιπροσωπεια , Aγηνωρ (Τουρνικιωτης) εγινε δυο φορες απο περισυ και το mail της απαντησης "παραπεσε" που λεγαν κ τα ΕΛΤΑ παλια...ακομη περιμενω.

Πολύ καλή τιμή για φίλτρο HEPA . Θα μπορούσαν άνετα να το ξεφτυλισουν σε ακρίβεια. Αν το tcl το συγκεκριμένο είχε σωστή συμπεριφορά στη θέρμανση θά το επέλεγα. 

Όσο για τα αναπάντητα email είναι ελληνική πρωτοπορια. Έστειλα και εγώ στον Τουρνικιωτη και δεν έλαβα καμία απάντηση. Όταν μια εταιρία δεν απαντάει σε emails ,παρότι το δίνει δημόσια για επικοινωνία , είναι ενα δείγμα ότι η εταιρία είναι τσίρκο. 

Επεξ/σία από GiannisSol
  • Like 2

1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Πολύ καλή τιμή για φίλτρο HEPA . Θα μπορούσαν άνετα να το ξεφτυλισουν σε ακρίβεια. Αν το tcl το συγκεκριμένο είχε σωστή συμπεριφορά στη θέρμανση θά το επέλεγα. 

Όσο για τα αναπάντητα email είναι ελληνική πρωτοπορια. Έστειλα και εγώ στον Τουρνικιωτη και δεν έλαβα καμία απάντηση. Όταν μια εταιρία δεν απαντάει σε emails ,παρότι το δίνει δημόσια για επικοινωνία , είναι ενα δείγμα ότι η εταιρία είναι τσίρκο. 

Έχεις δίκιο, θα πρέπει να απαντάνε.

Προσωπικά έχω θετική εμπειρία.

1. Στη fujitsu, απάντησαν σε 45 λεπτά για ανταλλακτικό ->

Spoiler

image.png.fbd2f3062b8236c34b4f45485ecd5a8a.png

2. Επίσης στη fujitsu, απάντησαν σε μια εργάσιμη όταν τους έστειλα παρατήρηση ότι στο νέο site τους δεν είχαν τους όρους εγγύησης

Spoiler

image.png.1b7ddb0e7c9c45b4288e0bdc21720726.png

3. Στη daikin έκανα ερώτημα στη φόρμα τους και απάντησαν μέσα σε μισή ώρα, ενώ όταν έκανα στο email 2ο ερώτημα, απάντησαν άμεσα

Spoiler

image.png.e40c97f0ac05dae175aa7e26468a9d6a.png

4. Πάλι daikin, πραγματικά υποδειγματική η επικοινωνία και το support τότε με την πλακέτα με το offset που τελικά την αλλάξαμε με άλλη με μικρότερο offset (για την οποία αλλαγή απαιτήθηκε επικοινωνία με το εργοστάσιο). Συνολικά ανταλλάξαμε 35 emails! Έστειλα και ευχαριστήρια επιστολή στη daikin hellas!

Spoiler

image.png.9e0844e9c4f6a71d9b3999aa0d3a6821.png

5. Τέλος επικοινωνία με Morris όπου ζήτησα τις παροχές του αέρα για το winfin35150 σε όλες τις ταχύτητες με γρήγορη απάντηση παρόλο που στο 2ο βήμα έπρεπε να μιλήσουν με το εργοστάσιο

Spoiler

image.png.978c272d0f5cdede0165a9cfd364fc89.png

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 28/9/2024 στις 8:15 ΜΜ, Specs είπε

Η χειρότερη εμπειρία παλαιότερα από astra service όχι στα κλιματιστικά αλλά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Μπορεί τώρα να έχει αλλάξει η κατάσταση.

Στα mail και αυτοί δεν απαντούσαν ποτέ. Νομίζω αφορούσε Toshiba τηλεόραση. Καμία σχέση με την  Toshiba μάρκα των κλιματιστικών.  Στα ηλεκτρονικά έχει πουληθεί το σήμα πλέον σε Κινέζους φασόν.

Εδώ η Tele που φέρνει όλη την Κίνα από ηλεκτρονικά μου απάντησε σε ερώτημα σε mail σε ένα τέταρτο. Δεν το περίμενα.

• Like 1

Καλή εβδομάδα σε όλους,

Σε Toshiba RSA-13BKV-E ποιο ειναι το wifi module που αγοράζουμε για να βάλουμε. Αυτό το μοντέλο πρέπει να είναι το Mirai αλλά δεν το έχει σε λίστες με wifi modules της εταιρείας.

1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Καλή εβδομάδα σε όλους,

Σε Toshiba RSA-13BKV-E ποιο ειναι το wifi module που αγοράζουμε για να βάλουμε. Αυτό το μοντέλο πρέπει να είναι το Mirai αλλά δεν το έχει σε λίστες με wifi modules της εταιρείας.

Τι σου είπαν από την αντιπροσωπεία;

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι σου είπαν από την αντιπροσωπεία;

Έχω πάρει 3 τηλέφωνα είμαι συνέχεια σε αναμονή. Θα ξανακάνω τηλέφωνο μήπως βρω άκρη και θα ενημερώσω και εδώ για να υπάρχει σαν αρχείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταζα για αντλίες θερμότητας και μου ήρθε η εξής απορία , ισχύει ότι και στα κλιματιστικά στη θέρμανση ? Δηλαδή οι κινεζικές έναντι των γιαπωνέζικων ,ίδιας κατηγορίας πάντα , υστερούν πάλι σε θέματα φορτίων σχεδιασμού σε ήπιες καιρικές συνθήκες ? 

Εκεί βέβαια έχουμε και φρεον r290 που έχει άλλες αποδόσεις υποθέτω. 

Επεξ/σία από GiannisSol

13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Κοίταζα για αντλίες θερμότητας και μου ήρθε η εξής απορία , ισχύει ότι και στα κλιματιστικά στη θέρμανση ? Δηλαδή οι κινεζικές έναντι των γιαπωνέζικων ,ίδιας κατηγορίας πάντα , υστερούν πάλι σε θέματα φορτίων σχεδιασμού σε ήπιες καιρικές συνθήκες ? 

Εκεί βέβαια έχουμε και φρεον r290 που έχει άλλες αποδόσεις υποθέτω. 

Off topic alert 😋

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...