Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, darkef είπε

Καλησπέρα σας, μια συμβουλη για κλιματιστικο για θερμανση κυριως, καποιες προτασεις΄;

Για παρακάτω σχεδιο διαμερισματος, υπαρχει ενα κλιματιστικο 18αρι παλιο δεν δουλεψε απο τοτε που ηρθα στο σπιτι δεν εκατσα να το φτιαξω.

Θελω να παρω νεο κλιματιστικο και να καλυψω το χωρο που γραφω 51τμ και εστω λιγο δωμ. 2-3, τα κουφωματα ειναι μαλλον αλουμινιου σιγουρα διπλα, η πλευρα  που ειναι το κλιματιστικο εχει μονωση 5 ποντους μαλλον (δεν μετρησα) και δεν υπαρχει μονωση αλλου

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500

2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αντικατασταση ενος παλιου 18αρι Daikin, δεν το δουλεψα εγω αλλα ο πρωην ιδιοκτητης

3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιαφορο

4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70% θερμανση

5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστικη πηγη θερμανσης

6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Τζακι οχι για συχνη χρηση, ειναι παλιου τυπου, φυσικο αεριο γραμμη δεν υπαρχει, ψαχνομαι για το μελλον με μπουκαλες προπανιου.

7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :  Περιπου-Ενιαίος χώρος 52 τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα-χωλ.

8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Θεσσαλονικη - Δυτικα - Χαμηλο υψομετρο

9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Wifi, σχετικα αθορυβο, εγγυηση τουλαχιστον 3-5 χρονια

10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Μονωση Στη βορεια-ανατολικη πλευρα που ειναι το σαλονι, και η ταρατσα εχει ανοιχτη κεραμοσκεπη περναει αερας απο μεσα, τελευταιος 1 οροφος

11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του: Screenshot

Apolia.png

σχεδιο-2.png

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#12698

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, darkef είπε

Σαν πάρα πολλές μου φαίνονται, 40K BTU

Η εφαρμογή βγάζει ότι του βάζεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, darkef είπε

Σαν πάρα πολλές μου φαίνονται, 40K BTU

Οι απώλειες εκτοξεύονται από το γεγονός της αμόνωτης σκεπής. Αν το σπίτι είναι δικό σου, εξέτασε τη μόνωση αυτής, θα γλιτώσεις πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Για κλιματιστικό θα πήγαινα στο mitsubishi heavy 80. Λες ότι θέλεις wifi. Αν είναι άκρως απαραίτητο, τότε ψάξε για το μοντέλο που τελειώνει με F στο τέλος πχ SRK/SRC-80ZR-WF .  Δυστυχώς δεν το βλέπω στην αγορά, αν και με ψάξιμο ίσως το βρεις. Αν δεν το βρίσκεις έχεις δύο επιλογές. Είτε το βγάζεις από τα απαιτούμενα και έχεις απομακρυσμένο έλεγχο με λύσεις τύπου broadlink rm4 mini είτε πας στο  mitsubishi heavy 71 το οποίο το βλέπω στην αγορά με το wifi αλλά με κίνδυνο να μη σου φτάσει σαν ισχύ (και ειδικά για σένα που δεν έχεις και αξιόλογο backup για τα δύσκολα κρύα 24ωρα).  

Δημοσ.

Τώρα που κρύωσε ο καιρός, το έβαλα στο ζεστό. Την πρώτη μέρα παρατήρησα στο σωλήνα αποστράγγισης πρασινωπο το νερό... Τι μπορεί να είναι; Υπάρχει περίπτωση διαρροής; Τις επόμενες ημέρες ήταν κανονικό το νερό στην αποστράγγιση. 1,5 ετών κλιματιστικό Toshiba edge 24.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Τώρα που κρύωσε ο καιρός, το έβαλα στο ζεστό. Την πρώτη μέρα παρατήρησα στο σωλήνα αποστράγγισης πρασινωπο το νερό... Τι μπορεί να είναι; Υπάρχει περίπτωση διαρροής; Τις επόμενες ημέρες ήταν κανονικό το νερό στην αποστράγγιση. 1,5 ετών κλιματιστικό Toshiba edge 24.

Θα έλεγα ότι είναι η μούχλα/μπιχλα του καλοκαιριού που στράγγισε.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Την πρώτη μέρα παρατήρησα στο σωλήνα αποστράγγισης πρασινωπο το νερό... Τι μπορεί να είναι; Υπάρχει περίπτωση διαρροής;

Βρύα και λειχήνες που αναπτύχθηκαν στο στάσιμο νερό. Αν ξεπλύθηκαν είσαι οκ. 

• Thanks 1
Δημοσ.

καλημέρα

παρατήρησα ένα μοντέλο της toyotomi, το gosai, το οποίο έχει πολύ καλούς δείκτες (στ 12αρι αναφερομαι), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο μοντέλο της gree βασίζεται. Μήπως γνωρίζει κανείς?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Θα έλεγα ότι είναι η μούχλα/μπιχλα του καλοκαιριού που στράγγισε.

Εκανα καθαριοτητα με ελεφαντακι μονος μου στις εσωτερικες σε 4 απο τα 5 που εχω. Το 5ο το εβαλα τωρα. Το μυστικο για να μην το λυσεις ολο εσωτερικα ειναι  με το "πιστολι" του σωληνα του ποτισματος να στοχευεις την φτερωτη προς τα πανω και να την κανεις να γυριζει. Παροτι οι φτερωτες δεν φαινονταν να ειναι βρωμικες εκτος μιας, εβγαλαν τα αντερα τους. Στο πιο  χρησιμοποιημενο το καλοκαιρι κλιματιστικο αλλαξα 3 -4 φορες το νερο στο κουβα συλλογης που επαιρνε 35 λιτρα...αν η φτερωτη ειναι μαυρη κρυβει την βρωμα που εχει επικαθισει...Και ενα tip. Περιστρεφομενη η φτερωτη λογω του οτι το μοτερακι του ανεμιστηρα ειναι dc και οχι εναλλασσομενο βραχυκυκλωμενου δρομεα παρηγαγε ρευμα που αναβε τα λαμπακια ενδειξης της εσωτερικης μοναδας εστω και περιστασιακα και....εδω το πιο ωραιο..ενεργοποιουσε τα μοτερακια των μηχανισμων κλισης περσιδων που προσπαθουσαν να κλεισουν και μου εκαναν την ζωη λιγο δυσκολη στο καθαρισμα...

Επισης μην εχετε την ψευδαισθηση οτι καθαριζοντας καλα το εσωτερικο στοιχειο καθαριζετε και την φτερωτη απο τα νερα που πεφτουν απο το στοιχειο πανω της . ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Ετσι πιστευα και εγω μεχρι που ειδα τι εβγαζαν κατα την διαρκεια του καθαρισμου τους...

Δημοσ.

Καλησπέρα τι προτείνετε από τα παρακάτω.

Θα μπει σε σαλόνι 25-30τμ που έχει πόρτα με διάδρομο μήπως και φτάσει και στα δύο δωμάτια στο τέλος του διαδρόμου. (Δεν μπορώ/θέλω να βάλω 2ο σε δωμάτιο).

12αρι 530€ Τελική (Με δώρο επιταγή):

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/285458-a-c-in12-toyotomi-ctn-ctg-335w-erai-wh

18αρι 630€ Τελική:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/243903-a-c-in18btu-hisense-kb50xs1f-wings

24αρι 740€ τελική:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/243904-a-c-in24btu-hisense-kb70bt1f-wings

Πρέπει να το παραγγείλω σήμερα αλλιώς πάω για black Friday.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, valantis123 είπε

Καλησπέρα τι προτείνετε από τα παρακάτω.

Θα μπει σε σαλόνι 25-30τμ που έχει πόρτα με διάδρομο μήπως και φτάσει και στα δύο δωμάτια στο τέλος του διαδρόμου. (Δεν μπορώ/θέλω να βάλω 2ο σε δωμάτιο).

12αρι 530€ Τελική (Με δώρο επιταγή):

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/285458-a-c-in12-toyotomi-ctn-ctg-335w-erai-wh

18αρι 630€ Τελική:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/243903-a-c-in18btu-hisense-kb50xs1f-wings

24αρι 740€ τελική:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/243904-a-c-in24btu-hisense-kb70bt1f-wings

Πρέπει να το παραγγείλω σήμερα αλλιώς πάω για black Friday.

Ευχαριστώ.

Κατά 99.999% κανένα από τα 3. Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου σύμφωνα με τις οδηγίες. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Κατά 99.999% κανένα από τα 3. Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου σύμφωνα με τις οδηγίες. 

Έχει την προσφορά ο Κωτσόβολος και έχω 150€ δώρο επιταγή γι'αυτό διάλεξα αυτά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, valantis123 είπε

Έχει την προσφορά ο Κωτσόβολος και έχω 150€ δώρο επιταγή γι'αυτό διάλεξα αυτά.

Μαζί σου αλλά δεν θέλεις να βάλεις κάτι που σε καλύψει με οικονομία σε βάθος χρόνου;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μαζί σου αλλά δεν θέλεις να βάλεις κάτι που σε καλύψει με οικονομία σε βάθος χρόνου;

Σε 2-3 χρόνια θα μετακομίσω οπότε θα μεταφερθεί σε άγνωστο σπίτι. Το ρεύμα δεν με πολύ νοιάζει σε αυτό το σπίτι γιατί είναι σχεδόν μέσα στην τιμή.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον είμαι περίεργη περίπτωση 😅

Θερμικές Απώλειες

5427.78Watt

4667.89KCal/h

180.93Watt/m2

155.60KCal/h/m2

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, valantis123 είπε

Σε 2-3 χρόνια θα μετακομίσω οπότε θα μεταφερθεί σε άγνωστο σπίτι. Το ρεύμα δεν με πολύ νοιάζει σε αυτό το σπίτι γιατί είναι σχεδόν μέσα στην τιμή.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον είμαι περίεργη περίπτωση 😅

Θερμικές Απώλειες

5427.78Watt

4667.89KCal/h

180.93Watt/m2

155.60KCal/h/m2

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-asyg18kmteaoyg18kmta-18000-btu-aa-klimatistiko-inverter/1688551

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...