Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, GiannisSol said:

Μηπως πνιγει η μοναδα στο πισω μερος της και τελικα δεν αναπνεει σωστα; 

Oxι, γιατι δεν θα ολα τα  3μ στην κουλουρα ... θα ειναι μαζι με ολα τα υπολοιπα 3μ, δηλαδη απο το μεσα μεχρι το εξω, μετα το κομματι που θα φυγει να παει στο πλαινο να συνδεθει κ τελος κ κυριωτερο , ο εγκαταστατης θα φροντισει να μην αναπνεει με ενα σωρο λαθη στις αποστασεις απο καθε πλευρα! εγγυημενα!!!

Ενδεικτικα εαν η κουλουρα εχει διαμετρο 60εκ τοτε ο κυκλος θα ειναι 1,9 μετρα...

Επεξ/σία από Specs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

22 ώρες πριν, Specs είπε

Oxι, γιατι δεν θα ολα τα  3μ στην κουλουρα ... θα ειναι μαζι με ολα τα υπολοιπα 3μ, δηλαδη απο το μεσα μεχρι το εξω, μετα το κομματι που θα φυγει να παει στο πλαινο να συνδεθει κ τελος κ κυριωτερο , ο εγκαταστατης θα φροντισει να μην αναπνεει με ενα σωρο λαθη στις αποστασεις απο καθε πλευρα! εγγυημενα!!!

Ενδεικτικα εαν η κουλουρα εχει διαμετρο 60εκ τοτε ο κυκλος θα ειναι 1,9 μετρα...

Να ρωτησω κατι τους κατοχους toshiba Υπαρχει τροπος να σταματαει ο  ανεμιστηρας της εσωτερικης μοναδας στην ψυξη οταν σταματα και ο συμπιεστης ?  Ειναι ενοχλητικο δεν πιστευω οτι προσφερει τιποτε στην ανεση του δωματιου και αλλοι κατασκευαστες το εφαρμοζουν ως τροπο λειτουργιας στην ψυξη.

Νομιζω το ιδιο θεμα εχω δει και σε ενα midea

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Lofarek said:

Ειναι ενοχλητικο δεν πιστευω οτι προσφερει τιποτε στην ανεση του δωματιου και αλλοι κατασκευαστες το εφαρμοζουν ως τροπο λειτουργιας στην ψυξη.

Και η Toshiba το εχει, αλλα στα ακριβα μοντελα, Edge κ πανω , οπως κ η Daikin στο Perfera κ πανω κ αλλοι...

Επεξ/σία από Specs

Όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα , αλλά δημιουργεί και πρόβλημα αύξησης της υγρασίας γρήγορα. Δεν ξέρω πως δεν έχουν προβλέψει αυτή τη λειτουργια να είναι μόνιμη στα κλιματιστικά καθώς επηρεάζει αρνητικά την άνεση στο χώρο. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, GiannisSol said:

Όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα , αλλά δημιουργεί και πρόβλημα αύξησης της υγρασίας γρήγορα. Δεν ξέρω πως δεν έχουν προβλέψει αυτή τη λειτουργια να είναι μόνιμη στα κλιματιστικά καθώς επηρεάζει αρνητικά την άνεση στο χώρο. 

Exoυν προβλεψει να την πληρωνουμε επιλεγοντας ακριβοτερα κλιματιστικα δυστυχως! αλλιως, εχει αναφερθει πολλες φορες εδω μεσα, το "χακαρισμα" μεσω τηλεχειρισμου σε Midea κ κλωνους νομιζω , αλλα κ μεσω home assistant για τις υπολοιπες μαρκες.

Επεξ/σία από Specs

Στο asyg24kmta το λέει energy saving, δεν σταματάει τελείως αλλά γυρνάει στην πράξη τόσο αργά που δεν φέρνει υγρασία μέσα

image.png.1ddcbd2d1c361b5dd25c4777bd127089.png

Μάλιστα το integration του homeassistant το κάνει expose και το χειρίζεσαι από εκεί αν θέλεις

image.png.1e8e902954b89ad85ab2fdda357374d3.png

Λοιπον μιλησα με τεχνικο της αντιπροσωπιας σχετικα με αυτο και μου ειπε το εξης που βγαζει νοημα. Αν δεν γυρναγε εστω και λιγο ο ανεμιστηρας της εσωτερικης ο θερμοστατης δεν θα μπορουσε να δει τι πραγματικα θερμοκρασια υπαρχει στο δωματιο για να ξεκινησει ξανα ο συμπιεστης . Και αυτο επειδη το στοιχειο της εσωτερικης ειναι πιο κρυο απο το δωματιο λογω παραμενουσας ψυξης. Το ιδιο μου ειπε συμβαινει και στην θερμανση για τον ιδιο ακριβως λογο ισως ομως με πιο χαμηλη παραμενουσα ταχυτητα ανεμιστηρα εσωτερικης για ευνοητους λογους να μην σου φυσαει "παγωμενο" αερα τον χειμωνα στο δωματιο οταν δεν δινει ζεστη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lofarek είπε

Λοιπον μιλησα με τεχνικο της αντιπροσωπιας σχετικα με αυτο και μου ειπε το εξης που βγαζει νοημα. Αν δεν γυρναγε εστω και λιγο ο ανεμιστηρας της εσωτερικης ο θερμοστατης δεν θα μπορουσε να δει τι πραγματικα θερμοκρασια υπαρχει στο δωματιο για να ξεκινησει ξανα ο συμπιεστης . Και αυτο επειδη το στοιχειο της εσωτερικης ειναι πιο κρυο απο το δωματιο λογω παραμενουσας ψυξης. Το ιδιο μου ειπε συμβαινει και στην θερμανση για τον ιδιο ακριβως λογο ισως ομως με πιο χαμηλη παραμενουσα ταχυτητα ανεμιστηρα εσωτερικης για ευνοητους λογους να μην σου φυσαει "παγωμενο" αερα τον χειμωνα στο δωματιο οταν δεν δινει ζεστη.

Εξαρτάται και από το που βρίσκεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας.

Πχ στα Daikin εκεί που είναι δεν επηρεάζεται από το αν δουλεύει ή όχι ο ανεμιστήρας.

Στα φθηνά κλιματιστικά τουλάχιστον είναι ένας τρόπος να αυξήσουν τα νούμερα απόδοσης εκμεταλλευόμενοι την "παραμένουσα ψύξη"...

Στα περισσότερα ακριβά κλιματιστικά πάντως ο ανεμιστήρας σταματάει...

Στα δε Midea με χακαρισμα υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις... Πχ. Να σταματά ο ανεμιστήρας για 5 λεπτά και μετά να λειτουργεί για ένα λεπτό κλπ κλπ κλπ

Screenshot_2024-07-19-18-12-44-595.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 1

4 hours ago, Lofarek said:

Το ιδιο μου ειπε συμβαινει και στην θερμανση για τον ιδιο ακριβως λογο ισως ομως με πιο χαμηλη παραμενουσα ταχυτητα ανεμιστηρα εσωτερικης για ευνοητους λογους να μην σου φυσαει "παγωμενο" αερα τον χειμωνα στο δωματιο οταν δεν δινει ζεστη.

Φτηνα κ ακριβα, στην θερμανση κλεινουν ολα, εντελως. Επομενως φασκουν κ αντιφασκουν. Τα ιδια θεματα θα ειχε κ τον χειμωνα αν ηταν ετσι. Θα κραταγε εστω χαλαρα για μετρηση πραγματικης θερμοκρασιας τον ανεμιστηρα ανοιχτο. Η μονη εκδοχη που ειναι μειγμα των απαντησεων που γραφτηκαν, ειναι να φροντιζουν στα ακριβα να αλλαζουν θεση στον αισθητηρα και να μην επηρεαζεται, θα τσεκαρω απο περιεργεια τις θεσεις σε Sensira κ Perfera.

3 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Εξαρτάται και από το που βρίσκεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας.

Πχ στα Daikin εκεί που είναι δεν επηρεάζεται από το αν δουλεύει ή όχι ο ανεμιστήρας.

Στα φθηνά κλιματιστικά τουλάχιστον είναι ένας τρόπος να αυξήσουν τα νούμερα απόδοσης εκμεταλλευόμενοι την "παραμένουσα ψύξη"...

Στα περισσότερα ακριβά κλιματιστικά πάντως ο ανεμιστήρας σταματάει...

Στα δε Midea με χακαρισμα υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις... Πχ. Να σταματά ο ανεμιστήρας για 5 λεπτά και μετά να λειτουργεί για ένα λεπτό κλπ κλπ κλπ

Υπαρχει τρόπος να κατεβάζουμε τα βατ σε midea που δεν πέφτουν κάτω από 500-600 βατ;

2 λεπτά πριν, Specs είπε

Οχι  αν εννοεις οτι καθε λιγο καποια δουλευουν τον ανεμιστηρα για λιγο κ μετα επαναλαμβανεται.

Έχω την εντύπωση από τα διαγράμματα που έχω ανεβάσει ότι στη θέρμανση όταν κάνει οφ ομσυμπιεστης δε σταματάει εντελώς ο ανεμιστήρας 

1 minute ago, cmaniac said:

Heavy, με fireplace function

αυτα ειναι στις τελευταιες γενιες που γινονται κ παλι στα ακριβα μοντελα!

1 minute ago, dimostr said:

Έχω την εντύπωση από τα διαγράμματα που έχω ανεβάσει ότι στη θέρμανση όταν κάνει οφ ομσυμπιεστης δε σταματάει εντελώς ο ανεμιστήρας

Για ποιο λες? το Σενσιρα η το Toyotomi σου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...