Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τα manual γραφτηκαν για καποιο λογο αλλα συνηθως ο μπαρμπαμητσος απο το κολοκοτρωνιτσι ξερει κατι παραπανω 😛

1 minute ago, dimostr said:

Αναφέρονται στο εγχειρίδιο δε χρειάζεται να ξέρεις τίποτα άλλο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αναφέρονται στο εγχειρίδιο δε χρειάζεται να ξέρεις τίποτα άλλο 

Ρωτάω για να ξέρω τι να ζητάω. Απο τον @liakjim έμαθα ότι θέλει συγκεκριμένα μέτρα σε σωλήνες, αντλία κενού, χαμηλότερα η εξωτερική μονάδα. Από ο,τι φαίνεται είναι λαχείο σε τι ψυκτικό θα πέσεις και τι εγκατάσταση θα κάνει. Ένας απλός αγοραστής θα βρει ένα μαγαζί πχ στην επαρχία, θα αγοράσει από εκεί τα κλιματιστικά, θα του κάνουν εγκατασταση και αν ζητήσουν εγγύηση θα τους πουν ότι βγαίνει εκτός για το τάδε λόγο, και εμείς απλά δεν έχουμε ιδέα και δίνουμε 150€ και καλοπιστα θεωρούμε ότι όλα έγιναν σωστά και απολαμβάνουμε το νέο μας μηχάνημα σε κάθε καύσωνα. Με αυτό το σκεπτικό αποτελεί ρίσκο να αγοράσεις κλιματιστικό και να μην σου κάνει εγκατάσταση επίσημος συνεργάτης - που όμως δεν είναι στους όρους της εγγύησης. Με αυτό το σκεπτικό πρέπει στους όρους τής εγγύησης να προϋποθέτει εγκατάσταση από επίσημο συνεργάτη τους. Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνει και είσαι στο έλεος κάθε τυχάρπαστου εφόσον το manual είναι τεχνικό και εσύ δεν έχεις αυτές τις γνώσεις για να ξέρεις τι να ζητήσεις, και θα πρέπει να αποκτήσεις γνώσεις ψυκτικού για να μην βγεις εκτός εγγύησης. 

12 λεπτά πριν, poulinos είπε

τα manual γραφτηκαν για καποιο λογο αλλα συνηθως ο μπαρμπαμητσος απο το κολοκοτρωνιτσι ξερει κατι παραπανω 😛

Blue dealer μου το είπε, όχι ο μπάρμπα Μήτσος...

Επεξ/σία από efib

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, efib said:

Ρωτάω για να ξέρω τι  @liakjim 

Blue dealer μου το είπε, όχι ο μπάρμπα Μήτσος...

και το manual γραφτηκε απο την μαμα εταιρεια.και συνηθως τα manual εγκαταστασεων ,service ειναι πολυ πιο αναλυτικα απο τα manual του user. δες πχ το service manual  του mac σου.θα δεις και την παραμικρη λεπτομερεια. δεν μιλαω για manual αυτοκινητου ,μηχανης.ειναι τομος.

αλλα ποσοι τεχνικοι τα ακολουθουν ειναι αλλη ιστορια. πχ στα αμαξια μηχανες ουτε δυναμοκλειδο ουτε τπτ.

ευτυχως που στα αεροπλανα πανε με το manual και οχι απο εμπειρια αλλιως καθε μερα θα επεφτε και απο ενα

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

59 λεπτά πριν, tryfos είπε

@dimostr ή @alexdeskas ή οποιοσδήποτε τί προτείνετε για το θέμα με το μηχάνημα με τον πάγο; Να πάρω το Public (από όπου το πήρα -πρώην MediaMarkt- που μου έστειλε αυτόν που έκανε την τοποθέτηση) ή την Bosch; Μόλις είδα ότι η αγορά/τοποθέτηση είναι 9/2022, άρα δεν έχουν περάσει ούτε καν τα 2 έτη (για το Public), πόσω μάλλον τα 7 που έδινε η Bosch όταν το πήρα.

Προσωπικά από το public ούτε απ' έξω δεν θα πέρναγα, αλλά το είχα πάρει μέσω του προγράμματος από εκεί. Service φυσικά δεν έχουνε, θα μου στείλουν(;) κάποιο τυχαίο της γειτονιάς. Πάντως αυτόν που μου το έβαλε τον έχω. Από την άλλη μπορούν στη Bosch να μου πούνε πηγαίντε πρώτα στο μαγαζί (που δεν θέλω) ή να τους πιέσω να έρθουν εκείνοι;

Νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις συνδυαστικά 

Πάντως δε χάνεις τίποτα να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα εάν έχουν την αντιμετώπιση που έχει πχ η inventor σύμφωνα με τους συμφουριτες εδώ που τους αλλάζουν τα κλιματιστικά χωρις πολλα πολλά 

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις συνδυαστικά 

Πάντως δε χάνεις τίποτα να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα εάν έχουν την αντιμετώπιση που έχει πχ η inventor σύμφωνα με τους συμφουριτες εδώ που τους αλλάζουν τα κλιματιστικά χωρις πολλα πολλά 

Κι εγώ αυτό προτιμώ, από εκεί να ξεκινήσω.

Πάντως βλέπω το αντίστοιχο 12άρι που έχω σε άλλο δωμάτιο και κάνω κάποιες συγκρίσεις. Το στοιχείο στο 12άρι είναι φυσιολογικά κρύο χωρίς υπερβολή, ενώ στο 18άρι ρε παιδί μου είναι τελείως παγωμένο, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, για αυτό πιάνει πάγο τελικά. Ίσως τελικά είναι όντως και κάποιο θέμα/πρόβλημα με το ίδιο το μηχάνημα και όχι έλλειψη ψυκτικού...

43 λεπτά πριν, poulinos είπε

και το manual γραφτηκε απο την μαμα εταιρεια.και συνηθως τα manual εγκαταστασεων ,service ειναι πολυ πιο αναλυτικα απο τα manual του user. δες πχ το service manual  του mac σου.θα δεις και την παραμικρη λεπτομερεια. δεν μιλαω για manual αυτοκινητου ,μηχανης.ειναι τομος.

αλλα ποσοι τεχνικοι τα ακολουθουν ειναι αλλη ιστορια. πχ στα αμαξια μηχανες ουτε δυναμοκλειδο ουτε τπτ.

ευτυχως που στα αεροπλανα πανε με το manual και οχι απο εμπειρια αλλιως καθε μερα θα επεφτε και απο ενα

Ναι, δεν λέω αυτό. Απλώς σχολιάζω ότι ο blue dealer που είναι επιλεγμένος από την Daikin χρησιμοποιεί 2μ αντί για 3μ!!!! Δεν ξέρω πόσο πιο απλα να το εξηγήσω!!!!!!

Και ναι, το manual εγκατάστασης είναι πολύ τεχνικό και δεν μπορεί ο αγοραστής να έχει τέτοιες γνώσεις για να πάρει ένα κλιματιστικό και μετά να ελέγξει και τον εκάστοτε ψυκτικό!!!!!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό το Eurolamp έχουμε άποψη ;! Είναι τζάμπα για την εγγύηση που δίνει 269€ !! 

IMG_0473.png

Επεξ/σία από Errik
  • Like 1

Καλησπέρα και πάλι.

Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση βλάβης σε Daikin; Επικοινωνησα με το κατάστημα που το αγόρασα όπου μου έδωσαν το τηλέφωνο σύνεργατη τους ( leomat), και μετά περιμένω 2-4 εργάσιμες να έρθει; Εγώ μιλάω με τα κεντρικά της daikin στο Μαρούσι ή όχι; Το κατάστημα πρόκειται για επίσημο μεταπωλητή και όχι για παραεισαγωγη. Έχω μιλήσει από Δευτέρα με την leomat και υποτίθεται θα ερχόντουσαν σε 4 εργάσιμες, Τρίτη μίλησα με Daikin όπου πάλι μου είπαν ότι θα έρθουν σε 2-4 εργάσιμες και κανένας από τους δύο δεν έχει έρθει. Ευχαριστώ πολύ.

6 ώρες πριν, efib είπε

4) η εξωτερική μονάδα είναι πιο χαμηλά από την εσωτερική

Από πού προκύπτει ότι η εξωτερική πρέπει να είναι χαμηλότερα από την εσωτερική; Όλα τα εγχειρίδια, όλων των εταιρειών δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο εγκατάστασης και τι χρειάζεται ανά περίπτωση.

• Like 1
  • Sad 1

16 ώρες πριν, Dr_Herkh είπε

Θα επιδιώξω νέα επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, με καλές πάντα προθέσεις, για να αποσαφηνίσω το πρόβλημα. Προφανώς, θα εξηγήσω ξανά ότι θα αναλάβω εγώ την αγορά και την εγκατάσταση (εκτός αν θελήσει ο ίδιος να το αναλάβει...) και μελλοντικά είτε αφήνω το κλιματιστικό στο σπίτι (με συνεννόηση για το οικονομικό) είτε το απεγκαθιστώ και το μεταφέρω με δική μου πάλι ευθύνη. Αυτό δεν θεωρείτε ότι είναι μια λογική πρόταση; 

Με δεδομενο οτι δεν υπαρχει καποιο ανυπερβλητο και σοβαρο προβλημα,εγω θα του ελεγα οτι κοιταξε να δεις,βαζω το μηχανημα γιατι με 40-45 βαθμους δεν υπαρχει αλλη λυση.Αν θες να μου πεις κατι συγκεκριμενο πχ για την εγκατασταση της εξωτερικης μοναδας ευχαριστως να το πω στον τεχνικο,αλλα το μηχανημα πρεπει να μπει.Ολα τα αλλα νομιζω περιττευουν επι του παροντος.

Καλησπέρα σας,

Θελω να αγοράσω κλιματιστικό 18.000 btu απο Κωτσόβολο και καθαρά λόγω προσφοράς δωρεάν τόκων σε πλάνο δόσεων, θα παω σε toyotomi.

Ειμαι ανάμεσα σε Toyotomi Izuru Eco II TRN/TRG2256ZR Και Toyotomi THN THG A56VR23. Η χρήση θα είναι μεικτή, αρχικα το πάιρνω για ψύξη αλλα θα δώσει και μια βοήθεια στο φυσικό αέριο για τη θερμανση και το χειμώνα.

Θεωρείται ότι καποιο απο τα δύο υπερέχει ή ειναι πανω κατω τα ιδια?

Ευχαριστώ πολύ

20 λεπτά πριν, papp23 είπε

Καλησπέρα σας,

Θελω να αγοράσω κλιματιστικό 18.000 btu απο Κωτσόβολο και καθαρά λόγω προσφοράς δωρεάν τόκων σε πλάνο δόσεων, θα παω σε toyotomi.

Ειμαι ανάμεσα σε Toyotomi Izuru Eco II TRN/TRG2256ZR Και Toyotomi THN THG A56VR23. Η χρήση θα είναι μεικτή, αρχικα το πάιρνω για ψύξη αλλα θα δώσει και μια βοήθεια στο φυσικό αέριο για τη θερμανση και το χειμώνα.

Θεωρείται ότι καποιο απο τα δύο υπερέχει ή ειναι πανω κατω τα ιδια?

Ευχαριστώ πολύ

Εαν θες Toyotomi παρε το erai και όχι το izuru που είναι πιο παλιό και από τα απολιθώματα 

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εαν θες Toyotomi παρε το erai και όχι το izuru που είναι πιο παλιό και από τα απολιθώματα 

Γι αυτο τι άποψη εχεις  Toyotomi THN THG A56VR23 ?

Για το eRai διαβαζω πολλα παραπονα για το χειριστήριο κλπ , γι αυτο το απεκλεισα εξ αρχης.

Μετά υπηρχε και μια αλλη επιλογη μαλλον πιο καινουριο και με καλυτερη αποδοση αλλα καθυστερει πολύ να το φέρουν to GTN GTC Gosai

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...