Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, cmaniac said:

Έχουν μια γραμμή στο φυλλάδιο τους που λέει οτι όπου βλέπεις "All DC" σημαίνει twin rotary. Το λες και παραπλάνηση.

Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...σε ποιο σημειο το λεει?

Επεξ/σία από Specs
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Marketing directive / direction ή άγνοια.

Λυπηρό όποιο και να είναι απο τα 3, ειδικά τώρα που είναι η μαμά Fujitsu παρούσα στην Ελλάδα.

Έχουν μια γραμμή στο φυλλάδιο τους που λέει οτι όπου βλέπεις "All DC" σημαίνει twin rotary. Το λες και παραπλάνηση.

Που είναι αυτή η γραμμή;

Δημοσ.
Just now, cmaniac said:

Εδώ περιγράφει τι σημαίνει All DC - υποτίθεται..

αυτο το εβαλα ναι ... Οταν μου το ειπε ο ανθρωπος της Fujitsu εξεπλαγην ευχαριστα, μετα εψαξα παλιους μεχρι και 2019 νομιζω που βρηκα καταλογους κ ειδα οτι απο τοτε ηταν ολα ετσι! Λεω ειτε ειναι ψεμματα, ειτε ειναι χαμηλου προφιλ κ δεν το διαλαλουν!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εδώ περιγράφει τι σημαίνει All DC - υποτίθεται..

Όχι, λέει δύο διαφορετικά πράγματα.

Δημοσ.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Όχι, λέει δύο διαφορετικά πράγματα.

Δεν το ξεχωρίζει. Σου λέει όπου βλέπεις All DC, έχεις DC fan και Twin rotary compressor. Και άμα δεν ξέρεις, λες έτσι θα ναι. Και η απάντηση τους από το τεχνικό τμήμα ακολουθεί την ίδια στρατηγική.

Η MHI το αναφέρει ξεκάθαρα, εαν θες twin rotary πάρε το ZSX. End of story.

Κακά τα ψέμματα, οι συμπιεστές Twin rotary είναι ακριβοί και αυτός είναι ο λόγος που δεν βγαίνουν συνήθως σε μικρό κυβισμό. Έχουν σχεδόν διπλάσια κινούμενα μέρη και κύριο τους πλεονέκτημα είναι οι μειωμένες δονήσεις, αφού υπάρχουν αποσβεννύμενες δυνάμεις.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι ένα μηχάνημα των 500 ευρώ δεν γίνεται να έχει twin rotary, εκτός αν είναι φτιαγμένο απο τσίγκο.

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, cmaniac said:

Ο γενικός κανόνας είναι ότι ένα μηχάνημα των 500 ευρώ δεν γίνεται να έχει twin rotary, εκτός αν είναι φτιαγμένο απο τσίγκο.

Μηπως τα φιλαρακια στο βουλγαρικο εχουν επισημανει σχετικα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Specs είπε

Μηπως τα φιλαρακια στο βουλγαρικο εχουν επισημανει σχετικα?

Δεν έχω ψάξει, αλλά θέλουμε κάποια απόδειξη για το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή το καλό είναι δυστυχώς συνήθως και ακριβό;

Δημοσ.

Έχουν σχεδόν διπλάσια κινούμενα μέρη

Στο γιαπωνεζικο site, τους μεταφραζει σαν "μεταβλητου/αυξημενου ογκου συμπιεστες" εκει που περιγραφει το Nocria

https://www.fujitsu-general.com/webcatalog/24ajpfa656/book/index.html#target/page_no=2

Δεν έχω ψάξει, αλλά θέλουμε κάποια απόδειξη για το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή το καλό είναι δυστυχώς συνήθως και ακριβό;

Oxι, απλα διαστροφη εχουμε μονο 😁κ ισως οδηγησουμε κ κανεναν γιαπωνεζο σε χαρακιρι, γιαυτο δεν το παμε κατευθειαν στην μητρικη ...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cmaniac είπε

Έπρεπε να δεις το ZSX που με 40+ βαθμούς δεν ακουγόταν τίποτα απ τη μονάδα έξω και έκαιγε 300 watt. Και όπως αποδείχθηκε, έχανε και ψυκτικό υγρό. Και το daikin του αποπάνω αντιλαλούσε σε 3 πολυκατοικίες.

Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα. Με 24 βαθμούς έξω και 26 μέσα είναι σα να πήρες Porsche να πας στο περίπτερο και να γκρινιάζεις γιατί στριγκλίζουν τα φρένα.

Αυτό να με συγχωρείς αλλα μου μοιάζει σαν μια τεράστια παπάτζα. Όπως τότε που είχα στείλει mail στην Τογιότα Ελλάδας καμια 15ρια χρόνια πίσω να μάθω πού φτιαχνόταν ένα μοντέλο και μου απάντησαν ότι ήταν made in Japan. Είχα στείλει το ίδιο mail στην Ευρώπης και μου απάντησε South Africa. Μάντεψε ποιό ήταν το σωστό.

Το συγκεκριμενο μοντελο που αναφερεις εχει αποδειξει αυτες τις καταναλωσεις και την συμπεριφορα την αψογη και μεσω χρηστων του στο youtube και μαλιστα το μοντελο με το 410Α ψυκτικο το προηγουμενο της σειρας diamond..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα, στο ίδιο μήκος κύματος.

Τα LN της MEL έχουν δύο γενιές, τα VG και VG2. Στην εσωτερική μονάδα έχουν μια διαφορά μεταξύ τους, διαφορετικό ανεμιστήρα οπότε έχουν άλλο προφίλ θορύβου προς το καλύτερο, ενώ στην εξωτερική έχουν κατεβάσει την ποσότητα του ψυκτικού, ίσως για να μειώσουν τον θόρυβο κι εκεί αφού βλέπω όλα δουλεύουν ένα κλικ χαμηλότερα (μικρότερα ρεύματα, χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) αλλά ίδιος συμπιεστής (twin rotary).

Εκτός από αυτά, όμως, βγαίνει άλλο ένα περίεργο. Μεταξύ των VG2 έχει άλλο βάρος η εσωτερική μονάδα ανάλογα με το χρώμα. Το VG2 W, έχει 14.5 κιλά βάρος ενώ τα άλλα τρία, 15.5, σε αντίθεση με τα παλιά που ήταν όλα ίδια. Διάβαζα κάπου, σε Σέρβικο forum νομίζω, ότι το W, έχει χαμηλότερη ποιότητα πλαστικών και τρίζει, σε σχέση με τα άλλα.

Αυτή η διαφορά φυσικά φαίνεται μόνο στο service manual, αφού σε όσα φυλλάδια πώλησης κι αν έψαξα, δεν ξεχωρίζει τα χρώματα και το βάρος..🫠

5 ώρες πριν, Lofarek είπε

Το συγκεκριμενο μοντελο που αναφερεις εχει αποδειξει αυτες τις καταναλωσεις και την συμπεριφορα την αψογη και μεσω χρηστων του στο youtube και μαλιστα το μοντελο με το 410Α ψυκτικο το προηγουμενο της σειρας diamond..

Είναι αλήθεια ότι στις ψυχρότερες χώρες είναι πολύ διάσημο. Για μένα, το είχα γράψει μια φορά, θεωρώ ότι δεν τσιγκουνεύτηκαν να του δώσουν ισχύ αλλά χάνει στα μπιχλιμπίδια.

There's no replacement for displacement. 🙃

Στα άκρα, πχ τώρα που έχει καιρό για ανοιχτά παράθυρα, όχι για κλιματισμό, δυσκολεύεται κι εμένα αρκετά. Πάει 120-110-100-95watt και μετά κρεμάει. Επανέρχεται μετά από κάποια ώρα με λίγο άγαρμπο τρόπο, δηλαδή 400watt και έτσι ακούς και κανένα τακ απ' το εσωτερικό μηχάνημα.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες που χθες με φούρνο ανοιχτό είχε ισορροπήσει στα 120watt.

Ίσως ένα μηχάνημα πολύ αδύναμο, σε αυτές τις συνθήκες λόγω χαμηλότερης αποδοτικότητας να ήθελε παραπάνω input για να βγαλει τα ίδια και να κράταγε χωρίς να κρεμασει, για τους λάθος λόγους βέβαια.

Ψάχνοντας βρήκα μια αδυναμία που μπορεί να του βγει: οι πλαστικοί μοχλοί της μεγάλης περσίδας που τους βλέπω κάπως ευαίσθητους, είναι κομματάκι μικροί για αυτό που κάνουν και είναι υποψήφιοι για πολυμερισμό και σπάσιμο..

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους! Ειμαι κ εγω στην διαδικασια αναζητησης air condition - προσπαθω ακομα να περασω στα γρηγορα ολα τα ποστς σας αλλα ειναι πραγματικα απειρα. Ευχαριστουμε για αυτο!

Θα εκτιμουσα προτασεις τουλαχιστον σε καποιες μαρκες που θα αξιζε να κανω παραπανω ερευνα (αν οχι και μοντελα).

Παρακατω οι απαντησεις μου στο ερωτηματολογιο αγορας:

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :  ~=1200 - 1400(?) ευρω - προφανως κ φθηνοτερα η κ παραπανω αν βγαζει νοημα

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού:  Αντικατασταση παλιου Panasonic CS 1873KE - ηταν επαρκες στην ψυξη αλλα χωρις να μπορω να μετρησω (δεν εχει πριζα) φαινεται οτι η καταναλωση ειναι στα υψη! (ριχνει κ ασφαλειες αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα)

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Αδιαφορο το απο που θα γινει η αγορα. Αν μπορει να γινει δωρεαν σωστη εγκατασταση και ανακυκλωση του παλιου κλιματιστικου θα προτιμηθει προφανως.

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Κυριως ψυξη - καλοκαιρι θα καιει αρκετες ωρες. Χειμωνα υπαρχει και πετρελαιο αλλα θα ηθελα ιδανικα να μειωθει η χρηση καλοριφερ.

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστικη πηγη ψυξης. Υπαρχει κ λεβητας πετρελαιου που αποφευγεται η χρηση του οσο γινεται

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος: Ενιαια σαλονοκουζινα σε σχημα Γ περιπου 50 τετραγωνικα. H τοποθετηση ειναι και θα παραμεινει στην πανω αριστερη γωνια του Γ στο χώρο.

Απαραίτητα: Το wifi ειναι must - ιδανικα θα ηθελα καλο integration με homeassistant. Καλο θα ηταν να ειναι αθορυβο

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Κουφωματα αλουμινιου, 2πλα τζάμια

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Screenshot 2024-09-15 at 2.42.41 PM.png

Επεξ/σία από pytheass
Δημοσ.
17 hours ago, liakjim said:

ο συμπιεστής του ASEH14KHCBN είναι ο ίδιος που φοράει το δικό μου asyg24kmta!

Ωχ! σε πιασαν κοροιδο, μαλλον ηξεραν οτι υπερδιαστασιολογεις κ σου λεει βαλε τον 14ρη, του φτανει...😛

Εβαλα το chatgpt να μου γραψει ενα 'διπλωματικο' mail στην ιαπωνικη γλωσσα για να το στειλω στα "κεντρικα".

Αλλα μην εχοντας καμμια εμπιστοσυνη στο chatgpt για κατι που δεν ξερω ουτε ενα γραμμα του να ελεγξω, το αλλαξα κ εστειλα στο U.K. τμημα.

Μηπως κ μαθουμε καμμια πιο κοντινη στην αληθεια εκδοχη για τα μοντελα με διπλους συμπιεστες.

Παντως βλεπω τετοιους εχουν, βασικα τα μεγαλα, 24ρια κ 30ρια, τα Nordic κ σε μικροτερα, ολες οι αντλιες θερμοτητας νερου και τα περισσοτερα μοντελα των multi split, δηλαδη απο 2 κ πανω εσωτερικες μοναδες σε καθε εξωτερικη.

Τελικα η Toshiba ειναι πιο ξεκαθαρη σε αυτο μιας κ στον καταλογο της, σε καθε σειρα αναγραφει ποια ειναι με twin rotary.

To Daiseikai σε ολα, Εdge απο 18 κ πανω και απο Yukai/Sumato 24ρια μονο.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Specs είπε

Εβαλα το chatgpt να μου γραψει ενα 'διπλωματικο' mail στην ιαπωνικη γλωσσα για να το στειλω στα "κεντρικα".

Αλλα μην εχοντας καμμια εμπιστοσυνη στο chatgpt για κατι που δεν ξερω ουτε ενα γραμμα του να ελεγξω, το αλλαξα κ εστειλα στο U.K. τμημα.

Μηπως κ μαθουμε καμμια πιο κοντινη στην αληθεια εκδοχη για τα μοντελα με διπλους συμπιεστες.

Ψάξτε απλά και παρακολουθήστε το αντίστοιχο γιαπωνέζικο forum (με translate), ώ πορωμένοι! Φαντάζομαι εκεί τι αναλύσεις θα κάνουν!   

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...