Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Ένα update για το ZSX (όχι δε χάλασε ακόμα).

Παρατήρησα κάποια μυρωδιά κάπως όξινη από τη εσωτερική μονάδα όταν δεν λειτουργούσε ο συμπιεστής, οπότε προσπάθησα να βρω γιατί, αφού μου φάνηκε πολύ καινούργιο το μηχάνημα για τέτοιες μυρωδιές.

Ξεκίνησε όταν μετά από λίγες μέρες χρήσης αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον timer του cloud για μισή ώρα ανά 8 ώρες στο fan για να στεγνώνει. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις περιπέτειες, το δουλεύω επίτηδες 24/7 (καίει και κάτω από 3kW τη μέρα), για να βεβαιωθώ ότι πάνε όλα καλά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζα.

Έτσι έβγαλα τα φίλτρα και άρχισα να τα τσεκάρω ένα ένα τι μυρίζει... Τελικά, δεν ήταν από τα φίλτρα, που δεν φαίνονται να έχουν ίχνος σκόνης, αλλά ήταν το στοιχείο το ίδιο αφού όταν το πλησίασα, το μύρισα αμέσως.

Για να μην το αρχίσω από τώρα στα χημικά, άρχισα να ψάχνω τι μπορώ να κάνω, από εναλλαγές πολύ κρύου και έπειτα ζεστού, ώστε να επιτύχω παγοποίηση και αυτόματη πλύση του στοιχείου (όπως το frostwash της hitachi), μεγαλύτερη ώρα στο fan για να στεγνώνει καλύτερα, αλλά και τις λειτουργίες self clean και allergen clear που έχει από τη "μάνα" του.

Αρχικά δοκίμασα την Self clean, η οποία όμως και με το βατόμετρο δεν με πολυικανοποίησε, καθώς κρατάει 2 ώρες και τελικά δεν κάνει και κάτι σοβαρό, εκτός του να κλείνει η μονάδα και να συνεχίζει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας στο πολύ αργό για να ανακυκλοφορεί τον αέρα εντός με κλειστές περσίδες.

Έπειτα δοκίμασα να μιμηθώ το frostwash, που νομίζω δεν πήγε άσχημα. Άνοιξα το κλιματιστικό το πολύ κρύο χαμήλή σκάλά με ανοιχτή την μπαλκονόπορτα ώστε να έχει αρκετή υγρασία. Έπειτα το γύρισα στο ζεστό στους 30. Δεν είδα να τρέχουν νερά, αλλά πιστεύω ότι λειτούργησε ευεργετικά.

Μετά δοκίμασα το allergen clear, που το έχει για να αδρανοποιεί τα αλλεργιογόνα που κάθονται στο σχετικό φίλτρο και μάλλον κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα: κρύο, κλείνει περσίδες, ζέστη και μετά fan στο πολύ αργό για να στεγνώσει. Το έτρεξα 2-3 φορές, μια φορά ανα ημέρα, και έχω δει αισθητή βελτίωση.

Η φιλοσοφία της MHI είναι τρέξε το allergen clear και μετά το Self clean, ώστε να στεγνώσει αν έχει μείνει υγρασία, αλλά το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο στις λειτουργίες του cloud. Θα έλεγα φάουλ, γιατί καλό είναι να προγραμματίζονται αυτά.

image.png.c148fc8d2a2cec45babed85240a0dc49.png

Δεν σου έχει η εφαρμογή του κάποια δυνατότητα για αυτοματοποιημένες ρουτίνες πχ κλείσε από ψύξη αλλά πρώτα τρέξε έναν κύκλο Χ και μετά έναν Ψ και μετά off . Ή κάτι παρόμοιο. 

14 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Gree airy 18. Δούλεμα μέχρι το πρωί λόγο υγρασίας ,  σε ψύξη 25 βαθμών , υγρασία χώρου από 70% στο 47% σταθερά. Εσωτερικό fan στο quite.

Screenshot_20240911-095232.jpg

Ωραίος ο κινεζος 👍

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 λεπτά πριν, blasphemus είπε

μεταξυ TOSHIBA - MITSHUBISI και DAIKIN τι να επιλεξω  εως 1500 ευρω?

Screenshot 2024-09-11 at 15-10-12 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.png

Για Καστοριά θα πήγαινα καρφί στο Mitsubishi Heavy και αν οι απώλειες σου είναι όντως τόσες, θέλεις το 80αρι και δεν θα σου φτάσει. Εκτός αν τα 69τμ δεν είναι ενιαίος και έχεις βάλει όλου του σπιτιού οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το πας όλο από την αρχή και σύμφωνα με τις οδηγίες του ερωτηματολογίου. 

• Like 1

17 hours ago, liakjim said:

Θέλουμε θερμοκρασία και υγρασία. Οπότε ίσως αυτά https://www.skroutz.gr/s/25233726/Xiaomi-Monitor-2-THermometro-Ygrasiometro-Epitrapezio-gia-CHrisi-se-Esoteriko-CHoro-NUN4126GL.html

Spoiler

Έχουμε δυνατότητα καλιμπραρίσματος με το custom firmware; Δεν μου είναι σαφές αν έχει τέτοια επιλογή...

Ήρθε το fujitsu KG, εσωτερική περίπου ίδιο βάρος με KM, αλλά το εξωτερικό 8 κιλά διαφορά.
Διαφορά στο ψυκτικό υγρό 150g,  λογικό αφού έχει μεγαλύτερες διαστάσεις στοιχείων, σύντομα ελπίζω εγκατάσταση :)

• Like 3

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Ήρθε το fujitsu KG, εσωτερική περίπου ίδιο βάρος με KM, αλλά το εξωτερικό 8 κιλά διαφορά.
Διαφορά στο ψυκτικό υγρό 150g,  λογικό αφού έχει μεγαλύτερες διαστάσεις στοιχείων, σύντομα ελπίζω εγκατάσταση :)

Πρόσεξε την εγκατάσταση έτσι; 😅

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, εχω ενα σπιτι προς ενοικίαση Θεσσαλονίκη  και πρεπει αμεσα να το εξοπλισω με κλιματιστικα 12000 btu, συνολο 3 ενα σε καθε δωματιο γυρω στα 15 με 17 τ.μ το καθένα . Με ενδιαφέρει παρα πολυ η θερμανση καθως ειναι η αποκλειστικη πηγη θερμανσης για το χειμωνα. Budget στα 450, 500 ευρω η αν ειναι λιγα οσο πιο οικονομικα γινεται. Σε ποιες μαρκες και μοντελα θα προτεινατε να κινηθω γιατι εχω πελαγωσει. Ειχα προσαντολιστει σε midea αλλα διαβασα εδω οτι δεν ειναι τοσο καταλληλο θέρμανση 

1.Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :450, 500 ευρω η αν ειναι λιγα οσο πιο οικονομικα γινεται
2.Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα αγορά
3.Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος : χωρίς περιορισμό
4.Χρήση κλιματιστικού : με ενδιαφερει πολυ να ειναι επαρκες να θερμανει τα δωματια τον χειμωνα
5.Συχνότητα χρήσης : αποκλειστική πηγή θερμανσης
6.Κύριος τρόπος θέρμανσης: κλιματιστικο
7.Χώρος : 3 υπνοδωμάτια, περι τα 15 -17 τ.μ.έκαστο 

8. Τοποθεσια θεσσαλονικη

Επεξ/σία από andreashellas

7 ώρες πριν, andreashellas είπε

Καλησπερα σας, εχω ενα σπιτι προς ενοικίαση Θεσσαλονίκη  και πρεπει αμεσα να το εξοπλισω με κλιματιστικα 12000 btu, συνολο 3 ενα σε καθε δωματιο γυρω στα 15 με 17 τ.μ το καθένα . Με ενδιαφέρει παρα πολυ η θερμανση καθως ειναι η αποκλειστικη πηγη θερμανσης για το χειμωνα. Budget στα 450, 500 ευρω η αν ειναι λιγα οσο πιο οικονομικα γινεται. Σε ποιες μαρκες και μοντελα θα προτεινατε να κινηθω γιατι εχω πελαγωσει. Ειχα προσαντολιστει σε midea αλλα διαβασα εδω οτι δεν ειναι τοσο καταλληλο θέρμανση 

1.Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :450, 500 ευρω η αν ειναι λιγα οσο πιο οικονομικα γινεται
4.Χρήση κλιματιστικού : με ενδιαφερει πολυ να ειναι επαρκες να θερμανει τα δωματια τον χειμωνα

8. Τοποθεσια θεσσαλονικη

Θα σε ενδιέφερε η οικονομία στη χρήση ή κοιτάμε για οικονομική αγορά που να είναι αξιοπρεπές χωρίς να κοιτάμε οικονομία μιας και το ρεύμα το πληρώνει άλλος; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα σε ενδιέφερε η οικονομία στη χρήση ή κοιτάμε για οικονομική αγορά που να είναι αξιοπρεπές χωρίς να κοιτάμε οικονομία μιας και το ρεύμα το πληρώνει άλλος; 

Με ενδιαφερει ως ενα βαθμο και η οικονομια στη χρηση καθως θα το νοικιασουν φοιτητές  αλλα πρωταρχικό μου μελημα ειναι να προσφέρει επαρκη θέρμανση και η αγορά να ειναι σχετικα οικονομικη  για 3 μοναδες( διοτι αν ξεπερναει ενα ποσο μετα βγαίνει το ιδιο να παω και στη λυση του φυσικου αεριου)

Γεια σας και από μένα.θα χρειαστώ την γνώμη σας για την αγορά 2 κλιματιστικών με max κόστος αγοράς 2000€. Ο ένας χώρος, σύμφωνα με την εφαρμογή θερμικών απωλειών, θέλει 1900w για ένα χώρο περίπου 25τμ κουζίνα και το άλλο που θα χρειαστώ θα μπει σε ένα ενιαίο χώρο περίπου 50τμ και απώλειες βγαίνουν 36000w. Με ενδιαφέρει μόνο ψύξη. Άραγε είμαι καλυμμένος με ένα 12αρι και ένα 18αρι; Σας ευχαριστώ 

8 ώρες πριν, andreashellas είπε

8. Τοποθεσια θεσσαλονικη

Για τους χώρους που μας αναφέρεις μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Έχεις κάτι στα χέρια σου που να δικαιολογεί 12ρια;

Αν και πολλά 9ρια ειναι ίδια με 12ρια στο hardware, με αλλαγές στο software, αυτό από μόνο του κατεβάζει την τιμή και ίσως σε 9ρι να βρεις κάτι καλύτερο μιας το budget σου είναι περιορισμένο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Για τους χώρους που μας αναφέρεις μου φαίνονται λίγο μεγάλα. Έχεις κάτι στα χέρια σου που να δικαιολογεί 12ρια;

Αν και πολλά 9ρια ειναι ίδια με 12ρια στο hardware, με αλλαγές στο software, αυτό από μόνο του κατεβάζει την τιμή και ίσως σε 9ρι να βρεις κάτι καλύτερο μιας το budget σου είναι περιορισμένο.

Θα ηθελα 12αρι για να ειμαι βεβαιος οτι θα ζεσταίνει και ας δωσω κατι παραπανω. Στο σπιτι το δικο μου καθως και το πατρικο μου εχουμε εννιαρια καποιων ετων και ουδεποτε μπορεσαν να θερμανουν επαρκως δωματια 15 τ.μ. Αντιθέτως γνωστος μου που εχει 12αρι σε μικρή κρεβατοκαμαρα  δηλωνει ικανοποιημενος.  Εμπειρικά αυτα,  αλλα θα προτιμουσα να ειμαι καλυμμενος προς τα ανω.

Μόλις τώρα, andreashellas είπε

Θα ηθελα 12αρι για να ειμαι βεβαιος οτι θα ζεσταίνει και ας δωσω κατι παραπανω. Στο σπιτι το δικο μου καθως και το πατρικο μου εχουμε εννιαρια καποιων ετων και ουδεποτε μπορεσαν να θεμανουν επαρκως δωματια 15 τ.μ. Αντιθέτως γνωστος μου που εχει 12αρι σε μικρή κρεβατοκαμαρα  δηλωνει ικανοποιημενος.  Εμπειρκα αυτα αλλα θα προτιμουσα να ειναι καλυμμενος προς τα ανω.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις για προσφορές σε Toshiba yukai ή arata όπως λέγεται στον Κωτσόβολο ή στο Daikin atxc35d ( με προτίμηση το Toshiba). Κατά καιρούς τα βλέπουμε στα περίπου 550€ εγκατεστημένα . Θα έχεις χαρούμενους ενοικιαστές. 

51 λεπτά πριν, theoilia είπε

Γεια σας και από μένα.θα χρειαστώ την γνώμη σας για την αγορά 2 κλιματιστικών με max κόστος αγοράς 2000€. Ο ένας χώρος, σύμφωνα με την εφαρμογή θερμικών απωλειών, θέλει 1900w για ένα χώρο περίπου 25τμ κουζίνα και το άλλο που θα χρειαστώ θα μπει σε ένα ενιαίο χώρο περίπου 50τμ και απώλειες βγαίνουν 36000w. Με ενδιαφέρει μόνο ψύξη. Άραγε είμαι καλυμμένος με ένα 12αρι και ένα 18αρι; Σας ευχαριστώ 

Aseg18kmte και TCL miracle III ή midea all easy pro για το 12αρι ( ας μπει 12αρι στην κουζίνα λόγο χρήσης/μαγειρέματος). 

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις για προσφορές σε Toshiba yukai ή arata όπως λέγεται στον Κωτσόβολο ή στο Daikin atxc35d ( με προτίμηση το Toshiba). Κατά καιρούς τα βλέπουμε στα περίπου 550€ εγκατεστημένα . Θα έχεις χαρούμενους ενοικιαστές. 

Δυστυχως πρεπει αμεσα να γινει ως τελος μηνος η εγκατάσταση καθως ετσι συμφωνήθηκε. Το Daikin Siesta Sensira ATXC35D / ARXC35D Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU ειναι ενα μοντέλο που κοιτουσα και εγω. Πιστευετε θα ειμαι καλυμμενος ;

6 λεπτά πριν, andreashellas είπε

Δυστυχως πρεπει αμεσα να γινει ως τελος μηνος η εγκατάσταση καθως ετσι συμφωνήθηκε. Το Daikin Siesta Sensira ATXC35D / ARXC35D Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU ειναι ενα μοντέλο που κοιτουσα και εγω. Πιστευετε θα ειμαι καλυμμενος ;

Λογικά ναι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...