Grim Ripper Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 ώρα πριν, casaniva είπε Προχώρησα στην αγορά του Daikin Siesta Sensira C35D ATXC35D/ARXC35D Κλιματιστικό Inverter 12000BTU, βρήκα και ψυκτικό για την εγκατάσταση, ο οποίος φαινεται συνεννοήσιμος! Το μήκος του χαλκοσωλήνα θα πρέπει να είναι 3μ ; Αυτο να απαιτήσω ; Ελάχιστο μήκος στις σωληνώσεις 3μ. Χρήση αντλίας κενού. Το ρεύμα πάει πρώτα στην εξωτερική μονάδα και μετά στην εσωτερική. (προφανώς δεν πειράζει εάν η μπρίζα είναι μέσα στο σπίτι). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
casaniva Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 17 minutes ago, Grim Ripper said: Ελάχιστο μήκος στις σωληνώσεις 3μ. Χρήση αντλίας κενού. Το ρεύμα πάει πρώτα στην εξωτερική μονάδα και μετά στην εσωτερική. (προφανώς δεν πειράζει εάν η μπρίζα είναι μέσα στο σπίτι). Σε ευχαριστώ, για τη χρήση αντλίας κενού του το ανέφερα ήδη. Ήταν ο μόνος που έδειξε ενδιαφέρον και μου ανελυσε και την αντλία που χρησιμοποιεί, οι υπόλοιποι που τους κάλεσα ήταν του στυλ αυτά άστα σε εμένα δεν σε αφορούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grim Ripper Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Μόλις τώρα, casaniva είπε Σε ευχαριστώ, για τη χρήση αντλίας κενού του το ανέφερα ήδη. Ήταν ο μόνος που έδειξε ενδιαφέρον και μου ανελυσε και την αντλία που χρησιμοποιεί, οι υπόλοιποι που τους κάλεσα ήταν του στυλ αυτά άστα σε εμένα δεν σε αφορούν. Μια χαρά, άντε με το καλό. Ανέβασε φωτογραφίες από την εγκατάσταση όταν είναι έτοιμο. Έχεις διαβάσει στο manual για minimum αποστάσεις από τοίχους και στις δύο μονάδες, ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
casaniva Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 12 minutes ago, Grim Ripper said: Μια χαρά, άντε με το καλό. Ανέβασε φωτογραφίες από την εγκατάσταση όταν είναι έτοιμο. Έχεις διαβάσει στο manual για minimum αποστάσεις από τοίχους και στις δύο μονάδες, ε; Πολύ ευχαρίστως να ανεβάσω φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι δεν έχω διαβάσει τίποτα για την απόσταση (βασικά δεν έχω διαβασει το manual) Θα το κάνω όμως ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Herkh Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 8/7/2024 στις 8:08 ΠΜ, dimostr είπε Ανεμιστήρες οροφής και κάνα air cooler για παρηγοριά Στις 8/7/2024 στις 10:39 ΠΜ, Klausx είπε Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν σου το επιτρέπει; Στο σπίτι του δεν έχει; Το ιδανικό είναι να βάλει αυτός το μηχάνημα ώστε να μείνει στο σπίτι και να μην τρυπάει - ξετρυπάει κάποιος αν φοβάται αυτό. Στις 8/7/2024 στις 10:51 ΠΜ, tu-luba είπε Δυστηχως η μόνη εναλλακτική που υπάρχει ως λύση ανάγκης και μόνο είναι τα φορητά κλιματιστικά. Αν ήμουν στη θέση σου θα το έψαχνα λίγο με την νομοθεσία. Τι σημαίνει δεν σου επιτρέπει ο ιδιοκτήτης. Δεν θα γκρεμίσεις το κτίριο μια τρύπα θα ανοίξει. Εκτος βέβαια αν έχει κάνει μόνωση κέλυφος όπου εκει θα έπρεπε να έχει προβλέψει αναμονές. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να σε έχει εγκλωβισμένο σε φούρνο χωρίς δικαίωμα επιλογής, πες του ότι μάλλον θα φύγεις να δεις μετά τι θα σου πει. Στις 9/7/2024 στις 2:06 ΜΜ, vagos789 είπε Θα πρεπει να εχει σοβαρο λογο για να απαγορεψει κατι τετοιο,υπαρχουν πολεοδομικοι περιορισμοι;Υπαρχει θεμα στην εγκατασταση του εξωτερικου κομματιου σε κοινοχρηστο χωρο;Ισως το προβλημα μπορει να ξεπεραστει με λιγη καλη διαθεση Με τις υπαρχουσες θερμοκρασιες,σαφως και ειναι απαραιτητο ενα κλιμαστιστικο,ο ανεμιστηρας δεν μπορει να κανει πολλα στα 40+,ο ανεμιστηρας ειναι καλος για οταν εχεις 30 βαθμους υπο σκια Καλησπέρα σε όλους. Επανέρχομαι για το θέμα με την άρνηση του ιδιοκτήτη της οικίας για τοποθέτηση κλιματιστικού. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-σχολιασμούς τους vagos789 , dimostr , Klausx και tu-luba . Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά λόγω εφημεριών τώρα βρήκα ευκαιρία να απαντήσω... Θα επιδιώξω νέα επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, με καλές πάντα προθέσεις, για να αποσαφηνίσω το πρόβλημα. Προφανώς, θα εξηγήσω ξανά ότι θα αναλάβω εγώ την αγορά και την εγκατάσταση (εκτός αν θελήσει ο ίδιος να το αναλάβει...) και μελλοντικά είτε αφήνω το κλιματιστικό στο σπίτι (με συνεννόηση για το οικονομικό) είτε το απεγκαθιστώ και το μεταφέρω με δική μου πάλι ευθύνη. Αυτό δεν θεωρείτε ότι είναι μια λογική πρόταση; Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Dr_Herkh 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ant_ Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Ανεβασα την θερμοκρασια στο κλιματιστικο μπας και καψει λιγοτερο και εκει που δουλευε συνηθως στο φουλ τωρα ακουγεται 5 λεπτα να δουλευει δυνατα 3 να χαλαρωνει μετα παλι το ιδιο Μηπως αυτες οι συχνες αυξομειώσεις σε μικρο χρονικο διαστημα φθειρουν το κλιματιστικο και να το κατεβασω να δουλευει φουλ? Γιατι δεν ειναι στο 20-30 λεπτο πχ να πεις οκ γινονται στο 10 λεπτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 7 ώρες πριν, tryfos είπε Όχι, είναι περσινή η τοποθέτηση με λίγη χρήση, δεν έχει προλάβει να βρωμισει, την τσεκαρα κιόλας. Μάλλον έλλειψη φρεον έχω. Τώρα δημιουργείται το προαιωνιο ερώτημα, παίρνεις τον ίδιο που έκανε την τοποθέτησή της πλάκας μπας και φιλοτιμηθει και στο φτιάξει χωρίς χρέωση ή δαγκώνεσαι και παίρνεις άλλον, που κι αυτός είναι αβέβαιος.... Είναι και η χειρότερη περίοδος τώρα... 4 ώρες πριν, tryfos είπε Όχι μαστόρια παραμαστόρια, να πάρω την αντιπροσωπεία και να τους πω έχει βλάβη και να έρθει κάποιος από αυτούς. Φυσικά έχε υπόψη ότι και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σου πει "κύριε, το μηχάνημα δεν έχει τίποτα, έγινε λάθος εγκατάσταση, θέλει φρέον, δεν καλύπτουμε, δώσε τόσα" και πάει λέγοντας. Πόσω μάλλον αν ζητήσεις αντικατάσταση.. Κανονικά θέλει ανάκτηση, κενό, άζωτο στην μέγιστη πίεση που αναφέρει ο κατασκευαστής και να βρεθεί η διαρροή, αποκατάσταση διαρροής, κενό, πλήρωση αλλά αυτά τα κάνεις σε σωστές εγκαταστάσεις... Η δικιά σου όσο το ψάχνεις θα βρίσκεις. Εγώ θα πρότεινα να πάρεις αυτόν που στο έβαλε και να τον ενημερώσεις ότι το μηχάνημα έχει διαρροή από κακή εγκατάσταση που έκανε και βλέπεις. Οικονομία κάνεις όταν πληρώνεις τον σωστό τεχνικό στην σωστή τιμή για την ανάλογη εργασία, τώρα θα πληρώσεις τα τριπλά και αν δεν γίνει απεγκατάσταση - εγκατάσταση στο σωστό ύψος με καινούρια υλικά, 3μ σωληνώσεων θα συνεχίζεις να πληρώνεις στο μέλλον ρεύμα και βλάβες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Klausx είπε Εγώ θα πρότεινα να πάρεις αυτόν που στο έβαλε και να τον ενημερώσεις ότι το μηχάνημα έχει διαρροή από κακή εγκατάσταση που έκανε και βλέπεις. Οικονομία κάνεις όταν πληρώνεις τον σωστό τεχνικό στην σωστή τιμή για την ανάλογη εργασία, τώρα θα πληρώσεις τα τριπλά και αν δεν γίνει απεγκατάσταση - εγκατάσταση στο σωστό ύψος με καινούρια υλικά, 3μ σωληνώσεων θα συνεχίζεις να πληρώνεις στο μέλλον ρεύμα και βλάβες Ε άρα τί, να πάρω τον ίδιο που δημιούργησε το πρόβλημα; Άσε που από τότε δεν μου είχε γεμίσει το μάτι, και πάλι δουλειές της πλάκας θα γίνουν. Νομίζω είναι καλύτερα να πάρω την αντιπροσωπεία να στείλουν αυτοί κάποιον, να το παίξω ανηξερος ότι το μηχάνημα έχει πρόβλημα και να δω τι θα προτείνουν αυτοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Έχει κάποιος κλιματιστικό Daikin που να χρειάστηκε εγγύηση και η εγκατάσταση να μην είχε γίνει από δικό τους συνεργάτη (blue dealer, master dealer κλπ). Μπορείτε να μου πείτε εάν αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα ή αν πέρασε στην εγγύηση κανονικά; Σε δίπλανο νήμα έχει ακουστεί ότι βγάζουν προβληματικές τις εγκαταστάσεις για να αποφύγουν την εγγύηση, και θέλω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, efib είπε Σε δίπλανο νήμα έχει ακουστεί ότι βγάζουν προβληματικές τις εγκαταστάσεις για να αποφύγουν την εγγύηση, Ε;ν η εγκατάσταση είναι όπως πρέπει δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθούν να αποφύγουν την εγγύηση Το θέμα είναι ότι το 90% των εγκαταστάσεων είναι για το πο@τσο καβάλα και γιαυτο βγαίνουν εκτός εγγυήσεων Το ανησυχητικό είναι ότι διαδίδει ο κάθε αδαής ότι θέλει χωρις να ξέρει τι χρειάζεται μια εγκατάσταση για να θεωρηθεί σωστή σύμφωνα με τον κατασκευαστή αντί να κάτσει να ανοίξει τα στραβά του Επεξ/σία 11 Ιουλίου από dimostr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Ναι, και εμένα μου φαίνεται τελείως παράλογο να κάνουν κάτι τέτοιο, για αυτό και ρώτησα. Τι χρειάζεται για να είναι σωστή μια εγκατάσταση; Στην δική μου περίπτωση ξέρω σίγουρα ότι 1) έχουμε 3μ σωληνώσεις 2) αντλία κενού για 30' 3) όλες οι αποστάσεις είναι σωστές από τοίχους 4) η εξωτερική μονάδα είναι πιο χαμηλά από την εσωτερική και για να μην το τυλίξει την βάλαμε αρκετά χαμηλά και δεν είναι και αισθητικά ωραίο θέαμα. Να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι έπειτα από επικοινωνία με blue dealer έμαθα ότι και 2μ σωληνώσεων αρκούν, ενώ το manual λέει min 3m. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, efib είπε Να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι έπειτα από επικοινωνία με blue dealer έμαθα ότι και 2μ σωληνώσεων αρκούν, ενώ το manual λέει min 3m. Είναι ανάλογα το μοντέλο πχ το perfera αν δε κάνω λάθος μπορεί και 1,5 Ότι λέει το manual Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου Το manual λέει 3μ στο atxc35D. Μου έκανε εντύπωση να λέει κάτι διαφορετικό. Εσύ ξέρεις τις προϋποθέσεις που έχει μια σωστή εγκατάσταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimostr Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, efib είπε Το manual λέει 3μ στο atxc35D. Μου έκανε εντύπωση να λέει κάτι διαφορετικό. Εσύ ξέρεις τις προϋποθέσεις που έχει μια σωστή εγκατάσταση; Αναφέρονται στο εγχειρίδιο δε χρειάζεται να ξέρεις τίποτα άλλο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 11 Ιουλίου Share Δημοσ. 11 Ιουλίου @dimostr ή @alexdeskas ή οποιοσδήποτε τί προτείνετε για το θέμα με το μηχάνημα με τον πάγο; Να πάρω το Public (από όπου το πήρα -πρώην MediaMarkt- που μου έστειλε αυτόν που έκανε την τοποθέτηση) ή την Bosch; Μόλις είδα ότι η αγορά/τοποθέτηση είναι 9/2022, άρα δεν έχουν περάσει ούτε καν τα 2 έτη (για το Public), πόσω μάλλον τα 7 που έδινε η Bosch όταν το πήρα. Προσωπικά από το public ούτε απ' έξω δεν θα πέρναγα, αλλά το είχα πάρει μέσω του προγράμματος από εκεί. Service φυσικά δεν έχουνε, θα μου στείλουν(;) κάποιο τυχαίο της γειτονιάς. Πάντως αυτόν που μου το έβαλε τον έχω. Από την άλλη μπορούν στη Bosch να μου πούνε πηγαίντε πρώτα στο μαγαζί (που δεν θέλω) ή να τους πιέσω να έρθουν εκείνοι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα