Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, chemkyr είπε

εγω παντως θα εβαζα τα δωρεαν και αν καποια στιγμη σκεφτομουν αλλαγη, θα το ερευνουσα καλά. Γιατί όμως σε προβληματίζουν τα ανταλλακτικά? Τα μηχανήματα που θα μπουν δεν θα έχουν εγγυηση? Γιατι να ψαχνεις μονος για ανταλλακτικά?

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, τα ανταλλακτικά με προβληματίζουν στη δουλειά μου όπου δεν βρίσκω εύκολα αυτής της μάρκας (Mitsubishi) και σκέφτηκα ότι δεν θα έχω υποστήριξη και για το σπίτι όταν βγούν προβλήματα (κόστος πλακέτας, αργή ανταπόκριση σε βλάβη κ.α.).  Ίσως τελικά να μην είναι κακή ιδέα να πάω με τα δωρεάν (όπου δεν υπάρχει ο χρόνος για ψάξιμο) και κάποια στιγμή να το κοιτάξω σοβαρά με την άνεση του χρόνου. Οπότε αν είναι να πάω με τα φτηνά θα πάω όπως προτάθηκε με τα easy pro της midea. Τα lg τόσο χάλια είναι;

Επεξ/σία από sea_dweller
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, yiorgossan είπε

Εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα κατάργημένο μοντέλο.  Οι φόβοι μου αν θα βρώ πλακέτα σε περίπτωση βλάβης υπερτερεί των εξτρα χρημάτων.  Εκτός αν είχα πληροφορία οτι το μοντέλο θα έχει ΄βαση σιριακού για 10+ χρόνια ανταλακτικα.

Επίσης το παλιό μοντέλο δεν έχει wifi που για μένα θα ήθελα να βρώ το δευτερο σπίτι έτοιμο ή να είμαι σίγουρος οτι τα έχω κλείσει φευγοντας. 

Το Erai φαίνεται πολύ καλό μοντέλο σαν χαρακτηριστικά και ο κοτσόβολος το δίνει με δωρεάν εγκατάσταση και 20% σε επόμενη αγορά (Κάντα σε 2 αγορές για να μην χρειαστεί να αγοράσει κατι άλλο).  Ισως σου βγαίνει η διαφορά στα μισά λεφτά.

Και μένα κάτι μου λέει να πληρώσω κάτι παραπάνω να πάω στο καινούργιο μοντέλο,θα συμφωνήσω μαζί σου 

2 hours ago, Wspr said:

Και μένα κάτι μου λέει να πληρώσω κάτι παραπάνω να πάω στο καινούργιο μοντέλο

Eιναι οξυμωρο να μην σε νοιαζει καταναλωση, κοστος,αποσβεση κλπ κ την ιδια στιγμη να προσπαθεις να γλιτωσεις χρηματα με επιλογη παλιοτερου μοντελου.

Αν δεν ξεδιαλυνεις τι ακριβως θες να εχει το κλιματιστικο (πχ wifi, αυτοματο καθαρισμο, φρεκο αερα κλπ κλπ) πως θα επιλεξεις κ πως να σε βοηθησει καποιος στην επιλογη???

31 minutes ago, Specs said:

την ιδια στιγμη να προσπαθεις να γλιτωσεις χρηματα με επιλογη παλιοτερου μοντελου.

Νομιζω το αντιθετο λεει, να δωσει κατι παραπανω για νεο μοντελο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Inventor Corona 12btu ,

στάζει νερό μέσα ,προφανώς έχει φράξει η αποχέτευση ,το σπιράλ της είναι πολύ ψηλά σε τοίχο δεν μπορώ να το φτάσω ο ίδιος ,πήρα ένα σκουπόξυλο και το χτύπησα μερικές φορές και δείχνει να ξεμπλόκαρε και βγάζει έξω αλλά συνεχίζει και μέσα ..το έχω κλείσει προς το παρόν και θα δοκιμάσω πάλι αργότερα ..τα  φίλτρα είναι πεντακάθαρα ...

μπορώ να κάνω κάτι άλλο ?

σκέφτηκα να ανοίξω το πορτάκι της εσωτερικής μπας και βρω το σπιράλ και να το φυσήξω αλλά δεν ξεκουμπώνει  ,μήπως πρέπει να βγούνε οι περσίδες για να ανοίξει ?

Επεξ/σία από nimik

Εκτός από την Daikin που έχει, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα, κλιματιστικά της μπλε αντιοξειδωτική επίστρωση στα fins, ποίοι άλλοι χρησιμοποιούν και σε ποιά μοντέλα; Διάβασα και για χρυσή αντίστοιχα.

Είδα ότι αρκετά κινέζικα παίζουν πολύ, αλλά υποψιάζομαι ότι οι προστασίες τους σταματάνε στα fins και μέσα γίνονται σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης..

Επίσης διάβασα οτι η MHI βάζει στα μοντέλα από 7kW και πάνω οπότε μπορούν όσοι έχουν εδώ να μας πουν αν τα fins είναι μπλε;

Και κάτι άλλο, βλέπω ότι η Haier ανανέωσε τα μοντέλα της φέτος, μας βλέπω με νέα γενιά φασόν σύντομα (;). Επίσης έβγαλε κι αυτή μονάδα με R290 (βουτάνιο), όπως η Midea.

1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Εκτός από την Daikin που έχει, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα, κλιματιστικά της μπλε αντιοξειδωτική επίστρωση στα fins, ποίοι άλλοι χρησιμοποιούν και σε ποιά μοντέλα; Διάβασα και για χρυσή αντίστοιχα.

Είδα ότι αρκετά κινέζικα παίζουν πολύ, αλλά υποψιάζομαι ότι οι προστασίες τους σταματάνε στα fins και μέσα γίνονται σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης..

Επίσης διάβασα οτι η MHI βάζει στα μοντέλα από 7kW και πάνω οπότε μπορούν όσοι έχουν εδώ να μας πουν αν τα fins είναι μπλε;

Και κάτι άλλο, βλέπω ότι η Haier ανανέωσε τα μοντέλα της φέτος, μας βλέπω με νέα γενιά φασόν σύντομα (;). Επίσης έβγαλε κι αυτή μονάδα με R290 (βουτάνιο), όπως η Midea.

Η hitachi έχει πολύ καλή τεχνολογία για την καθαριότητα της μέσα μονάδας όπως και εξαιρετικούς δείκτες απόδοσης . Αυτη την εταιρία μάλλον την έχει θάψει ο νέος αντιπρόσωπος, η ABB. Δεν την βρίσκεις πουθενα και δεν προωθείται , παρά μόνο αν την αναζητήσεις ο ίδιος . 

Η Hitachi έβγαλε και αυτή απο φέτος νέες σειρές, Airhome 400/600/800.

Έχουν μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία που γυρίζει ο ανεμιστήρας ανάποδα στην αποπαγοποίηση οπότε θεωρητικά οι κύκλοι γίνονται πολύ μικρότεροι.

Αναφέρομαι κυρίως στην εξωτερική μονάδα, γιατί έχουμε στην επαρχία μέρη που έρχεται απ' ευθείας δροσιά απ'τη θάλασσα και μια κάποια προστασία έχει νόημα. 

Διάβαζα για εκπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, τώρα δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι, αν δεν "τρέξει" λίγο η μάρκα, δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα.

24 minutes ago, GiannisSol said:

Η hitachi έχει πολύ καλή τεχνολογία για την καθαριότητα της μέσα μονάδας όπως και εξαιρετικούς δείκτες απόδοσης . Αυτη την εταιρία μάλλον την έχει θάψει ο νέος αντιπρόσωπος, η ABB. Δεν την βρίσκεις πουθενα και δεν προωθείται , παρά μόνο αν την αναζητήσεις ο ίδιος . 

εχω σχετικα παλιο μοντελο. Ηθελα να αγορασω το καινουριο, εστειλα mail στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι εχουν μεγαλες ελλείψεις. Από τότε πέρασε καιρος....τωρα βλεπω οτι η νεα σειρα που κυκλοφορει δεν ειναι hitachi αλλά φασον (υποψιάζομαι hisense). Αν καποιος γνωριζει καλυτερα, ας το μοιραστει εδώ....

3 ώρες πριν, chemkyr είπε

εχω σχετικα παλιο μοντελο. Ηθελα να αγορασω το καινουριο, εστειλα mail στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι εχουν μεγαλες ελλείψεις. Από τότε πέρασε καιρος....τωρα βλεπω οτι η νεα σειρα που κυκλοφορει δεν ειναι hitachi αλλά φασον (υποψιάζομαι hisense). Αν καποιος γνωριζει καλυτερα, ας το μοιραστει εδώ....

Υπάρχει συνεργασία hitachi /Hisense , στο κλιματισμό όμως η hitachi έχει συνεργασία και με την αμερικανική Johnson controls. Δεν νομίζω ότι στο κλιματισμό η hitachi είναι φασον της Hisense αλλά ισως το ανάποδο.  Παρόλα αυτά δεν έχει καμία σημασία το φασον και το original καθώς οι συνεργασίες είναι χαώδεις σε αριθμό. Το θέμα τι μηχάνημα είναι ποιοτικό στη λειτουργία και με αληθινή οικονομία στο ρεύμα. 

Αυτα που λέγονται εδώ μέσα και τα έμαθα πρόσφατα και εγώ , για το πώς να διαβάζουμε ένα ενεργειακό ταμπελακι ,φορτίο σχεδιασμου , κατανάλωση στη θέρμανση σε μεσαία φορτία κτλ δεν τα γνωρίζουν ούτε επαγγελματίες ,πόσο μάλλον απλός κόσμος , και έτσι καταλήγει όλος ο κόσμος να αγοράζει φθηνά μηχανήματα που τελικά καταλήγουν να είναι πολυ ακριβά. 

7 ώρες πριν, GiannisSol είπε

δεν τα γνωρίζουν ούτε επαγγελματίες

Υπάρχουν επαγγελματίες που είτε δεν ξέρουν (χλωμό) ή απλά είναι προσκολλημένοι σε αυτά που έμαθαν κάποτε.

Δες εδώ τι μου είχε συμβεί.

• Like 2

Όπως και πέρυσι, έκανα extract και έφτιαξα διάγραμμα με την κατανομή των εξωτερικών θερμοκρασιών για το καλοκαίρι του 24 με θερμόμετρο στο μπαλκόνι μου.

Παρακάτω θα δείτε το διάγραμμα από το καλοκαίρι του 23 και πιο κάτω του 24. Ενδιαφέρον έχει ότι ενώ πέρυσι το κλιματιστικό λειτούργησε για 585 ώρες, φέτος έπαιξε για 1182 δλδ τις διπλάσιες. 

Παρόλα αυτά και ενώ το καλοκαίρι ήταν πιο ζεστό, η κατανομή των ωρών φαίνεται να μην πιάνει τόσο πολύ τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οπότε όταν έτρεξα το seer για το asyg24kmta με τα δικά μου πινακάκια, μου έβγαλε 4,32 seer αντί για το 4,1 πέρυσι.

image.png.dbb1a4b9cb86f83085e8f305be133278.png

image.png.de862d4ab808e8a4e5f9681821d5e302.png

• Like 6
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Υπάρχουν επαγγελματίες που είτε δεν ξέρουν (χλωμό) ή απλά είναι προσκολλημένοι σε αυτά που έμαθαν κάποτε.

Δες εδώ τι μου είχε συμβεί.

Τραγικοί. Δεν πρέπει να έχουν ίχνος ακαδημαϊκής μόρφωσης. Για αυτό και κολλάνε τυφλά σε ότι τους έχει μάθει ο πρώτος εμπειρικός ψυκτικός μάστορας τους.

Μια φορά παλιά είχε έρθει ψυκτικός για συντήρηση και ένωσε τα μανόμετρα . Βλέπαμε τις πιέσεις και μου τις έλεγε σε bar και αντίστοιχα εγώ του τις μεταφράζω σε psi αφού και το ίδιο το όργανο έδειχνε την αντιστοιχία. Μου λέει με ύφος δεν μετράμε πίεση σε psi είναι λάθος , μόνο σε bar. To psi μετράει άλλα πραγματα λέει. Τώρα αυτός ο άνθρωπος απόρησα πως κάνει αυτή τη δουλειά και μάλιστα χρόνια και με τι κρίση καλείται να επιλύσει προβλήματα. 

• Haha 2

3 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

To psi μετράει άλλα πραγματα λέει.

Ναι, άλλα πράγματα μετράει, δεν τα ξέρεις. Είναι απ'το χωριό.

Spoiler

Βρες ηλεκτρολόγο να σου συνδέσει ασθενή ρεύματα. Εκεί να δεις άλλα πράγματα.

Κοιτούσα έκανε και η LG ανανέωση στα μοντέλα φέτος.

LG Κλιματιστικό Inverter Premium 12000 BTU H12S1P| LG Ελλάς

LG Κλιματιστικό DUALCOOL Inverter 12000 BTU H12S1D| LG Ελλάς

@sea_dweller σου έχουν πει ποιά μοντέλα συγκεκριμένα σου προτείνουν;

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...