yiorgossan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Δυστυχώς απο ότι φαίνεται ειναι εργαστηριακές τιμές με ελεγχόμενη εισαγωγή/εξαγωγή μόνωση, κάποιος τύπος μαθηματικός. Σίγουρα και στα αμάξια έτσι γίνεται ως ένα βαθμό. Πέρνεις 100 άλογα αλλα έχει κοντό σασμάν, μεγάλη πρώτη κοντή δευτέρα οπότε δεν είναι όλα ίδια. Πιο πολύ εμπειρικά νομίζω ο χρήστης πρέπει να βρει τι του ταιριάζει. Δεν ειναι ούτε σαν τα κινητά που το αλλάζεις όποτε θέλεις περνεις ένα και μπορει να το έχεις 20 χρόνια. Απο ότι έμαθα αυτές τις μέρες παίζει και μεγάλο ρόλο ποιος κάνει την τοποθέτηση στην τελική εμπειρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 14 ώρες πριν, Lofarek είπε Μιλησα με τεχνικο της toshiba εν οψει της εγκαταστασης του daisekai και μου ειπαν οτι ο σφοδρος ανεμος φατσα στην εξωτερικη μοναδα ευθυνεται για πολλες καμενες πλακετες στα inverter γενικοτερα ανεξαρτητως κατασκευαστη. Και αυτο διοτι ο ανεμιστηρας ειτε ζοριζεται απο τις ριπες του αερα , ειτε οταν δεν δουλευει μετατρεπεται σε γεννητρια και στις δυο περιπτωσεις και επειδη παιρνει ρευμα απο την πλακετα απευθειας στελνει ρευμα σε αυτην με στοιχεια τασης και εντασης που ειναι σαφως εκτος προδιαγραφων λειτουργιας η ανοχων της με αποτελεσμα σε καποιες περιπτωσεις την καταστροφη της. Το μεγαλυτερο προβλημα παρατηρειται στις Κυκλαδες λογω υψηλου αιολικου δυναμικου στην περιοχή. Mitsubishi Heavy installation leaflet 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wspr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα Θελω να εγκαταστησω 4 κλιματιστικα σε σπιτι που χρησιμοποιω για 2ο δλδ 10 μερες το μηνα,το οποιο βρισκεται στα δυτικα προαστια της Αττικης,οικοδομη του 2000,ρετιρε Εχω βρει μια προσφορα για 3 9αρια(δωματια)+1 24αρι(σαλονοκουζινα) toyotomi akira-μοντελο που εχει καταργηθει απ οτι βλεπω-στα 2k τοποθετημενα.Να προχωρησω η να παω σε καινουργια μοντελα; Καταναλωσεις,μακροχρονια αποσβεση κτλ δεν με ενδιαφερουν. Η ερωτηση μου κυριως ειναι αν ενα καινουργιο μοντελο πχ toyotomi erai εχει σημαντικα πλεονεκτηματα σε σχεση με ενα akira και αν αξιζει να πληρωσω ενα 50% παραπανω γιαυτα... Εννοειται οτι τα κλιματιστικα ειναι καινουργια αλλα μαλλον του εχουν ξεμεινει στο στοκ και θελει να στα σπρωξει.Τα 9αρια ειναι τα A240VR και το 24αρι το A240GVR Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από Wspr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arisikaria Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Γεια σε όλους . Ξέρει κάποιος τις διαφορες αναμεσα στα δύο κλιματιστικα Fujitsu KM Series ASYG12KMTA και Fujitsu KG ASYG12KG όσο αφορά την οικονομια στο ρευμα σε σχέση με την απόδοση κυρίως στην θέρμανση. Αν αξιζει δηλαδη αυτη η μεγαλη διαφορα στην τιμη αγορας τους. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 18 ώρες πριν, liakjim είπε Όταν όμως βγαίνει μέλος και έχει τιμές κατανάλωσης ενός κλιματιστικού με 4.1 seer ( το asyg24kmte 4.1 όπως το έβγαλα με τη διαδικασία που είπα) , κατά πολύ πιο αποδοτικό από ένα άλλο με 4.8 seer ( midea all easy pro 24K ), τότε καταλαβαίνουμε ότι και το seer, είτε με τις επίσημες τιμές ( 8.5 vs 7.3) είτε με τις "δικές μου" , είναι και αυτό μια μάλλον αναξιόπιστη πηγή πληροφορίας. Αυτό έχει εξήγηση. Πρώτα απ όλα το SEER είναι εξομοίωση μιας κατάστασης βαθμονομώντας τα δηλωθέντα εργαστηριακά δεδομένα του κατασκευαστή με βάση το Seasonality. Όταν μπλέκεις τα εργαστηριακά (EER) με τα εποχικά (Seasonal) τότε έχεις ΜΟΝΟ ενδείξεις για μια ιδεατή περιοχή που μάλλον δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Η ΕΕ υπερασπιζόμενη τον καταναλωτή του έδωσε έναν ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ αριθμό που θα τον βοηθήσει υποτίθεται να επιλέξει το πιο αποδοτικό μηχάνημα με βάση τα εποχικά δεδομένα. Μη γελιόμαστε, και η Αμερική τα ίδια έχει - εκεί βλέπεις SEER 15-20-25. Γιατί εκεί κι αν είναι δυσνόητο το Season που έχουν επιλέξει. Τα SCOP/SEER βγήκαν λοιπόν απλά για να βοηθήσουν τον καταναλωτή να επιλέξει (και να βγουν οι περίφημοι δείκτες απόδοσης A/A+/++/+++). Ποτέ δεν είναι τόσο απλό, αλλά είναι μια βάση/ένδειξη. Αν θέλεις κάποιος κάτι πάρα πολύ σοβαρό πάει σε μελέτες που κοστίζουν και δεν έχουν και νόημα. Κάνε καλύτερα μια μελέτη χώρου για να ξέρεις τι χρειάζεσαι και πάρε ένα σοβαρό μηχάνημα από έναν σοβαρό κατασκευαστή για να μη ρισκάρεις την ηρεμία σου, ή, αν δεν θέλεις, μέτρα τις ανάγκες σου και κάνε τις εκπτώσεις που νομίζεις εσύ και πάρε τα ρίσκα που νομίζεις εσύ. Σου λέει λοιπόν, εγώ σου δίνω ένα νούμερο για να αποκτήσεις πρόσβαση σε έναν μπούσουλα ώστε να μπορέσεις να βελτιώσεις την κρίση σου (αυτό διαβάζεται και αλλιώς βέβαια: βγάζω κάτι απλά και μόνο για να πετάξω από πάνω μου την ευθύνη, αλλά ας μην πάμε εκεί τώρα). Εκείνο που προσπάθησες να κάνεις δημιουργώντας ένα SEER με βάση τα ελληνικά δεδομένα πατώντας στο EER είναι όντως κάτι πιο ρεαλιστικό (και πάλι όμως υπεραπλουστευμένο), με δικά μας loads, ώστε να αποκτήσει το forum μια ένδειξη για την απόδοση των μηχανημάτων στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ δεδομένα κι όχι με βάση ένα τυχαίο καλοκαίρι κάποιας semi ζεστής χώρας και νομίζω είναι το τελευταίο πριν αρχίσεις να κάνεις μετρήσεις απόδοσης κλιματιστικών και να κάνεις συγκριτικά test με βάση τα πραγματικά vs τα δηλωθέντα. Το οποίο δε γίνεται καθόλου εύκολα ούτε οικονομικά. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες εργαστηρίου. Θέλεις ίσως και ανηχοϊκό θάλαμο με απόλυτα ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες από τις οποίες θα μπορέσεις να μετρήσεις καταναλισκόμενη και αποδιδόμενη ενέργεια, σενάρια δοκιμών κλπ. EER και SEER validation - αυτό που υποτίθεται πως κάνει το Eurovent δηλαδή. Τώρα όσον αφορά το γιατί μπορεί να έπεσαν έξω οι δείκτες σου. Πρώτα απ όλα εκείνο που θα έλεγα είναι ότι εάν δεν έχεις κάνει κάποιο οικτρό λάθος στην προβολή του seasonality η σωστή προσέγγιση είναι οτι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι έπεσαν έξω οι δείκτες σου. Κι αυτό γιατί: 1. Πως μπορείς να ξέρεις ότι η προηγούμενη με την επόμενη εγκατάσταση είχαν την ίδια ορθότητα; 2. Είναι μάταιο να συγκρίνει κανείς δύο πραγματικά καλοκαίρια. Εδώ οι μετεωρολόγοι προσπαθούν να προβλέψουν με βάση τις δεκαετίες για να υπάρχουν normalized δεδομένα και να αποφεύγονται ακρότατα που διαλύουν τα στατιστικά και πάλι μια τοπική αλλαγή στα βαρομετρικά γιατί μια πεταλούδα πέταξε, αλλάζει τις ισορροπίες σε ένα σύστημα άπειρων μεταβλητών. 3. Το ίδιο και σε ένα σπίτι. Υπάρχουν το ίδιο άπειρες μεταβλητές - η έλευση ενός νέου μέλους, μεγαλύτερη εξωστρέφεια των ενοίκων με επισκέψεις, μια νέα τηλεόραση, αποφάσισαν να μαγειρέψουν vs έπαιρναν απ έξω, χτίστηκε μια πολυκατοικία απέναντι και σκίασε μέρος του τοίχου, ο αποπάνω άλλαξε κουφώματα, ο αποκάτω έβαλε air condition ενώ δεν είχε, μεγάλωσε ένα δέντρο και σκίασε μέρος της τοιχοποιίας, άλλαξαν τα έπιπλα με αποτέλεσμα αλλαγή στον τρόπο που διαχέονται τα ρεύματα στον χώρο κλπ κλπ μπορώ να γράφω όλη μέρα κάνοντας το CSI. Είναι πολλά που συμβαίνουν χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε καν, ή συμβαίνουν τόσο αργά που δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε σωστά ώστε να τα θέσουμε ως αίτια. Τώρα, εάν αρχίσεις να βλέπεις όντως τόσο μεγάλες διαφορές / patterns για συγκεκριμένες μάρκες, τότε όντως μπορεί να σου δοθεί πάτημα για να βγει ένα συμπέρασμα πως ίσως κάποιοι έχουν καταφέρει να χακάρουν το σύστημα. Ειδικά σε partial loads τα πράγματα παίζει να είναι τελείως off. Ξεχνάει κανείς το dieselgate? Κι εκεί partial loads έβγαλαν το φίδι. Παρόλα αυτά εγώ πάντως συνεχίζω να μην μπορώ να εμπιστευθώ ό,τι δεν έχει Eurovent γιατί δεν έχω απόδειξη για τίποτα από αυτά που λέει ο κατασκευαστής του. Όπως δεν θα μπορούσα να εμπιστευθώ ένα αυτοκίνητο της σειράς που δεν έχει περάσει crash test (μην αρχίσουμε να μιλάμε για ferrari, δεν έχει νόημα). 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiannisSol Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 12 ώρες πριν, Wspr είπε Καλησπερα Θελω να εγκαταστησω 4 κλιματιστικα σε σπιτι που χρησιμοποιω για 2ο δλδ 10 μερες το μηνα,το οποιο βρισκεται στα δυτικα προαστια της Αττικης,οικοδομη του 2000,ρετιρε Εχω βρει μια προσφορα για 3 9αρια(δωματια)+1 24αρι(σαλονοκουζινα) toyotomi akira-μοντελο που εχει καταργηθει απ οτι βλεπω-στα 2k τοποθετημενα.Να προχωρησω η να παω σε καινουργια μοντελα; Καταναλωσεις,μακροχρονια αποσβεση κτλ δεν με ενδιαφερουν. Η ερωτηση μου κυριως ειναι αν ενα καινουργιο μοντελο πχ toyotomi erai εχει σημαντικα πλεονεκτηματα σε σχεση με ενα akira και αν αξιζει να πληρωσω ενα 50% παραπανω γιαυτα... Εννοειται οτι τα κλιματιστικα ειναι καινουργια αλλα μαλλον του εχουν ξεμεινει στο στοκ και θελει να στα σπρωξει.Τα 9αρια ειναι τα A240VR και το 24αρι το A240GVR Οι διαφορές σε σχέση με τα νέα μοντέλα είναι στις καταναλώσεις και στη μακροχρόνια απόσβεση που δεν σε ενδιαφέρουν. Οπότε προχωρας κανονικά στην αγορά τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skatzivas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Γειά σας. Έχει την καλοσύνη κάποιος να μου πει γιατί η εσωτερική μονάδα μαζεύει σταγονιδια από τις γρίλιες μπροστά; Έχω καθαρίσει το φίλτρο. Φέτος δεν έκανα συντήρηση. Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από Skatzivas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 14 λεπτά πριν, Skatzivas είπε Γειά σας. Έχει την καλοσύνη κάποιος να μου πει γιατί η εσωτερική μονάδα μαζεύει σταγονιδια από τις γρίλιες μπροστά; Έχω καθαρίσει το φίλτρο. Φέτος δεν έκανα συντήρηση. Ευχαριστώ πολύ. 1. Δεν έγινε σωστή συντήρηση 2. Ραγισμένο λεκανάκι Έχεις ρίξει κανένα καθαριστικό σουπερμαρκετ; 3. Inventor-Haier; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skatzivas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Όχι σε όλα. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiorgossan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Wspr είπε Καλησπερα Θελω να εγκαταστησω 4 κλιματιστικα σε σπιτι που χρησιμοποιω για 2ο δλδ 10 μερες το μηνα,το οποιο βρισκεται στα δυτικα προαστια της Αττικης,οικοδομη του 2000,ρετιρε Εχω βρει μια προσφορα για 3 9αρια(δωματια)+1 24αρι(σαλονοκουζινα) toyotomi akira-μοντελο που εχει καταργηθει απ οτι βλεπω-στα 2k τοποθετημενα.Να προχωρησω η να παω σε καινουργια μοντελα; Εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα κατάργημένο μοντέλο. Οι φόβοι μου αν θα βρώ πλακέτα σε περίπτωση βλάβης υπερτερεί των εξτρα χρημάτων. Εκτός αν είχα πληροφορία οτι το μοντέλο θα έχει ΄βαση σιριακού για 10+ χρόνια ανταλακτικα. Επίσης το παλιό μοντέλο δεν έχει wifi που για μένα θα ήθελα να βρώ το δευτερο σπίτι έτοιμο ή να είμαι σίγουρος οτι τα έχω κλείσει φευγοντας. Το Erai φαίνεται πολύ καλό μοντέλο σαν χαρακτηριστικά και ο κοτσόβολος το δίνει με δωρεάν εγκατάσταση και 20% σε επόμενη αγορά (Κάντα σε 2 αγορές για να μην χρειαστεί να αγοράσει κατι άλλο). Ισως σου βγαίνει η διαφορά στα μισά λεφτά. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από yiorgossan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, cmaniac είπε Τώρα όσον αφορά το γιατί μπορεί να έπεσαν έξω οι δείκτες σου. Ποιοι δείκτες έπεσαν έξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmaniac Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Ποιοι δείκτες έπεσαν έξω; Κατάλαβα λάθος; Οτι το 24ρι Midea ενώ έχει καλύτερο SEER για την Αθήνα έκαψε περισσότερο απο το 24ρι Fujitsu? Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από cmaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiorgossan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Όχι σωστά κατάλαβες. Το Fujitsu είναι σχεδιασμένο σε άλλο φορτίο και σε ρεασλιστικές συνθήκες αυτό υπερβαίνει την καλη βαθμολογία SEER και του real seel του midea. Νομίζω και οι δύο το ίδιο πράγμα λετε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sea_dweller Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Στις 6/9/2024 στις 11:07 ΠΜ, liakjim είπε Αν είσαι και Κύπρο, τα μέτρια σε απόδοση midea στη θέρμανση θα σε επηρεάσουν ακόμη λιγότερο. Σας ευχαριστώ, παλαιότερα είχα fujitsu / dakin και ήμουν ευχαριστημένος.Προβληματίζει το θέμα αντιπροσωπείας της συγκεκριμένης χώρας που μένω. Στο γραφείο έχω l2 lg vrv - & 3 vrv Mitsubishi heavy industries.. σκυλιά αλλά ταλαιπωρούμαι με ανταλλακτικα΄κ.α.. Απο την lg δεν έχω μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος σε ψύξη.Τα Toshiba δεν έχουν καλή αντιπροσωπεία από ότι έχω ενημερωθεί. Τα Fujitsu είναι ανύπαρκτα εδώ. Με ενδιαφέρει το θέμα της θέρμανσης περισσότερο και από ότι έχω διαβάσει δεν τα πάνε καλά τα Midea, etc. Θεωρείτε καλύτερη λύση τα lg που μου έχουν προταθεί αν δεν βρώ μια άλλη μάρκα (που μου πρότεινε ένα αγαπητό μέλος). Η σκέψη να βάλω κάποια από τα προτεινόμενα (κινέζικα) και όσο αντέξουν... (ήταν δωρεάν) και να αποφασίσω όταν βγάλουν σοβαρό πρόβλημα τότε να μπω στη διαδικασία σοβαρής επένδυσης ή είναι τελείως χαζή αυτή η σκέψη; Απολογούμαι αν κούρασα όλα τα μέλη με τις απορίες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chemkyr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου εγω παντως θα εβαζα τα δωρεαν και αν καποια στιγμη σκεφτομουν αλλαγη, θα το ερευνουσα καλά. Γιατί όμως σε προβληματίζουν τα ανταλλακτικά? Τα μηχανήματα που θα μπουν δεν θα έχουν εγγυηση? Γιατι να ψαχνεις μονος για ανταλλακτικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα