Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μερικές φορές είναι να αναρωτιέται κανεις , μπαίνετε κάποιοι εδώ ζητώντας μια γνώμη για κάποια κλιματιστικά αφού τα έχετε παραγγείλει λες και τι θα αλλάξει μετά , αλλα το χειρότερο είναι ότι δεν διαβάζετε ούτε την προηγούμενη σελίδα για να δείτε ότι αυτά που έχετε διαλέξει είναι τα απόλυτα πλανταμια 

• Like 2
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sea_dweller είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δυστυχώς πρέπει να απαντήσω σήμερα

... με το μαχαίρι στο λαιμό δεν γίνεται τίποτα σωστά.... Κάνε ότι καταλαβαίνεις, αλλά μην το μελετήσεις το θέμα εκ των υστέρων γιατί θα στεναχωρηθείς. Είναι κρίμα σε νέο διαμέρισμα με άριστες μονώσεις να βάλεις μέτρια κλιματιστικά. 

Δημοσ.

Εντάξει, μιλάμε για μικρά σπλιτάκια σε ισχύ σε μονωμένο χώρο. Ναι ένα καλό επώνυμο θα έκαιγε λιγότερο αλλά στην πράξη για πόση διαφορά να λέμε χρηματικά;

@sea_dweller μιας και δεν έχουμε καθόλου feedback για τα hisense και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν και αυτά gmcc συμπιεστές δλδ midea (αν και δεν λέει κάτι, τα ηλεκτρονικά παίζουν ρόλο), προσωπικά θα πήγαινα σε midea. Αν μπορείς πήγαινε στα gaia (με την είσοδο νωπού αέρα), αλλιώς πήγαινε στο all easy pro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μερικές φορές είναι να αναρωτιέται κανεις , μπαίνετε κάποιοι εδώ ζητώντας μια γνώμη για κάποια κλιματιστικά αφού τα έχετε παραγγείλει λες και τι θα αλλάξει μετά , αλλα το χειρότερο είναι ότι δεν διαβάζετε ούτε την προηγούμενη σελίδα για να δείτε ότι αυτά που έχετε διαλέξει είναι τα απόλυτα πλανταμια 

Καταρχάς δεν τα έχω παραγγείλει και καλό θα ήταν να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα... Το διαμέρισμα παραδίδεται με acc's,  με τις επιλογές που ανέφερα. Θα ήμουν υπόχρεος αν μπορούσατε να συνεισφέρετε θετικά στην απορία μου. Ευχαριστώ.

11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εντάξει, μιλάμε για μικρά σπλιτάκια σε ισχύ σε μονωμένο χώρο. Ναι ένα καλό επώνυμο θα έκαιγε λιγότερο αλλά στην πράξη για πόση διαφορά να λέμε χρηματικά;

@sea_dweller μιας και δεν έχουμε καθόλου feedback για τα hisense και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν και αυτά gmcc συμπιεστές δλδ midea (αν και δεν λέει κάτι, τα ηλεκτρονικά παίζουν ρόλο), προσωπικά θα πήγαινα σε midea. Αν μπορείς πήγαινε στα gaia (με την είσοδο νωπού αέρα), αλλιώς πήγαινε στο all easy pro.

Σας υπερευχαριστώ για τη βοήθεια , έχω και επιλογή lg standard 2 series αλλά από ότι έχω διαβάσει εδώ δεν θεωρούνται τίποτε ιδιαίτερο. Τα hisense είναι η σειρά Expert Smart Series. Ηθελα να πήγαινα σε Toshiba αλλά έχουν κακό αντίπροσωπο στην Κύπρο που διαμένω.

Επεξ/σία από sea_dweller
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sea_dweller είπε

στην Κύπρο που διαμένω.

Αν είσαι και Κύπρο, τα μέτρια σε απόδοση midea στη θέρμανση θα σε επηρεάσουν ακόμη λιγότερο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lofarek είπε

Μιλησα με τεχνικο της  toshiba εν οψει της εγκαταστασης του daisekai και μου ειπαν οτι ο σφοδρος ανεμος φατσα στην εξωτερικη μοναδα ευθυνεται για πολλες καμενες πλακετες στα inverter γενικοτερα ανεξαρτητως κατασκευαστη. Και αυτο διοτι ο ανεμιστηρας ειτε ζοριζεται απο τις ριπες του αερα , ειτε οταν δεν δουλευει μετατρεπεται σε γεννητρια και στις δυο περιπτωσεις και επειδη παιρνει ρευμα απο την πλακετα απευθειας στελνει ρευμα σε αυτην με  στοιχεια τασης και εντασης που ειναι σαφως εκτος προδιαγραφων λειτουργιας η ανοχων της με αποτελεσμα σε καποιες περιπτωσεις την καταστροφη της. Το μεγαλυτερο προβλημα παρατηρειται στις Κυκλαδες λογω υψηλου αιολικου δυναμικου στην περιοχή.

Πιθανόν για αυτό μεσουρανούν μοντέλα φασόν που είναι λίγο πιο ακριβά αλλα δανείζονται πλακέτες απο εταιρείες με φτηνά ανταλλακτικά.  Οπότε πουλάνε ακριβά και φτιάχνουν φτηνά.

Γενικά πάντως οι επαγγελματίες βάζουν mitsubishi λόγο μιας έξτρα ασφάλειας που μου έχουν πει οτι υπάρχει πριν την πλακέτα για να προστατευτούν και απο τις διακοπές ρεύματος και τις εναλλαγές τάσης.

Δεν ξέρω πως να κάνω παραπομπή απο άλλη σελίδα πάντως το συγκριτικό πρίν ήταν πολύ ωραίο και ειλικρινα με τόσες πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει με τα excel θα ήταν ωραιο επιχειρηματικά να ετοιμάσετε ένα site συγκρίσεων με πληρωμή με θερμόκρασίες, ζητούμενες εξωτερικές και τα λοιπά και να βοηθάει τον καταναλωτή.  Εγώ που ψάχνω τοσο καιρό βρήμα μόνο στην Ινδία κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, yiorgossan είπε

να ετοιμάσετε ένα site συγκρίσεων με πληρωμή με θερμόκρασίες, ζητούμενες εξωτερικές και τα λοιπά και να βοηθάει τον καταναλωτή.  Εγώ που ψάχνω τοσο καιρό βρήμα μόνο στην Ινδία κάτι αντίστοιχο.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν είχαμε πρόσβαση ή να υπήρχαν πινακάκια με αποδόσεις ανά εξωτερική θερμοκρασία και ανά φορτίο που μόνο από τα toshiba έχουμε. Άρα δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με άλλα μοντέλα άλλων εταιρειών. Μόνο μεταξύ των toshiba . Και αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μιας και θέλει να υπάρξει κατανομή ωρών λειτουργίας ανά φορτίο πχ ένα σπίτι να λέει θέλω 10% του χειμώνα με τόσα KW, 20% με τάδε KW κτλ και να βγει μια εξίσωση που θέλεις να γίνεται ελάχιστη σε κατανάλωση ή μέγιστη σε μέσο βαθμό απόδοσης. Αλλά ποιος έχει τέτοια στοιχεία;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, freelove είπε

Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλο το θέμα εδώ είδα πώς και έχουν θέμα Με το θόρυβο που κάνει το air condition inventor για την εξωτερική μονάδα.

Έχει γίνει τοποθέτηση στο δάπεδο οπότε δεν τίθεται θέμα για ταλάντωση λόγο τοίχου καί διάφορα.

Πώς θα το λύσω το πρόβλημα νά πάρω στην inventor service Αθήνα που ο προηγούμενος που είχε έρθει κοπαναγε την εξωτερική μονάδα καί ξανά το ίδιο θόρυβο η κάποιον ψυκτικό ειδικό για τέτοια θέματα με το θόρυβο από λαμαρίνα περιοχή Αθήνα???

Περίμενα να περάσει το καλοκαίρι για να είναι διαθέσιμη, (φυσικά το air conditioning δεν έχει εγγύηση καθώς έχει γίνει αγορά το 2015)).

Την γνώμη καί βοήθεια σας please 🥺 

Καμμία γνώμη για αυτή την περίπτωση??

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, freelove είπε

Καμμία γνώμη για αυτή την περίπτωση??

Inventor 18άρι του 2016, εξωτερική μονάδα με κροταλιστο, έντονο θόρυβο. Έλυσα το πρόβλημα με επανεγκατάσταση με αντλία κενού και 5 μετρα σωλήνες όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Είχε μπει αρχικά με σκάρτα δυο μέτρα και χωρίς κενό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Inventor 18άρι του 2016, εξωτερική μονάδα με κροταλιστο, έντονο θόρυβο. Έλυσα το πρόβλημα με επανεγκατάσταση με αντλία κενού και 5 μετρα σωλήνες όπως προτείνει ο κατασκευαστής. Είχε μπει αρχικά με σκάρτα δυο μέτρα και χωρίς κενό.

Μπορείς να δείξεις μια φωτογραφία πως είναι η εγκατάσταση με 5 μέτρα σωλήνες ? Κάνει 3 στροφές πίσω απο τη μονάδα το χαλκό ? 

Επεξ/σία από GiannisSol
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Μπορείς να δείξεις μια φωτογραφία πως είναι η εγκατάσταση με 5 μέτρα σωλήνες ? Κάνει 3 στροφές πίσω απο τη μονάδα το χαλκό ? 

Ναι. Δεν έχω πρόχειρη φώτο, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κουλούρα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Εδώ είναι η εγκατάσταση μου σε φωτογραφία.

Δίπλα είναι το άλλο inventor 12.000 but καί δεν κάνει θόρυβο Με ίδια μέτρα ακριβώς σωλήνα 

IMG_20240906_150724.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν είχαμε πρόσβαση ή να υπήρχαν πινακάκια με αποδόσεις ανά εξωτερική θερμοκρασία και.....

Αυτα είναι ακόμα πολύ εξειδικευμένα για τις γνώσεις μου.

Εγώ σαν πελάτης για ένα μέχρι που να βγάζει τα btw βάση απωλειών και να λεει τα αληθινά seer και να συγκρίνει ξεκάθαρα τα μοντέλα.  Αν οχι όλοι σίγουρα πολλοί χρησιμοποιούμε το skroutz και το bestprice για αγορές και πολλές φορές δεν ειναι ενημερωμένα για βασικά χαρακτηριστικά.  Στα κλιματιστικά για παραδειγμα έχω βρει να αναγραφετε υψος για βάθος.  

Ακόμα και τα δεδομένα που ήδη έχουν καταγραφεί με μοντέλα seer scop στα excel με ένα φίλτρο και μια φωτογραφία κλιματιστικού.  Μπορεί να σας φανεί αστείο αλλα εγώ είχα απορίψει  γιατι στο σκρουτζ η φωτογραφία ειναι με ένα παλιο χαζό τηλεκοντρόλ (για εμένα)

(Κουβέντα να γίνεται) και τα excel ακόμα σε μία online μορφη θα είχαν άλλο ευρος επικοινωνίας.  Φυσικα το forum ειναι για αναλύσεις και ερωτήσεις και διευκρινήσεις.  Εγώ μπορει να μην έκανα την καλύτερη επιλογή ο χρόνος θα το δείξει.  Αλλά με εσάς εδω είμαι σίγουρος για αυτήν. Ισως και για αυτο που ήταν καλύτερο και δεν το πήρα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, freelove είπε

Εδώ είναι η εγκατάσταση μου σε φωτογραφία.

Δίπλα είναι το άλλο inventor 12.000 but καί δεν κάνει θόρυβο Με ίδια μέτρα ακριβώς σωλήνα 

IMG_20240906_150724.jpg

Τεχνικός δεν είμαι, δε μπορώ να ξέρω τί συμβαίνει στο δικό σου μηχάνημα. Πολλές φορές όμως είναι θέμα κακής εγκατάστασης, όπως έγινε με το δικό μου, εσένα φυσικά μπορεί να έχει άλλη αιτία. Ζήτα από την αντιπροσωπεία να σου στείλει πιστοποιημένο τεχνικό της μπας και βρεις άκρη.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, yiorgossan είπε

Αυτα είναι ακόμα πολύ εξειδικευμένα για τις γνώσεις μου.

Εγώ σαν πελάτης για ένα μέχρι που να βγάζει τα btw βάση απωλειών και να λεει τα αληθινά seer και να συγκρίνει ξεκάθαρα τα μοντέλα.  Αν οχι όλοι σίγουρα πολλοί χρησιμοποιούμε το skroutz και το bestprice για αγορές και πολλές φορές δεν ειναι ενημερωμένα για βασικά χαρακτηριστικά.  Στα κλιματιστικά για παραδειγμα έχω βρει να αναγραφετε υψος για βάθος.  

Ακόμα και τα δεδομένα που ήδη έχουν καταγραφεί με μοντέλα seer scop στα excel με ένα φίλτρο και μια φωτογραφία κλιματιστικού.  Μπορεί να σας φανεί αστείο αλλα εγώ είχα απορίψει  γιατι στο σκρουτζ η φωτογραφία ειναι με ένα παλιο χαζό τηλεκοντρόλ (για εμένα)

(Κουβέντα να γίνεται) και τα excel ακόμα σε μία online μορφη θα είχαν άλλο ευρος επικοινωνίας.  Φυσικα το forum ειναι για αναλύσεις και ερωτήσεις και διευκρινήσεις.  Εγώ μπορει να μην έκανα την καλύτερη επιλογή ο χρόνος θα το δείξει.  Αλλά με εσάς εδω είμαι σίγουρος για αυτήν. Ισως και για αυτο που ήταν καλύτερο και δεν το πήρα.

Καταρχάς θεωρητικά το scop σε θερμό θα αρκούσε μιας και για θερμό το πρότυπο έχει πάρει το κλίμα της Αθήνας (δες στο sticky). Έλα όμως που αν πας με scop μπορεί να την πατήσεις. Εκεί έχουμε δει, χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχουν εξαιρέσεις, ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουμε κλιματιστικά με υψηλό φορτίο σχεδιασμού στο ταμπελάκι. Δλδ αν έχεις ένα με scop 5.5 και φορτίο σχεδιασμού 5KW και ένα άλλο με scop 5.5 και φορτίο σχεδιασμού 2.5KW, τότε πάμε στο 2ο.

Με τα seer είχα κάνει μια προσπάθεια. Δες τέλος του sticky. Κατέβασα τα excel από το πρότυπο, τα ξεκλείδωσα και έβαλα για θερμοκρασίες αντί για τις άχρηστες του προτύπου του τύπου 20-35, έβαλα τις θερμοκρασίες από το περσινό καλοκαίρι στο μπαλκόνι μου ( Ωρωπός Αττικής ), οι οποίες όταν τις σύγκρινα με ένα παιδί που μένει Ιλίσια ήταν σχεδόν ίδιες και βγήκε αυτό.

Όταν όμως βγαίνει μέλος και έχει τιμές κατανάλωσης ενός κλιματιστικού με 4.1 seer ( το asyg24kmte 4.1 όπως το έβγαλα με τη διαδικασία που είπα) , κατά πολύ πιο αποδοτικό από ένα άλλο με 4.8 seer ( midea all easy pro 24K ), τότε καταλαβαίνουμε ότι και το seer, είτε με τις επίσημες τιμές ( 8.5 vs 7.3) είτε με τις "δικές μου" , είναι και αυτό μια μάλλον αναξιόπιστη πηγή πληροφορίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...