Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, liakjim said:

Δλδ;

https://www.insomnia.gr/forums/topic/827170-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-3/page/256/#comment-59883008

41 minutes ago, BrunoB said:

Στοιχεια καιρού μηνός, METEO περιοχης Πατρας.

Ιδεα δεν εχω απο Πατρα, ουτε ποσο παρομοιο ειναι το μικροκλιμα στα Προσφυγικα, αλλα ηταν ο πιο κοντικος σταθμος ΜΕΤΕΟ που καταγραφει Cooling Degree days.

Ετσι εχουμε φετος κατα σειρα απο Μαιο μεχρι και Αυγουστο, παραπανω "αναγκες ψυξης" κατα: 35 %, 52%,11% κ 16% αντιστοιχα.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 592024 112346 μμ.bmp.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 592024 112606 μμ.bmp.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 minutes ago, Klausx said:

Σύντομα θα αλλάξω το Midea Prime 9k με Fujitsu ASEH09KGTG στο υπνοδωμάτιο μου

Θα φοβόμουν να βάλω ένα τέτοιο μηχάνημα σε ένα υπνοδωμάτιο... ειδικά αν αυτό το υπνοδωμάτιο δεν είναι αρκετά μεγάλο και δεν έχει αρκετές απώλειες.
Ελπίζω, για χάρη σου, να είμαι εγώ αυτός που είπε μια βλακεία

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Αυτα θα ειναι πριν το Καλημερα σας, 

Το κλιματιστικό περισυ έβγαζε διαγράμματα υψηλης κατανάλωσης και φέτος το ίδιο είναι οκ ? Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι .

Έχεις πετύχει άνθρωπο από ελληνική αντιπροσωπεία που να κατανοει διαγράμματα και καταναλώσεις σε διάφορα modes / διάφορες συνθήκες και να συζητάτε περί αυτών ? Απιστευτο.  

7 λεπτά πριν, amotida είπε

Θα φοβόμουν να βάλω ένα τέτοιο μηχάνημα σε ένα υπνοδωμάτιο... ειδικά αν αυτό το υπνοδωμάτιο δεν είναι αρκετά μεγάλο και δεν έχει αρκετές απώλειες.

Το 9αρι γιατί σε φοβίζει σε υπνοδωμάτιο ? Τι ακριβώς σε προβληματιζει ? 

Δημοσ.
26 minutes ago, Specs said:

Ιδεα δεν εχω απο Πατρα, ουτε ποσο παρομοιο ειναι το μικροκλιμα στα Προσφυγικα

Οχι πολυ κοντα αλλα παρομοιες συνθηκες ναι

6 minutes ago, GiannisSol said:

Το κλιματιστικό περισυ έβγαζε διαγράμματα υψηλης κατανάλωσης και φέτος το ίδιο είναι οκ ? Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι .

Έχεις πετύχει άνθρωπο από ελληνική αντιπροσωπεία που να κατανοει διαγράμματα και καταναλώσεις σε διάφορα modes / διάφορες συνθήκες και να συζητάτε περί αυτών ? Απιστευτο.  

Διαφορετικα κλιματιστικα, ιδιος χωρος. Μια σελιδα πισω

Καμια συζητηση τετοια με αντιπροσωπεια

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, GiannisSol said:

Το 9αρι γιατί σε φοβίζει σε υπνοδωμάτιο ? Τι ακριβώς σε προβληματιζει ? 

Αυτό το KG είναι ένα πολύ δυνατό μηχάνημα.

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλο το θέμα εδώ είδα πώς και έχουν θέμα Με το θόρυβο που κάνει το air condition inventor για την εξωτερική μονάδα.

Έχει γίνει τοποθέτηση στο δάπεδο οπότε δεν τίθεται θέμα για ταλάντωση λόγο τοίχου καί διάφορα.

Πώς θα το λύσω το πρόβλημα νά πάρω στην inventor service Αθήνα που ο προηγούμενος που είχε έρθει κοπαναγε την εξωτερική μονάδα καί ξανά το ίδιο θόρυβο η κάποιον ψυκτικό ειδικό για τέτοια θέματα με το θόρυβο από λαμαρίνα περιοχή Αθήνα???

Περίμενα να περάσει το καλοκαίρι για να είναι διαθέσιμη, (φυσικά το air conditioning δεν έχει εγγύηση καθώς έχει γίνει αγορά το 2015)).

Την γνώμη καί βοήθεια σας please 🥺 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, amotida είπε

Αυτό το KG είναι ένα πολύ δυνατό μηχάνημα.

Ειναι εξαιρετικα αποδοτικο και κατ επεκταση οικονομικο σε καταναλωση, οχι δυνατο παραπανω απο οσο λεει η ονομαστικη του ισχυς. 

• Haha 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, amotida είπε

Νομίζω δεν θα ανησυχούσα. Αν και στα specs το δίνει 250W ελάχιστα η fujitsu, ψύξη/θέρμανση, φαίνεται ότι στην πράξη πηγαίνει αρκετά πιο κάτω μιας και στο asyg09kgta (παρόμοιο θα είναι λογικά), ένας στο σκρουτζ λέει για 110W σε θέρμανση.

image.png.9ff2c37be09690e6d05be07f7986ed8f.png

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, amotida είπε

Το μόνο θέμα που πιστεύω θα έχω είναι η υγρασία του χώρου από τα χαμηλά watt στην ψύξη αλλά αφού δίνει δυνατότητα για έλεγχο του αισθητήρα και του ανεμιστήρα (να σταματάει μαζί με τον συμπιεστή) θα είναι οκ.

Screenshot_478.png.8db124624c63b8f2c04f5d677e6c8bb9.png

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

@BrunoB μόλις έφτιαξα τέτοιους "αισθητήρες"  ( με τη βοήθεια φίλων)

image.png?ex=66db6ebf&is=66da1d3f&hm=7ec

Μιλησα με τεχνικο της  toshiba εν οψει της εγκαταστασης του daisekai και μου ειπαν οτι ο σφοδρος ανεμος φατσα στην εξωτερικη μοναδα ευθυνεται για πολλες καμενες πλακετες στα inverter γενικοτερα ανεξαρτητως κατασκευαστη. Και αυτο διοτι ο ανεμιστηρας ειτε ζοριζεται απο τις ριπες του αερα , ειτε οταν δεν δουλευει μετατρεπεται σε γεννητρια και στις δυο περιπτωσεις και επειδη παιρνει ρευμα απο την πλακετα απευθειας στελνει ρευμα σε αυτην με  στοιχεια τασης και εντασης που ειναι σαφως εκτος προδιαγραφων λειτουργιας η ανοχων της με αποτελεσμα σε καποιες περιπτωσεις την καταστροφη της. Το μεγαλυτερο προβλημα παρατηρειται στις Κυκλαδες λογω υψηλου αιολικου δυναμικου στην περιοχή.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή σας μέρα Αγαπητοί.

Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με 2 επιλογές που μου δίνει ο κατασκευαστής του διαμερίσματος. Αφορά την εγκατάσταση 2 κλιματιστικών  12.000 & 9.000 στα δωμάτια. Προτείνει 1) MIDEA σειρές all easy pro &  xtreme save με διάφορα μοντέλα12HRFNF8 09HRFN8 2) HISENSE  EXPERT SMART SERIES 3) LG  S12ET NSJ - LG S9ET NSJ.

Από τα χαρακτηριστικά τους οι δείκτες SEER / SCOP είναι μεγαλύτεροι στο MIDEA. Το διαμέρισμα είναι μονωμένο με ότι καλύτερο (θεωρητικά) υπάρχει στην αγορά. . Θα είναι μικτή η χρήση τους (ζεστό 3 μήνες /κρύο 5 μήνες). Θεωρείτε να τους επιλέξω MIDEA;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Επεξ/σία από sea_dweller
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sea_dweller είπε

Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με 2 επιλογές που μου δίνει ο κατασκευαστής του διαμερίσματος. Αφορά την εγκατάσταση 2 κλιματιστικών  12.000 & 9.000 στα δωμάτια. Προτείνει 1) MIDEA 12HRFNF8 09HRFN8 2) HISENSE  EXPERT SMART SERIES 3) LG  S12ET NSJ - LG S9ET NSJ.

Από τα χαρακτηριστικά τους οι δείκτες SEER / SCOP είναι μεγαλύτεροι στο MIDEA. Το διαμέρισμα είναι μονωμένο με ότι καλύτερο (θεωρητικά) υπάρχει στην αγορά. . Θα είναι μικτή η χρήση τους (ζεστό 3 μήνες /κρύο 5 μήνες). Θεωρείτε να τους επιλέξω MIDEA;

Οχι! Να ψάξεις σχολαστικά με την ησυχία σου και να βρεις ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, ακόμα και αν πρέπει να πληρώσεις κάποια διαφορά τιμής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sap00 είπε

Οχι! Να ψάξεις σχολαστικά με την ησυχία σου και να βρεις ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, ακόμα και αν πρέπει να πληρώσεις κάποια διαφορά τιμής. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δυστυχώς πρέπει να απαντήσω σήμερα (σήμερα το έστειλαν διότι παραδίδεται σε 2 ημέρες και υπάρχουν αρκετές συνενοήσεις που πρέπει να γίνουν με την μετακόμιση κ.α.). Αυτό που μου διέφυγε είναι ότι η MIDEA έχει τις σειρές xtreme save & All easy pro (με αρκετά μοντέλα 9 - 12.000Btu) και μεταξύ των 2 εταιριών (την αποκλείω την LG) δεν ξέρω ποιά να διαλέξω (midea - hisense), μου φαίνεται ότι έχουν παρόμοιες επιδόσεις σε αυτούς τους δείκτες.

Επεξ/σία από sea_dweller

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...