Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, cmaniac said:

Προσωπικά, πίσω. Δεν είναι απλά λυγισμένα τα fins, είναι σκισμένα.

Aς πετυχει τα ουσιωδη της εγκαταστασης σωστα (κενο,θεσεις,αποστασεις κλπ κλπ) κ ας μεινει αυτο να θυμαται σαν "προβλημα"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Specs είπε

Κανενα προβλημα, αισθητικο μονο. Κ υπαρχουν "χτενακια" που τα ισιωνουν παλι.

Η αληθεια ειναι οτι ειναι κομμενα. Οι τεχνικοι δεν το εβαλαν. Ζητησαν αντικατασταση και εφυγαν για να ξανερθουν οταν γινει η αλλαγη.

Επεξ/σία από Vstromrider

1 ώρα πριν, yiorgossan είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τα φοβερά excel.
- Το perfera με τα yukai ερχεται σε τιμή κάπως πιο φιλικά αλλα θα ήθελα 3 ίδια για καινουργια τοποθέτηση.

Έχω κάνει τα πινακάκια στο αποσβεσης/απόδοσης και απλά θα ήθελα μια τελική ερώτηση να δω αν τα έχω υπολογίσει σωστά Μιλάμε για επιλογή μεταξύ MIDEA EASY PRO & Toshiba EDGE. 

Στα 9000btu το Toshiba Edge RAS-10J2AVSG-E νικάει το Midea All Easy Pro AEP2-09NXD6-I  - Στην ψύξη βάση του excel είναι ίδια και στην θέρμανση κάνεις αποσβεση τη διαφορά τιμής στις 8200Kwh. Επίσης δεν ξέρω τι ειναι το QCe αλλα είναι επίσης χαμηλότερο στο toshiba.

Στο μεγαλύτερο που θέλω για το σαλονι το Midea All Easy Pro AEP2-18NXD6-I κοντράει το Toshiba Edge RAS-16J2AVSG-E.

Βάση υπολογισμών απο το excel το midea easy 18 (8.5)με real seer 5 και το toshiba edge 16 (7.8) real seer 4.39 στις 5000kwh κερδίζει 153€ ενώ στην θέρμανση βάση scop στις 5000Kwh χανει -87€. Δηλαδή στις 10000kwh  50-50%θερμανση/ψύξη το midea κοστίζει σε κατανάλωση 66 λιγότερο.

Αν το θέλεις πιο πολυ ψήξη το toshiba 16 θα καταναλώνει παντα περισσότερο αλλα εδώ ερχεται και η ερώτηση αν έχω μέχρι εδώ σωστό συλλογισμό γιατί το QCe του toshiba einai 367 έναντι 371 του midea.

Το toshiba καίει λιγοτερο αλλα δεν αποδίδει? Με 8,5seer και πραγματικό 5 στα 18000 το easy pro στην ψύξη φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό σε σχέση με το edge

Σαν εμπειρία καταναλωτή απο ανταλλακτικά, θόρυβο μονάδας και γενικά μεταξύ των δύο σετ ποια θα λέγατε?

Συγχωρέστε με αν έχω γράψει καμια τεράστεια γκάφα μέχρι πριν 2 μέρες δεν ήξερα τι ειναι η μεσαία ζώνη θέρμανσης.

Σε γενικές γραμμές αποφεύγουμε να κοιτάμε τις ετήσιες κιλοβατώρες. Βγαίνουν με τύπο όπου στον αριθμητή είναι το pdesign και από τη στιγμή που αυτό διαφέρει ανάλογα με το κλιματιστικό δίνει και διαφορετικά αποτελέσματα. 

Πάντως ανεξάρτητα από αυτό, θέλεις θέρμανση οπότε αποφεύγουμε οτιδήποτε κινέζικο. 

Οι απώλειες στις είναι για 12αρι. Εκεί κοιτάμε perfera . Πιο κάτω λίγο είναι τα Toshiba edge/haori. Αν έχεις αμφιβολίες για τις απώλειες, μπορείς να πας στο 16αρι edge white/haori. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Vstromrider said:

Η αληθεια ειναι οτι ειναι κομμενα. Οι τεχνικοι δεν το εβαλαν. Ζητησαν αντικατασταση και εφυγαν για να ξανερθουν οταν γινει η αλλαγη.

Αρχοντες! εχει κ το σωληνακι καποιο ζητημα, τραυματισμο κλπ ? αλλιως υπερβολικο το βρισκω...

Εσυ φροντισε παντως, να κανουν σωστα τα δικα τους που γραφουμε συνεχως, μη σε συνεπαρει το ενδιαφερον για την λεπτομερεια(αν ειναι οκ οι σωληνες δηλαδη που στηριζουν τις τραυματισμενες ψυκτρες).

Επεξ/σία από Specs

Μόλις τώρα, Specs είπε

Αρχοντες! εχει κ το σωληνακι καποιο ζητημα, τραυματισμο κλπ ? αλλιως υπερβολικο το βρισκω...

δεν το συζητησαν πολυ. Η απαντηση τους ηταν "αν θες πολύ στο βαζουμε, αλλα με δικη σου ευθυνη". 
Οχι ρε παιδια λεω. Εσεις οτι πείτε.
"Κανενα προβλημα. Παιρνω τηλεφωνο για αντικατασταση. Απλα θα περιμενετε μερικες μέρες"
Τα ξαναεβαλαν στην θεση τους στο υπογειο. Καναμε και ενα δοκιμαστικο τρυπημα με αριδα, γιατι ειναι προβληματικο το δωματιο και υπηρχε θεμα με το αν βρουμε τουβλο για να βγουμε εξω, και εφυγαν.

35 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Θα το κανατε τοποθέτηση; ή θα το γυρνάγατε πίσω ;

IMG_20240905_110922.jpg

Προσωπικά θα το έβαζα. Αλλά δεν πειράζει, ας μπει άλλο αφού έτσι κανονίστηκε. Τι μοντέλο είναι;

1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

Θα το κανατε τοποθέτηση; ή θα το γυρνάγατε πίσω ;

IMG_20240905_110922.jpg

Από έξω το κουτί προϊδέαζε ότι έχει φάει κτυπημα ? 

Εμένα το δικο μου που πηρα πρόσφατα ήρθε σε κουτί σχεδόν διαλυμένο ... Οριακα ήμουν να μην το παραλάβω . Αλλά λέω θα παίξει επιστροφή , ας το παραλάβω εφόσον ήταν και πληρωμένο. Τελικά μέσα ήταν όλα άθικτα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σημερα ηρθε ο τεχνικος απο τα public για την εγκατασταση.

μου εσπασε ενα σωληνα νερου που παει στους πανω οροφους και αφησε τη πολυκατοικια χωρις νερο.

Μου ειπε οτι θα φερει δικο του υδραυλικο και οντως ηρθε, αλλ το προβλημα ειναι οτι ο υδραυλικος οταν ειδε την ζημια ειπε δεν το αναλαμβανω και σφυγε.

Ο καραγκιοζης ο που εκανε την ζημια δεν σηκωνει το τηλεφωνο (καποια στιγμη βεβαια θα το σηκωσει, θα τον βρω)

εχω στηλει mail στα public για να τους ενημερωσω , και στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι θα επικοινωνησει μαζι μου υδραυλικος δικος τους.

μπορω να κανω κατι νομικα με αυτον? θελω να το τραβηξω ως εκει που παει.

επισης θελω να ρωτησω πως γινεται ακυρωση της της αγορας.

μεσω του public?

Επεξ/σία από adok13
  • Sad 2

1 ώρα πριν, GiannisSol είπε

Από έξω το κουτί προϊδέαζε ότι έχει φάει κτυπημα ? 

οχι τιποτα. Το παραμικρο. Ο τεχνικος λεει οτι την εχει φαει απο το εργοστάσιο. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Προσωπικά θα το έβαζα. Αλλά δεν πειράζει, ας μπει άλλο αφού έτσι κανονίστηκε. Τι μοντέλο είναι;

Ειναι αγορασμενο απο το Leroy merlin. Ενα απο αυτα με τις δυο μοναδες μεσα και μια μονάδα έξω. Και η τοποθέτηση αγοράστηκε απο αυτούς. 

25 λεπτά πριν, adok13 είπε

μου εσπασε ενα σωληνα νερου που παει στους πανω οροφους και αφησε τη πολυκατοικια χωρις νερο.

σε τοιχο ηταν αυτη η σωληνα; εκει που πηγε να τρυπησει για να βγει στην βεραντα; τι δουλεια ειχε εκει η σωληνα απο το νερο των αλλων ορόφων ;

20 λεπτά πριν, adok13 είπε

σημερα ηρθε ο τεχνικος απο τα public για την εγκατασταση.

Μου ειπε οτι θα φερει δικο του υδραυλικο και οντως ηρθε, αλλ το προβλημα ειναι οτι ο υδραυλικος οταν ειδε την ζημια ειπε δεν το αναλαμβανω και σφυγε.

Ο καραγκιοζης ο που εκανε την ζημια δεν σηκωνει το τηλεφωνο (καποια στιγμη βεβαια θα το σηκωσει, θα τον βρω)

εχω στηλει mail στα public για να τους ενημερωσω , και στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι θα επικοινωνησει μαζι μου υδραυλικος δικος τους.

μπορω να κανω κατι νομικα με αυτον? θελω να το τραβηξω ως εκει που παει.

επισης θελω να ρωτησω πως γινεται ακυρωση της της αγορας.

μεσω του public?

Δυστυχώς μπλέξατε. Με τον υδραυλικό συνενοημενοι ήταν να μην το φτιάξουν. Επίτηδες δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα για να σας αναγκάσουν να φέρετε δικό σας υδραυλικό και να πείτε άστο ρε αδερφέ το φτιάξαμε τώρα. Τώρα για το πως μπορείτε να βρείτε το δίκιο σας,... δεν ξέρω ακριβώς. Θα πάρει καιρό και το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να επισκευαστει η ζημιά που έγινε στην πολυκατοικία για να έχετε νερο. Φοβάμαι πως εσύ θα πρέπει να πληρώσεις διότι η ζημιά προκλήθηκε για δικό σου θέμα στις σωλήνες. Μετα θα πρέπει να διεκδικήσεις νομικά. 

5 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

; εκει που πηγε να τρυπησει για να βγει στην βεραντα; τι δουλεια ειχε εκει η σωληνα απο το νερο των αλλων ορόφων ;

Προφανώς σε πολλές οικοδομές οι κεντρικές σωληνες των ορόφων διέρχονται από αυτά τα ντουβαρια, εσωτερικά η εξωτερικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, Vstromrider said:

Ειναι αγορασμενο απο το Leroy merlin. Ενα απο αυτα με τις δυο μοναδες μεσα και μια μονάδα έξω. Και η τοποθέτηση αγοράστηκε απο αυτούς. 

σε τοιχο ηταν αυτη η σωληνα; εκει που πηγε να τρυπησει για να βγει στην βεραντα; τι δουλεια ειχε εκει η σωληνα απο το νερο των αλλων ορόφων ;

οι σωληνες φταιγανε δηλαδη?

αν ειναι να τις ρωτησω τι δουλεια ειχαν εκει και να τις μαλωσω.

16 minutes ago, mariosnik_ said:

Φοβάμαι πως εσύ θα πρέπει να πληρώσεις διότι η ζημιά προκλήθηκε για δικό σου θέμα στις σωλήνες. Μετα θα πρέπει να διεκδικήσεις νομικά. 

Θα την πληρώσω και θα τις φτιάξω τη ζημια αλλά δεν θα τον αφήσω θα το πάω νομικά αν και νομίζω ότι θα με βοηθήσουν και τα public. φανηκαν συνεργασιμοι

Επεξ/σία από adok13

12 λεπτά πριν, adok13 είπε

οι σωληνες φταιγανε δηλαδη?

Θα την πληρώσω και θα τις φτιάξω τη ζημια αλλά δεν θα τον αφήσω θα το πάω νομικά αν και νομίζω ότι θα με βοηθήσουν και τα public. φανηκαν συνεργασιμοι

Κάλεσε το 100 να έρθουν να δουν ότι έγινε ζημιά και δήλωσε ότι προκλήθηκε από τον ψυκτικό ενώ ο υδραυλικός αρνηθηκε επισκευή. Δεν ξέρω με τα public αλλά είμαι δύσπιστος. Και το θέμα είναι ότι και με ένα εξώδικο μπορεί να συμμορφωθεί να σε αποζημιώσει  αλλά θα έχεις σκάσει στον δικηγόρο για το εξώδικο μπόλικα χρήματα, δηλαδή μετά καλύτερα να κάνεις αγωγή να τα πάρεις όλα μαζεμένα. Έτσι και πάλι χασούρα θα έχεις άμα δεν βγάλεις άκρη μόνος χωρίς νομικά μετρα. Μην ξεχάσεις να ζητήσεις απόδειξη από όποιον φέρεις για την επισκευή. 

• Like 1

42 λεπτά πριν, adok13 είπε

Ισως πρεπει να μαλωσεις αυτον που τις περασε εκει. Κανεις τεχνικος δεν μπορει να γνωριζει τι εχει κανει ο προηγουμενος μεθυσμενος υδραυλικος.

1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

Αυτο ακριβως εχω συμπερανει. Εχω δει αρκετα κλιματιστικα μολις ανοιγονται απο αθικτο κουτι να εχουν στραβα λαμακια ειτε στη μεσα ειτε στην εξω μοναδα. Προφανως στα εργοστασια που συναρμολογουνται με το κιλο δεν υπαρχει  ελεγχος παρα μονο για τα πολυ βασικα. Τι μαρκα ειναι το κλιματιστικο;

26 λεπτά πριν, GiannisSol είπε

Τι μαρκα ειναι το κλιματιστικο;

Εquation του Leroy, αλλα μου ειπε οτι φετος εχουν δει παρα πολλα χτυπημενα κλιματιστικα , ανεξαρτητου μάρκας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...