Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 3/9/2024 στις 3:53 ΜΜ, Silenzio είπε

δε θα έχω με το yukai το πρόβλημα με την αύξηση υγρασίας ? τώρα το έχω σε αφύγρανση στους 26 βαθμούς και έχω 55% υγρασία. Το βράδυ το ανεβάζω όμως στους 28 (μέσα στο καλοκαίρι το έβαζα 29) και το πρωί το βλέπω 60-62% υγρασία.

πάντως είναι αθόρυβο μηχάνημα, οικονομικό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Θα πρέπει ίσως να το κατεβάσεις στους 25 για να σου κάνει περισσότερη αφύγρανση. Δεν ξέρω πως παίζει. Αλλά θα στόχευα στο 45% σχετική υγρασία.

Στις 3/9/2024 στις 10:32 ΜΜ, yiorgossan είπε

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.  Έκανα το πινακάκι όπως ορίζετε και ειλικρινά έχω χαθεί μεταξύ TCL/CARRIER/MIDEA/TOSHIBA/DAIKIN και τις σειρές τους.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :2000 (18+9+9)
    Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα Αγορά
    Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο – Αυτη την περίοδο BEST PRICE
    Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 60%ψύξη -40% θερμανση αργότερα θα ολοκληρωθεί εγκατάσταση φυσικού αερίου 1-2 έτη.
    Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Θερμανση μέχρι να ολοκληρωθει εγκατάσταση φυσικού αερίου 1-2 έτη.
    Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Όχι προς το παρόν, αποκοπήκαμε απο το δίκτυο της πολυκατοικίας.
    Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. + 2 υπνοδωμάτια
    Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθήνα Νότια προάστια Συγγρού
    Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi, καλή κατανάλωση μακροπρόθεσμα, ανταλακτικά
    Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Καινούργα αλουμίνια και γυψοσανίδα μόνωση ένας τοίχος βορινός
    Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .

Αφορά στο Σαλόνι

Θερμικές Απώλειες
3007.24Watt
2586.22KCal/h
100.24Watt/m2
86.21KCal/h/m2
Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για
Περιοχή:
Αττική - Κλιματική ζώνη Β
Υψόμετρο Περιοχής:
Κάτω από 500 μέτρα
Επιθυμητή Θερμοκρασία:
22 ℃ Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:
1970 Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:
30 m2 Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:
2.80 m Αλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:
Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω
Μόνωση Τοίχων:
Πλημμελής Μόνωση
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:
Aέρα Αλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:
Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:
Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:
Aέρα Αλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:
Άλλη κατοικία
Μόνωση Δαπέδου:
Πλημελής - 3εκ.
Οροφή σε επαφή με:
Άλλη κατοικία
Μόνωση Οροφής:
Πλημελής - 3εκ.
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:
2 Αλλαγή
Παράθυρα:
1 Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:
Συνθετικά κουφώματα
Τύπος Τζαμιών:
Ενεργειακά τζάμια
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:
5%

Κλιμαστιστικά που κοιτούσα μέχρι να σας βρώ:

TCL Miracle III 9 + 18
Midea All Easy Pro AEP2-18NXD6-I x1 + Midea All Easy Pro AEP2-09NXD6-I x2 (έχει wifi)
Daikin Sensira FTXC50D/RXC50D x1 Daikin Sensira FTXC25D/RXC25D x2 (+300 περίπου για wifi)
Daikin Perfera Daikin New Perfera FTXM50R x1 + Daikin Sensira FTXC25D/RXC25D x2 (+200 περίπου για wifi)

https://www.bestprice.gr/bundler/2157524301,2157544686,2158156960,2158156959,!2156584028,2158380353,2158380352,2158592747,2158592745?bpref=share

Ευχαριστώ

12άρι και 2Χ9άρια. Θέλεις και θέρμανση άρα δεν κοιτάς midea. Μπορείς να πας στο perfera 12άρι και 2Χ toshiba yukai.

9 ώρες πριν, dilena είπε

Το 9άρι Midea Xtreme Save Series  είναι καλύτερο από το TCL MIRACLE III??? Βλέπω έχει και καλύτερο SEER 8,8 έναντι 8,1 του TCL. Και είναι και πιο αθόρυβο για κρεβατοκάμαρα. Είναι μόνο 60€ πιο ακριβό, στο Πλαίσιο. Έλεγα να πάρω το TCL αλλά τώρα..

Δεν μπορούμε να σου πούμε ποιο θα κάτσει καλύτερα στον χώρο σου.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 minutes ago, liakjim said:

Θα πρέπει ίσως να το κατεβάσεις στους 25 για να σου κάνει περισσότερη αφύγρανση. Δεν ξέρω πως παίζει. Αλλά θα στόχευα στο 45% σχετική υγρασία.

καλημέρα, αν πάρω έναν οδηγό ροής αέρα κλιματιστικού, ώστε να μη με χτυπάει στο κρεβάτι ο αέρας απευθείας, υπάρχει κάποιος λόγος που να μη προτείνεται αυτή η λύση, ρίχνει απόδοση κλπ ?

π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/46220317/EP2698-Odigos-Rois-Aera-Klimatistikou.html

On 03/09/2024 at 15:53, Silenzio said:

δε θα έχω με το yukai το πρόβλημα με την αύξηση υγρασίας ?

Θα το εχεις, οπως κ με καθε κλιματιστικο που δεν σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας οταν σταματαει η εξωτερικη μοναδα.

Δες τα post του alexdeskas κ αλλων σχετικα με την αφυγρανση , υπνοδωματια κυριως κ μικρους χωρους εδω

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205

• Thanks 1

10 λεπτά πριν, Specs είπε

Θα το εχεις, οπως κ με καθε κλιματιστικο που δεν σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας οταν σταματαει η εξωτερικη μοναδα.

Δες τα post του alexdeskas κ αλλων σχετικα με την αφυγρανση , υπνοδωματια κυριως κ μικρους χωρους εδω

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205

Θεωρώ ότι το σημαντικό είναι να μη σβήσει ο συμπιεστής. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τα φοβερά excel.
- Το perfera με τα yukai ερχεται σε τιμή κάπως πιο φιλικά αλλα θα ήθελα 3 ίδια για καινουργια τοποθέτηση.

Έχω κάνει τα πινακάκια στο αποσβεσης/απόδοσης και απλά θα ήθελα μια τελική ερώτηση να δω αν τα έχω υπολογίσει σωστά Μιλάμε για επιλογή μεταξύ MIDEA EASY PRO & Toshiba EDGE. 

Στα 9000btu το Toshiba Edge RAS-10J2AVSG-E νικάει το Midea All Easy Pro AEP2-09NXD6-I  - Στην ψύξη βάση του excel είναι ίδια και στην θέρμανση κάνεις αποσβεση τη διαφορά τιμής στις 8200Kwh. Επίσης δεν ξέρω τι ειναι το QCe αλλα είναι επίσης χαμηλότερο στο toshiba.

Στο μεγαλύτερο που θέλω για το σαλονι το Midea All Easy Pro AEP2-18NXD6-I κοντράει το Toshiba Edge RAS-16J2AVSG-E.

Βάση υπολογισμών απο το excel το midea easy 18 (8.5)με real seer 5 και το toshiba edge 16 (7.8) real seer 4.39 στις 5000kwh κερδίζει 153€ ενώ στην θέρμανση βάση scop στις 5000Kwh χανει -87€. Δηλαδή στις 10000kwh  50-50%θερμανση/ψύξη το midea κοστίζει σε κατανάλωση 66 λιγότερο.

Αν το θέλεις πιο πολυ ψήξη το toshiba 16 θα καταναλώνει παντα περισσότερο αλλα εδώ ερχεται και η ερώτηση αν έχω μέχρι εδώ σωστό συλλογισμό γιατί το QCe του toshiba einai 367 έναντι 371 του midea.

Το toshiba καίει λιγοτερο αλλα δεν αποδίδει? Με 8,5seer και πραγματικό 5 στα 18000 το easy pro στην ψύξη φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό σε σχέση με το edge

Σαν εμπειρία καταναλωτή απο ανταλλακτικά, θόρυβο μονάδας και γενικά μεταξύ των δύο σετ ποια θα λέγατε?

Συγχωρέστε με αν έχω γράψει καμια τεράστεια γκάφα μέχρι πριν 2 μέρες δεν ήξερα τι ειναι η μεσαία ζώνη θέρμανσης.

20 minutes ago, yiorgossan said:

δεν ξέρω τι ειναι το QCe 

Το QCe αντιπροσωπεύει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη (Annual Electricity Consumption for Cooling), εκφρασμένη σε κιλοβατώρες (kWh). Αυτό δείχνει πόση ενέργεια καταναλώνει ένα κλιματιστικό για να ψύξει έναν χώρο σε ένα έτος, με βάση την τυποποιημένη χρήση.

43 λεπτά πριν, yiorgossan είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τα φοβερά excel.
- Το perfera με τα yukai ερχεται σε τιμή κάπως πιο φιλικά αλλα θα ήθελα 3 ίδια για καινουργια τοποθέτηση.

Έχω κάνει τα πινακάκια στο αποσβεσης/απόδοσης και απλά θα ήθελα μια τελική ερώτηση να δω αν τα έχω υπολογίσει σωστά Μιλάμε για επιλογή μεταξύ MIDEA EASY PRO & Toshiba EDGE. 

Στα 9000btu το Toshiba Edge RAS-10J2AVSG-E νικάει το Midea All Easy Pro AEP2-09NXD6-I  - Στην ψύξη βάση του excel είναι ίδια και στην θέρμανση κάνεις αποσβεση τη διαφορά τιμής στις 8200Kwh. Επίσης δεν ξέρω τι ειναι το QCe αλλα είναι επίσης χαμηλότερο στο toshiba.

Στο μεγαλύτερο που θέλω για το σαλονι το Midea All Easy Pro AEP2-18NXD6-I κοντράει το Toshiba Edge RAS-16J2AVSG-E.

Βάση υπολογισμών απο το excel το midea easy 18 (8.5)με real seer 5 και το toshiba edge 16 (7.8) real seer 4.39 στις 5000kwh κερδίζει 153€ ενώ στην θέρμανση βάση scop στις 5000Kwh χανει -87€. Δηλαδή στις 10000kwh  50-50%θερμανση/ψύξη το midea κοστίζει σε κατανάλωση 66 λιγότερο.

Αν το θέλεις πιο πολυ ψήξη το toshiba 16 θα καταναλώνει παντα περισσότερο αλλα εδώ ερχεται και η ερώτηση αν έχω μέχρι εδώ σωστό συλλογισμό γιατί το QCe του toshiba einai 367 έναντι 371 του midea.

Το toshiba καίει λιγοτερο αλλα δεν αποδίδει? Με 8,5seer και πραγματικό 5 στα 18000 το easy pro στην ψύξη φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό σε σχέση με το edge

Σαν εμπειρία καταναλωτή απο ανταλλακτικά, θόρυβο μονάδας και γενικά μεταξύ των δύο σετ ποια θα λέγατε?

Συγχωρέστε με αν έχω γράψει καμια τεράστεια γκάφα μέχρι πριν 2 μέρες δεν ήξερα τι ειναι η μεσαία ζώνη θέρμανσης.

Μπορείς να το πεις και ιεροσυλία να συγκρίνεις το οποιοδήποτε Toshiba με την άλλη μάρκα που ούτε το όνομα της δε τολμώ να αναφέρω στην ίδια πρόταση 

• Haha 2

47 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μπορείς να το πεις και ιεροσυλία να συγκρίνεις το οποιοδήποτε Toshiba με την άλλη μάρκα που ούτε το όνομα της δε τολμώ να αναφέρω στην ίδια πρόταση 

Εννοείς τη μάρκα που του προσφέρει τον συμπιεστή;;;; 🥲

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εννοείς τη μάρκα που του προσφέρει τον συμπιεστή;;;; 🥲

Σταματήστε να προτείνετε στο κόσμο αυτά τα πλανταμια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Vstromrider said:

Θα το κανατε τοποθέτηση; ή θα το γυρνάγατε πίσω ;

Κανενα προβλημα, αισθητικο μονο. Κ υπαρχουν "χτενακια" που τα ισιωνουν παλι.

Επεξ/σία από Specs

Ahem.

ZSX round 3.

Ήρθε ο τεχνικός της αντιπροσωπείας για έλεγχο της μονάδας μετά από - θυμίζω - την πρώτη ανακοίνωση της βλάβης 11/8 και επίσκεψη τεχνικού του καταστήματος με απόφαση ότι το μηχάνημα είναι ζαβό.

Η αντιπροσωπεία λοιπόν τώρα τα έριξε στον εγκαταστάτη για άλλη μία φορά αφού μετά απο πλήρωση με άζωτο, το μηχάνημα έκανε μπουρμπουλήθρες στα εσωτερικά ρακόρ. @Klausx κερδίζεις μια πάστα.

Η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη πλησίαζε επικίνδυνα στο "το μηχάνημα είναι εντάξει, βρες τα με τον εγκαταστάτη", αλλά η απάντηση μου ήταν "δηλαδή, ο ίδιος που ήρθε τις προηγούμενες δύο φορές, την τρίτη θα του έρθει η θεία φώτιση και ξαφνικά εργαλεία και άνθρωπος θα έρθουν σε απόλυτη αρμονία και όλα θα πάνε καλά;".

Για καλή μου (;) τύχη, εγκρίθηκε επί τόπου μετά από μάλλον γαλλικά μεταξύ αντιπροσωπείας / καταστήματος η επισκευή της εγκατάστασης από τον άνθρωπο της αντιπροσωπείας.

Και έτσι, πάμε άλλη μία: άδειασμα, εκχειλώσεις, κενό, γέμισμα.

Κενό 16 λεπτά, γέμισμα 1.31 κιλά (πληθωρικός, αφού το μηχάνημα παίρνει 1.2 υπο κανονικές συνθήκες - με βλέπω με ενδείξεις υπερπίεσης, εκτός εάν το λάστιχο μεταξύ φιάλης και μονάδας ήταν πολύ μακρύ και έβαλε παραπάνω για να κάνει compensate, κάτι που θα περίμενα γενικά) και πήρε μπρος και πάλι.

Το καλό είναι ότι έχω και πάλι μηχάνημα. Να δούμε μέχρι πότε.

Το άλλο καλό είναι ότι το μηχάνημα κατέβηκε στην ψύξη ακόμα πιο χαμηλά, είδα και 100W. Μπορεί να του άρεσε περισσότερο το ψυκτικό που του έβαλε ο τελευταίος.

Το τελευταίο καλό είναι ότι τουλάχιστον προφορικά πήρα διαβεβαίωση ότι το μηχάνημα προστατεύεται από μόνο του άψογα και δεν εγείρεται ζήτημα ακύρωσης εγγύησης.

Παρατηρήσεις:

Δεν ξέρω πώς να το γράψω κομψά. Να μαζευτείτε οι 2-3 που μαζεύετε σε φιάλη το ψυκτικό, χωράτε σε ένα ταξί, άντε το πολύ βανάκι - εγώ πάντως δεν σας έχω πετύχει ακόμα.

Υποψιάζομαι ότι αφού έχω πιεί ίσα με 2 κιλά R32 πλέον έχω δικαίωμα να μην χρειάζομαι κλιματιστικό στο σπίτι, αφού θα κάνω μόνος μου τους κύκλους ψύξης / θέρμανσης χωρίς εξωτερικό συμπιεστή.

Τα λέμε σε 15-20 μέρες πάλι (;)

• Like 2
  • Thanks 2

1 hour ago, yiorgossan said:

Τα πινακακια ειναι η θεωρια. η πραξη ειναι συνηθως αμειλικτη κ καπου εδω θα βρεις το Midea συγκριση με αλλο "ιαπωνικο"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...