Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 hours ago, liakjim said:

Όχι. Έχεις ήδη το κλιματιστικό που χρειάζεσαι. Εναλλακτικά το πουλάς και βάζεις ένα yukai. 

δε θα έχω με το yukai το πρόβλημα με την αύξηση υγρασίας ? τώρα το έχω σε αφύγρανση στους 26 βαθμούς και έχω 55% υγρασία. Το βράδυ το ανεβάζω όμως στους 28 (μέσα στο καλοκαίρι το έβαζα 29) και το πρωί το βλέπω 60-62% υγρασία.

πάντως είναι αθόρυβο μηχάνημα, οικονομικό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα, αν κατάλαβα καλά αυτό το midea κοστίζει 900-1000€ ?

πολύ χρήσιμα όσα μοιράστηκες, αλλά θα ήθελα μια ενναλακτική για το δικό μου  daikin σε budget 400-500 € και να είναι αξιόπιστο για θέρμανση το χειμώνα.

TCL C-Fresh-09CHSD/FAI ανεβαινεις λιγο αλλα αξιζει.

• Like 1

8 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Καλημέρα.

Παραθέτω κι εγώ τις σκέψεις μου έπειτα από αλλαγή κλιματιστικού σε Κρεβατοκάμαρα.

Είχα το Daikin atxc25c και έβαλα το Midea Gaia 9αρι.

Πολύ σημαντικό πράγμα σε μικρούς χώρους με λίγες απώλειες θεωρώ πως είναι το να σταματάει ο εσωτερικός ανεμιστήρας όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχου ώστε να μην έχουμε αύξηση της υγρασίας του χώρου με αποτέλεσμα κακό κλίμα.

Αυτό έκανε το Daikin atxc25c με τα ατελείωτα on-off του.

Επίσης σημαντικό το να κατεβαίνει χαμηλά σε κατανάλωση ώστε να μειωθούν τα on-off.

Για μένα πολύ σημαντικό είναι επίσης το να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά σε στροφές ο εσωτερικός ανεμιστήρας ώστε να μην έχουμε ενοχλητικά ρεύματα αέρα.

Εννοείται βέβαια πως σημαντικό είναι επίσης η όσο το δυνατόν λιγότερη διακύμανση της θερμοκρασίας στο χώρο.

Τώρα στα συγκριτικά...

Το Daikin στο μόνο πράγμα που τα κατάφερνε καλά ήταν η σταθερή θερμοκρασία στο χώρο.

Επειδή δεν σταματούσε ο εσωτερικός ανεμιστήρας όταν έπιανε τη θερμοκρασία στόχου, το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της υγρασίας και η δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Ατελείωτα on-off (ανά τριλεπτο περίπου, βέβαια έτσι κρατούσε σταθερή θερμοκρασία).

Όσο δούλευε , ακόμα και στο Silence δημιουργούσε ενοχλητικά ρεύματα αέρα που με ενοχλούσαν στον ύπνο. (Αρκετός όγκος αέρα).

Τώρα στο Midea Gaia.

Είναι το μοντέλο που έχει και εισαγωγή "φρέσκου" αέρα για το οποίο θα μιλήσω αργότερα.

Πολύ μεγάλη η εσωτερική μονάδα (1 μέτρο).

Στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, καμία σχέση με άλλα κινέζικα ακόμα και της ίδιας εταιρείας.

Παρόλο που έχει και λειτουργία Breezless δε χρειάστηκε μέχρι τώρα να τη χρησιμοποιήσω καθώς κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε στροφές ο ανεμιστήρας οπότε δε ενοχλεί ο αέρας που βγάζει.

Με το engineering mode έκανα και τον ανεμιστήρα να σταματάει όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία στόχου με αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με τη λειτουργία Fresh Air τη δημιουργία αψογου κλίματος.

Η λειτουργία Fresh Air λειτουργεί και ανεξάρτητα ακόμα και με κλειστό το κλιματιστικό.

Έχει 4 ταχύτητες αέρα. Μόνο η πρώτη είναι Οκ για ύπνο, στις υπόλοιπες ο θόρυβος είναι εμφανής.

Στην πρώτη βέβαια είναι ελάχιστος ο "φρέσκος" αέρας.

Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω και κάποια διαγράμματα λειτουργίας.

Ενδεικτικά θα αναφέρω , ελάχιστη κατανάλωση σε 32-34 βαθμούς εξωτερική τα 120W και σε 28-30 βαθμούς τα 100W, πιο κάτω μέχρι και 90W περίπου.

Επειδή στον ύπνο είμαι λίγο έως αρκετά ιδιότροπος όσον αφορά τη θερμοκρασία και το κλίμα γενικά στο χώρο θα έλεγα πως με το Midea είμαι μια χαρά.

Μέσω αυτοματισμών Home Assistant κρατάω τη θερμοκρασία στο χώρο από 27.4-27.7 και κοιμάμαι πλέον ευχάριστα.

Αυτά για αρχή...

Πες μας λίγο για το φρέσκο αέρα από έξω πως λειτουργεί ? Τραβάει όντως εξωτερικό αέρα ώστε να αεριζει τον κλιματιζομενο χώρο ? Πώς φιλτράρεται αυτός ο αέρας ? 

3 ώρες πριν, Silenzio είπε

δε θα έχω με το yukai το πρόβλημα με την αύξηση υγρασίας ? τώρα το έχω σε αφύγρανση στους 26 βαθμούς και έχω 55% υγρασία. Το βράδυ το ανεβάζω όμως στους 28 (μέσα στο καλοκαίρι το έβαζα 29) και το πρωί το βλέπω 60-62% υγρασία.

πάντως είναι αθόρυβο μηχάνημα, οικονομικό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Από προσωπική εμπειρία το gree airy που έχει ελεγχο υγρασίας μέ έχει σώσει αυτή τη περίοδο που έχει κάπως δροσερό καιρό και δεν θέλω ψύξη. Για να πετύχω αφυγρανση θα έπρεπε να χαμηλώσω αρκετά τη θερμοκρασία στη λειτουργία ψύξης και ναι μεν θα είχα λίγη υγρασία αλλά θα κρύωνα. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο κάνει έλεγχο υγρασίας και επιλέγεις εσύ το ποσοστο που θες. 

Screenshot_20240903-191221.jpg

Screenshot_20240903-191334.jpg

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.  Έκανα το πινακάκι όπως ορίζετε και ειλικρινά έχω χαθεί μεταξύ TCL/CARRIER/MIDEA/TOSHIBA/DAIKIN και τις σειρές τους.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :2000 (18+9+9)
    Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα Αγορά
    Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο – Αυτη την περίοδο BEST PRICE
    Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 60%ψύξη -40% θερμανση αργότερα θα ολοκληρωθεί εγκατάσταση φυσικού αερίου 1-2 έτη.
    Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Θερμανση μέχρι να ολοκληρωθει εγκατάσταση φυσικού αερίου 1-2 έτη.
    Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Όχι προς το παρόν, αποκοπήκαμε απο το δίκτυο της πολυκατοικίας.
    Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. + 2 υπνοδωμάτια
    Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθήνα Νότια προάστια Συγγρού
    Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi, καλή κατανάλωση μακροπρόθεσμα, ανταλακτικά
    Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Καινούργα αλουμίνια και γυψοσανίδα μόνωση ένας τοίχος βορινός
    Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ .

Αφορά στο Σαλόνι

Θερμικές Απώλειες
3007.24Watt
2586.22KCal/h
100.24Watt/m2
86.21KCal/h/m2
Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για
Περιοχή:
Αττική - Κλιματική ζώνη Β
Υψόμετρο Περιοχής:
Κάτω από 500 μέτρα
Επιθυμητή Θερμοκρασία:
22 ℃ Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:
1970 Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:
30 m2 Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:
2.80 m Αλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:
Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω
Μόνωση Τοίχων:
Πλημμελής Μόνωση
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:
Aέρα Αλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:
Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:
Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:
Aέρα Αλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:
Άλλη κατοικία
Μόνωση Δαπέδου:
Πλημελής - 3εκ.
Οροφή σε επαφή με:
Άλλη κατοικία
Μόνωση Οροφής:
Πλημελής - 3εκ.
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:
2 Αλλαγή
Παράθυρα:
1 Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:
Συνθετικά κουφώματα
Τύπος Τζαμιών:
Ενεργειακά τζάμια
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:
5%

Κλιμαστιστικά που κοιτούσα μέχρι να σας βρώ:

TCL Miracle III 9 + 18
Midea All Easy Pro AEP2-18NXD6-I x1 + Midea All Easy Pro AEP2-09NXD6-I x2 (έχει wifi)
Daikin Sensira FTXC50D/RXC50D x1 Daikin Sensira FTXC25D/RXC25D x2 (+300 περίπου για wifi)
Daikin Perfera Daikin New Perfera FTXM50R x1 + Daikin Sensira FTXC25D/RXC25D x2 (+200 περίπου για wifi)

https://www.bestprice.gr/bundler/2157524301,2157544686,2158156960,2158156959,!2156584028,2158380353,2158380352,2158592747,2158592745?bpref=share

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από yiorgossan

11 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Πες μας λίγο για το φρέσκο αέρα από έξω πως λειτουργεί ? Τραβάει όντως εξωτερικό αέρα ώστε να αεριζει τον κλιματιζομενο χώρο ? Πώς φιλτράρεται αυτός ο αέρας ? 

Από προσωπική εμπειρία το gree airy που έχει ελεγχο υγρασίας μέ έχει σώσει αυτή τη περίοδο που έχει κάπως δροσερό καιρό και δεν θέλω ψύξη. Για να πετύχω αφυγρανση θα έπρεπε να χαμηλώσω αρκετά τη θερμοκρασία στη λειτουργία ψύξης και ναι μεν θα είχα λίγη υγρασία αλλά θα κρύωνα. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο κάνει έλεγχο υγρασίας και επιλέγεις εσύ το ποσοστο που θες. 

Screenshot_20240903-191221.jpg

Screenshot_20240903-191334.jpg

Η εισαγωγή αέρα από έξω λειτουργεί ως εξής...

Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει ένας πρόσθετος ανεμιστήρας ο οποίος λειτουργεί και ανεξάρτητα με το κλιματιστικό και ο οποίος μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα διαμέτρου 30mm ρουφάει αέρα από έξω και τον φέρνει μέσα. Έχει 4 ταχύτητες και ο αέρας φιλτράρεται μέσω ενός φίλτρου Hepa H13.

Τώρα όσον αφορά το Gree που έχεις με τον έλεγχο υγρασίας...

Αν ένας χώρος έχει πχ 60% υγρασία και 27.5 βαθμούς θερμοκρασία πως θα μπορούσε να ρίξει την υγρασία στο 45% και να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία στους 27.5 βαθμούς;

Από όσο ξέρω για να γίνει αφυγρανση θα πρέπει να υπάρξει ψύξη οπότε θα πέσει η θερμοκρασία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Η εισαγωγή αέρα από έξω λειτουργεί ως εξής...

Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει ένας πρόσθετος ανεμιστήρας ο οποίος λειτουργεί και ανεξάρτητα με το κλιματιστικό και ο οποίος μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα διαμέτρου 30mm ρουφάει αέρα από έξω και τον φέρνει μέσα. Έχει 4 ταχύτητες και ο αέρας φιλτράρεται μέσω ενός φίλτρου Hepa H13.

Τώρα όσον αφορά το Gree που έχεις με τον έλεγχο υγρασίας...

Αν ένας χώρος έχει πχ 60% υγρασία και 27.5 βαθμούς θερμοκρασία πως θα μπορούσε να ρίξει την υγρασία στο 45% και να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία στους 27.5 βαθμούς;

Από όσο ξέρω για να γίνει αφυγρανση θα πρέπει να υπάρξει ψύξη οπότε θα πέσει η θερμοκρασία...

Εάν είσαι σε μέρος με αποπνικτική αιθαλομίχλη όπως είναι η Αθήνα όλες τις νύχτες του χειμώνα , καταφέρνει να φιλτράρει ικανοποιητικά το καπνό ή τον φέρνει μέσα και μυρίζει το σπίτι ; Αυτό είναι μείζον ζήτημα για μένα .

Τώρα για το gree , έστω ότι έχουμε τις συνθήκες που είπες , ναι σίγουρα θα κατεβάσει τη θερμοκρασία αλλά κατά 1 βαθμό το πολύ. Δηλαδή θα πέσει 26-26.5 και η υγρασία δεν θα ανέβει πάνω από εκεί που την εχεις ορίσει. Εάν επέλεγα εγώ μέσω ψύξης 26 βαθμούς ,θα έπιανε το στόχο και μετά θα γέμιζε υγρασία το χώρο. Αν επέλεγα 25 τότε θα έπιανε λιγο πιο μετά το στόχο και πάλι υγρασία στο χώρο. Ο στόχος πιάνεται εύκολα με τον πιο δροσερό καιρό.

Έχω βρει την ιδανικη στο 45%. Μπορώ να επιλέξω από 30% έως 80%. Για να επιλέξεις πχ 60% υγρασία και να δεχτεί την επιλογή πρέπει ο χώρος να έχει άνω του 60% υγρασία .

Με το dry mode ή με το dry control που έχει στο cool mode κάνει άλλη λειτουργία ο συμπιεστής(συχνά on off, με ισχύ 400watt στο on) και δεν προσφέρει την μέγιστη οικονομία σε ρεύμα όπως στο σκέτο cool mode (ίσια καμπύλη μέχρι 140watt έχω δει) 

Επεξ/σία από GiannisSol

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλμερα σας, εγινε εγκατασταση στο Daikin FTXF-25Ε 5V1B και παρατηρω οτι δεν βγαζει νερα καθολου. να πω οτι ο σωλήνας της αποχετευσης ειναι περιπου 12-13 μ. παρατηρησα επισης οτι το κλιματιστικο ριχνει τη θερμοκρασια με ζητουμενη 27 έχει ωραιο και υσηχο φαν , όπως και η εξωτερικη μονάδα είναι αρκετα ήρεμη/υσηχη, αλλα γενικότερα δεν μπορω να πω οτι σκοτωνει...δηλαδη το παλιο 9αρι οτι θερμοκρασια να το βαλω απο την αρχη ο αερας που βγαζει ειναι θανατος...αυτο ειναι πολυ πιο ηπιο γενικοτερα...και δεν ξερω αν ειναι οκ ή εχει κάποιο προβλημα η εγκατασταση..επισης το τηλεκοντρολ μενει παντα αναμμενο; δεν σβηνει η οθονη;

Επεξ/σία από trelomam
  • Like 1

30 λεπτά πριν, trelomam είπε

καλμερα σας, εγινε εγκατασταση στο Daikin FTXF-25Ε 5V1B και παρατηρω οτι δεν βγαζει νερα καθολου. να πω οτι ο σωλήνας της αποχετευσης ειναι περιπου 12-13 μ. παρατηρησα επισης οτι το κλιματιστικο ριχνει τη θερμοκρασια με ζητουμενη 27 έχει ωραιο και υσηχο φαν , όπως και η εξωτερικη μονάδα είναι αρκετα ήρεμη/υσηχη, αλλα γενικότερα δεν μπορω να πω οτι σκοτωνει...δηλαδη το παλιο 9αρι οτι θερμοκρασια να το βαλω απο την αρχη ο αερας που βγαζει ειναι θανατος...αυτο ειναι πολυ πιο ηπιο γενικοτερα...και δεν ξερω αν ειναι οκ ή εχει κάποιο προβλημα η εγκατασταση..επισης το τηλεκοντρολ μενει παντα αναμμενο; δεν σβηνει η οθονη;

Καλώς ήρθες στην οικογένεια του οικονομικού κλιματισμού με καλό inverter. Θα σου δίνει όσο ψύξη χρειάζεται ο χώρος και όχι κοστοβορο γκάζι του παλιού. Για το νερό τα έχουμε ξαναπεί, κάνε search εδώ μέσα το "σημείο δρόσου" . Για το τηλεκοντρόλ κάνε μια ανάγνωση του εγχειριδίου σου. 

• Like 3

κοιταξα ξανα το βιβλιο για το τηλεκοντρολ αλλα δεν καταλαβα αν πρεπει να σβηνει τελειως ή ειναι οκ να μενει αναμμενο απλά και να εμφανιζεται το ΟΝ οταν το αναβω. Αν κάποιος το έχει και θελει ας μου πει πως ειναι το δικο του.

Στις 28/8/2024 στις 7:50 ΜΜ, Klausx είπε

Σύντομα θα γίνει αντικατάσταση midea prime με https://www.fujitsu-general.com/gr/products/split/wall/aseh09kmcg.html

@liakjim Τελικά το βλέπω για https://www.fujitsu-general.com/gr/products/split/wall/kgtg/index.html για να δούμε και διαφορές με το δοκιμασμένο ΚΜ

Έχουμε feedback από κάποιο μέλος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/9/2024 στις 11:34 ΜΜ, chemkyr είπε

νομιζω οτι ενα 12αρι ειναι αρκετο για το σαλονι. Δεν χρειαζεται 18αρι

να πάνε δηλαδή 2 9άρια στα δωμάτια και ένα 12άρι στο σαλόνι

Αρά θεωρεις καλή σκέψη το daikin ή το midea σε αυτά τα χαρακτηριστικά?  Η κάποιο άλλη εταιρία

Μήπως γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει QCE(στο excel απο τον οδηγό αγοράς) θέλουμε μεγάλο ή μικρό?

Copy of Airconditions + Εγγυήσεις + Χρόνος Απόσβεσης Ακριβότερων - Χρόνος Απόσβεσης Ακριβότερων Κλιματιστικών-1.pdf

Επεξ/σία από yiorgossan

8 hours ago, trelomam said:

παρατηρω οτι δεν βγαζει νερα καθολου. να πω οτι ο σωλήνας της αποχετευσης ειναι περιπου 12-13 μ.

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις 1-2 μέρες με το μηχάνημα σε συνεχή λειτουργία, για να δεις να βγάζει νερά στην αποχέτευση για πρώτη φορά. Πέρα από τις τοπικές σου συνθήκες - υγρασία - θερμοκρασία στο χώρο - ζητούμενη θερμοκρασία,  είναι και οι αυλακώσεις στο σωλήνα αποχέτευσης που θέλουν κάποιο διάστημα να γεμίσουν (και έχεις και πολλά μέτρα ενδεχομένως με μικρή κλίση).

Για την ιστορία δυο μέρες χρειάστηκαν για να δω νερά να βγαίνουν σε νέα εγκατάσταση ενός toshiba haori των 9 BTU  (εγκατάσταση πριν 10 μέρες περίπου), με το σωλήνα αποστράγγισης να μην είναι πάνω από 5 μέτρα. Αναρωτιώμουνα αν υπήρχε κάτι στραβό στην εγκατάσταση και κοίταζα μήπως δω να τρέχουν νερά από την εσωτερική μονάδα αλλά όλα ΟΚ τελικά.

2 hours ago, yiorgossan said:

να πάνε δηλαδή 2 9άρια στα δωμάτια και ένα 12άρι στο σαλόνι

Αρά θεωρεις καλή σκέψη το daikin ή το midea σε αυτά τα χαρακτηριστικά?  Η κάποιο άλλη εταιρία

βασει των απωλειων που εχεις δημοσιευσει ειναι για 12αρι, οχι 18αρι. Δεν μπορω να προτεινω κατι. Υπαρχουν πιο ειδικοι απο μενα σε αυτο το forum που μπορει να σε βοηθησουν.

Το 9άρι Midea Xtreme Save Series  είναι καλύτερο από το TCL MIRACLE III??? Βλέπω έχει και καλύτερο SEER 8,8 έναντι 8,1 του TCL. Και είναι και πιο αθόρυβο για κρεβατοκάμαρα. Είναι μόνο 60€ πιο ακριβό, στο Πλαίσιο. Έλεγα να πάρω το TCL αλλά τώρα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...