Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όχι, είναι περσινή η τοποθέτηση με λίγη χρήση, δεν έχει προλάβει να βρωμισει, την τσεκαρα κιόλας. Μάλλον έλλειψη φρεον έχω. Τώρα δημιουργείται το προαιωνιο ερώτημα, παίρνεις τον ίδιο που έκανε την τοποθέτησή της πλάκας μπας και φιλοτιμηθει και στο φτιάξει χωρίς χρέωση ή δαγκώνεσαι και παίρνεις άλλον, που κι αυτός είναι αβέβαιος.... Είναι και η χειρότερη περίοδος τώρα...

Όπως και να έχει πρέπει πρώτα να βρει την διαρροή να την επισκευάσει να κάνει επαναπληρωση ,οπότε το τζάμπα το ξεχνάς ,το θέμα είναι να στο φτιάξει σωστά ώστε να μην ξαναπληρωσεις χωρις να έχεις κλιματιστικό 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικα με τα 2 Prefera που εβαλα εντυπωσεις μετα απο καποιες μερες λειτουργιας. Οσον αφορα το 12αρι δεν εχω κατι αρνητικο να πω, το 9αρι λιγο με χαλαει. Σε δωματιο 12τμ εχει καταναλωση ιδια με το 12αρι το οποιο ειναι σε 35τμ στις ιδιες ρυθμισεις. Θα περιμενα να κατεβαινει πιο χαμηλα σε καταναλωση, με ζητηση 27 (εξωτερικη 33)που το εχω επιασε στοχο (γραφειο θερμομετρο 25.5, το 12αρι στο χωρο του εχει 26.5) . δεν φαινεται να ριχνει προς το παρον,οποτε θα παμε για on off κατασταση.

Ενοχλητικος ειναι ο ηχος απο το ψυκτικο υγρο οταν ρεει στην εσωτερικη μοναδα. Δεν εννοω για εκκινηση η οταν κλεινει, αλλα κατα την διαρκεια λειτουργιας και εφοσον φερει τον χωρο στην θερμοκρασια που επελεξα. Ειδικα το βραδυ ηταν σπαστικο, στο 12αρι δεν εχω τετοιο θεμα.

https://ibb.co/6trRp5rScreenShot07-11-24at10_49AM.PNG.08d2e39d4f858101c4d28ed18ff123b2.PNG

Επεξ/σία από insomniagfg

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Όπως και να έχει πρέπει πρώτα να βρει την διαρροή

Γιατί θεωρούμε τη διαρροή σίγουρη; Μπορεί να μην είχε βάλει αρκετό ο μάγκας από την αρχή....

Συνδέεται αυτό κάπως με τη χρήση αντλίας κενού και με το αν είχε γίνει (σωστά) ή όχι;

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Όχι, είναι περσινή η τοποθέτηση με λίγη χρήση, δεν έχει προλάβει να βρωμισει, την τσεκαρα κιόλας. Μάλλον έλλειψη φρεον έχω. Τώρα δημιουργείται το προαιωνιο ερώτημα, παίρνεις τον ίδιο που έκανε την τοποθέτησή της πλάκας μπας και φιλοτιμηθει και στο φτιάξει χωρίς χρέωση ή δαγκώνεσαι και παίρνεις άλλον, που κι αυτός είναι αβέβαιος.... Είναι και η χειρότερη περίοδος τώρα...

Εφόσον είναι τόσο καινούργιο το κλιματιστικό γιατί δεν μιλάς με την αντιπροσωπεία κατευθείαν ώστε να στείλουν εκείνοι όποιον πρέπει ώστε να δει την βλάβη και να την επισκευάσει;

12 λεπτά πριν, tryfos είπε

Γιατί θεωρούμε τη διαρροή σίγουρη;

Σίγουρο δε θεωρούμε τίποτα αλλά εάν το κλιματιστικό μπήκε καινούργιο το ψυκτικό υγρό είναι στάνταρ εκτος και αν έχεις περάσει σε μέτρα το μήκος που χρειάζεται συμπλήρωμα 

12 λεπτά πριν, dimostr είπε

το ψυκτικό υγρό είναι στάνταρ εκτος

Τί εννοείς με αυτό, δεν κατάλαβα...Ότι δεν έβαλε σωστή ποσότητα;

17 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

γιατί δεν μιλάς με την αντιπροσωπεία κατευθείαν ώστε να στείλουν εκείνοι όποιον πρέπει ώστε να δει την βλάβη και να την επισκευάσει;

Από ότι κατάλαβα δεν είναι βλάβη του κλιματιστικού(;) αλλά μάλλον έχει θέμα με την τοποθέτηση, οπότε θα μου ρίξουν άκυρο(;).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tryfos είπε

Τί εννοείς με αυτό, δεν κατάλαβα...Ότι δεν έβαλε σωστή ποσότητα;

Από ότι κατάλαβα δεν είναι βλάβη του κλιματιστικού(;) αλλά μάλλον έχει θέμα με την τοποθέτηση, οπότε θα μου ρίξουν άκυρο(;).

Τα κλιματιστικά όταν τα αγοράζεις έχουν συγκεκριμένη ποσότητα που επαρκεί για κάποια μέτρα σωληνώσεων πχ 5 μέτρα από κει και πάνω πρέπει να προστεθεί ψυκτικό υγρό 

Εάν ο ψυκτικός έκανε εκδίωξη και όχι αντλία κενού είναι σίγουρο ότι έχει λιγότερη ποσότητα 

Επεξ/σία από dimostr

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τα κλιματιστικά όταν τα αγοράζεις έχουν συγκεκριμένη ποσότητα που επαρκεί για κάποια μέτρα σωληνώσεων πχ 5 μέτρα από κει και πάνω πρέπει να προστεθεί ψυκτικό υγρό 

Εάν ο ψυκτικός έκανε εκδίωξη και όχι αντλία κενού είναι σίγουρο ότι έχει λιγότερη ποσότητα 

Όχι, αποκλείεται να είμαστε πάνω από 5 μέτρα, εδώ αμφιβάλλω αν είμαστε στα 2,5 έτσι όπως βλέπω την κουλούρα. Μάλλον κάποια κομπίνα ή μ.ία έγινε στην εγκατάσταση.

Εσύ τί θα πρότεινες ως καλύτερη λύση, να πάρω εκεί που το αγόρασα (κάποιος μεγάλος ήταν Κώτσος, Public κλπ., θα το δω) και να πω "εγγύηση" να κάνω τον ανήξερο, να πάρω αυτόν που στείλανε και το έβαλε ή να πάρω κάποιον τρίτο άσχετο να έρθει να το δει; 

14 λεπτά πριν, tryfos είπε

Εσύ τί θα πρότεινες ως καλύτερη λύση, να πάρω εκεί που το αγόρασα (κάποιος μεγάλος ήταν Κώτσος, Public κλπ., θα το δω) και να πω "εγγύηση" να κάνω τον ανήξερο, να πάρω αυτόν που στείλανε και το έβαλε ή να πάρω κάποιον τρίτο άσχετο να έρθει να το δει; 

Αντιπροσωπεία και ενημέρωσε για βλάβη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όχι, αποκλείεται να είμαστε πάνω από 5 μέτρα, εδώ αμφιβάλλω αν είμαστε στα 2,5 έτσι όπως βλέπω την κουλούρα. Μάλλον κάποια κομπίνα ή μ.ία έγινε στην εγκατάσταση.

Εαν είναι από αλυσίδα και έχεις πληρώσει κάνα πακέτο έξτρα εγγύησης που κάνουν πάρτους και πες τους για βλάβη μήπως και πετύχεις αντικατάσταση , εαν δεν έχεις έξτρα εγγύηση από αλυσίδα επικοινωνείς με την αντιπροσωπεία του μηχανήματος και αναφέρεις το πρόβλημα , τα φουσκωνεις λιγο για να πετύχεις πιο γρήγορη ανταπόκριση 

εαν είναι κάνα μηχάνημα από αυτά με τις δεκαετής εγγύησης απλά ζητά αντικατάσταση χωρίς δεύτερη κουβεντα 

σε καθε περίπτωση όταν θα έρθουν να το δουν φρόντισε να έχει πάγο η μονάδα ώστε να μην μπορούν να πουν τίποτα 

Επεξ/σία από dimostr

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εαν είναι από αλυσίδα και έχεις πληρώσει κάνα πακέτο έξτρα εγγύησης που κάνουν πάρτους και πες τους για βλάβη μήπως και πετύχεις αντικατάσταση , εαν δεν έχεις έξτρα εγγύηση από αλυσίδα επικοινωνείς με την αντιπροσωπεία του μηχανήματος και αναφέρεις το πρόβλημα , τα φουσκωνεις λιγο για να πετύχεις πιο γρήγορη ανταπόκριση 

εαν είναι κάνα μηχάνημα από αυτά με τις δεκαετής εγγύησης απλά ζητά αντικατάσταση χωρίς δεύτερη κουβεντα 

σε καθε περίπτωση όταν θα έρθουν να το δουν φρόντισε να έχει πάγο η μονάδα ώστε να μην μπορούν να πουν τίποτα 

Κάτσε συγγνώμη, γιατί να μπαίνω σε όλη αυτή τη διαδικασία αντικατάσταση-αποξήλωση-επανατοποθέτηση αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει ζημιά το μηχάνημα, απλά υπάρχει σφάλμα τοποθέτησης και μπορεί (μάλλον) να φτιαχτεί. Πολλή μανούρα μου ακούγεται, άσε που θα το πολεμήσουν όσο δεν πάει. Αν όντως είχε ζημιά πλακέτα-συμπιεστής κλπ. εγώ πρώτος θα το κυνηγούσα αλλά τώρα μου φαίνεται υπερβολικό λίγο για πλήρη αντικατάσταση.

4 λεπτά πριν, tryfos είπε

Κάτσε συγγνώμη, γιατί να μπαίνω σε όλη αυτή τη διαδικασία αντικατάσταση-αποξήλωση-επανατοποθέτηση αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει ζημιά το μηχάνημα, απλά υπάρχει σφάλμα τοποθέτησης και μπορεί (μάλλον) να φτιαχτεί. Πολλή μανούρα μου ακούγεται, άσε που θα το πολεμήσουν όσο δεν πάει. Αν όντως είχε ζημιά πλακέτα-συμπιεστής κλπ. εγώ πρώτος θα το κυνηγούσα αλλά τώρα μου φαίνεται υπερβολικό λίγο για πλήρη αντικατάσταση.

Προσωπικά πιο πολύ μανούρα μου ακούγεται να φέρνω μαστορια παραμαστορια να το κοίτανε τι έχει από το να ζητήσω αντικατάσταση μια κι έξω εαν το δικαιολογεί η εγγύηση του

Σε καθε περίπτωση εσυ θα κρίνεις τι σε βολεύει περισσότερο  

10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Προσωπικά πιο πολύ μανούρα μου ακούγεται να φέρνω μαστορια παραμαστορια να το κοίτανε τι έχει από το να ζητήσω αντικατάσταση μια κι έξω εαν το δικαιολογεί η εγγύηση του

Σε καθε περίπτωση εσυ θα κρίνεις τι σε βολεύει περισσότερο  

Όχι μαστόρια παραμαστόρια, να πάρω την αντιπροσωπεία και να τους πω έχει βλάβη και να έρθει κάποιος από αυτούς. Φυσικά έχε υπόψη ότι και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σου πει "κύριε, το μηχάνημα δεν έχει τίποτα, έγινε λάθος εγκατάσταση, θέλει φρέον, δεν καλύπτουμε, δώσε τόσα" και πάει λέγοντας. Πόσω μάλλον αν ζητήσεις αντικατάσταση..

Προχώρησα στην αγορά του Daikin Siesta Sensira C35D ATXC35D/ARXC35D Κλιματιστικό Inverter 12000BTU, βρήκα και ψυκτικό για την εγκατάσταση, ο οποίος φαινεται συνεννοήσιμος!
Το μήκος του χαλκοσωλήνα θα πρέπει να είναι 3μ ; Αυτο να απαιτήσω ; 

27 λεπτά πριν, tryfos είπε

Όχι μαστόρια παραμαστόρια, να πάρω την αντιπροσωπεία και να τους πω έχει βλάβη και να έρθει κάποιος από αυτούς. Φυσικά έχε υπόψη ότι και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σου πει "κύριε, το μηχάνημα δεν έχει τίποτα, έγινε λάθος εγκατάσταση, θέλει φρέον, δεν καλύπτουμε, δώσε τόσα" και πάει λέγοντας. Πόσω μάλλον αν ζητήσεις αντικατάσταση..

Αν λοιπον κρινει ο τεχνικος του επισημου service οτι εχει γινει λαθος εγκατασταση θα σου δωσει γραπτως την αιτιολογια και με αυτη θα πας στο καταστημα που σου εκανε εγκατασταση και θα το διεκδικησεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...